Dagens iltauinti

& Norjan uutisia

neule äitin tekemä / shortsit Asoksen boyfriendeista leikattu / rannekorut Indiska & Hipanema / kello Seiko Sportura /sandalit Roots / lasit Ray Ban

 

Meidän talolla on siitä onnekas sijainti että takapihalta voi juosta metsään kylpemään vaikka paljain jaloin ja jättää oven auki (tai ei ehkä kannattais mut niin olen aika monta kertaa tehnyt). Lapset vaativat iltauinteja joka (aurinkoinen) päivä eikä tämäkään ollut poikkeus. 

Mutta juttelen silti pikkasen Norjan uutisista hieman. Tänään on kulunut tasan kaksi vuotta siitä hurjasta Utøyan ammuskelusta, jossa Breivik tapoi kymmeniä nuoria. Aika menee niin nopeasti. Kaksi vuotta. 

Vielä suurempi uutinen tänä kesanä on kuitenkin ollut erään norjalaisnaisen kohtalo Dubaissa. Nainen oli työmatkalla, päätyi työtoverinsa raiskaamaksi ja teki raiskauksesta rikosilmoituksen. Joku saattaa jo arvella mitä tästä seurasi. Tai no, ei ehkä. En ehkä heti uskoisi, että tää missään voi olla mahdollista. Nainen kuitenkin pidätettiin itse syyllisenä avioliiton ulkopuolisen seksin harjoittamisesta. Okei. 16 kuukautta vankilaa. Jaahas. Eikä siinä kaikki, nainen sai myös potkut työstään ”epäsopivan käytöksen vuoksi”. Ihan totta. Ja työnantaja pyysi naista vetämään rikosilmoituksnsa takaisin ja myöntämään kyseessä olleen vapaaehtoinen yhdyntä. Mukava firma.

No, tänään Marte on armahdettu tuomiostaan jokusen viikon pidätyksen jälkeen. Armahduksen suurimpana syynä on todennäköisesti tapauksen saama hurja mediahuomio ja Dubain ja Arabiemiraattien pakko yrittää pitää mainettaan kiinostavana ja modernina lomamaana yllä. Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen vastaavanlainen tapaus eivätkä paikalliset naiset varmasti edes viitsi yrittää rikosilmoituksen jättämistä. Raiskauksella kun täytyy olla 4 miespuolista(!) todistajaa eikä fyysisiä todisteita käytetä raiskauden todistamisessa -paitsi naista vastaan. Ehheh. Unbeliavble.

Meidän perheessä kaikkein suurin uutinen on sitten ollut ehdottomasti kultanuppusen viikonloppuna onkima virvelöimä kala. Reilu tuhatkiloinen hai. Tai joku hain sukulainen, mitä täältä Norjan vesistä nyt saa. Älkää kysykö sen enempää, en ymmärrä noista sen kummempia ( jos nyt kiinostaa niin kurkatkaa kalastajan omia juttuja täältä). En oikein jaksa olla edes kovin innoissani kun toinen tuhlaa yhden (jos toisenkin) kesän parhaista viikonlopuista onkimiseen. Ja sanoo uutisissa jonkun hain olevan elämänsä mielettömin kokemus. Hmhp. Kyllähän toi kaloille häviäminen joskus vähän harmittaa mut onneks en ole mitään kovin kiukkuista tai pitkävihaista tyyppiä… :)) Hyvä nuppu! 🙂

21 vastausta artikkeliin “Dagens iltauinti

 1. Et varmaankaan ole tosissasi, kun tuot ilmi olevasi yllättynyt tämän norjalaisnaisen kohtalosta?! Kyse on arabimaasta. Maasta, jonka ikivanha kulttuuri + uskonto on isketty sen sieluun kovemmin kiiini, kuin Sisu suomalaiseen.
  Olen ilmeisesti aivan pihalla, mutta itselleni tuon naisen kohtelu oli odotettu ja vastaa maan käytäntöä (jopa SATC II leffaa myöten, heh). Hei kelatakaas nyt vähän! Naiset ja niiden oikeudet arabimaassa?! Aijaa, oliko niillä siellä sellaisiakin? Hyvä tietää..
  Oikeuskäytäntö on, vaan kun naisiin pätee erilainen sellainen. Kai se jo selviää ylipäänsä naisten kohtelusta kyseisissä maissa. Väittäkööt maa itse mitä lystää.
  Silti loistavaa, että nainen pääsi pälkähästä.

  Tykkää

 2. Tässä on yhden jos toisenkin kerran vihlaissut viha sydäntä, kun ajattelee miten huonosti asiat joissakin maissa vielä ovat. Itse pitää monia asioita liian itsestäänselvyyksinä, eikä osaa varmastikaan tarpeaksi arvostaa sitä, miten mahtavasti useat asiat Suomessa on. Täydellistä tasa-arvoa ei liene koskaan tulevan, mutta edes läheltä sipaisu on parempi, kuin totaalinen tasa-arvottomuus. Kaikinpuolin koko juttu saa olon niin huonoksi, että toivoisin jossain olevan sellaisen napin, jota painamalla pahat asiat järjestyisivät kuntoon.
  Elena

  Tykkää

 3. ..tuo hymiö oli tuohon viimeiseen kappaleeseen.
  Ensimmäisellä kommentoijalla, vaikka oikeassa olikin, voisi olla asenteessaan vähän korjaamisen varaa?! Tai nettietiketissä. Puhutko noin ihmisille myös suoraan päin kasvoja? Tämä on aihe, joka on minua ärsyttänyt blogistanin alusta asti, se että puhutaan toisille ilman mitään kunnioitusta. Huudella voi puskista mitä vaan ja miten vaan. No, MeNaisten palstalla oleminen tuokin sinulle Johanna enemmän kaikenlaisia lukijoita… 
  Mimosa  

  Tykkää

 4. Luulin tuota tonnin haita vitsiksi, mutta sitten katsoin sen videon.. OMG, mikä peto! :O (Tosin harmittaa kyllä hai-raukan puolesta..)

  Tykkää

 5. Hyvän näkönen asu! Mä niin tykkään noista Sun brilleistä (itselläni totakai samat jo keväällä hankitut). Ne antaa Sulle ihan uutta särmää ja ovatkin oikea bloggaajan vakiovaruste, eikä ihme. Muuten, tossa tokassa kuvassa näyttää ihan siltä, kun Olli soittaisi ilmakitaraa 😉 🙂 Piti ihan katsoa toisenkin kerran.
  T: Mrs.Brown

  Tykkää

 6. Marten tilanteesta on Suomessakin uutisoitu tiuhaan. Dubai on siitä äärimmäisen kaksinaismoralistinen maa: avioliiton ulkopuolinen seksi on kiellettyä samoin alkoholi, mutta niin vaan huippuhotellien yökerhoissa ja muissa VIP-mestoissa prostituutio kukkii ja viini virtaa. Tästä tuli juuri kiinnostava dokkari, prostituoidut ovat todella huonossa asemassa olevia ihmiskaupan uhreja pääasiassa, mutta osa ihan itse tienaamaan lähteneitä länkkärinaisia. Kaukoidästä tulleet ovat tuntihinnaltaan halvimpia, sitten Itä-Euroopasta ja Arabimaista tulleetovat sitten kaikkein kalleimpia. Niin että toisaalta avioliiton ulkopuolinen ostettu seksi ja siihen usein liittyvä kännääminen on joillekin ok, naisen vaan pitää varoa tulemasta raiskatuksi. JOtenkin tuntuu että omat turismieuroset menevät muihin kohteisiin, vaikka noin vauras maa pienestä boikotistani tuskin kärsiikään…

  Tykkää

 7. Itse seuraan päivittäin tarkkaan mitä Lähi-idässä tapahtuu. En lue pelkästään pohjoismaiden lehtiä vaan ihan paikallisia. Tuo ei ole mitenkään harvinainen tapaus mikä tälle norjalaiselle sattui. Harvoin vain se tulee kenenkään tietoon. Tiesitkö, että näihin arabimaihin ei päästetä jos passissa on tietyn maan leima tai on tietyn maan passi.

  Tykkää

 8. Hei, maailmassa tehdään edelleen uskomattoman paljon asioita, joita meidän länsimaisessa hyvinvointivaltiossa elävien on mahdotonta ymmärtää. Uskonto ja perinteet elävät eri kulttuureissa vahvana enkä itse usko edes, että maailma joskus muuttuisi sellaiseksi paikaksi, että ihmisoikeuksia ei jossakin päin maapalloa poljettaisi. Se ei tarkoita, etteikö työtä asian eteen muuttamiseksi tehdä. Mutta meidän oikein ei ole aina kaikkien muiden oikein… näin se vaan on.
  Sitten näihin pinnallisempiin asioihin… Ovatko sandaalisi kanadalaisen Rootsin? Ja jos, niin mistä olet hankkinut?

  Tykkää

 9. Jälleen ihana asukokonaisuus! Neuleen väri mahtavan mehevä. Viimeistelet kokonaisuuden koruilla kivasti.

  Tykkää

 10. Juu ei meidän tarvinnut arvailla Marten kohtaloa kun Suomessakin uutisoidaan tapahtumia ulkomailta 😉
   

  Tykkää

 11. Toisaalta ällistyttää, että kyllä Marte tiesi maan lait. Mitä ihmettä menee sinne..?
  Jokaisessa maassa on omat lakinsa, ei niistää kannata purnata jälkikäteen, olisi kuunnellut kun he kehoittivat häntä antamaan asian olla, ja lähtenyt maasta.
   

  Tykkää

 12. Ei sinällään liity mihinkään, mutta firman, jossa Marte oli töissä sisustussuunnittelijana, omistaa Janet Jacksonin mies (joka antoi siis Martelle kenkää kun raiskaus kävi ilmi). Ihanan ukon on Janet itselleen valinnut 😦

  Tykkää

 13. Heippa Johanna!
  Blogisi on mahtava ja olen seurannut sitä jo vuosien ajan. Nyt minun on kuitenkin annettava negatiivista palautetta, vaikken sitä mielelläni tee. Mielenpahoittamistarkoituksella en tätä sano, ainoastaan vähän harmistuneena.
  Mielestäni aliarvioit lukijoita tällä hetkellä. Tämä oli 20. postaus ilman minkäänlaisia vastauksia kommentteihin. Itse en juurikaan kommentteja jätä ja ymmärrän, ettet jokaiseen ehdi/viitsi vastata. Mutta edes niihin joissa on kysymys ja vaikka edes silloin tällöin! Postauksia tulee tiheään tahtiin ja se on tietysti kiva, mutta mitä jos vaikka esim. välillä jättäisit esittelemättä uuden kesävaatteen ja vastaisit kommentteihin? Mielestäni se olisi lukijaystävällisempää!
  Toivottavasti et ota kommenttiani pahalla, sillä sitä en suinkaan halua. On aika vaikeaa antaa negatiivista palautetta niin, että saisi sen kirjoitettua fiksusti.Toivottavasti ymmärrät!
   
  Saara
   

  Tykkää

 14. Vierailija
  25.07.2013 klo 08:37

  Heippa Johanna!
  Blogisi on mahtava ja olen seurannut sitä jo vuosien ajan. Nyt minun on kuitenkin annettava negatiivista palautetta, vaikken sitä mielelläni tee. Mielenpahoittamistarkoituksella en tätä sano, ainoastaan vähän harmistuneena.
  Mielestäni aliarvioit lukijoita tällä hetkellä. Tämä oli 20. postaus ilman minkäänlaisia vastauksia kommentteihin. Itse en juurikaan kommentteja jätä ja ymmärrän, ettet jokaiseen ehdi/viitsi vastata. Mutta edes niihin joissa on kysymys ja vaikka edes silloin tällöin! Postauksia tulee tiheään tahtiin ja se on tietysti kiva, mutta mitä jos vaikka esim. välillä jättäisit esittelemättä uuden kesävaatteen ja vastaisit kommentteihin? Mielestäni se olisi lukijaystävällisempää!
  Toivottavasti et ota kommenttiani pahalla, sillä sitä en suinkaan halua. On aika vaikeaa antaa negatiivista palautetta niin, että saisi sen kirjoitettua fiksusti.Toivottavasti ymmärrät!
   
  Saara
   

   
  Olen ihan samaa mieltä ja itsekin miettinyt (en pelkästään tämän blogin kohdalla), mikä tarkoitus tällaisella yksipuolisella kommenttilaatikolla on. Itse harvoin mitään kommentoin mutta tykkään lukea muiden kommentteja, ja usein kommenttilaatikossa syntyy mielenkiintoista keskustelua ”sivutuotteena”. Tietenkään joka ikiseen kommenttiin ei tarvitse/ehdi vastata, mutta harmittaa niiden puolesta, jotka eivät saa vastausta edes ”nopeisiin” kysymyksiin. Tulee tunne, että blogin pitäjä ei ehkä ole edes nähnyt kommenttia tai se ei häntä kiinnosta.
  On tietysti täysin ymmärrettävää, että välillä on kiireisiä aikoja, jolloin voi olla vaikea löytää aikaa varsinaisten blogipostaustenkin laatimiseen, mutta olen miettinyt näiden ”kaupallisten” (= blogit, joiden kirjoittaja saa työstään korvauksen) osalta, että eikö kommenttien käsittely myös ole osa ”työnkuvaa”? Miten osan työstä voi noin vaan jättää tekemättä vedoten kiireeseen? No, kun en itse bloggaa, niin ei ole mitään käsitystä, miten työlästä blogin pitäminen mahdollisesti on.
  Tykkään blogistasi hirveästi, olen lukenut jo vuosia, ja etenkin vanhoissa blogeissasi oli aina kivaa keskustelua kommenttilaatikossa. Toivottavasti kesäkiireesi kohta hellittävät ja pääset aktiivisemmin taas osallistumaan tähän vuorovaikutukseen. Kauniita kesäpäiviä Norjaan!
   
   

  Tykkää

 15. Täysin samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa! Osa blogityöstä jää tekemättä ilman kontaktia lukijoihin!! On ihan eri asia olla oma hyvänmielen bloginsa, kuin kaupallinen blogi,jota tämäkin blogi mielestäni on. Itse olen kysynyt noista sandaaleista, saamatta vastausta. Vuosi sitten kyselin happy lights- valosarjadta, saamatta vastausta. No onneksi on google, tosin se ei tee blogin seurailusta kovin interaktiivista. Ymmärrän, ettei bloggari vastaa kovin henkilökohtaisiin kysymyksiin, mutta luulisi esiteltävän vaatekappaleen kyselyt hoitavan tms. Ja jos on lomalla, voi kai blogikin olla lomalla? Ilman posta uksia siis, jos niitä vastauksiakaan ei ehdi antamaan? Pois koko kommenttiboksi, tai suorat linkit dagens asuihin ja sisustuksiin, mikäli tuote on pakko nimeltä mainita. Ja by the way, tämän blogin kielellinen taso on heikentynyt, siksikään en tätä aina jaksa 😦 . Sorry kritiikki, mutta pakko oli avautua.

  Tykkää

 16. Hei Johanna ja muut!
  Terveisiä täältä Arabiasta teille kaikille.
   
  Tämä norjalaisen tapaus oli todella surullinen,mutta myös hyvin ongelmallinen.Nainen itse vaihtoi lausuntojaan KOLMESTI tutkinnan aikana.Ensin teki ilmoituksen raiskauksesta,sitten sanoi seksin olleen vapaaehtoista ja sitten taas kertoi tulleensa raiskatuksi.
  Satun asumaan Arabiemiraateissa.Jokaisella emiraatilla(yhteensä 7)on omat lakinsa.Dubain laki on siviililaki,joskin osa perustuu islamilaiseen sharia-lakiin.Raiskaustapauksissa shariaa ei kuitenkaan noudateta ja esim.tuota mainitsemaasi 4 mies todistajaa ei todellakaan vaadita.
  Syy miksi norjalainen alunperin tuomittiin ei johtunut hänen joutumisestaan raiskatuksi.Hän itse muutti lausuntoaan(jonka myöhemmin myönsi suureksi virheeksi)ja sanoi seksin olleen molempien osapuolten yhteinen päätös.Hän sanoi tehneensä näin kollegansa ehdotuksesta.Voin vain hämmästellä miksi hän näin teki.Tästä johtuen maan lakien mukaan häntä syytettiin avioliiton ulkopuolisesta seksistä,koska tämän itse myönsi.Tässä vaiheessa naista odotti myös syyte väärästä valasta,koskien alkuperäistä raiskausväitettä.
  Hän oli myös juonut alkoholia suuria määriä.Jokainen ulkomaalainen tässä maanosassa tietää,että alkoholin käyttöön vaaditaan lupa viranomaisilta.Norjalaisella tätä ei ollut.Hän ei kuitenkaan ollut tietämätön turisti vaan eli ja työskenteli Qatarissa.Alkoholin käyttö oli siis alkuperäinen syy miksi häntä pidettiin vangittuna.
   
  Minua suuresti surettaa,että Euroopassa viljellää uskoa ja kuulopuheita vakavista asioista,ottamatta kuitenkaan selvää faktoista.Arabiemiraatit on turvallinen maa ja meitä on täällä monta suomalaista,jotka elämme ihan onnellista ja tasapainoista elämää joutumatta ongelmiin tai pelkäämään turvallisuutemme puolesta.
  En todellakaan ole raiskaajan puolella,mutta tässä jutussa on paljon epäkohtia.Ymmärrän,että norjalainen on nuori ja joutui todella kurjaan tilanteeseen.Hän kuitenkin rikkoi maan lakeja,valehteli valan ja näin ollen saattoi itsensä vielä kurjempaan jamaan.
  Paikallinen media julkaisi tapauksesta mielenkiintoisen artikkelin The National lehden sivuilla.
  Mukavaa kesää teille kaikille
  Ulla

  Tykkää

 17. Vierailija
  28.07.2013 klo 12:40

  Hei Johanna ja muut!
  Terveisiä täältä Arabiasta teille kaikille.
   
  Tämä norjalaisen tapaus oli todella surullinen,mutta myös hyvin ongelmallinen.Nainen itse vaihtoi lausuntojaan KOLMESTI tutkinnan aikana.Ensin teki ilmoituksen raiskauksesta,sitten sanoi seksin olleen vapaaehtoista ja sitten taas kertoi tulleensa raiskatuksi.
  Satun asumaan Arabiemiraateissa.Jokaisella emiraatilla(yhteensä 7)on omat lakinsa.Dubain laki on siviililaki,joskin osa perustuu islamilaiseen sharia-lakiin.Raiskaustapauksissa shariaa ei kuitenkaan noudateta ja esim.tuota mainitsemaasi 4 mies todistajaa ei todellakaan vaadita.
  Syy miksi norjalainen alunperin tuomittiin ei johtunut hänen joutumisestaan raiskatuksi.Hän itse muutti lausuntoaan(jonka myöhemmin myönsi suureksi virheeksi)ja sanoi seksin olleen molempien osapuolten yhteinen päätös.Hän sanoi tehneensä näin kollegansa ehdotuksesta.Voin vain hämmästellä miksi hän näin teki.Tästä johtuen maan lakien mukaan häntä syytettiin avioliiton ulkopuolisesta seksistä,koska tämän itse myönsi.Tässä vaiheessa naista odotti myös syyte väärästä valasta,koskien alkuperäistä raiskausväitettä.
  Hän oli myös juonut alkoholia suuria määriä.Jokainen ulkomaalainen tässä maanosassa tietää,että alkoholin käyttöön vaaditaan lupa viranomaisilta.Norjalaisella tätä ei ollut.Hän ei kuitenkaan ollut tietämätön turisti vaan eli ja työskenteli Qatarissa.Alkoholin käyttö oli siis alkuperäinen syy miksi häntä pidettiin vangittuna.
   
  Minua suuresti surettaa,että Euroopassa viljellää uskoa ja kuulopuheita vakavista asioista,ottamatta kuitenkaan selvää faktoista.Arabiemiraatit on turvallinen maa ja meitä on täällä monta suomalaista,jotka elämme ihan onnellista ja tasapainoista elämää joutumatta ongelmiin tai pelkäämään turvallisuutemme puolesta.
  En todellakaan ole raiskaajan puolella,mutta tässä jutussa on paljon epäkohtia.Ymmärrän,että norjalainen on nuori ja joutui todella kurjaan tilanteeseen.Hän kuitenkin rikkoi maan lakeja,valehteli valan ja näin ollen saattoi itsensä vielä kurjempaan jamaan.
  Paikallinen media julkaisi tapauksesta mielenkiintoisen artikkelin The National lehden sivuilla.
  Mukavaa kesää teille kaikille
  Ulla

  Kiitos tästä tekstistä, Ulla! Ihanaa kun joku näkee vaivaa kirjoittaa tänne tällaista. Antaa varmasti ajattelemisen aihetta yhdelle kuin toisellekin…
  T: Mrs.Brown

  Tykkää

 18. Juuri tämän vuoksi musliminaisten huivien käyttö on ehdottomasti kiellettävä täällä pohjoisessa. Se on loukkaus länsimaista sukupuolten tasa-arvokäsitystä kohtaan.
  Toki pukeudumme kaapuun heidän maihinsa matkustaessamme.

  Tykkää

 19.  
  UUTISET, TALOUS, KULTTUURI, VIIHDE, URHEILU, HARRASTUKSET, BLOGIT
  NEWNEWS.FI – Hottest news from all the worldAina ilmainen uutisportaali. Kaikki tuoreimmat uutiset aina ensimmäisenä kellonympäri.Minuutti minuutilta, hetki hetkeltä, se nopein uutisvirta ympäri maailmaa. Uudenlainen tapa seurata uutisia internetissä 24 tuntia päivässä, 365 päivää vuodessa. Eri medioiden uutislinkkejä kokoava sivusto on yksi suosituimmista.
  http://www.newnews.fi/
  UUTISET, TALOUS, KULTTUURI, VIIHDE, URHEILU, HARRASTUKSET, BLOGIT

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: