Kesäneule x2

~ bikinejä & paksua pitsiä ~

Tutunnäköinen kukkahäkki^ ? :)) No niin siis meilläkin on tollainen, olen sitä tänne blogiin joskus kuvailut. Ostettiin samanlaiset kerran ystävän kanssa -saman, jonka luona nyt ollaan taas vietetty pari päivää 🙂 Niin tässä nyt toinen kaunis tapa kasvattaa kukaa häkissä :))

Kuvat ovat nyt vähän sekaisin niin ystävän pihasta kuin metsästäkin, pääasia oli kuvailla (paitsi ihania pikkulapsia :)) noita viimeaikoina askartelemiani kesäneuleita. Molemmissa on sama drops designin pitsineulemallikuvio ja sama silmukkamäärä jos samalla langalla tekee. Toi silmukkamäärä on suunnilleen viitosen puikoille ja puuvilla-/pellavalangalle.

Vihreän pitkähihaisen paidan olen tehnyt Novitan Hanko -langasta, joka on vähän paksumpaa; siinä käytin puikkonumeroa 7 ja suunnilleen parikymmentä silmukkaa vähemmän. Ja muuten mulla on pari tollasta alpakkavillasta tehtyä pitsineuleista puseroa ja ne on kyllä syksyllä ihan ykkösiä!! Täydellisen pehmoisia ja kauniita ja kuitenkin lämmittää kuin mikä tahansa villa. Voi siis suositella myös alpakasta jos mielessä on jo enemmänkin syysneuleet.

Pikkutopin taasen tekee parissa päivässä -vielä ehtii siis 😉 Siihen virkkasin olkaimiksi ketjusilmukkaketjut (yhteensä 6 kpl, noin 20 cm) jotka letitin yhteen; 3 ketjua per olkain. Vähän harmittaa etten tehnytkin olkaimia ristikkäin selästä, se olisi ollut aika tyyliinsopiva pikku tvisti. Ja tarkoitus oli jättää toppi paljon lyhyemmäksi, jotenkin siitäkin vaan tuli noin pitkä. Sellanen napa-mallinen ois ollut aika hauska bikinien kanssa. Yleensäkin tykkään paksuhkon pitsineuleen ja bikinien yhdistelmästä, saa vähän vilkkuakin kesähelteillä. Siis biksut.

Ja hei… yli 7000 tykkääjää Facebookissa… uskomatonta. Mun pitää keksia jotain kivaa teille… :)) Ja ketä te ootte… Sitäkin oon usein miettinyt että pitäis laittaa joku sellanen projekti käyntiin, että saisitte lähettää mulle kuvia omatekemistä jutuistanne -mieluusti sellaisista mihin mun blogi on teitä inspiroinut. Saatais ainakin yhden postauksen verran kuvagalleriaa teidän omatekemistä jutuista… Tai ties kuinka paljon kuvia innostuisitte laittamaan :)) Pienen kuvatekstin kera jossa saisitte sanoa sanasen. Eikö ois kivaa? :))

Tuhannesti kiitos kuitenkin nyt jo kaikille teille jotka seurailette, teette sitten käsitöitä tai ette 😀 Ihan uskomatonta että teitä on noin paljon facebookissakin… Ja ihan älykiva että ootte tykänyt tästä blogista ❤

Ps. Yritän vastailla mahd. kysymyksiin taas parhaan kykyni mukaan kommenteissa. Jos neuleista on kysyttävää 🙂

51 vastausta artikkeliin “Kesäneule x2

 1. Sinun blogista on helppo tykätä, on nimittäin paras, kaunein ja ihanin! Kauniita kuvia jälleen kerran ja neuleohjeet kivoja. Oisiko mahdollista että teet sitten lähempänä syksyä postauksen syksyn must have- jutuista ja mitä meinasit hankkia. Mutta vielä aurinkoista kesän jatkoa!

  Tykkää

  1. Alan jo suunnitella syksyn must haveja!! Niin ettei se sitten varmasti jää… Yritän tehdä elokuun alkupuolella 🙂 Kiitti toiveesta ja muutenkin ihanaisesta palautteesta ❤

   Tykkää

  1. Ei varmaan ihan niin tumma rusketus oo kuin miltä kuvissa näyttää, riippuu missä valossa katsoo ja kuvatkin saattavat kyllä vääristää… Mutta onpahan tota aurinkoa tänä kesänä riittänyt, ei oo montaa pilvistä päivää ollut :)))

   Tykkää

 2. Ihana tuo valkoinen toppi. Lähden heti hakemaan lankaa 🙂 mutta miten alareunasta saa kiemuraisen?
  Terhi

  Tykkää

  1. Moi Terhi, alareunasta tulee itsestään aaltoileva ton mallikuvion ansiosta, mutta itse olen vielä viimeistellyt valmiin neuleen virkkaamalla alareunaan kiinteitä silmukoita -ja jokaista ”aallonhuippua” korostanut kolmen pylvään rykelmällä…. Niin aaltoilusta saa vielä selkeämmän.

   Tykkää

 3. Oi mitä virkkausihanuuksia! Olen niiiin kateellinen kädentaidoistasi 🙂 Onko sulla hyviä vihjeitä, miten voisi opetella virkkausta? Pitäisi aloittaa ihan alkeista. Onko tiedossa jokin hyvä ja selkeä kirja kenties? Haluaisin niin oppia… Mikä muuten tulee esim. Tuon vihreän pitsineuleen hinnaksi? Kun ei ne ihan ilmaisia taida olla vaikka onkin itse tehtyjä 😉
  Kiitos kivasta blogista!
  Salla

  Tykkää

  1. Heip Salla, nää on muuten tehty neulomalla eikä virkkaamalla :)) Aika helppo juttu saada neulomallakin kaikkia pitsi- ja reikäkuvioita jos virkkaus tuntuu vaikeammalta :)) Tähän aikaan kesästä pellava- ja puuvillalankoja löytyy paljon alesta, muuten yhden lankakerän hinta on yleensä noin 5 euroa ja esim. vihreään neuleeseen meni mulla 5 lankakerää -eli pari- kolmekymppiä… ei paha! 🙂 Erikoislangat ovat tietty kalliimpia ja johonkin oikein hienoon kahsmiri-silkki-alpakkasekoitteeseen saa helposti kulumaan lähemmäs sata euroa per pusero… 😉 Puuvillalangat ovat siis  edullisempia kuin villat! 🙂

   Tykkää

  1. Juu nyt alkaa olemaan jo aika suunnitella syysjuttuja… Tai ainakin heti kun helteet hellittää :))

   Tykkää

 4. Mitä lankaa se toppi on? (En löytänyt tästä mainintaa. Tai sitten olen vain unessa. 😀 )
  Kati E

  Tykkää

  1. En maininut, sorry :)) Se oli jotain Garnstudion lankaa, jonka vain poimin alekorista… Oisko ollut nimeltään Cito… Aika perus puuvillalanka 🙂

   Tykkää

 5. Vierailija
  26.07.2013 klo 08:10

  Ihana tuo valkoinen toppi. Lähden heti hakemaan lankaa 🙂 mutta miten alareunasta saa kiemuraisen?
  Terhi

  Alareuna menee itsestään kiemuralle pitsikuvion seurauksena.
  Kati E
   

  Tykkää

  1. Jeps, kuvio on sellainen, joka kiemuroittaareunan itsestään 🙂 Kiemuraa voi vielä korostaa virkkamalla reunaan atsaisen rivin kiinteitä simukoita ja jokaiseen kiemurahuippuun kolmen pylvään nipun!

   Tykkää

 6. Olen lueskellut sun blogia jo vissiinkin talvesta 2011 asti. Sellainen konkreettinen asia, mitä sun blogi on aiheuttanut mun elämään melkein päivittäin, on että esikoiseni (saman ikäinen kuin Aino) lempinimi oli syntymästä ’Puppe’. Kunnes luin sun postin, että teille tulee ilmalämpöpumppu – varmepumpe. Varmepumpe sana jäi pyörimään mun päähän vähän niinkuin joku laulu ja sitten huomasinkin jo, että lapsukaisen lempinimi oli muuntautunut Pupesta Pumpeksi.
  Ja Pumppeksi häntä vieläkin kutsun (lapsi raukka) melkein kolme vuotta myöhemmin. 
  Että kiitos vaan 😀
  Sara / Epätäydellinen nainen-blogista

  Tykkää

  1. 😀 😀 Lapsiraukka 😀 Ihana…. näinhän ne (lempi)nimet varmaan usein syntyvät, ihan sattumalta jostain ihan epäolennaisesta :)) Hihi 🙂

   Tykkää

 7. Olen lueskellut blogiasi kauan (ennen häitäsi aloin lukemaan) ja aina ihaillut tekemiäsi neuleita!Itse en ala-asteen kässän tuntien ole neulonut saati virkannut. eli mitä kymmeneen vuoteen ? :DOlisi aivan mahtvaa jos voiti tehdä ”idiootti-ohjeet aloittelijalle” :’D Sellaiset mistä olisi helppo aloittaa neulominen ja virkkaaminen. Hirveästi kun himottaisi alkaa opetella tekemään näitä sinun upeita paitojasi! :>
  -Haidi

  Tykkää

  1. No joo, voisin kyllä väsätä ohjeita 🙂 Joskus ihan unohdan ettei kaikki osaa edes aloittaa neulomista -just mun paras ystavä täällä kysyi voisinko näyttää miten silmukoita luodaan ja neule edes aloitetaan… 🙂 Niin että ehdottomasti korvan taakse laitettu ja yritetään laittaa kunnon selkeitä ohjeita kuvineen 🙂

   Tykkää

 8. Hey you, Mrs Sunshine :)!
  Ihanat koristeelliset puuvillaneuleet ovat kyllä niin vaivattomia kesällä, sen kuin sukeltaa sisälle bikinien kera ja voila – antaa mennä vaan auringon paisteessa! Ihana toppimalli todellakin, pitänee tässä kaapata malli itselleni ylös ja kokeilla taipuisiko käsissäni yhtä siistiksi lopputulokseksi kuin sinulla. Alpakkavilla onkin mulle se oudompi ja uudempi tuttavuus, pitää siis tarkkailla nyt sillä silmällä nuita lankahyllyjä ja iskeä kiinni – kiitos vinkistä :)!
  Ja sulla on jälleen niin nätisti hiukset! Loihdit sellaisen viimeistellyn mutta kuitenkin huolettoman nuuturakampauksen – olet taitava käsistäsi niin monella tapaa, se on suuri siunaus.
  Mutta nyt nautitaan näistä ihanista aurinkoisista päivistä ja tankataan tätä valoenergiaa kunnolla, suojakertoimia ja kohtuullisuutta unohtamatta :)! Ja josko sitä ensi kesänä – en uskokaan että aikaisemmin – itsekin viipottaisin menemään sinun vinkkaamassa hienossa ja rennossa itsetehdyssä kesäneuleessa :).
  Lupsakkaa laskeutumista viikonloppuun!
  – Tanja –

  Tykkää

  1. Oo mikä Sunshine itse!! :))) Tästä viestistä sai kyllä kilon auringonsäteitä ja kesämieltä ❤ Yhtä energistä ja valoisaa loppukesää! Kiitos :)))

   Tykkää

  1. Itseruskettavaa ei oo yhtään, mutta kuvat saattaa kyllä vääristää :)) En oikeasti oo mikään supertumman värinen -just eilen vertasin kahteen paljon veneilevään kaveriin, jotka olivat ihan tumman ruskeita… Näytin kovin vaalealta 😉

   Tykkää

 9. Heippa,
  Olisin kysellyt neuleistasi vähän lisäinfoa. Oletko käyttänyt novitan hanko lankaa Neuleissa? Mietin oliko käyttämäsi väri mahdollisesti 344 Khaki tai 379 Timotei ?
  Pystytkö kertomaan hihojen silmukkaluvut ja monta kuviota on hihoissa  ja hihojen pituudet. Mistä langasta valkoinen toppi on tehty?Paljonko lankaa meni toppiin ja neuleeseen?
  Pahoittelut kysymystulvasta mutta haluaisin tehdä vastaavat neuleet! Kiitos jo etukäteen! 
  T.Tanja

  Tykkää

  1. Kiitti kysymyksistä Tanja 🙂 Pitkähihaisessa neuleessa lankana on tosiaan Novitan Hanko 379 Timotei (uskomattoman kaunis vihreä väri!) Valkoisessa topissa on himpan ohuempi Garnstudion Cito, mutta näistä langoista Hanko vie kyllä ehdottomasti voiton ja suosittelisin molempiin Hankoa.
   Hihat olen aloittanut 26 silmukalla ja lisäillyt tasaisin välein niin, että lopuksi silmukkamäärä on tupalaantunut noin 52 silmukkaan; pituus tällöin mun (hiukan vajaamittaisissa) hihoissa on 6 mallikuviota.
   Neuleeseen meni mulla noin 500g (viisi kerää) ja toppiin 250g.
   Toivottavasti nää vastaukset selkiytti ja kiitos paljon että kyselit!! :))

   Tykkää

 10. Kauniita neuleita molemmat, erityisesti mieleen tuo pitkähihainen! Pitääpä siis pistää ohje talteen, jotta syksyn lähestyessä muistuu vielä mieleen… kesällä kun virkkailut ja neulomiset on omalta osin aikalailla aina tauolla.
  Mi, http://livinginodda.blogspot.no/

  Tykkää

  1. Joo noi reikäneuleet ovat niin kauniita syksylläkin 🙂 Voi olla etta teen vielä jonkun villaisenkin :))

   Tykkää

 11. Nyt tulee vähän monimutkainen kysymys tuohon pitsikuvioon liittyen, yritän parhaani mukaan selittää:
  Kuuluuko tuon pitsikuvion ”sisällä” (siis sen jälkeen kun on tehnyt langankierron, mutta ennen tuota keskellä olevaa ns. kahden silmukan kavennusta, mallikuviossa nuoli ylöspäin) neuloa joka kierroksella silmukat oikein vai pitääkö ne tehdä nurjalla puolella nurin? Oon yrittänyt katsoa mallia tuosta sun tekemästä valmiista neuleesta, ja musta näyttäis siltä, että oot neulonut ne nurin nurjalla puolella, mutta mallikuviosta sitä ei näy. Omassa neuleessani on nimittäin tosi hankala sanoa, kumpi on nyt se työn ”oikea” puoli, kun joka kierroksella oon neulonut pitsikuvion sisällä oikeaa ja nyt koko pitsikuvio näyttää jotenkin sekavalta… Miten teit sen siis itse? Vai teitkö koko neuleen pyöröpuikoilla, sehän selittäisi…
  Kuulostaa tosi sekavalta koko tämä selvitys, mutta toivottavasti saat selkoa! Olisi nimittäin kiva päästä kunnolla neulomisen vauhtiin 🙂
  Loppuun vielä iiiisot kiitokset ihanasta blogista! Oon lukenut sun juttuja siitä asti kun ootit Ainoa, mutta en muista oonko koskaan kommentoinut kunnolla. Oot inspiroinut mua valtavasti näiden vuosien aikana ja saan yhä sun blogista hyvää mieltä joka viikko! Kiitos siis!<3
  Iida

  Tykkää

 12. Hei!
  Ihania neuleita! Olisin kysynyt miten tuon pitkähihaisen puseron pääntien kavennukset on tehty?
  Joskus muuten esittelit ihanaa itse tekemääsi lasten kettuliiviä…olisiko siitä ohjetta?
  Ihana blogi sinulla, tästä saa aina niin hyvän mielen lukiessaan:)

  Tykkää

 13. Kaivelin vanhoja kommentteja ja en löytänyt mistään vastausta, mistä kaupasta ostitte siskosi kanssa Porvoo haaremihousut. Et muistanut kaupan nimeä ja usemapaan et ollut vastannut lainkaan. Osaisitko kuitenkin sanoa millä kadulla ko, kauppa sijaitsi tai mitä kauppoja siinä sijaitsi? Esim. Oliko samalla kadulla Våga koruja myyvän kaupan kanssa vai lasten vanhoja leluja myyvän riimikko kaupan kadulla vai jossain aivan muualla? Kitos jo etukäteen ja mukavaa loppukesää!

  Tykkää

 14. Sun blogi on paras! Monia muita on tullut ja mennyt niin sanotusti, tai sanotaanko että tullut luettua ja lopetettua, tätä sun blogia jaksan aina vaan seurata (vaikka muuten hiipunut monen seuraaminen…) t. Mimosa, mukana n. v.2008 jo 😉 

  Tykkää

 15. Vierailija
  27.07.2013 klo 03:05

  Kaivelin vanhoja kommentteja ja en löytänyt mistään vastausta, mistä kaupasta ostitte siskosi kanssa Porvoo haaremihousut. Et muistanut kaupan nimeä ja usemapaan et ollut vastannut lainkaan. Osaisitko kuitenkin sanoa millä kadulla ko, kauppa sijaitsi tai mitä kauppoja siinä sijaitsi? Esim. Oliko samalla kadulla Våga koruja myyvän kaupan kanssa vai lasten vanhoja leluja myyvän riimikko kaupan kadulla vai jossain aivan muualla? Kitos jo etukäteen ja mukavaa loppukesää!

  Hei kyse taisi olla tästä vaatemerkistä? http://www.linenbypias.fi/kauppa.php 
   
   

  Tykkää

 16. Ensinnäkin, sinulla on aivan ihana blogi. Pidän siitä kun täällä bloginkin puolella tuot syvällisiä mietteitäsi julki :). Olet ihanan aito ja lämminsydäminen nainen.
  Kysyisin neuleista….. Kudoitko pyöröpuikoilla? (ohjeen mukaan et)
   

  Tykkää

 17. moikka, tosi tyhmä kysymys nyt varmaankin 😀 mutta mitä tuo langanheitto siis käytännössä tarkoittaa? kiitos 🙂

  Tykkää

 18. Hei! Kauniita neuleita! Ihastuin pitkähihauseen versioon,pystyisitkö laittamaan siitä ohjetta? Eniten mietin miten olet tehnyt yläosan ja hihan yhdistämisen 🙂 En ole enemmin paitaa tehnyt joten en osaa hahmottaa että minkämallisista paloista se koostuu 🙂 Kuvittelisin että kavennuksia et aloittanut tekemään reunoista niinkuin topissa vaan jatkoit reunaa suorana ylös? Täälä on tämänkuun loppuun alennusmyyneissä tähän hyviä lankoja ja pohdin niiden tilaamista mutta vähän arastelen kun en ole varma juuri tuon yläosan teosta 🙂 Ohjeesta olisi kovin kiitollinen!

  Tykkää

 19. Hih, aika hyvään aikaan satuit tuon pohdiskelun kirjoittamaan! Just viime viikolla pienen googlettelunkin kautta löysin sen sun ihanan palmikkokaulurin ohjeen, ja otin jo pienen varaslähdön syksyn/talven neulomisiin.. Lähden nimittäin muutaman viikon päästä vaihtoon Hollantiin, jossa vietän koko loppuvuoden, ja halusin ehdottomasti uuden muhkean kaulahuivin sinne mukaan! Kaikkia kivoja yksinkertaisia neulomisohjeita ois kiva aina saada lisääkin :))
  – Jonna

  Tykkää

 20. Kommenttina vaan. Sinun blogisi ja ”seuraajiesi ” ajatukset  ja kaytannolliset ohjeet  melkein alitajunnaisesti pakottavat laiskankin naisen(minut) tarttumaan puikkoihin ja syventymaan kasityoohjeisiin.  Muuten kauniita pitsineuleita olet luonut.  Suomalainen nainen on ajatteleva,kaytannollinen , osaava. ja itsenainen ,”lajinsa” huippu. Ulkosuomalaisena vain vertailee: nakemaansa ja kokemaansa ja  aidin kielella on ihana lukea blogiasi , joka on  niin monipuolinen ja informatiivinen. Kiitos!

  Tykkää

 21. Hei, kiitos kivasta blogista. Odotan innolla aina uusia neuleohjeita. Minulla on sama kysymys kun parilla muulla aikaisemmin. Malli tehdään ilmeisesti suljettuna neuleena pyöröpuikoilla, koska joka toinen rivi ei muuten onnistu millään?? Jos näin niin miten olet käsiaukkojen jälkeen neulonut mallikuviota? Kiitos paljon vastauksesta, langat odottavat jo neulojaa 🙂

  Tykkää

 22. Minä pähkäilin myös aikani tuota kuvioita ja päädyin tekemään niin, että neuloin nurjalla koko kerroksen nurin. Kuviosta tulee vähän erilainen, mutta ihan kiva ja kelvollinen kuitenkin! Eli en neulonut pyöröpuikolla suljettuna neuleena, vaan tasona edes takasin.
  Heli

  Tykkää

 23. Minäkin olen taistellut tuon kuvion kanssa… Jos tulee kaksi langanheittoa niin eikö silmukkamäärä lisäänny liikaa..? Itsekään en tehnyt pyöröpuikoilla ja mietin ihan samaa tuon oikei,nurin kutomisen kans… Voi kun johanna ehtisi neuvomaan enemmän… 
  Anu

  Tykkää

 24. Minäkin olen taistellut tuon kuvion kanssa… Jos tulee kaksi langanheittoa niin eikö silmukkamäärä lisäänny liikaa..? Itsekään en tehnyt pyöröpuikoilla ja mietin ihan samaa tuon oikei,nurin kutomisen kans… Voi kun johanna ehtisi neuvomaan enemmän… 
  Anu

  Tykkää

 25. Vierailija
  08.08.2013 klo 09:24

  Minäkin olen taistellut tuon kuvion kanssa… Jos tulee kaksi langanheittoa niin eikö silmukkamäärä lisäänny liikaa..? Itsekään en tehnyt pyöröpuikoilla ja mietin ihan samaa tuon oikei,nurin kutomisen kans… Voi kun johanna ehtisi neuvomaan enemmän… 
  Anu

  Minä tulkitsin tuon niin, että kiersin langan kahdesti puikolle, mutta neuloin sen yhtenä silmukkana seuraavalla kerroksella. Eli toinen kierto neulotaan ja toinen pudotetaan puikolta. Reiästä tulee siten isompi kuin että jos lanka kierretään vain kerran puikolle. Ei kai siinä muuta vitsiä ole. Tai sitten en vain ymmärtänyt…
  Heli

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: