Just relax.

~ rentoutus ~

Blogijutut eivät nyt oo viimeaikoina olleet ihan mun puolellani; tämä video piti ladata teille jo maanantai-illaksi, mutta kone päättikin ladata sitä koko viime yön. Phuuh. No, tekee rentoutus tiistai-iltanakin ihan hyvää.

Etenkin näin marras- joulukuussa mulla on nimittäin tapana hemmotella jumppareita vähän pidemmillä (5-10 min.) rentoutusosoilla silloin tällöin tuntien lopuksi. Valot pois ja pari kynttilää -ei ole kukaan koskaan tainut vastustaa tai lähteä ennen loppua pois! :))

En ole ihan terävimmilläni filmissä (siis kuvanlaadullisesti), mutta tärkeintä tässä onkin ääni -ei teidän minua tarvitsekaan nähdä heh. Tarkoitus on itseasiassa, että voit asettua hyvään makuuasentoon vaikkapa lattialle, sulkea silmäsi ja kuunnella. Ja rentoutua. Ja oppia tekemään rentoutusta muulloinkin, esimerkiksi sängyssä nukkumaanmennessäsi. 

Yritin käyttää videoon mahdollisimman vähän aikaa, mutta itse voit tietysti käyttää mielikuvaharjoituksiin paljon enemmän aikaa -ja usein se on rentoutumisen kannalta välttämätöntäkin. Keskity hengittelyyn kauenmmin ja keskity löytämään se oikea rento rantatunnelma ja vartalon raskaus. Ja anna niiden hiekkasäkkien valua ja olla. 🙂

Okei, asetu hyvään asentoon, ota vaikka lämmin peitto päälle ja paina nappulaa! 🙂

ps. Next coming up hiuspostaus! Sitä on viime aikoina kovasti toivottu, niin laitetaan!

ps. II Vastailen illan aikana vielä kahden ed. postauksen kommentteihin 🙂 See you ❤

60 vastausta artikkeliin “Just relax.

 1. Aivan ihana video. Just äskön tulin jumpasta ja sen jälkeen suihkussa käyneenä istuin lukemaan blogias. Oli pakko heti testata sängyssä maaten tämä video ja täytyy sanoa et toimi aivan loistavasti. Ois mielellään jääny pötköttelemään sänkyyn. Todella harvoin saan rentouduttua minkään rentoutusvideon/cd:n mukana, mut nyt sain. Sun ääni oli jotenki ihanan rauhottava. Varmaan vielä nukkumaan mennessä katon tän uudestaan ja voin uskoa et monta kertaa vielä tulevaisuudessaki tarviessa rentoutumista. Kiitos ihan mielettömästi!:)
  -Juuli

  Tykkää

  1. Hyvä kuulla ❤ JUST tällaista toivoinkin ja se, etta edes yksi teistä on saanut näin ison hyödyn, on mission completed :)) Kiitos ihan mielettömästi palautteesta!

   Tykkää

 2. Kiitos. Olipa kiva. Meinasin ruveta taputtamaan lopuksi, kunnes huomasin että olen ruudun toisella puolella eikä aplodeja välttämättä tarvita 🙂

  Tykkää

 3. Moi! luen aina iphonella blogiasi ja nää sun videot ei koskaan näy, pelkästään tyhjää valkoista ton videon kohalla. voiskohan sille tehdä jotain? Ois niin ihana keskellä opiskeluja rentoutua:))

  Tykkää

  1. Tiedän!! Luen kanssa paljon puhelimella… Laitan toiveen eteenpäin, josko asialle vois tehdä jotain, kysyn ainakin! 🙂

   Tykkää

 4. sun ääni on siis pelkästään jo niin rentouttavan rauhallinen. meinasin nukahtaa tän pätkän aikana ja varmasti tuun käyttään tätä hetkinä jolloin uni ei muuten malta tulla 🙂 
  -milja

  Tykkää

 5. Voi kun kiva idea, kiitos siitä, ja sä olet kyllä tosi söpö ja herttaisen oloinen 🙂 T. Eija

  Tykkää

  1. Kiitti Eija! 🙂 Joo keksin idean tähän jo viime viikolla kerran puoliunessa rentoutusta sängyssä läpikäydessäni… Olin kuitenkin ideankeksimishetkellä niin uninen ja nukahdin, että unohdin koko keksinnön -kunnes se maanantaina palasi mieleen! 😀 Hyvin toimi siis rentoutus silloinkin 😀

   Tykkää

 6. Hei
  Palaisitko myös ”teidän töitä part IV” kommentteihin, kaipailen siellä neuleohjeistasi koottua postausta. Miksi muuten en pääse katsomaan postausarkistoa? Siellä ei näy kuin ihan muutama postaus. Mistä näkisin myös muut?

  Tykkää

  1. Kiitti, siis kiva että kaipailet neuleohjepostausta 🙂 Tänne Me naisiin postauksia ei valitettavasti ole jaettu teemoittain, mutta noista vuosiarkistoista pitäisi päästä katsomaan takavuosien juttuja… Tai kokeile hakusanaa? En ole kokeilut itse, mutta ehkä se toimii, vaikka hakusanalla DIY…? Just nyt tuntuu, että neuleohjeista postauksen koostaminen olisi aika työlästä, joten voi olla, että siihen menee aikaa… 😉 Pahoittelen!

   Tykkää

 7. Kiitos rentoutushetkestä! Kävin töiden jälkeen happihypyllä tihkusateessa ja kotiin palattuani sytytin kynttilät, mies oli laittanut takkaan tulen ja makasin pehmeällä matolla kuunnellen pehmeää ääntäsi. Olet tosi herttainen myös ”luonnossa”! Kiitos, että jaat hyvää mieltä meille!

  Tykkää

  1. Kuulostaa ihan parhaudelta 🙂 Siis happihyppelyt ja takkatulet ilman mun rentoutustakin 😀 

   Tykkää

 8. Kiva video, suuri kiitos Johanna!
  Tykkään ihan tosi paljon noista kaikista rentoutumisjutuista, muistan jo kun meillä oli ala-asteella sisäliikuntatunnin lopuksi(joskus, ei aina) tuollainen samantapainen rentoutuminen ja muistan, että silloin jo tykkäsin niistä. Ja tietysti sitten aikuisiällä, kun on jumpissa käynyt, niin nuo ovat tulleet tutuiksi. Oon miettinyt, että joku rentoutus-cd voisi myös toimia, siis jos sen ottaisi ihan tavaksi kuunnella ennen nukkumaanmenoa, mutta en ole vain saanut aikaiseksi mistään kaupasta sellaista alkaa etsiä.
  Tosin mulla vois toimia myös jonkun ”kirjacd:n”(siis kirja luettuna cd:lle) kuunteleminen, siis tietysti jonkun rauhallisen kirjan/jonkun lempikirjan, jonka on jo lukenut. Muistan kun lapsena kuuntelin tosi paljon niitä kuuntelukirjoja, jotka oli luettu kasetille ja tykkäsin niistä kovasti. 
  Lisäksi mietin, että johonkin rauhalliseen liikuntaan voisi myös ottaa osaa(esim. pilates, jooga), mutta toistaiseksi en ole niille osallistunut, kun olen ihan tajuttoman ja käsittämättömän kankea. Mutta kaipa sillekin voi tietysti tehdä jotain…:)

  Tykkää

 9. Äännät niin kauniisti ässän tuossa videolla -siis todennäköisesti myös livenä 🙂  Ajattelin ”vain” katsoa rentoutuksen pikaisesti, että mitä oot saanu aikaan… Tulos oli se, että makasinki raskaantuntoisena hiekkarannalla melkein unessa! 😉 ❤ ihanaa viettää pieni hetki ”poissa” todellisuudesta, kun vauvakin nukkui sopivasti päikkäreitä! thänks!
   
   

  Tykkää

 10. Kiitos ihanasta rentoutusvideosta! Katsoin videon töissä (oma yritys), ja toivoin ettei sillä hetkellä kukaan astu ovesta sisään. Kotona pitää ehdottomasti kuunnella uudestaan sängyllä maaten. Olet kyllä suloinen. T.  toinen Eija

  Tykkää

 11. Äitini kertoi vastaavan tavan rentoutua joskus kun olin nuori eikä uni meinannut tulla. Toimi tuolloin ja toimii nytkin! Sulla on kyllä kaunis ääni ja olet herttaisen tuntuinen ihminen.
   
  Kati

  Tykkää

 12. Ihana! Tosi rauhallisen tunnelman olet myös luonut videolle, takkatuli humisee taustalla ja kynttilöt palavat. Kuuntelen tämän vielä lattialla maaten ennen nukkumaanmenoa 🙂 Ihanaa viikkoa sulle Johanna! ❤
  Tina’s

  Tykkää

 13. Voi että oli ihna rentoutus kiitti hei! tervesiä 17 vee tytöltä joka sun, niin ihana tyylistä,pirteetä ja äidillistäs blogia innokkaana seurailee ,jokin tässä saa aina niin hyvälle tuulelle!

  Tykkää

 14. Tämä oli tosiaankin ihana! Kuuntelin tämän tänään toistamiseen treenin jälkeen. Sulla on kiva ääni ja tapa puhua (ainakin tuossa videolla)! Muutoinkin tykkään blogistasi kovasti, olen seuraillut jo pitkään vaikken ehkä koskaan kommentoinut. Blogistasi tulee hyvälle tuulelle, vaikutat herttaiselta tyypiltä, kuvat ovat kauniita ja tunnelma aina lämmin. Mukavaa loppuviikkoa!

  Tykkää

 15. Ensimmäistä kertaa kuulin äänesi ja se olikin jotain ihan muuta mitä olin kuvitellut, heh 🙂 Itse ainakin olin kuulevinani puheestasi sen, että puhut paljon enemmän muuta kuin äidinkieltäsi päivittäin. Useasti vaan huomaa ulkomailla asuvista suomalaisista, että suomen kielen ääntämys muuttuu. Voihan se olla että puhetapasi on aina ollut samanlainen 🙂 Ja älä ymmärrä väärin, äänesi oli todella kaunis ja rentouttava. 🙂

  Tykkää

 16. Hei, mun oli katsottava myøs video heti tuolta toiselta koneelta koska iPad ei næytæ sitæ. Blogisi on mitæ mielenkiitoisin juttu toisensa perææn. Asun myøs Norjassa pienellæ Finnøyin saarella ja olen norjalaiisen kanssa naimisissa. Kylla Kai suomenkielen aksentti muuttuu…olen kuullut sen itsestænikin……..odottelen innolla lisææ blogejasi….

  Tykkää

 17. Vierailija
  14.11.2013 klo 02:39

  Ensimmäistä kertaa kuulin äänesi ja se olikin jotain ihan muuta mitä olin kuvitellut, heh 🙂 Itse ainakin olin kuulevinani puheestasi sen, että puhut paljon enemmän muuta kuin äidinkieltäsi päivittäin. Useasti vaan huomaa ulkomailla asuvista suomalaisista, että suomen kielen ääntämys muuttuu. Voihan se olla että puhetapasi on aina ollut samanlainen 🙂 Ja älä ymmärrä väärin, äänesi oli todella kaunis ja rentouttava. 🙂

  Hih, minäkin kuulin nyt ekaa kertaa ja olin myös kuvitellut ihan muuta 🙂 Mutta hyvä video,siitä ei ole kiistäminen. Hämmentävää vain kun jokin oma mielikuva muuttuu 🙂

  Tykkää

 18. Kiitos Johanna ihanasta rentoutumisharjoituksesta! Pitkän työpäivän jälkeen oli ihana tulla kotiin ja hengähtää ennen nukkumaan menoa. Olen myös käyttänyt piikkimattoa ennen sinun harjoitusta, takuu varmasti tulee uni! 🙂
  Ihanaa joulun odotusta ja kiitos kivasta blogista! ❤

  Tykkää

 19. Aivan ihana video. Just äskön tulin jumpasta ja sen jälkeen suihkussa käyneenä istuin lukemaan blogias. Oli pakko heti testata sängyssä maaten tämä video ja täytyy sanoa et toimi aivan loistavasti. Ois mielellään jääny pötköttelemään sänkyyn. Todella harvoin saan rentouduttua minkään rentoutusvideon/cd:n mukana, mut nyt sain. Sun ääni oli jotenki ihanan rauhottava. Varmaan vielä nukkumaan mennessä katon tän uudestaan ja voin uskoa et monta kertaa vielä tulevaisuudessaki tarviessa rentoutumista. Kiitos ihan mielettömästi!:)
  -Juuli

  Tykkää

  1. Hyvä kuulla ❤ JUST tällaista toivoinkin ja se, etta edes yksi teistä on saanut näin ison hyödyn, on mission completed :)) Kiitos ihan mielettömästi palautteesta!

   Tykkää

 20. Kiitos. Olipa kiva. Meinasin ruveta taputtamaan lopuksi, kunnes huomasin että olen ruudun toisella puolella eikä aplodeja välttämättä tarvita 🙂

  Tykkää

 21. Moi! luen aina iphonella blogiasi ja nää sun videot ei koskaan näy, pelkästään tyhjää valkoista ton videon kohalla. voiskohan sille tehdä jotain? Ois niin ihana keskellä opiskeluja rentoutua:))

  Tykkää

  1. Tiedän!! Luen kanssa paljon puhelimella… Laitan toiveen eteenpäin, josko asialle vois tehdä jotain, kysyn ainakin! 🙂

   Tykkää

 22. sun ääni on siis pelkästään jo niin rentouttavan rauhallinen. meinasin nukahtaa tän pätkän aikana ja varmasti tuun käyttään tätä hetkinä jolloin uni ei muuten malta tulla 🙂 
  -milja

  Tykkää

 23. Voi kun kiva idea, kiitos siitä, ja sä olet kyllä tosi söpö ja herttaisen oloinen 🙂 T. Eija

  Tykkää

  1. Kiitti Eija! 🙂 Joo keksin idean tähän jo viime viikolla kerran puoliunessa rentoutusta sängyssä läpikäydessäni… Olin kuitenkin ideankeksimishetkellä niin uninen ja nukahdin, että unohdin koko keksinnön -kunnes se maanantaina palasi mieleen! 😀 Hyvin toimi siis rentoutus silloinkin 😀

   Tykkää

 24. Hei
  Palaisitko myös ”teidän töitä part IV” kommentteihin, kaipailen siellä neuleohjeistasi koottua postausta. Miksi muuten en pääse katsomaan postausarkistoa? Siellä ei näy kuin ihan muutama postaus. Mistä näkisin myös muut?

  Tykkää

  1. Kiitti, siis kiva että kaipailet neuleohjepostausta 🙂 Tänne Me naisiin postauksia ei valitettavasti ole jaettu teemoittain, mutta noista vuosiarkistoista pitäisi päästä katsomaan takavuosien juttuja… Tai kokeile hakusanaa? En ole kokeilut itse, mutta ehkä se toimii, vaikka hakusanalla DIY…? Just nyt tuntuu, että neuleohjeista postauksen koostaminen olisi aika työlästä, joten voi olla, että siihen menee aikaa… 😉 Pahoittelen!

   Tykkää

 25. Kiitos rentoutushetkestä! Kävin töiden jälkeen happihypyllä tihkusateessa ja kotiin palattuani sytytin kynttilät, mies oli laittanut takkaan tulen ja makasin pehmeällä matolla kuunnellen pehmeää ääntäsi. Olet tosi herttainen myös ”luonnossa”! Kiitos, että jaat hyvää mieltä meille!

  Tykkää

  1. Kuulostaa ihan parhaudelta 🙂 Siis happihyppelyt ja takkatulet ilman mun rentoutustakin 😀 

   Tykkää

 26. Kiva video, suuri kiitos Johanna!
  Tykkään ihan tosi paljon noista kaikista rentoutumisjutuista, muistan jo kun meillä oli ala-asteella sisäliikuntatunnin lopuksi(joskus, ei aina) tuollainen samantapainen rentoutuminen ja muistan, että silloin jo tykkäsin niistä. Ja tietysti sitten aikuisiällä, kun on jumpissa käynyt, niin nuo ovat tulleet tutuiksi. Oon miettinyt, että joku rentoutus-cd voisi myös toimia, siis jos sen ottaisi ihan tavaksi kuunnella ennen nukkumaanmenoa, mutta en ole vain saanut aikaiseksi mistään kaupasta sellaista alkaa etsiä.
  Tosin mulla vois toimia myös jonkun ”kirjacd:n”(siis kirja luettuna cd:lle) kuunteleminen, siis tietysti jonkun rauhallisen kirjan/jonkun lempikirjan, jonka on jo lukenut. Muistan kun lapsena kuuntelin tosi paljon niitä kuuntelukirjoja, jotka oli luettu kasetille ja tykkäsin niistä kovasti. 
  Lisäksi mietin, että johonkin rauhalliseen liikuntaan voisi myös ottaa osaa(esim. pilates, jooga), mutta toistaiseksi en ole niille osallistunut, kun olen ihan tajuttoman ja käsittämättömän kankea. Mutta kaipa sillekin voi tietysti tehdä jotain…:)

  Tykkää

 27. Äännät niin kauniisti ässän tuossa videolla -siis todennäköisesti myös livenä 🙂  Ajattelin ”vain” katsoa rentoutuksen pikaisesti, että mitä oot saanu aikaan… Tulos oli se, että makasinki raskaantuntoisena hiekkarannalla melkein unessa! 😉 ❤ ihanaa viettää pieni hetki ”poissa” todellisuudesta, kun vauvakin nukkui sopivasti päikkäreitä! thänks!
   
   

  Tykkää

 28. Kiitos ihanasta rentoutusvideosta! Katsoin videon töissä (oma yritys), ja toivoin ettei sillä hetkellä kukaan astu ovesta sisään. Kotona pitää ehdottomasti kuunnella uudestaan sängyllä maaten. Olet kyllä suloinen. T.  toinen Eija

  Tykkää

 29. Äitini kertoi vastaavan tavan rentoutua joskus kun olin nuori eikä uni meinannut tulla. Toimi tuolloin ja toimii nytkin! Sulla on kyllä kaunis ääni ja olet herttaisen tuntuinen ihminen.
   
  Kati

  Tykkää

 30. Ihana! Tosi rauhallisen tunnelman olet myös luonut videolle, takkatuli humisee taustalla ja kynttilöt palavat. Kuuntelen tämän vielä lattialla maaten ennen nukkumaanmenoa 🙂 Ihanaa viikkoa sulle Johanna! ❤
  Tina’s

  Tykkää

 31. Voi että oli ihna rentoutus kiitti hei! tervesiä 17 vee tytöltä joka sun, niin ihana tyylistä,pirteetä ja äidillistäs blogia innokkaana seurailee ,jokin tässä saa aina niin hyvälle tuulelle!

  Tykkää

 32. Tämä oli tosiaankin ihana! Kuuntelin tämän tänään toistamiseen treenin jälkeen. Sulla on kiva ääni ja tapa puhua (ainakin tuossa videolla)! Muutoinkin tykkään blogistasi kovasti, olen seuraillut jo pitkään vaikken ehkä koskaan kommentoinut. Blogistasi tulee hyvälle tuulelle, vaikutat herttaiselta tyypiltä, kuvat ovat kauniita ja tunnelma aina lämmin. Mukavaa loppuviikkoa!

  Tykkää

 33. Ensimmäistä kertaa kuulin äänesi ja se olikin jotain ihan muuta mitä olin kuvitellut, heh 🙂 Itse ainakin olin kuulevinani puheestasi sen, että puhut paljon enemmän muuta kuin äidinkieltäsi päivittäin. Useasti vaan huomaa ulkomailla asuvista suomalaisista, että suomen kielen ääntämys muuttuu. Voihan se olla että puhetapasi on aina ollut samanlainen 🙂 Ja älä ymmärrä väärin, äänesi oli todella kaunis ja rentouttava. 🙂

  Tykkää

 34. Hei, mun oli katsottava myøs video heti tuolta toiselta koneelta koska iPad ei næytæ sitæ. Blogisi on mitæ mielenkiitoisin juttu toisensa perææn. Asun myøs Norjassa pienellæ Finnøyin saarella ja olen norjalaiisen kanssa naimisissa. Kylla Kai suomenkielen aksentti muuttuu…olen kuullut sen itsestænikin……..odottelen innolla lisææ blogejasi….

  Tykkää

 35. Vierailija
  14.11.2013 klo 02:39

  Ensimmäistä kertaa kuulin äänesi ja se olikin jotain ihan muuta mitä olin kuvitellut, heh 🙂 Itse ainakin olin kuulevinani puheestasi sen, että puhut paljon enemmän muuta kuin äidinkieltäsi päivittäin. Useasti vaan huomaa ulkomailla asuvista suomalaisista, että suomen kielen ääntämys muuttuu. Voihan se olla että puhetapasi on aina ollut samanlainen 🙂 Ja älä ymmärrä väärin, äänesi oli todella kaunis ja rentouttava. 🙂

  Hih, minäkin kuulin nyt ekaa kertaa ja olin myös kuvitellut ihan muuta 🙂 Mutta hyvä video,siitä ei ole kiistäminen. Hämmentävää vain kun jokin oma mielikuva muuttuu 🙂

  Tykkää

 36. Kiitos Johanna ihanasta rentoutumisharjoituksesta! Pitkän työpäivän jälkeen oli ihana tulla kotiin ja hengähtää ennen nukkumaan menoa. Olen myös käyttänyt piikkimattoa ennen sinun harjoitusta, takuu varmasti tulee uni! 🙂
  Ihanaa joulun odotusta ja kiitos kivasta blogista! ❤

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: