About HAIR

mun hiusrutiineja

Hiusaiheisia postauksia toivotaan aina tasaisin väliajoin; nyt oli ilmeisesti taas aika. 🙂 Otan nyt tässä lähtökohdaksi omat kokemukset ja mun hiukseni; ihan suoraan sanottuna niitä juttuja, joita mun on tapana tehdä (ei välttämättä niitä, joita kuuluisi tehdä 😉 tai jotka sopivat kaikille hiuslaaduille).

Mun hiuksissa on varmaan tyypillisintä jonkinlainen luonnollinen huolettomuus; en oikeastaan koskaan föönää hiuksia (max. joka toinen kuukausi) eikä mulla ole edes hiusharjaa. Ihan totta. Kampaan joskus märkiä hiuksia miehen kammalla suoriksi, mutta… Hiusharja on kyllä ollut ostoslistalla jo tovin ja kai niitä on jokunen tullut omistettuakin, mutta… ei ilmeisesti käytettyä. 😉

En myöskään koskaan tupeeraa hiuksia (viime kerrasta täytyy olla vuosia), mutta kuten ylhäältä näkyy, papiljotit ovat mulle ihan ykkösjuttu. Tollaisessa lookissa kuljen kotona lähes joka ilta; ainkin aina suihkun jälkeen. Paras tapa mulle laittaa hiukset kuntoon on ehtiä ajoissa illalla suihkuun, antaa hiusten kuivua itsestään ja sitten viittä vailla kuivuneisiin hiuksiin kiepauttaa isot rullat ennen nukkumanmenoa. Puoli tuntia – tunti riittää hienosti. Joskus saatan jopa nukkua noiden rullien kanssa. Ihan totta. Tarpeeksi väsynyt kun on niin hienosti menee. Aamulla herätessä mun ei tosiaan tarvitse edes harjata kutreja; ne ovat paplareiden jälkeen heti menokunnossa! Niin paplarit kuin yön yli nukkuminen ja sopivasti sellainen sängystä-juuri-noussut-pörrö-tuuheus tekevät lookista luonnollisen kuohkean.

Samat rutiinit ovat rullanneet jo vuosia; tässä vähän hiuskuvasaldoa parin vuoden sisältä! 🙂

Kannattaa muistaa, että mun hiuslaatu on tosi karkea. Ja luonnostaan taipuisa. Esimerkiksi föönaaminen tekisi (ja tekee) tästä usein ihan kauhean karvakasan, jota sitten saa silotella muilla keinoin. Ei siis kauheasti kannata. Suosinkin hoitavia ja hiusten pintaa silottavia ja sulkevia muotoilutuotteita, joista suosikit kasasin tonne ylös kuvaan. Mukaan olisi voinut vielä lisätä jonkun hiusöjyn; ajaa aika samaa asiaa kuin toi Tigin Dream Drops. Hiusöljykin on mulla käytössä, mutten osanut valita mitään ykköstä tähän hätään suositeltavaksi.

Lettikampauksiin suosittelisin myös ehdottomasti, ehdottomasti hiuspauuteria (tai kuivashampoota). Letittäminen on huomattavasti helpompaa, letit pysyvät heti aloillaan ja tietysti myös näyttävät tuuheammilta. 

Muotoilutuotteitakin tärkeämpi keino vahvannäköisiin hiuksiin on tietysti taas jälleen kerran se ruokavalio… Tiedän, että moni norjalaisnainen vannoo kalanmaksaöljyn nimeen ja vaikka meidän perhe nyt varmasti keskivertoa enemmän kalaa syökin, niin yritän itsekin muistaa kapselini päivittäin. Olen kuullut siitä niin paljon vakuuttavaa faktaa… 😉 Eli niitä hyviä rasvoja hiuksillekin… kalaa ja pähkinöitä ja avokadoa. 

Ja ehkä vielä yksi juttu… hiusten värjääminen. Toivoisin, että mulla olisi ihan vain oma väri hiuksissa, mutta sitä ei taida tulla tapahtumaan ihan heti… 😉 Pidän kuitenkin hyvin luonnollisesta lopputuloksesta ja raitoja laitettaessa luoan kampaajan valitsemiin, mulle sopiviin sävyihin. Aina yhtä vaaleampaa ja yhtä suunnilleen omanväristä raitaa; niin, että juurikasvun on helppo tulla raitojen seasta.

En sen paremmin osaa siis kertoa väreistä ja sävyyistä, mutta kysykää muuten jos joku mietityttää -tai jäi puuttumaan! 🙂 Toivottavasti tässä tuli niitä juttuja, joita olitte kaipailleet! 

116 vastausta artikkeliin “About HAIR

 1. Kiitos blogistasi, tulee aina niin hyvä mieli kun juttujasi lukee ja katsoo kauniita iloisella mielellä otettuja kuviasi!
  Ja on sulla kyllä kauniit hiukset 😉
  Hyvää viikonloppua Johanna! 

  Tykkää

 2. Hei piiitkästä aikaa Johanna! Kiitos taas muistutuksesta, on aika kaivaa paplarit naftaliinista ja antaa hiuksille armoa rautojen jälkeen 😉 Kuohkeus olisi kyllä kiva lisä näissä piikkisuorissa suomalaisissa suortuvissa.
   
  Kuinka usein joudut pesemään hiukset, kun liikut kuitenkin paljon? Välillä tekisi mieli antaa hiusten ”levätä” pesuista mutta se on kyllä mahdotonta hikituntien jälkeen.
  Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle!
  -Sanna

  Tykkää

  1. Heips, joo pesen kyllä hiuksia noin joka toinen päivä… Valitettavasti… pidempi väli ei oikein edes meinaa onnistua kun hiukset tähän on totuttanut 😦

   Tykkää

  1. Joo, oon periaatteesa ihan samaa mieltä. Luonnollisuus on aina cool ja huolettomuuskin antaa usein sellaisen… ehkä itsevarmemman kuvan? Ettei niin kauheasti välitä 😉

   Tykkää

 3. Huh, onhan täällä onneksi muitakin liukashiuksisia! Ette karkeahiuksiset tiedä, kuinka iloinen oisin, jos voitais vaihtaa. 😉
  Omassa päässä kasvaa siis ohutta, lasimaista, varsinkin heti pesun jälkeen todella liukasta ja suoraa karvaa ja lättänällä takaraivolla on sellainen kuuluista pyörre, joka löytyy muutamalta muultakin kommentoineelta. 😀 Överiksi menneen blondailun jäljiltä latva on huonossa kunnossa, joten turvottavien pesu- ja hoitoaineiden sijaan on puolipakko käyttää hoitavia. Lähtötilanne siis ei ole helpoin mahdollinen!
  Vaan niin sitä selvitään joka aamu ovesta pihalle: Kuivashampoo ja (miehen) hiuspuuteri käytössä, samoin tupeeraaminen. Pesuvälin olen ”harjoitellut” mahdollisimman pitkäksi, koska tukkani on heti pesun jälkeen raivostuttava liru ja vasta vähän klähmääntyneenä parhaimmillaan. Jos pyörre heittäytyy mahdottomaksi (=usein), paan tukan päällikerroksen klipsillä kiinni taakse.
  Ja tässä paras vinkki, josta toivottavasti on jollekulle iloa: kartan kuumakäsittelyä, mutta tällainen pyörteinen luirutukka on aika vaikea saada kuosiin ilmankaan. Oon ratkaissut ongelman siten, että pesen hiukset illalla, minkä jälkeen föönaan ne viileällä puhalluksella pää alaspäin. Sitten korkea ponnari, joka kostutetaan vedellä ja muotoilutuotteella ja sitten ponnariin kieputetaan yön ajaksi SUKKANUTTURA. Aamulla suihkaus lakkaa nutturaan hampaita pestessä ja vikana aamutoimena nutturan avaus, pieni tupeeraus, minne tarvitsee ja menoksi. Nutturaohjeita löytää Youtubesta over night sock bun curls -haulla (tms.). Pesu- ja föönausvaiheet tehdään siis vain silloin, kun tukka on likainen, muulloin kiepautan kuiviin hiuksiin illalla sukkanutturan ja annan sen tehdä hiustenlaittohommia yön ajan. Aamulla tuloksena kivat kiharat tai jos nuttura on löystynyt nukkuessa, ainakin mukava kuohkeus.
   
  Optimaalinen tilanne ois, jos föönauksen vois jättää välistä ja selviäisi vain sukalla. Mun tukkani jää silloin kuitenkin liian lättänäksi, joten 1-2 krt viikossa käyttelen vähän lämpöäkin siihen.
   
  Suositukset siis sukkanutturalle tämän venähtäneen kommentin päätteeksi! 🙂

  Tykkää

  1. Super kommentti!! Kiitti! ihanaa että annatte näin hyviä vinkkiä asioissa, joissa mulla ei oikein oo mitään kokemusta tai mielipidettä! 😀 Kiitti!

   Tykkää

 4. Minä varmaan ostin sitten liian isot paplarit, kun eivät meinanneet päässä pysyä 😉 Klipsejä, mitäs sellaiset ovat..? Siis ihan sellaisia tavallisia hiusklipsuja? Voisikin kokeilla tätä, kiitos vinkistä!
  t. Pintapuolia-blogistahttp://pintapuolia.blogspot.fi
   

  Tykkää

 5. Heh, laitan tosi harvoin paplarit päähän, mutta joka kerta kun mulla ne on olleet, mies on meinannut kuolla nauruun 😀 Tuon sun paplarikuvan perusteella omalla miehelläsi ei ehkä ole ihan samaa vaaraa 😉
  Noita lettikampauksia opettelen vielä joskus tekemään, ne on niin kivan näköisiä, mutta tuntuvat hankalilta tehdä, kädet väsyy ja hermo menee, eikä lopputulos ole ikinä kovin pitkäikäinen. Varmaan harjoituksen puutetta 🙂

  Tykkää

 6. Heh, muistinpa kun kokeilin lämpörullia ekan kerran. Mulla on niin paksu tukka, että piti laittaa melkein kaks pakettia. Ja lopputulos meinas ihan oikeesti tappaa mun miehen nauruun. Ulvoi: ”Sä näytät ihan Sally Spektralta!! Et kai sä lähe ulos tolleen!?” Joo, olihan se aika kuohkee..

  Tykkää

 7. Kiitos tästä! Minullakin on karhea ja paksu hiuslaatu ja ongelmana juurikin pörröisyys. Ilmeisesti sen hallitsemiseen olennaista olisivat myös nuo hiuksiin käytettävät aineet, joten olisinkin kysynyt mitä muotoilu/hoitoaineita käytät (esim. mitä nuo kuvassa näkyvät ovat nimeltään), ja missä vaiheessa mitäkin? Paplarit ajattelin minäkin testata 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: