Joulu tulee taloon

Hyvää joulukuun ekaa!

Vähitellen. 

Vielä on hukassa Pentikin rakkaat, kauniit hopeaporot ja Ollin (2 v.) tekemät (ihan yhtä kauniit ja ehkä vielä rakkaammat) vessapaperirullaenkelit, mutta muuten kotona alkaa olla kivasti joulutunnelmaa.

Vaikken ihan superpaljon punaisesta tai tontuista tai muustakan perinteisestä joulukoristelusta pidä (meillä on jo ihan tarpeeksi rönsyilevä tyyli), on mun mielestä ihana nauttia joulutunnelmasta jo ihan joulukuun ekasta alkaen. Joulukuu menee hirveän nopeasti ja aaton jälkeen tekee jo mieli alkaa siivoamaan joulukoristeita pois. Perinteisiä tai ei, niin tää pieni koristelu tekee kyllä tosi hyvää keskellä pimeyttä.

Koristelu… Jäin nyt vähän miettimään tota sanaa. Mulle koristelu on sitä, että kotona on entistä viihtyisämpää. Ei sitä, että sinne tuotaisi kauheasti lisää tavaraa. Koristelu on siisteyttä ja muuta aisteja hellivää huomioimista, kuten kynttilöitä.

Viime vuosina meille ei ole edes hankittu kuusta, sillä olemme reissanneet Suomeen joka vuosi monta päivää ennen aattoa. Koska kuusen tuoksu, tunnelma ja pikkuvalot ovat kuitenkin mulle ehkä se tärkein joulutunnelmajuttu, on tollainen pikkupusikko ihan loistovaihtoehto. Se jotenkin rauhoittaa ihan vain nököttämällä tossa sohvan vieressä ❤

Ja joulukalenteri lapsille on tietty must. Se oli viime yön ulkona, ”tonttujen täytettävänä” ja pääsi aamulla seinälle täynnä pikkupaketteja. Joku jo kyseli, että mitä laitan kalenteriin. Lapset muistavat viime vuodesta parhaiten ilmapallot; niinkin pikkuinen juttu saattaa olla superhauska. Ostin pussillisen ilmapalloja ja laitoin muutamaan lokeroon yhden tai kaksi palloa. Pyyhekumia, tarraa, sellaiset kertakäyttöiset vaahtokylpysaippuat (saa lapset parina iltana näppärämmin kylpyyn)… Sellasia perinteisiä joulupukkisuklaita. Ihan perusjuttuja kai. 🙂

Riisipuuroa sitten söimme tänään ihan päivälliseksi, mutta siinä nyt ei ole mitään ihmeellistä; Norjassa on ihan perinteisesti tapana syödä riisipuuroa lauantaisin. Ympäri vuoden. Ei me ollenkaan joka lauantai syödä, mutta nyt joulukuun aluksi tuntui oikein luonnolliselta. Kerrankin. 😉

Mitäs muuta, saivatkohan kaikki kummalliset kuvat nyt selityksensä? :)) Mun (oma)kuvasta ei paljon voi sanoa, tänään olen meikanut suunnilleen vain punahtavalla huulipunalla ja hiuksetkin ovat odotelleet illan saunaa ja pesua ei-niin-edustavan-näköisinä, mutta Odd Mollyn villamekossa on kyllä senkin edestä lämmintä talvitunnelmaa.

Tunnelmallisen maagista joulukuun ensimmäistä! ❤

70 vastausta artikkeliin “Joulu tulee taloon

 1. Meille tulee tänä vuonna joululaulukalenteri 🙂 Viime vuonna mietin kans sisältöä joulukalenteriin, kun oltiin vielä Norjassa ja kaikki ympärillä suunnitteli omia yllätyksiä. Sitten, kun tytöt on vähä isompia, niin tekis mieli toteuttaa sellanen puuhajoulukalenteri! (Pulkkamäkeä, leipomista jne)
  http://kuplablog.blogspot.fi/2013/11/joululaulukalenteri.html?m=1
  http://kuplablog.blogspot.fi/2012/12/diy-joulukalenteri.html?m=1

  Tykkää

  1. Joo puuhakalenteri tulee ihan varmalla joskus kun lapset voivat puuhailla enemmän. Siinä on vaan aika suunnitteleminen eteenpäin että tietää minä päivänä sopii leipoa ja milloin pääsee mäkeen 😛 Siis mun tapaiselle haahuilijalle vaikea suunnitella kuukausi eteenpäin ;D

   Tykkää

 2. Voi että tuo odd mollyn villamekko on varmaan mun ikuinen haave. Aivan ihana! Kaunista joulutunnelmaa teillä. 🙂

  Tykkää

 3. Voi että, Odd Molly! Mikä tunnelman ja muistojen tuoja 🙂 Samoin kuin tuo joulukalenterikin. Sekin tuo muistoja tänne blogiin.
  Kiitti muuten ihan hirveesti, että vastasit noihin mun kysymyksiin tuolla viime postuksessa. Olen ihan oikeesti tosi kiitollinen. Helpottaa mun elämää, kun ei tarttee lähtee kauppoihin juoksemaan.
  MrsBrown

  Tykkää

  1. Juu ei mittään, hyvä että pystyin auttaa. Viininpunaisten pöksyjen malli on muuten Cleavo 🙂

   Tykkää

 4. Huomenta kahvikupin ja joulukalenterin ensimmäisen luukun äärestä!
  Meillä ekaluokkalaisen kalenteri täytyy tänä vuonna kahden eri palapelin paloista. Vähän haastetta 🙂 Ihmetteli aamulla, että mitä lienee tonttu aatellut kun ei nää palat sovi toisiinsa.. Lapsen tahto uskoa Joulun taikoihin on kyllä vahva 🙂
  Iloista Joulun odotusta teille! 
  Madicken

  Tykkää

 5. Ihana tuo pikkukuusi. ❤ Oletko laittanut jalan tuonne koriin vai kuinka kuusi saa vettä ja pysyy pystyssä? 🙂 
  -Nanna

  Tykkää

  1. Kuusi on ihan sellainen pusikko mullassa ja ruukussa -voi vaikka istuttaa ulos myöhemmin (jollei oo maa jäässä…) eli se on korin sisällä ruukussa ja ympärille on vielä kääritty valkoinen paperipussi 🙂

   Tykkää

 6. Oi, miten kaunista! Pidän hirveästi tyylistäsi! Onko sohvalla oleva vaaleanpunainen viltti sinun tekemäsi?

  Tykkää

  1. Heisan, se on mun äidin tekemä (oikeastaan vaalen ruskea). Ohje on joskus ollut Novita lehdessä.

   Tykkää

 7. Hei. Kylläpä yöpaita näytti mukavalta ja pehmoiselta. Juuri sellaiselta joka päällä on mukava köllötellä kylmää ilmaa suojassa omassa kodissa. olen lukenut blogia jo pitkään, ensi kertaa uskalsin osallistua kivoihin juttuhin joita jaksat tehdä. Ihanaa jouluan odotusta. T, Jaana (s)

  Tykkää

 8. Ihanan tunnelmallisia nämä kuvat! Jotenkin tulee aina niin kotoisa ja onnellinen olo, kun kurkistaa tänne blogisi puolelle. Harvoin jätän viestiä, mutta nyt oli pakko.
  Ihanaa joulun odotusta. 🙂

  Tykkää

 9. Tiia (S), haluaisi joskus voittaa jotain. 🙂
  Ihanaa joulunodotusta Norjaan! Täällä koko perheellä on jo joulumieli aika korkealla & lapsukaisilla etenkin, mikä tärkeintä.

  Tykkää

 10. Tuo kuusi korissa herätti ajatuksen, että ehkäpä tänä vuonna meidänkin perheeseen saapuu kuusi, jo ennen aattoa. Aivan söpö ♡
  Sini (M)

  Tykkää

 11. Hei.  Olen monessa postauksessasi ihaillut tuota valkoista tuikkulyhtyä, jossa on pieniä reikiä.  Todella kaunis!  Saakohan sellaisia vielä jostain… : ) t. Pauliina

  Tykkää

 12. Hei, kiitos vinkistä täytettävään kalenteriin -kertakäyttöiset vaaahtokylpysaippuat! 🙂
  Yöpaita-arpajaisiin osallistun minäkin!!! Kati (M)

  Tykkää

 13. Meillä haettiin pihalle eilen pieni kuusi johon laitoimme kirkkaat ulkovalot. Illalla myrskyn pyyhkiessä yli kynttilöille oli jälleen tarvetta kun sähköt katkeili. Itse teemme riisipuuroa uunissa monesti kun leivinuuni lämpenee, perinteinen puuro sitten aattoaamuna. Sisällä on led-valoja tunnelmaa luomassa ja lapset saivat kyllä ihan perussuklaakalenterin, sen verran isoja jo ovat. Ihanaa joulunodotusta – Mervi

  Tykkää

 14. Ja minä kun tässä mietin, että miten sellaista joulukalenteria käytetään. Ostin meillekin ensimmäistä kertaa sentyyppisen. Tuntuu kuitenkin siltä, ettei meillä taitaa onnistua se, että kalenteri on heti täytetty. Kun lapset ovat niiiiiiin uteliaita, eiväthän ne maltaa odottaa. Miten se teillä oikein onnistuu???

  Tykkää

 15. Ihanaa joulun odotusta! Kotia onkin mukava koristella joulua odotellessa. Kotinne näyttää tunnelmalliselta ja viihtyisältä. Ihana idea nuo kudotut joulukalanterin taskut. Terveisin Anitta (xl)

  Tykkää

 16. Kaunista ja tunnelmallista. Kuviollinen matto on kaunis. Mistä se mahtaa olla? Oisko mitään mahiksia saada sitä tilattua mistään tänne Suomeen?
  /Mona (s)

  Tykkää

 17. Heippa,
  Ihana juttu ja kauniit kuvat.
  Mistä olet hankkinut tuon valkosinisen kulhon ja nuo pienet puurokulhot? Aivan ihanat! 🙂
   
  Hauskaa joulua, Emma

  Tykkää

 18. Meille tulee tänä vuonna joululaulukalenteri 🙂 Viime vuonna mietin kans sisältöä joulukalenteriin, kun oltiin vielä Norjassa ja kaikki ympärillä suunnitteli omia yllätyksiä. Sitten, kun tytöt on vähä isompia, niin tekis mieli toteuttaa sellanen puuhajoulukalenteri! (Pulkkamäkeä, leipomista jne)
  http://kuplablog.blogspot.fi/2013/11/joululaulukalenteri.html?m=1
  http://kuplablog.blogspot.fi/2012/12/diy-joulukalenteri.html?m=1

  Tykkää

  1. Joo puuhakalenteri tulee ihan varmalla joskus kun lapset voivat puuhailla enemmän. Siinä on vaan aika suunnitteleminen eteenpäin että tietää minä päivänä sopii leipoa ja milloin pääsee mäkeen 😛 Siis mun tapaiselle haahuilijalle vaikea suunnitella kuukausi eteenpäin ;D

   Tykkää

 19. Voi että tuo odd mollyn villamekko on varmaan mun ikuinen haave. Aivan ihana! Kaunista joulutunnelmaa teillä. 🙂

  Tykkää

 20. Voi että, Odd Molly! Mikä tunnelman ja muistojen tuoja 🙂 Samoin kuin tuo joulukalenterikin. Sekin tuo muistoja tänne blogiin.
  Kiitti muuten ihan hirveesti, että vastasit noihin mun kysymyksiin tuolla viime postuksessa. Olen ihan oikeesti tosi kiitollinen. Helpottaa mun elämää, kun ei tarttee lähtee kauppoihin juoksemaan.
  MrsBrown

  Tykkää

  1. Juu ei mittään, hyvä että pystyin auttaa. Viininpunaisten pöksyjen malli on muuten Cleavo 🙂

   Tykkää

 21. Huomenta kahvikupin ja joulukalenterin ensimmäisen luukun äärestä!
  Meillä ekaluokkalaisen kalenteri täytyy tänä vuonna kahden eri palapelin paloista. Vähän haastetta 🙂 Ihmetteli aamulla, että mitä lienee tonttu aatellut kun ei nää palat sovi toisiinsa.. Lapsen tahto uskoa Joulun taikoihin on kyllä vahva 🙂
  Iloista Joulun odotusta teille! 
  Madicken

  Tykkää

 22. Ihana tuo pikkukuusi. ❤ Oletko laittanut jalan tuonne koriin vai kuinka kuusi saa vettä ja pysyy pystyssä? 🙂 
  -Nanna

  Tykkää

  1. Kuusi on ihan sellainen pusikko mullassa ja ruukussa -voi vaikka istuttaa ulos myöhemmin (jollei oo maa jäässä…) eli se on korin sisällä ruukussa ja ympärille on vielä kääritty valkoinen paperipussi 🙂

   Tykkää

 23. Oi, miten kaunista! Pidän hirveästi tyylistäsi! Onko sohvalla oleva vaaleanpunainen viltti sinun tekemäsi?

  Tykkää

  1. Heisan, se on mun äidin tekemä (oikeastaan vaalen ruskea). Ohje on joskus ollut Novita lehdessä.

   Tykkää

 24. Hei. Kylläpä yöpaita näytti mukavalta ja pehmoiselta. Juuri sellaiselta joka päällä on mukava köllötellä kylmää ilmaa suojassa omassa kodissa. olen lukenut blogia jo pitkään, ensi kertaa uskalsin osallistua kivoihin juttuhin joita jaksat tehdä. Ihanaa jouluan odotusta. T, Jaana (s)

  Tykkää

 25. Ihanan tunnelmallisia nämä kuvat! Jotenkin tulee aina niin kotoisa ja onnellinen olo, kun kurkistaa tänne blogisi puolelle. Harvoin jätän viestiä, mutta nyt oli pakko.
  Ihanaa joulun odotusta. 🙂

  Tykkää

 26. Tiia (S), haluaisi joskus voittaa jotain. 🙂
  Ihanaa joulunodotusta Norjaan! Täällä koko perheellä on jo joulumieli aika korkealla & lapsukaisilla etenkin, mikä tärkeintä.

  Tykkää

 27. Tuo kuusi korissa herätti ajatuksen, että ehkäpä tänä vuonna meidänkin perheeseen saapuu kuusi, jo ennen aattoa. Aivan söpö ♡
  Sini (M)

  Tykkää

 28. Hei.  Olen monessa postauksessasi ihaillut tuota valkoista tuikkulyhtyä, jossa on pieniä reikiä.  Todella kaunis!  Saakohan sellaisia vielä jostain… : ) t. Pauliina

  Tykkää

 29. Hei, kiitos vinkistä täytettävään kalenteriin -kertakäyttöiset vaaahtokylpysaippuat! 🙂
  Yöpaita-arpajaisiin osallistun minäkin!!! Kati (M)

  Tykkää

 30. Meillä haettiin pihalle eilen pieni kuusi johon laitoimme kirkkaat ulkovalot. Illalla myrskyn pyyhkiessä yli kynttilöille oli jälleen tarvetta kun sähköt katkeili. Itse teemme riisipuuroa uunissa monesti kun leivinuuni lämpenee, perinteinen puuro sitten aattoaamuna. Sisällä on led-valoja tunnelmaa luomassa ja lapset saivat kyllä ihan perussuklaakalenterin, sen verran isoja jo ovat. Ihanaa joulunodotusta – Mervi

  Tykkää

 31. Ja minä kun tässä mietin, että miten sellaista joulukalenteria käytetään. Ostin meillekin ensimmäistä kertaa sentyyppisen. Tuntuu kuitenkin siltä, ettei meillä taitaa onnistua se, että kalenteri on heti täytetty. Kun lapset ovat niiiiiiin uteliaita, eiväthän ne maltaa odottaa. Miten se teillä oikein onnistuu???

  Tykkää

 32. Ihanaa joulun odotusta! Kotia onkin mukava koristella joulua odotellessa. Kotinne näyttää tunnelmalliselta ja viihtyisältä. Ihana idea nuo kudotut joulukalanterin taskut. Terveisin Anitta (xl)

  Tykkää

 33. Kaunista ja tunnelmallista. Kuviollinen matto on kaunis. Mistä se mahtaa olla? Oisko mitään mahiksia saada sitä tilattua mistään tänne Suomeen?
  /Mona (s)

  Tykkää

 34. Heippa,
  Ihana juttu ja kauniit kuvat.
  Mistä olet hankkinut tuon valkosinisen kulhon ja nuo pienet puurokulhot? Aivan ihanat! 🙂
   
  Hauskaa joulua, Emma

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: