Sinistä & valkoista

itsenäisyyspäivä

silkkipaitis saatu Labonilta / korvikset Cecilie Melli (Fanny Alexandralta) / satiinihousut Part Two

Hei ja toivottavasti vietitte hienon itsenäisyyspäivän!

Ehkä joskus olen maininutkin siitä miten kaikki mun kaverit täällä ovat norjalaisia enkä ole jostain syystä koskaan hakeutunut muiden suomaisten porukoihin. Tänä vuonna voinkin sanoa mun itsenäisyyspäiväni olleen suomalaisin vuosiin; katselin vastaanoton ja konsertin suomalaisen kaverini luona! Nautiskelimme viiniä ja tapaksia ja juteltiin ja muisteltiin. Suomeksi. Vautsi. (Ja mulla on suomalainen kaveri -vautsi!)

Vesa-Matti Loirin esiintymisiä katsellessani mieleeni muistui muuten ehkä traagisin hetki suhteessani norjalaisen miehen kanssa. Se hetki, kun ymmärsin, ettei mun mieheni tajua Uuno Turhapuroista mitään. Eikä kyllä tajuaisi vaikka niissä olisi norjankielinen tekstitys. Muistan miten pettynyt olin, kun yritin näyttää miehelle Turhapuro leffaa. Se tyhjä katse odottamani innostuksen ja naurahtelujen sijaan. Silloin mietin tosissani että millanen mies tässä on oikein tullut valittua. Mun silmissä oli varmaan aika pitkän tovin ihan sama tyhjyys kuin miehellä Uunoa katsellessa.

Itsenäisyypäivän kunniaksi istutin ruukkuun myös valkoisen orkidean ja kaksi pientä hyasinttiä; ja ripustin ikkunaan tuikkusydämiä ja kuparikäpyjä. Meidän suurista ikkunoista on niin pitkä matka pistorasioille, ettei mitään sähköllä toimivaa niihin oikein saa. Turvaudumme siis elävään valoon ikkunakoristuksissakin.

Juhlien puvuista mulla ei nyt tähän ole kummempaa sanottavaa, mutta kai siellä tosi hienoja mekkoja oli; näin nimittäin viime yönä unta, jossa mun kappissani roikkui rivi ihan mielettömiä luomuksia 😀 Muistan miettineeni unessakin että tuleekohan noita kaikkia käytettyä… todellisuudessa iso probleema olisi ollut myös säilytystilat. Haha. 

Hyvää viikonloppua ❤

***

Joulukalenterin voittajat vielä tähän perään:

5. luukku:

Ensinnäkin, ihanan tunnelmallisia kuvia! Olisi luksusta pukeutua raskauden jälkeen kauniiseen yöpaitaan.

Terkuin Nina (s)

6. luukku:

Mukana menossa 🙂 Uusi yöpaita pitää hankkia, ehkäpä onni suosii ja saisin kaunotar-sellaisen. Terkuilla piipukka (L)

***

Laittakaahan s-postia kalastajanvaimo@yahoo.com ja muut vielä ehtii voittamaan moooonta kertaa; käykää kommentoimassa joulukalenteripostausta! 🙂

96 vastausta artikkeliin “Sinistä & valkoista

 1. Älä nyt, eikös Norjassa pyörinyt telkkarissa se kunnallinen sarja missä oli joku ihan pölvästi suomalainen juopporokkari? Joskus 10 vuotta sitten? Yhdellä norjan reissuistani yritin sitä etsiä dvd:nä vaan en koskaan löytänyt. Borettslaget? Jokunen jakso näytettiin täällä suomessa ja sain nauraa kyllä vatsani kipeäksi. Pirka oli vähintään yhtä huono kuin Turhapuro:)

  Tykkää

 2. Olen kokenut ihan saman Uuno Turhapuro järkytyksen irlantilaisen mieheni kanssa… edes 8 yhteistä vuotta ja 5 vuotta suomessa ei ole edesauttanut tämän klassikon ymmärtämistä 🙂 noh pikku hiljaa… ruisleipään tottuminen vei 7 vuotta joten uunollakin on vielä toivoa 😉

  Tykkää

 3. Ihan tunnelma & pusero! Orkidea on lempikukkani ja hyasintti tuo joulun kotiin tuoksullaan. Onko miehesi ulkoilmaihminen, kuten kuulemma kaikki norjalaiset? 🙂 
   
  anna

  Tykkää

 4. Uuno Turhapuroa voi tosiaan olla vähän vaikea tajuta, jos ei ole suomalainen 🙂 Voi kun olisi ihana herätä jouluaamuun nätti yökkäri yllä! T: Annami (L)

  Tykkää

 5. Uuno Turhapuroa ei voi ymmärtää kukaan muu kuin toinen suomalainen. Nuo leffat ovat tulleet nyt uusintana telkkarista enkä itsekään pysty niitä enää oikein katsomaan. Lapsena 80-luvulla ne olivat kyllä kuuminta hottia.
   
  t. Nella (S)

  Tykkää

 6. Vierailija
  07.12.2013 klo 02:53

  Olen kokenut ihan saman Uuno Turhapuro järkytyksen irlantilaisen mieheni kanssa… edes 8 yhteistä vuotta ja 5 vuotta suomessa ei ole edesauttanut tämän klassikon ymmärtämistä 🙂 noh pikku hiljaa… ruisleipään tottuminen vei 7 vuotta joten uunollakin on vielä toivoa 😉

  Se ei koskaan ole sama asia kuitenkaan, kuin etta katsoisi Uunoa sellaisen ihmisen kanssa, joka on kasvanut siina ’Uuno-huumassa’, ja muutenkin, suomalaisessa kulttuurissa kuten missa muussa kulttuurissa hyvansa,  on niin paljon juttuja, joita on vaikeaa ulkomaalaisen koskaan tajuta. Ja irlantilainen(mieheni on myos irlantilainen) kulttuuri on aivan sama asia-en minakaan siita tieda laheskaan kaikkea. Minulla ei ole sita kokemusta, etta millaista on ollut kasvaa lapsesta aikuiseksi taalla, tai niita kokemuksia(myos tv-hahmoja 🙂 ), joita heilla keskenaan on. Joskus olen miettinyt, etta olisi niin paljon helpompaa toisaalta olla naimisissa suomalaisen miehen kanssa-ei tarvitsisi selitella! 😀
   

  Tykkää

 7. Äläs nyt kuule, koin puolikuoleman, kun tajusin ettei omaan lapseeni Uunot kauheasti uppoa. Itse saman ikäisenä nauroin niille katketakseni. Tässä on pakko olla kansallisuuksien kuilun lisäksi sukupolvien välinen kuilu!
  Nanna

  Tykkää

 8. Kauniita kuvia ja tunnelmallisia. Itsenäisyyspäiviä en itsekään aikohin ole viettänyt, mutta eilen tuli katsottua linnanjuhlat. 🙂 -laura (koko s)

  Tykkää

 9. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinne 🙂 Ja samoin yöpaita arvontaan osallistuneena
  -taija, koko S/XS

  Tykkää

 10. Oi vitsit, miten noi on ihanat korvikset! Sopivasti pientä blingblingiä 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  Tykkää

 11. Olen onnellinen ja ylpeä saadessani todeta, että olen suomalainen ❤ Ulos katsoessa näen, että luonto on antanut lahjan itsenäisyytemme kunniaksi, uskomattoman kaunista!
  Tunnelmallista joulun odotusta
  – Anni (M)

  Tykkää

 12. Toivottavasti ollut Iloinen Itsenäisyys päivää kaikilla ja kynttiläthän luovat joulukuun.
  Olen 14 englannin vuoden jälkeen palannut tänä syksynä Suomeen. Kulttuurishokki on ollut melkoinen, mutta juuri tänään olen nauranut Turhapuro- elokuvalle ja tullut siihen tulokseen että on meillä vaan hieman erikoinen huumorintaju (Hyvällä)! 
  Kyllä lämmikettä kaipaisi että tähän skandinaaviaan taas tottuisi =)
  – T(L)

  Tykkää

 13. Just hommattiin meille kotiin paristoilla toimivia valoja,ulos tosin mutta kätevät siellä kun pistorasiat vähissä+kaukana 🙂 
  t. aino (s)

  Tykkää

 14. Sun kuvista välittyi ihana itsenäisyyspäivän tunnelma! Mahtava blogi muutenkin 🙂 T. Liisa (M)

  Tykkää

 15. Voin vaan kuvitella, miltä ulkoomalaisesta tuntuu katsella Uuno Turhapuroa! 😀 Terveisin, Eeva (S)

  Tykkää

 16. Heh, Pakko sanoa, että bongasin toisiks ylimmäisestä kuvasta pienenpienen enkelin ihan sattumalta, mikä muodostuu noista orkidean keskimmäisistä terälehdistä. Siinä kuvan vasemman puoleisessa orkideassa. Enkelillä on isot siivet, mekko ja kädet ylhäällä 😀

  Tykkää

 17. Vein juuri joulusiivouksen yhteydessä vanhat yöpaitani alakerran ”saa ottaa” pöydälle ja päivässä kaikki olivat menneet kuin kuumille kiville. Mahtava tunne kun saa kaappeihin lisää tilaa, mutta innostuksessani en huomannut säilyttää yhden yhtäkään yöasua. 😀 ! 
  Täällä yksi hölmöläinen on siis mukana! 😉 (L)
  http://vbelieveinyourdreams.blogspot.fi

  Tykkää

 18. Aivan ihanat nuo korvakorut. Sekä ihanan tunnelmalliset nuo iittalan tuikut.Vanhempainvapaani loppui tuossa,muutama viikko sitten ja parisen viikkoa ollut nyt takaisin töissä.Ja innolla odotan bloggaustasi,piristää näin töiden jälkeen.
  -veera- (xs)

  Tykkää

 19. Rauhaisaa tunnelmaa olet taas onnistunut luomaan;) Mukavaa sunnuntaita! Täällä Suomessa vihdoinkin pikku pakkasta,hain tyttärelleni juuri ulkovarastosta kelkan niin pääsee potkuttelemaan;) Minä teen pitkän lenkin sillä aikaa! Terkkuja ja haleja!
  mukana arvonnassa M
  T.Heli

  Tykkää

 20. Ettekö te jotkut oikeasti ymmärrä lukemaanne? Sunnuntain postaukseen ilmoittautumalla kokoineen päivineen osallistuu yökkäriarvontaan, Johanna valitsee sieltä kaikki tulevan viikon yökkärivoittajat. Ihan turhaan laitatte niitä kokojanne ja yökkäritoiveitanne näihin kaikkiin muidenkin päivien postauksiin, koska niitä ei arvonnassa huomioida.

  Tykkää

 21. Vierailija
  07.12.2013 klo 04:57

  Joskus olen miettinyt, etta olisi niin paljon helpompaa toisaalta olla naimisissa suomalaisen miehen kanssa-ei tarvitsisi selitella! 😀
   

  Toisaalta ulkomaalaisen kanssa naimisissa ollessa pysyy ehkä helpommin mielessä se, ettei kannata olettaa että puoliso ymmärtää asioita automaattisesti.

  Tykkää

 22. Hello dear!
   
  Wonderful photos of you as ever! I was wondering if your beautiful blouse is from Part Two, and if so, can you please tell me where you bought it from, as I have been trying to find something like this for Christmas!!
  Thank you so much, wishing you a wonderful evening!
   
  Mxx

  Tykkää

 23. Kiitos ihanasta blogistasi, seuraan sitä uskollisesti! Minua ihan nauratti kommenttisi Uuno Turhapurosta, sillä olen itse kokenut ihan saman, olen nimittäin ruotsalaisen miehen kanssa naimisissa. Hänkään ei oikein ymmärtänyt Uunon hauskuutta… 😉 
  Jutuistasi välittyy ihanasti energiaa, inspiraatiota ja mukavaa tunnelmaa, kiitos siitä! Olen itse juuri aloittanut blogin, kirjoitan kylläkin ruotsiksi sillä olen asunut Tukholman alueella 14 vuoden ajan. Tervetuloa käymään osoitteessa http://lifeofluxonen.blogspot.com . Oikein hyvää joulun aikaa!

  Tykkää

 24. Ihana huomata, että muutkin ajattelevat samoin. En ole Uuno-fani, mutta mietin toisinaan miten helppoa elämä olisi suomalaisen miehen kanssa, siis kielimuurin kannalta :). Muuten olen kyllä super onnellinen ruotsalaisen mieheni kanssa.
  Auttaa kuulla, että muillakin on samoja ajatuksia.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: