Joulukuun suurempia juttuja

Joulukuu on kai jokaiselle vuoden kuukausista se, joka saattaa eniten herättää tunteita. Itsenäisyyspäivä on monelle arvokas juhla ja joulun lähestyminen koskettaa tavalla tai toisella. Itse, työnikin puolesta joudun taas miettimään aika paljon lasten hyvinvointia ja sitä, miten paljon turvallinen lapsuus vaikuttaa normaaliin, hyvintoimivaan aikuisuuteen.

Miten suuri lahja turvallinen, tasainen ja onnelinen joulunaika lapselle on. Miten toiselle lapselle itsestäänselvää on kutkuttava, lämmin odotus, joulukalenteri ja jokailtainen lasten joulusarja telkkarisa vanhempien vierelllä katsellen. Toiselle lapselle itsestäänselvää saattaa olla huoli, toivo siitä, että kaikki menisi tänä vuonna hyvin tai edes paremmin. Tasapainoilu ja varominen ettei tee mitään väärin, odotusten ja innostuksen peittäminen jottei joutuisi pettymään.

Pitäkää pienistänne hyvää huolta. ❤

Tämän vuoden joulukuusta tullaan varmasti muistamaan myös viides päivä; Nelson Mandelan poismeno. Olen viime päivinä lukenut paljon erilaisia artikkeleja Mandelasta ja lähes jokaisessa on tullut jollain tavalla esiin suuri persoonallisuus. Se, miten Mandela sai jokaisen tuntemaan itsensä todella mielenkiintoiseksi juttukaveriksi; olevansa Mandelalle suuri kunnia saada tutustua ja inspiroiva keskutella. Eikä toisinpäin. Siinä on kai se ero tavallisen julkisuuden henkilön ja suuren persoonallisuuden välillä. Ja ominaisuus, johon olisi itsekin hieno pyrkiä edes pikkasen. Sankari, sekin sana mainittiin jokaisessa artikkelissa.

Ja vielä yksi juttu; täällä Norjassa loppui maanatai-iltojen Silta -sarja ja sen tilalla näytetään nyt ruotsalaisen Jonas Gardellin dokumenttisarjaa ”Torka aldrig tårar utan handskar” -Älä koskaan kuivaa kyyneliä ilman hanskoja. Sarja on myyty ympäri maailman ja mm. BBC:lle, joten voisin kuvitella että se näytetään Suomessakin. Sarja kertoo 80 -luvun Tukholmasta, siitä miten aids ja hiv tulivat Tuhkolmaan. Nuorista pojista ja traagisesta sairaudesta. En malta odottaa huomista, Aldri tørk tårer uten hansker taitaa olla vielä parempi maanantaisarja kuin Silta. Alkuperäinen versio sarjasta löytyy muuten myös trilogiana kirjoina samalla nimellä, mutten tiedä onko sitä suomennettu -voisi olla myös loistava kirja-joululahjaidea. Kertokaa jos tiedätte. Loistava, tunteita ja ajatuksia herättävä tositapahtumia kuvaava tv-sarja joka tapauksessa; suosittelen.  

***

Jep, sitten taas joulukalenteriin 🙂 Vielä yksi Frill coffee -yöpaita on jaossa, seuraavaksi esittelenkin sitten uuden kalenteriyllärin! 

7. luukku ja viimeinen Frill coffee -yöpaita menee:

Ihana arvonta:) osallistun! Mukavaa joulun odotusta:) -maisa- kokoM

***

Laitathan s-postia: kalastajanvaimo@yahoo.com

***

Hyvää. lämmintä sunnuntaita! 

(Kommentteihinvastailu on kovasti mielessä: palailen vielä illalla :))

105 vastausta artikkeliin “Joulukuun suurempia juttuja

 1. Miten siellä onkaan noin lämpimän näköistä vielä?
  Ihana tuo kuva, missä istut puunrungon päällä 🙂
  Hyvää Joulua!
  Ainiin, ja osallistun vielä arvontaankin. Koko M.

  Tykkää

 2. Huokailen näistä ihanaisista tunnelmakuvista ja melkein makkaran tuoksusta 😉 ja mieluusti pulahtaisin tuonne mereen uimaan.
   
  Tuikku osallistuu mukaan koolla m

  Tykkää

 3. Kiitos kirjavinkistä sinulle ja muille kommetoijille! Luen harvoin kirjoja opiskelujeni ulkopuolelta, mutta tuossa saattaisi olla teos joka tulisi luettua yhdeltä istumalta – kera nenäliinojen.
  Ja arpaonnea minulle, koko L.
  -Janika-

  Tykkää

 4. Kiitos ajankohtaisesta aiheesta! Työskentelen itsekki lasten parissa ja tämä aihe kosketti minua erityisen paljon. Kumpa voisimme toteuttaa jokaiselle lapselle turvallisen ja iloisen joulun. Rauhallista joulunaikaa sinne ihanien maisemien keskelle! 🙂
  – Laura (S)

  Tykkää

 5. Kun kirjoitit lapsista jotka joutuvat murehtimaan onnelista joulua. Niin mieleeni tuli heti lapset jotka murehtivat lähes joka ikistä onnelista rauhallista viikonloppua. Esim. Haetaanko perjantaina päiväkodista kotiin, riidelläänkö kotona niin että joutuu pelkäämään ja jne. Tuntuu joskus niin käsittömän pahalta miten viattomista, puolustuskyvyttömistä omista jälkeläisistään ei osata, kyetä pitämään huolta ja edes hitusen rakastamaan. Joskus ihmiset ovat vain niin itsekkäitä ja eivätkä kykenevä ajattelemaan Sekä tuntemaan asioita edes hetken toisen näkövinkkelistä. 
  No, mutta jos arpaonni osuu kohdalleni niin kokoa S. 
  T:Mia

  Tykkää

 6. Täällä Suomen 96. itsenäisyyspäivää vietettiin serkkujen kanssa mökillä, jäällä luistellen ja pulkkaa jo testaillen Keski-Suomessa – mutta kyllä tuo merellinen makkaranpaistoretkikin ihanalta näytti!
  Mukavaa joulunalusaikaa toivotellen
   
  Sari (l)

  Tykkää

 7. Makkaranpaistoa nuotiolla, sylikkäin köllöttelyä sohvalla, kirjan lukemista… Luulen, että lapset arvostavat tällaisia pieniä vanhempien kanssa tehtäviä asioita enemmän, kuin jotain Cheekin konserttia tai etelän lomamatkoja. Tavallista, onnellista elämää. Niin jouluna, kuin muulloinkin.
  Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta!
  t. Sari (M)

  Tykkää

 8. Osallistun arvontaan ja kiitos ihanasta blogista, joka antaa aina aihetta haaveiluun kuvien ja ihanan positiivisesti kirjoitettujen juttujen kautta.
  T: Paapero (M)

  Tykkää

 9. Rauhallisen levollista joulua! 
  Ihania tunnelmakuvia. Blogisi on erinomainen ja oli mukava lukea sinusta myös Me Naisten printtilehdestä:)
  terveisin Maria (L)

  Tykkää

 10. Hejsan!
  Älä kuivaa kyyneleitäsi näytettiin keväällä Yle femmalla. Loistava, todella koskettava sarja ja älyttömän kuvaava nimi! Varaudu nessupaketin kanssa 🙂
  Ihanaa päivää!
   
  *Sandy

  Tykkää

 11. Mainitsemasi sarja oli tosi koskettava, näkyi täällä Suomessa jo. Onneksi asenteet ja hoito ovat menneet noista ajoista eteenpäin. Katariina

  Tykkää

 12. Lääkärillä luin Lotta Backlundin vanhaa haastista. Siinä nainen totesi että kun tulee äidiksi niin tulee tavallaan kaikkien lasten äidiksi: kantaa huolta ja surua muidenkin lapsista. Ja tottahan se on. Yhdyn täysin sydämin tuohon sinun toiveeseesi, että lapsilla olisi turvallinen ja onnellinen joulu, ja tietenkin kaikki päivät! Valitettavasti näin ei tosiaan ole kaikissa perheissä, esim. alkoholin liiallinen käyttö pilaa monen pienen juhlan (ja arjen myös!). Voi kun osattaisiin olla ihmisiksi!
  Lempeää joulua kaikille, ikää ja sukupuolta katsomatta, haleja ja iloisia hetkiä<3
  http://mamainprogess.blogspot.fi/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: