Joulukuun suurempia juttuja

Joulukuu on kai jokaiselle vuoden kuukausista se, joka saattaa eniten herättää tunteita. Itsenäisyyspäivä on monelle arvokas juhla ja joulun lähestyminen koskettaa tavalla tai toisella. Itse, työnikin puolesta joudun taas miettimään aika paljon lasten hyvinvointia ja sitä, miten paljon turvallinen lapsuus vaikuttaa normaaliin, hyvintoimivaan aikuisuuteen.

Miten suuri lahja turvallinen, tasainen ja onnelinen joulunaika lapselle on. Miten toiselle lapselle itsestäänselvää on kutkuttava, lämmin odotus, joulukalenteri ja jokailtainen lasten joulusarja telkkarisa vanhempien vierelllä katsellen. Toiselle lapselle itsestäänselvää saattaa olla huoli, toivo siitä, että kaikki menisi tänä vuonna hyvin tai edes paremmin. Tasapainoilu ja varominen ettei tee mitään väärin, odotusten ja innostuksen peittäminen jottei joutuisi pettymään.

Pitäkää pienistänne hyvää huolta. ❤

Tämän vuoden joulukuusta tullaan varmasti muistamaan myös viides päivä; Nelson Mandelan poismeno. Olen viime päivinä lukenut paljon erilaisia artikkeleja Mandelasta ja lähes jokaisessa on tullut jollain tavalla esiin suuri persoonallisuus. Se, miten Mandela sai jokaisen tuntemaan itsensä todella mielenkiintoiseksi juttukaveriksi; olevansa Mandelalle suuri kunnia saada tutustua ja inspiroiva keskutella. Eikä toisinpäin. Siinä on kai se ero tavallisen julkisuuden henkilön ja suuren persoonallisuuden välillä. Ja ominaisuus, johon olisi itsekin hieno pyrkiä edes pikkasen. Sankari, sekin sana mainittiin jokaisessa artikkelissa.

Ja vielä yksi juttu; täällä Norjassa loppui maanatai-iltojen Silta -sarja ja sen tilalla näytetään nyt ruotsalaisen Jonas Gardellin dokumenttisarjaa ”Torka aldrig tårar utan handskar” -Älä koskaan kuivaa kyyneliä ilman hanskoja. Sarja on myyty ympäri maailman ja mm. BBC:lle, joten voisin kuvitella että se näytetään Suomessakin. Sarja kertoo 80 -luvun Tukholmasta, siitä miten aids ja hiv tulivat Tuhkolmaan. Nuorista pojista ja traagisesta sairaudesta. En malta odottaa huomista, Aldri tørk tårer uten hansker taitaa olla vielä parempi maanantaisarja kuin Silta. Alkuperäinen versio sarjasta löytyy muuten myös trilogiana kirjoina samalla nimellä, mutten tiedä onko sitä suomennettu -voisi olla myös loistava kirja-joululahjaidea. Kertokaa jos tiedätte. Loistava, tunteita ja ajatuksia herättävä tositapahtumia kuvaava tv-sarja joka tapauksessa; suosittelen.  

***

Jep, sitten taas joulukalenteriin 🙂 Vielä yksi Frill coffee -yöpaita on jaossa, seuraavaksi esittelenkin sitten uuden kalenteriyllärin! 

7. luukku ja viimeinen Frill coffee -yöpaita menee:

Ihana arvonta:) osallistun! Mukavaa joulun odotusta:) -maisa- kokoM

***

Laitathan s-postia: kalastajanvaimo@yahoo.com

***

Hyvää. lämmintä sunnuntaita! 

(Kommentteihinvastailu on kovasti mielessä: palailen vielä illalla :))

210 vastausta artikkeliin “Joulukuun suurempia juttuja

 1. Itse yritän alkaa tästä eteenpäin suhtautua muihin (kaikkiin muihin;)) ihmisiin niin kuin Mandela esim vartijoihinsa vankilassa; on niin ystävällinen ja kunnioittava käytökseltään että vartijat piti säännöllisin väliajoin vaihtaa kun eivät ”pystyneet” kohtelemaan vastavuoroisesti enää huonosti (tai vangin tapaan) vankiaan. Tämähän voisi olla uudenvuodenlupaukseni 🙂
  Pia (S)

  Tykkää

 2. Ihanaa Joulun odotusta teidän koko perheelle <3! Sinun postaukset saa aina niin hyvälle tuulelle ja tuo hymyn huulille :). Osallistun arvontaan!
  Terkuin Sari
   

  Tykkää

 3. Vierailija
  08.12.2013 klo 01:02

  Tuo minisarja, suomeksi ”Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin” tuli joskus tänä vuonna Yleltä ja oli hetken nähtävillä sen jälkeen vielä Yle Areenassa. Sitä saa nykyään suomennettuna kirjanakin:
  http://www.wsoy.fi/kirjat/-/product/no/9789510397770
  Mieletön sarja. Kirja on hankintalistalla.
   
   

  Unohdin laittaa tähän kommenttiini että osallistun samalla arvontaan. Koko S.

  Tykkää

 4. Heippa!
  Kauniita kuvia ja tärkeää asiaa. 🙂 Itse pohdin myös osittain työstäni johtuen usein lasten elämää ja oloja erilaisissa perheissä. Joulu on aikaa, jolloin valitettavan monessa perheessä lapset joutuvat todistamaan esimerkiksi aikuisten liiallista alkoholin käyttöä johtuen pitkistä vapaista. Silloin ei voida puhua turvallisesta, rauhallisesta tai tunnelmallista joulusta, josta jää lapselle ihania muistoja. Muistot ovat jotakin muuta. Siksipä en voisi olla enemmän kanssasi samaa mieltä Johanna ja yhtyä sanoihisi ” Pitäkää pienistänne huolta!”
  Rauhaisaa, lämmintä ja turvallista joulua siis kaikille. Ja arvontaan tahdon tietenkin osallistua. 🙂 Koko M.
  Sanna

  Tykkää

 5. Moikka ja kiitos tämän päivän kuulumisista ja kuvista. Tovottavasti saatte edes ohuen lumipeitteen iloksenne. Kuviesi innoittamana olen haikaillut pitempään norjalaisneuleen perään ja huomenna menossa lankaostoksille.
  t:Maarit (M luukkuarvontojen varalle)
   

  Tykkää

 6. Ihanaa joulun odotusta koko perheelle! Uusi yöpaita ei olisi pahitteeksi, tuo on aivan ihana!
  -Karoliina (xs/s)

  Tykkää

 7. Juuri 2 tuntia lasten kanssa tonttupolkua kiertäneenä ihasteli myös tuota teidän nuotioretkeä! Minna (s)♡
   

  Tykkää

 8. Hei!
  Mainitsemasi sarja on tullut Suomessa ehkä alkusyksystä.
  Mukavaa joulukuuta perheellesi. Uusi yöpaita olisi tarpeen.
  T.Mina
   

  Tykkää

 9. kiitos kivasta blogista. 
  Pidemmän aikaa olen jo tätä seurannut, harvoin mitään kommenttia jättänyt.
   
  Jaana M

  Tykkää

 10. Multa jäi valitettavasti näkemättä tuo sarja silloin aikanaan, joten toivottavasti tulee vielä uusintana joskus. Tuollainen yöpaita olisi ihana joululahja mun mammapuolelle (L). Ite kun oon työttömänä, niin lahjoihin ei ole kauheasti varaa panostaa ja kuitenkin haluis hänelle jotain kivaa ja pehmeää antaa 🙂
  T. Mirkku

  Tykkää

 11. Tuntuu hassulta katsoa teidän ulkoilukuvia. Luonto täällä niin kovin erilainen. Lunta ja pakkasta 25 astetta. 🙂
  -Marjaana

  Tykkää

 12. Ihanan tunnelmallisia kuvia, voi melkein haistaa meren ja makkaran. Osallistun arvontaan koko L
  T.Marla

  Tykkää

 13. Kiitos ihanasta blogistasi,sitä on ilo lukea ja katsella kauniita kuvia ,perheenne retkistä, kauniista vaatteista jne.Ihanaa Joulun aikaa ja pidetään yhdessä suloista lapsistamme huolta.
  Osallstun arvontaan koko S, Kaisa

  Tykkää

 14. Miten siellä onkaan noin lämpimän näköistä vielä?
  Ihana tuo kuva, missä istut puunrungon päällä 🙂
  Hyvää Joulua!
  Ainiin, ja osallistun vielä arvontaankin. Koko M.

  Tykkää

 15. Huokailen näistä ihanaisista tunnelmakuvista ja melkein makkaran tuoksusta 😉 ja mieluusti pulahtaisin tuonne mereen uimaan.
   
  Tuikku osallistuu mukaan koolla m

  Tykkää

 16. Kiitos kirjavinkistä sinulle ja muille kommetoijille! Luen harvoin kirjoja opiskelujeni ulkopuolelta, mutta tuossa saattaisi olla teos joka tulisi luettua yhdeltä istumalta – kera nenäliinojen.
  Ja arpaonnea minulle, koko L.
  -Janika-

  Tykkää

 17. Kiitos ajankohtaisesta aiheesta! Työskentelen itsekki lasten parissa ja tämä aihe kosketti minua erityisen paljon. Kumpa voisimme toteuttaa jokaiselle lapselle turvallisen ja iloisen joulun. Rauhallista joulunaikaa sinne ihanien maisemien keskelle! 🙂
  – Laura (S)

  Tykkää

 18. Kun kirjoitit lapsista jotka joutuvat murehtimaan onnelista joulua. Niin mieleeni tuli heti lapset jotka murehtivat lähes joka ikistä onnelista rauhallista viikonloppua. Esim. Haetaanko perjantaina päiväkodista kotiin, riidelläänkö kotona niin että joutuu pelkäämään ja jne. Tuntuu joskus niin käsittömän pahalta miten viattomista, puolustuskyvyttömistä omista jälkeläisistään ei osata, kyetä pitämään huolta ja edes hitusen rakastamaan. Joskus ihmiset ovat vain niin itsekkäitä ja eivätkä kykenevä ajattelemaan Sekä tuntemaan asioita edes hetken toisen näkövinkkelistä. 
  No, mutta jos arpaonni osuu kohdalleni niin kokoa S. 
  T:Mia

  Tykkää

 19. Täällä Suomen 96. itsenäisyyspäivää vietettiin serkkujen kanssa mökillä, jäällä luistellen ja pulkkaa jo testaillen Keski-Suomessa – mutta kyllä tuo merellinen makkaranpaistoretkikin ihanalta näytti!
  Mukavaa joulunalusaikaa toivotellen
   
  Sari (l)

  Tykkää

 20. Makkaranpaistoa nuotiolla, sylikkäin köllöttelyä sohvalla, kirjan lukemista… Luulen, että lapset arvostavat tällaisia pieniä vanhempien kanssa tehtäviä asioita enemmän, kuin jotain Cheekin konserttia tai etelän lomamatkoja. Tavallista, onnellista elämää. Niin jouluna, kuin muulloinkin.
  Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta!
  t. Sari (M)

  Tykkää

 21. Osallistun arvontaan ja kiitos ihanasta blogista, joka antaa aina aihetta haaveiluun kuvien ja ihanan positiivisesti kirjoitettujen juttujen kautta.
  T: Paapero (M)

  Tykkää

 22. Rauhallisen levollista joulua! 
  Ihania tunnelmakuvia. Blogisi on erinomainen ja oli mukava lukea sinusta myös Me Naisten printtilehdestä:)
  terveisin Maria (L)

  Tykkää

 23. Hejsan!
  Älä kuivaa kyyneleitäsi näytettiin keväällä Yle femmalla. Loistava, todella koskettava sarja ja älyttömän kuvaava nimi! Varaudu nessupaketin kanssa 🙂
  Ihanaa päivää!
   
  *Sandy

  Tykkää

 24. Mainitsemasi sarja oli tosi koskettava, näkyi täällä Suomessa jo. Onneksi asenteet ja hoito ovat menneet noista ajoista eteenpäin. Katariina

  Tykkää

 25. Lääkärillä luin Lotta Backlundin vanhaa haastista. Siinä nainen totesi että kun tulee äidiksi niin tulee tavallaan kaikkien lasten äidiksi: kantaa huolta ja surua muidenkin lapsista. Ja tottahan se on. Yhdyn täysin sydämin tuohon sinun toiveeseesi, että lapsilla olisi turvallinen ja onnellinen joulu, ja tietenkin kaikki päivät! Valitettavasti näin ei tosiaan ole kaikissa perheissä, esim. alkoholin liiallinen käyttö pilaa monen pienen juhlan (ja arjen myös!). Voi kun osattaisiin olla ihmisiksi!
  Lempeää joulua kaikille, ikää ja sukupuolta katsomatta, haleja ja iloisia hetkiä<3
  http://mamainprogess.blogspot.fi/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: