Kylpylää & olympiahulluja norjalaisia

& kauniita maisemia!

takki Liu Jo / neule Object / pitsipaita Zara/ farkut Saint Tropez / kengät Ecco

”sjømus”

50 metrin matkalla hotellilta kylpylään saattoi kastua! 😉

 

^jänniä hetkiä olympialaisissa aamukahvien aikaan 😉

 

Ennen kaikkea rentouttavaa löhöilyä! Huh, miten hyvä viikonloppu.

Ja niin jännittävä rantareitti hotellilta kylpylään; varmaan about 50 metriä, mutta sitäkin hauskempi seikkailu jokainen pikku matka. Hiekalla saattoi juosta karkuun mahtavia aaltoja. Tai kerätä veitsi- ja kampasimpukoita. Tai hauraita sjømus -kuoria. Ja kastua aaltojen lyödessä kivetykseen ja pisaroituessa monen metrin korkuisiksi vesisuihkuiksi.

Mulla on maha vieläkin niiiiin täynnä että melkein sattuu (sairaan hyvää ruokaa). Ja posket punoittavat vielä kotonakin kirpeän meriviiman ja lämpimän kylpylän jäljiltä. 🙂

Joskus kun täälläkin kysellään näitä Etelä-Norjan matkailuvinkkejä, niin nyt voin vinkkasta ja lämpimästi suositella tätä ihan etelässä, Lyngdalissa sijaitsevaa Rosfjord -hotellia, josta tosiaan on ihan pikkumatka kylpylä/vesipuisto Sørlandsbadetiin. Kesäisin kylpylässä voi kylpeä (ja liukua mäkiä) myös ulkona ja tietysti meressä heti hotellin pihasta, mutta aika positiivinen ylläri oli sekin, että myös sisäaltaissa oli suolaista merivettä! 

(Ihan kylpylän vieressä on muuten myös leirintäalue.)

Nautiskeltiinpa siis pari päivää porealtaissa ja höyrysaunoissa ja otinpa yhden pikku hieronnankin kesken kaiken kun saunojen vieressä tarjottiin. 🙂 Olisin oikeastaan voinut jäädä tonne vielä pariksi päiväksi. Kuntosali jäi esimerkiksi kokonaan kokeilematta; siellä ne tytöt juoksivat juoksumatoilla tuijotellen kylpylän läpi piiiitkälle ulos avomerelle… Ei hullut juoksumaisemat. Vähän sinnekin teki mieli. Ehkä joku toinen kerta.

Tästä on kuitenkin hyvä aloittaa uusi viikko. Ihan rentona. 🙂

Lämmin halaus ja lempeän kirpeää maanantaita! ❤

 

Ps. Ihanaa että Olympialaiset on ohi. 😉 Noita ampumahiintoja on tullut kuuneltua ihan liikaa.

30 vastausta artikkeliin “Kylpylää & olympiahulluja norjalaisia

 1. Oi mitä valokuvia!!! Meren suolaiset pärskeet lähes käden kosketeltavissa. Meren liottamat kaislatkin voin kuvitella miten ne tuoksuvat. Liu Jo:n takki on kaunis. Matkailuvinkin sujautan korvantaakse. Hyvää viikkoa.
  -Inger

  Tykkää

 2. Karun kaunista on, kun on tämmöinen välivuodenaika. Ei tarvitse ottaa turhia paineita mistään hyvistä ilmoista ainakaan.Rentouttavaa sekin. Kivannäköiset vaatteet on taas kaikilla kuvissa. Neulepaitasi on erityisen kaunis.Hyvää viikkoa!
  -Annika-

  Tykkää

  1. Ilma on jotenkin erityisen raikas; siis sellainen kostean virkistävä 😉 Hehe, ihan on jo unohtanut että jotain aurinkoakin voisi olla…

   Tykkää

 3. Juurikin olin samaa kirjoittamassa, että tosiaan kuvista huokuu sellaine alkukevään haikea tunnelma kun talvi on taittunut ja kevät ihan kohta tässä. Miten kivalta tuo hiekkakin näyttää! Tulee ihan mieleen kuukautemme Espanjassa viime loppusyksynä. Hiekkarannalla joka päivä, vaikka ilma alkoi olla jo syksynpuoleinen. Kaunista!
   
  Piia / http://weekend-chic.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Niinpä, kaikissa ilmoissa ja vuodenajoissa on kauneutensa ja usein just ne ilmat, joilla jäädään sisälle saattavat herättää ihmeellisimpiä tunteita ❤

   Tykkää

 4. Äläs muuta sano! 😀 Siis itsekin seurasin kyllä kaikki maastohiihto- ja mäkikisat, mutta toi ampumahiihto…ei vaan iske muhun 😀 Mies seurasi kaikki… huoh!

  Tykkää

  1. Ja kun täällä Norjassa ampumahiihto on ihan ykkönen eli täällä ei juuri variaatiota ole, kaikki pyörii hiihdon ympärillä 😛

   Tykkää

 5. Taitoluistelu on se  jota tulee seurattua…voi harmistusi Kiira kaunokainen ei ollut mukana. kilvassa.!
  Jännä kun luin tänään erästä iltapäivälehteä Norjalainen kaveri moitti Suomea maailman  häpeäpilkuksi ja mätäpaiseeksi. huijareiksi ja vain huumorilla höystetyn ministeri? murjaisun takia?Onko siellä todella  noin huumoritonta ihmistä ?Tavallaan ymmärrän kaveria joka elää urheilulle mutta et noin vakavasti otetaan olen myös seuraillut Ruotsin ja Norjan sanailua kisojen pyörteissä silmät ymmyrkäisenä . tuntuu lapselliselta..)?.onhan tässä maailmassa ikävämpiäkin asioita kun  jähistä urheilusta:)?Ukrainan  tilanne  tosi te ette siellä varmaan vaivaa päätänne    näillä murheilla ja ota osaa toisten onnettoman oloon kaverista sai  sen kuva ..mutta ei kai yksi pääsky kesää tee..:)!Onneksi  Sotsi  saa jäädä ihanat kisat ja Venäläisten oloiset mikä oli hyvä asia!
  Muuten parasta on noi maisemat ihanat..upeita ..kuvia on kiitos niistä ja tekeväistä Tiistaipäivää…!

  Tykkää

  1. ohhoh, enpäs oo tollasta sanailua huomannutkaan… En oikeastaan seuraisi koko kisoja jos saisin itse valita… :/ Eli kaikki oheissälä jää kyllä multa huomaamatta 😀 

   Tykkää

 6. Taitoluistelu on se  jota tulee seurattua…voi harmistusi Kiira kaunokainen ei ollut mukana. kilvassa.!
  Jännä kun luin tänään erästä iltapäivälehteä Norjalainen kaveri moitti Suomea maailman  häpeäpilkuksi ja mätäpaiseeksi. huijareiksi ja vain huumorilla höystetyn ministeri? murjaisun takia?Onko siellä todella  noin huumoritonta ihmistä ?Tavallaan ymmärrän kaveria joka elää urheilulle mutta et noin vakavasti otetaan olen myös seuraillut Ruotsin ja Norjan sanailua kisojen pyörteissä silmät ymmyrkäisenä . tuntuu lapselliselta..)?.onhan tässä maailmassa ikävämpiäkin asioita kun  jähistä urheilusta:)?Ukrainan  tilanne  tosi te ette siellä varmaan vaivaa päätänne    näillä murheilla ja ota osaa toisten onnettoman oloon kaverista sai  sen kuva ..mutta ei kai yksi pääsky kesää tee..:)!Onneksi  Sotsi  saa jäädä ihanat kisat ja Venäläisten oloiset mikä oli hyvä asia!
  Muuten parasta on noi maisemat ihanat..upeita ..kuvia on kiitos niistä ja tekeväistä Tiistaipäivää…!

  Tykkää

 7. Vierailija
  25.02.2014 klo 10:04

  Jälleen esittelyssä toi takki, josta jo viimeksi tuli pahaa mieltä..?

  Käännä hyvä ihminen sivua äläkä turhaan pahoita ehdointahdoin mieltäsi.
   

  Tykkää

  1. Juu…enkä oikeastaan voi jättää käyttämättä takkia josta pidän, vaikka joku muu siitä pahoittaisikin mielensä. Enkä voisi odottaa kenenkään muunkaan luopuvan mistään vaatteestaan vain siksi että minä en siitä pidä… Oli se sitten mikä tahansa. 

   Tykkää

 8. Olympiakisoejan aikaa oli taatusti hauskaa olla norjalainen:) Tosin sun tapauksessa Suomenkin menestys varmaan ilahdutti! Hiihto on kyllä oikeesti kivaa, mutta en viitsi kovin paljoa telkkarista vahdata.
  Tuollainen löhöloma olisi kyllä ihana ja voi vitsi noissa kuvissa ja meressä on hieno fiilis. MIeleen tulee väkisinkin että miltä näyttää kun tulee kevät ja kirkkaat värit:)
  http://sannamamainprogress.blogspot.fi/

  Tykkää

 9. Oi mitä valokuvia!!! Meren suolaiset pärskeet lähes käden kosketeltavissa. Meren liottamat kaislatkin voin kuvitella miten ne tuoksuvat. Liu Jo:n takki on kaunis. Matkailuvinkin sujautan korvantaakse. Hyvää viikkoa.
  -Inger

  Tykkää

 10. Karun kaunista on, kun on tämmöinen välivuodenaika. Ei tarvitse ottaa turhia paineita mistään hyvistä ilmoista ainakaan.Rentouttavaa sekin. Kivannäköiset vaatteet on taas kaikilla kuvissa. Neulepaitasi on erityisen kaunis.Hyvää viikkoa!
  -Annika-

  Tykkää

  1. Ilma on jotenkin erityisen raikas; siis sellainen kostean virkistävä 😉 Hehe, ihan on jo unohtanut että jotain aurinkoakin voisi olla…

   Tykkää

 11. Juurikin olin samaa kirjoittamassa, että tosiaan kuvista huokuu sellaine alkukevään haikea tunnelma kun talvi on taittunut ja kevät ihan kohta tässä. Miten kivalta tuo hiekkakin näyttää! Tulee ihan mieleen kuukautemme Espanjassa viime loppusyksynä. Hiekkarannalla joka päivä, vaikka ilma alkoi olla jo syksynpuoleinen. Kaunista!
   
  Piia / http://weekend-chic.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Niinpä, kaikissa ilmoissa ja vuodenajoissa on kauneutensa ja usein just ne ilmat, joilla jäädään sisälle saattavat herättää ihmeellisimpiä tunteita ❤

   Tykkää

 12. Äläs muuta sano! 😀 Siis itsekin seurasin kyllä kaikki maastohiihto- ja mäkikisat, mutta toi ampumahiihto…ei vaan iske muhun 😀 Mies seurasi kaikki… huoh!

  Tykkää

  1. Ja kun täällä Norjassa ampumahiihto on ihan ykkönen eli täällä ei juuri variaatiota ole, kaikki pyörii hiihdon ympärillä 😛

   Tykkää

 13. Taitoluistelu on se  jota tulee seurattua…voi harmistusi Kiira kaunokainen ei ollut mukana. kilvassa.!
  Jännä kun luin tänään erästä iltapäivälehteä Norjalainen kaveri moitti Suomea maailman  häpeäpilkuksi ja mätäpaiseeksi. huijareiksi ja vain huumorilla höystetyn ministeri? murjaisun takia?Onko siellä todella  noin huumoritonta ihmistä ?Tavallaan ymmärrän kaveria joka elää urheilulle mutta et noin vakavasti otetaan olen myös seuraillut Ruotsin ja Norjan sanailua kisojen pyörteissä silmät ymmyrkäisenä . tuntuu lapselliselta..)?.onhan tässä maailmassa ikävämpiäkin asioita kun  jähistä urheilusta:)?Ukrainan  tilanne  tosi te ette siellä varmaan vaivaa päätänne    näillä murheilla ja ota osaa toisten onnettoman oloon kaverista sai  sen kuva ..mutta ei kai yksi pääsky kesää tee..:)!Onneksi  Sotsi  saa jäädä ihanat kisat ja Venäläisten oloiset mikä oli hyvä asia!
  Muuten parasta on noi maisemat ihanat..upeita ..kuvia on kiitos niistä ja tekeväistä Tiistaipäivää…!

  Tykkää

  1. ohhoh, enpäs oo tollasta sanailua huomannutkaan… En oikeastaan seuraisi koko kisoja jos saisin itse valita… :/ Eli kaikki oheissälä jää kyllä multa huomaamatta 😀 

   Tykkää

 14. Taitoluistelu on se  jota tulee seurattua…voi harmistusi Kiira kaunokainen ei ollut mukana. kilvassa.!
  Jännä kun luin tänään erästä iltapäivälehteä Norjalainen kaveri moitti Suomea maailman  häpeäpilkuksi ja mätäpaiseeksi. huijareiksi ja vain huumorilla höystetyn ministeri? murjaisun takia?Onko siellä todella  noin huumoritonta ihmistä ?Tavallaan ymmärrän kaveria joka elää urheilulle mutta et noin vakavasti otetaan olen myös seuraillut Ruotsin ja Norjan sanailua kisojen pyörteissä silmät ymmyrkäisenä . tuntuu lapselliselta..)?.onhan tässä maailmassa ikävämpiäkin asioita kun  jähistä urheilusta:)?Ukrainan  tilanne  tosi te ette siellä varmaan vaivaa päätänne    näillä murheilla ja ota osaa toisten onnettoman oloon kaverista sai  sen kuva ..mutta ei kai yksi pääsky kesää tee..:)!Onneksi  Sotsi  saa jäädä ihanat kisat ja Venäläisten oloiset mikä oli hyvä asia!
  Muuten parasta on noi maisemat ihanat..upeita ..kuvia on kiitos niistä ja tekeväistä Tiistaipäivää…!

  Tykkää

 15. Vierailija
  25.02.2014 klo 10:04

  Jälleen esittelyssä toi takki, josta jo viimeksi tuli pahaa mieltä..?

  Käännä hyvä ihminen sivua äläkä turhaan pahoita ehdointahdoin mieltäsi.
   

  Tykkää

  1. Juu…enkä oikeastaan voi jättää käyttämättä takkia josta pidän, vaikka joku muu siitä pahoittaisikin mielensä. Enkä voisi odottaa kenenkään muunkaan luopuvan mistään vaatteestaan vain siksi että minä en siitä pidä… Oli se sitten mikä tahansa. 

   Tykkää

 16. Olympiakisoejan aikaa oli taatusti hauskaa olla norjalainen:) Tosin sun tapauksessa Suomenkin menestys varmaan ilahdutti! Hiihto on kyllä oikeesti kivaa, mutta en viitsi kovin paljoa telkkarista vahdata.
  Tuollainen löhöloma olisi kyllä ihana ja voi vitsi noissa kuvissa ja meressä on hieno fiilis. MIeleen tulee väkisinkin että miltä näyttää kun tulee kevät ja kirkkaat värit:)
  http://sannamamainprogress.blogspot.fi/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: