Herrainpöksyt ja pehmoinen Oslo -takki

ja vähän valuuttaa!

untuvatakki Liu Jo (saatu Fashionstoresta) / villakankaiset housut äitin ompelemat / toppi Object / nahkaranneke In Wear

Huhhui mikä viikko! Enpä oo tännekään ehtinyt yhtään :’/ Nyt sitten tällaiset vähän ekstra iloiset (kreisit?) kuvat perjantain kunniaksi. Tänäänkin (vapaapäivänä) käväisin nopsaan aamulla koululla ja kotiinpalatessani koin sitten ansainneeni laten ja porkkaanakakun 😛 Ja kimpun tulppaaneja. Ja koskapa tuhlasin rahojani vieläpä tankkaamalla dieseliäkin, tuli mieleeni usein täällä blogissa esitetyt kysymykset Norjan hintatasosta ja ihan konkreettisista esimerkeistä.

Mun mielestäni Norja ei ole kovasti Suomea kalliimpi, mutta voi olla että olen liian tottunut tähän menoon. Verrataanpa nyt siis vähän. Mun latte ja porkkanakakku maksoivat yhteensä aika tarkalleen 13 euroa ja diesel 1,75 euroa per litra. Ja tulppanikimppu (oisko tossa 15 kukkaa?) 18 euroa. Tuoreet leikkokukat ovat yleensä mun mielestä kallimpia täällä -valitettavasti. Ne kun ovat mun heikkous ja syövät mun rahat… 😛

Mitäs sanotte? Kuulostaako tutulta vai ihan hurjalta? Täytyy vielä muistuttaa että me asumme aika (tai tosi) pienessä kaupungissa – Oslossahan hinnat olisivat jonkun verran korkeammat. Mutta kylläpä tuo Suomikin on aika kallis, että en tiedä… en oikein osaa pitää Norjaa hirmu kalliina.

Viimepäivät olen muuten käyttänyt äitin tekemiä villakangaspöksyjä, jotka sain joululahjaksi kai kolme vuotta sitten? Hauskat, kuitenkin ihan tyylikkäät ja mukavan pussittavan rennot! 🙂 Sen verran maskuliiniset kuitenkin, että niihin on kiva yhdistää jotain herkän vaaleaa (ja pitsistä).

Ja toi Liu Jo les Plumes Oslo down jacket… sitä on vaaleana vielä M ja L -kokoa jäljellä -60% alennuksessa (löytyy myös musta ja sininen), ja suosittelen kurkkaamaan jos voisitte kuvitella tarvitsevanne kevyttä toppista keväthangille. Olen aivan rakastunut tohon, mitään muuta käyttänyt sen jälkeen kun sain tämän! 

Mut nyt se ois perjantai-ilta, siispä (jokaperjantaisten) tacojen tekoon ja totaalilepoon! ❤

120 vastausta artikkeliin “Herrainpöksyt ja pehmoinen Oslo -takki

 1. Ihanat housut, olen joskus ommellut melkein samanlaiset itselleni ja takkikin kiva!
  No on minusta aika kallista, meillä Kuopiossa, oli diesel viime viikolla 1,43 , latte ja kahvileipä noin 9 ekee ja 21 tulppaania oli 10 ekee.
  Mutta onhan teillä palkatkin isommat kuin meillä, mutta mitä siitä, jos saa ruoan pöytään, katon päänsä päälle ja puhtaat vaatteet päälle, niin kaikki hyvin. 
  Ihanaa viikinloppua!
  -päivi-

  Tykkää

 2. Niin se vain on Norja kalliimpi. Tulppaaneja on saanut kaksi 7kpl:n nippua viidellä eurolla ja ysivitosta bensaa saa litran alle1,70 eurolla.

  Tykkää

 3. Kyllä tuo Suomea korkeammalta kuulostaa. Varmaan laten ja porkkanakakin vois (paikasta riippuen) saada muutaman euron edullisemmin. Diesel makso viimeks ku tankkasin 1,49 €/l ja Cittarista saa justiin tulppaaneita 2 kimppua yht. 5 € ja yhdessä kimpussa taitaa olla 7 kukkaa eli noista kahdesta kimpusta tulee sitten melkein sama määrä tulppaaneita kun sun 18 € kimpussa. Leikkokukat siis ainakin tältä osin näyttäis olevan halvempia. Varmaan tuokin riippuu mistä ostaa. =)

  Tykkää

  1. Joo taitaa tosiaan riippua paljon mitstä ostaa! Kyllä täälläkin ihan varmalla saa tulppaaneja ja kahvin jostain halvemmalla (ja jostain ehkä kallimmalla ;))…

   Tykkää

 4. Hei Johanna! Ostin just kaksi 7 kpl:een tulppaanikimppua yht. 5 euroa!!! Ja asun myös pienessä kaupungissa täällä Suomen länsirannikolla. Kakkukahvien hinnoista en juurikaan tiedä, kun ei kuulu harrastuksiin, suklaapatukoiden ja -levyjen hinnoista sen sijaan tiedän paljonkin… Terveisin yksi herkuttelija!

  Tykkää

  1. Joo tulppaaneihin olen ennenkin kinnittänyt huomiota :/ Kukat on täällä usein ihan sikahintaisia 😦

   Tykkää

 5. Kalliilta kuulostaa noi hinnat, mutta kun ottaa huomioon Norjan palkat ja verotuksen niin eipä ole enää yhtään sen kalliimpaa kuin Suomessakaan, ainakin vielä 10 vuotta sitten kun asuin Norjassa, niin paremmin ja leveämmin asuin Norjassa kuin nyt Suomessa. Ei voi verrata pelkästään hintoja!
   

  Tykkää

  1. No ei tietenkään, ehkä siksikään en pidä Norjaa kamalasti Suomea kalliimpana kun palkat ovat kuitenkin parammat.

   Tykkää

 6. Vierailija
  21.02.2014 klo 08:08

  Kalliilta kuulostaa noi hinnat, mutta kun ottaa huomioon Norjan palkat ja verotuksen niin eipä ole enää yhtään sen kalliimpaa kuin Suomessakaan, ainakin vielä 10 vuotta sitten kun asuin Norjassa, niin paremmin ja leveämmin asuin Norjassa kuin nyt Suomessa. Ei voi verrata pelkästään hintoja!
   

   
   
  jeps tässä tuliki oikeestaan se mitä olin sanomassakin: asuin sveitsissä vuoden ja sielläkin hinnat suomalaisten(kin) näkökulmasta on huimat. mut sittekku kattoo verotusta ja erityisesti palkkoja, ei hintataso ookkaa niin kummonen 🙂
  ja sit noista housuista: ne on mielettömät! vau! osaispa munkin mama tommosia tehä 😉 aurinkoista viikonloppua!
   
  pinja_p

  Tykkää

  1. Niinpä, siitähän se kaikki on kiinni, ei voi verrata hintoja vertaamatta palkkoja ym. 

   Tykkää

 7. Norjan hinnat kuulostaa kalliilta kun ne kääntää suoraan euroiksi. Norjalaisella palkkatasolla hinnat ovat aika lähellä suomalaisia, no ehkä pikkuriikkisen kalliimpia  – ostovoimassa mitattuna siis ei ole kuitenkaan niin suurta eroa.
  Tämä näin 2,5 vuotta Norjassa asuttua ja juuri Suomeen palanneen fiiliksellä. Omat vertailukokemukset on toki pienestä norjalaiskaupungista ja keskikokoisesta (?) suomalaisesta.
  Mi, http://livinginodda.blogspot.no

  Tykkää

 8. Hei Johanna ja terveiset neljän päivän lomalta OSLOSTA! Kiitos myös vinkeistä. Gruenerloekka oli aivan ihana kaupunginosa, kävimme siellä kahtena päivänä. Kivoja sisustusliikkeitä, ihana lankakauppa ja pieniä butiikkeja. (Ostin Floydista edulliset farkut.)Ja erityisesti ihana Creperie de Mari, jossa sekä suolaisia että makeita crepejä kohtuuhintaan. Hotellimme oli aivan keskustassa Karl Johan-gatella. Kohtuuhintainen Best Western, jos ei vaadi suuria hotellin tasosta. Aamupalalla söimme vatsamme täyteen ja sillähän eli jo pitkälle iltapäivään.Viereisen Grand- hotellin cafe oli valitettavasti remontissa helmikuun loppuun 😦 joten se jäi kokematta. Mutta niistä hintaeroista. Kyllä Oslon ravintolahinnat tuntuivat paljonkin kalliimmalta! Pöyristyimme pelkästään smörgåsien hintoja. Kaksi olutta ja voileivät (”Vegetarian sandwich”) yhteensä yli 50e, tosin kauniissa teatterikahvilassa. Emme siis etsineet kolmen ruokalajin illallispaikkoja 🙂 Kiertelin tuttuja kansallisia vaatekauppoja, joissa hinnat oli tietysti myös euroissa. Raitsikalla kierreltiin paljon kaupunkia ympäri ja lippu maksoi 3,75e/tunti – Helsingissä n. 2,30e.  Metroliput oli samanhintaiset. Tietysti varauduimme siihen, että matkalla kaikki maksaa. Operahuset oli huippuhieno. Samoin Vigeland-puiston tunnelma. Kesällä ruusupuistoineen varmasti tosi kaunis! Mieheni kävi Kon-Tiki-museossa eikä harmitellut. Holmenkollenilta oli upeat maisemat koko kaupunkiin. Mutta norjan kieli! Huh, miten vaikeaa olikaan ymmärtää ”laulavaa puhetta” kouluruotsin pohjalta! Tosi kauniilta ja pehmeältä norjan kieli kuulostaa! Ja ihmiset olivat todella ystävällisiä tuntemattomille turisteillekin!
  Ehdottomasti kannattaa säästää pikkuisen enemmän matkarahaa ja lähteä Osloon tai minne vaan Norjaan! Finnairin lento+hotellipaketti maksoi yhdeltä hieman yli 200e.

  Tykkää

  1. Hei tuhannet kiitokset raportista, varmasti kiinostaa monia ja oli muutenkin kiva lueskella miten teillä on mennyt :)) Kuulostaa hyvältä :))

   Tykkää

 9. Heippa. Olen kiinnittänyt yhteen asiaan huomiota..joten kysynpä siis! 🙂 Miksi Ollista on paljon enemmän kuvia kuin Ainosta?

  Tykkää

  1. Hahaa, Olli taitaa pyoriä kameran lähettyvillä ja tulla kuvatuksi paljon Ainoa meluummin… 🙂

   Tykkää

 10. Kyllä tuo vähän kalliilta kuulostaa – tankkasin juuri tankillisen dieseliä hintaan 1,499 eur / litra ja noin äkkiseltään veikkaisin että latte maksaisi Oulun korkeuksilla ehkä jotain 4 euroa (tai vähemmänkin?) ja porkkanakakku voisi olla ehkä 3 euroa. Nämä nyt vain vähän hatusta heitettynä, mutta alle kympillä varmasti selviäisi. /Tiina

  Tykkää

 11. Rakastan tulppaaneja ja Norjaa! Nyt voin Norja intoilua rauhoittaa hieman tuolla kalliilla tulppaani hinnalla sillä mies toi alkuviikosta 10 kpleen tulppaani kimpun ja hinta oli 3,33 euroa 🙂 täällä Oulun korkeudella…
   
  -Hantsu 

  Tykkää

 12. Hei, kuvat ovat kauniita ja uusi takkisi myös. Tykkään myös itse iloita uusista ja kauniista asioista ja haluaisin että kaikilla olisi tässä maailmassa mahdollisimman hyvä olla, vaikka se täydellinen harmonia lienee mahdotonta. Jäin miettimään suhtautumistamme esim. Untuvan käyttöön vaatetuksessa. Untuvatakkisi on varmasti lämmin, mutta voi kurjuus minkä tuskan se on aiheuttanut toiselle elävälle olennolle. Minulta siis peukku eettisesti kestäville ja kauniille vaatteille, eikö voisi olla mahtavan hienoa viedä ihmisten hyvinvoinnin lisäksi myös tällaista eläinten hyvää sanomaa eteenpäin? Tykkään kyllä kovasti blogistasi!

  Tykkää

  1. Tottakai. Hmm, yritän ehdottomasti miettiä näitäkin asioita ja ottaa kaikki eettiset kysymykset huomioon hankinnoissani, mutta (niin kamalaa kuin näin onkin sanoa) aina ei vain voi ihan sataprosenttisesti :S Tai tottakai voisi, ei noinkaan voi sanoa, mutta keskivertoihminen kuitenkin varmasti tekee elämässään myös epäeettisiä valintoja. Enkä valitettavasti kuulu niihin, jotka pystyvät ja osaavat kieltäytymään kaikesta epäeettisestä. Tietysti pitää yrittää välttää tällaisia hankintoja ja ratkaisuja ja arvasin kyllä, että untuvatakista tulee sanomista 😉 Ja saa tullakin, ihan asiaankuuluva puheenvuoro nätisti esitettynä! En oikeastaan voi puolustautua mitenkään muuten kuin sanomalla että yritän muuten parhaani; säästää eläviä otuksia ja luontoa kärsimästä ja tosiaan ehdottomasti suosin itsekin eettisesti tuotettuja ja vuosikymmeniä kestäviä vaatteita! Kiitos 🙂

   Tykkää

 13. Ei oslossa ainakaan ole noin kalliita kukkia!! 🙂
  Mester grønn: sta saa kolme kimppua 13e:lla, eli kolkyt tulppaania. Kuuluu perjantai perinteisiini myös ❤
  Samoin kakkupala ja Latte on lähempänä 10e, kuin tuota 13 e:a. Palkka on kuitenkin huomattavasti parempi, joten elämiseen jää mielestäni mukavemmin rahaa kuin Suomessa asuessa.
  Suurin ero lienee tupakka-askissa, joka maksaa täällä n.14e merkistä riippuen :O
  Kevätterkuin Amalie

  Tykkää

  1. Hitsi, on täälläkin mester grønn, täytyy varmaan mennä sinne seuraavalla kerralla 😉 Ja lattekahvitkin saa täälläkin varmaan jostain halvemmalla, mulla on toi oma lempparikahvila tossa… Täytyy varmaan ostaa oma kahvikone 😛

   Tykkää

 14. No ehkä uskaltaisin väittää, että täältä Jyväskylästä saisi kahvilasta laten ja leivoksen (reilusti) alle kympillä? Hintavilta ne silti tuntuu täälläkin eikä pahemmin kuulu kahviloissa käynti harrastuksiin 😀
  Mutta minkäs hinnoille ite teet, joskus on hyvä herkutellakin:)

  Tykkää

 15. Itse ostin kimpun (10 kpl) tulppaaneja omasta lähikaupastamme (Norjassa) ja ne maksoi 70 nok, eli vähän yli 8 e. Ravintolassa syöminen ja juominen on täällä selvästi kalliimpaa, samoin tupakka. Ruoka kaupasta ostettuna ja vaatteet ovat aika samoissa, vähän kalliimpaa, mutta kun palkat ovat melkein tuplat Suomeen verrattuna, niin elintaso on kyllä korkeampi. Ja riippuu missä asuu. Oslon ja vaikkapa Stavangerin vuokrat on pilvissä, mutta täällä maalla maksan n. 80 neliön täysin modernista ja tosi kivasta talosta n. 600 e/kk + sähkö. Eli turistille kallista mutta norjalaiselle ei niin hirveän kallista.
   

  Tykkää

  1. Joo, huomasin että Rema1000kin taisi olla pieni kimppu ihan muutamalla eurolla! Eli riippuu hirveästi mistä ostaa.

   Tykkää

 16. Moikka!
  Aivan ihana tämä sinun blogisi. Saa aina niin hyvälle tuulelle. 🙂 Kiitos. ❤ Yksi kysymys tuli mieleen: Kuinka kauan sinulla yleensä menee yhden blogipäivityksen tekemiseen? Siis kuvineen kaikkineen keskimäärin?

  Tykkää

  1. Hmm, tähän on niin vaikea sanoa mitään oikeaa vastausta kun usein teen posausta pitkin iltaa/ päivää… Harvoin on rauhallaista aikaa oikein istua tekemään postaus 😀 Teen pikkuosissa vähitellen… Mut siis käytän usein pari-kolme tuntia touhuillen siinä välissä kaikkea muutakin 😀

   Tykkää

 17. Vierailija
  21.02.2014 klo 08:08

  Kalliilta kuulostaa noi hinnat, mutta kun ottaa huomioon Norjan palkat ja verotuksen niin eipä ole enää yhtään sen kalliimpaa kuin Suomessakaan, ainakin vielä 10 vuotta sitten kun asuin Norjassa, niin paremmin ja leveämmin asuin Norjassa kuin nyt Suomessa. Ei voi verrata pelkästään hintoja!
  Millainen verotus Norjassa sitten on?
   

  Tykkää

 18. Vierailija
  21.02.2014 klo 09:10

  Hei, kuvat ovat kauniita ja uusi takkisi myös. Tykkään myös itse iloita uusista ja kauniista asioista ja haluaisin että kaikilla olisi tässä maailmassa mahdollisimman hyvä olla, vaikka se täydellinen harmonia lienee mahdotonta. Jäin miettimään suhtautumistamme esim. Untuvan käyttöön vaatetuksessa. Untuvatakkisi on varmasti lämmin, mutta voi kurjuus minkä tuskan se on aiheuttanut toiselle elävälle olennolle. Minulta siis peukku eettisesti kestäville ja kauniille vaatteille, eikö voisi olla mahtavan hienoa viedä ihmisten hyvinvoinnin lisäksi myös tällaista eläinten hyvää sanomaa eteenpäin? Tykkään kyllä kovasti blogistasi!

  Mitä alaspeukutettavaa tässä? Mahdollisimman nätisti ja asiallisesti perusteltu kommentti, joka ei sinällään perusteluja edes kaipaisi.

  Tykkää

 19. Hei
  Täällä Jyväskylässä suht hyvätasoisessa kahvilassa caputsino ja leivos maksaa n. 6 e. Marketista  saa tulppaanikimpun (7 kpl) 3,5-5 euroa. Huomattavasti edullisempaa siis.

  Tykkää

 20. Heippa!
  Ihanat housut on äitisi ommellut, olisiko mahdollista saada niihin kaavoja/ohjetta? Teen itse jonkin verran käsitöitä ja olen ajatellut ompella kesäksi haalarin, mutten ole löytänyt mistään hyvää kaavaa sellaisen tekemiseksi. Olisikohan äitisi joskus sellaisia tehnyt ja saisiko siitä ohjetta..?
  Aurinkoisia talvipäiviä sinne Norjaan!
  *Nipsu*

  Tykkää

 21. Vierailija
  22.02.2014 klo 11:20

  Heippa!
  Ihanat housut on äitisi ommellut, olisiko mahdollista saada niihin kaavoja/ohjetta? Teen itse jonkin verran käsitöitä ja olen ajatellut ompella kesäksi haalarin, mutten ole löytänyt mistään hyvää kaavaa sellaisen tekemiseksi. Olisikohan äitisi joskus sellaisia tehnyt ja saisiko siitä ohjetta..?
  Aurinkoisia talvipäiviä sinne Norjaan!
  *Nipsu*

  Moda 5/2011 löytyy kaavat
   

  Tykkää

 22. Oksettavista romukaupoista saa pari pientä kimppua tulppaaneja 5€:lla, mutta miksi maksaa paskasta? Ihan mielelläni maksan 10 tulppaanin kimpusta kukkakaupassa 9 euroa ja ne kukat kestää pitkään.  Eli ei se Norja nyt niin paljon kalliimpi ole.
  -Minna

  Tykkää

 23. hei,
  haluaisitko kirjoittaa joskus postauksen alkuajoistasi norjassa? miten kielen oppiminen ja muu sujui? oliko minkäänlaista pohjaa ennen sinne muuttoa ym? miten asuitte alkuun?

  Tykkää

  1. Hei, tätä on usein kyselty… Kirjoittelen jonkunlaisen postauksen aiheesta… mitä nyt muistan 😛

   Tykkää

 24. Sairaanhoitajan alkupalkka näyttäis olevan Norjassa 42 500e vuodessa ja erikoissairaanhoitajan/kätilön/helsesösterin  45 500e. 10 vuotta alalla olleilla reilu 50 000e.  Eli eiköhän tuolla palkalla jo pysty kahvilla käymään ja tulppaaneja ostamaan.

  Tykkää

 25. Onko mulla väärä käsitys, että Johanna työskentelee osa-aikaisena t
  erkkarina, ei sairaanhoitajana? Jos siis häntä tarkoitit. Ja sitten noi palkkataulukot yleensäkin on aika lailla suuntaa antavia; riippuu niin paljon työpaikasta, onko yksityisellä vai julkisella jne.

  Tykkää

 26. Hei!
  Itse asuin Norjassa puoli vuotta ja kyllähän siellä oli kalliimpaa kuin Suomessa, vaikkakaan ei kaikki. Varsinkin ulkona syöminen ja juominen on kallista. Ja ruokakaupassakin sai opiskelijana miettiä, mitä ostaa (: On kyllä silti ikävä takaisin!
  tuultenmatkassa.wordpress.com

  Tykkää

 27. Moi!
  Sulla oli taannoin kiva Marimekon raidallinen mekko/tunika päällä, missä oli taskutkin edessä. Mikä sen vaatteen nimi onkaan? Halajan itselleni moista.
  Kiitos, jos ehdit vastata.
   
  t. Elina
   
   

  Tykkää

  1. Heippa Elina, en valitettavasti tiedä mikä sen nimi on… 😦 Mekossa ei itsessään lue mitään nimeä tms ;( Sorry!

   Tykkää

 28. Vierailija
  22.02.2014 klo 02:52

  Itse ostin kimpun (10 kpl) tulppaaneja omasta lähikaupastamme (Norjassa) ja ne maksoi 70 nok, eli vähän yli 8 e. Ravintolassa syöminen ja juominen on täällä selvästi kalliimpaa, samoin tupakka. Ruoka kaupasta ostettuna ja vaatteet ovat aika samoissa, vähän kalliimpaa, mutta kun palkat ovat melkein tuplat Suomeen verrattuna, niin elintaso on kyllä korkeampi. Ja riippuu missä asuu. Oslon ja vaikkapa Stavangerin vuokrat on pilvissä, mutta täällä maalla maksan n. 80 neliön täysin modernista ja tosi kivasta talosta n. 600 e/kk + sähkö. Eli turistille kallista mutta norjalaiselle ei niin hirveän kallista.
   

   
  Palkat tuplat Norjassa? No ehkä tietyillä aloilla, varmaan insinöörit ja teollisuus? mutta ei pidä yleistää, koska näin se ei todellakaan ole. Kyllä se on niin työpaikasta ja alasta kiinni.
  Itse olen töissä palvelualalla Norjassa ja palkkani ei todellakaan ole puolet parempi kuin Suomessa. Veroa maksoin Suomessa samasta duunista n. 10% vähemmän, joten jos mietitään mitä jää käteen niin oman työni kohdalla täällä jää muutama satanen (euroa – riippuen ylitöistä yms.) enemmän. Jokunen kuukausi Suomessa tienasin jopa paremmin. Vuorotyöläisen palkkaan vaikuttaa tietysti lisät, ja Suomessa kun saa 100% sunnuntailisät niin ei täällä Norjassa ole sellaista käytäntöä. Lauantailisä on myös hyvin mitätön. Saattaa olla, että parempi palkkaiset maksavat saman verran veroa kuin meikäläinen Norjassa, niin kyllähän sitä silloin varmasti käteen jää huomattavasti enemmän. 
   
   
   

  Tykkää

 29. Jestas mitä lukuja, siis molemmissa maissa!
  Saksassa kakkupala ja kahvi 3,50 €, 10 kappaletta tulppaaneja 2 €, diesel 1,40 €. Niin niin, nohin Norjan hintoihin en puutu, kun Norjalla on hyvä vienti ja on ylipäänsä mitä viedä. Siinä on varaa palkkkoja nostella, joten nousee hinnatkin. Mutta Suomessa ei olisi alun perinkään ollut varaa nostaa palkkoja, ja silti niitä nostettiin. Ja millä tavalla! Onneksi Te kuitenkin olette nöyrää ja järkevää kansaa, joten jospa tuon megavirheen vielä saa korjattua. Noin 13 vuotta sitten Suomen ja Saksan hintataso oli suurin piirtein sama. Tämä kertonee kaiken.
  Mrs.Brown
   

  Tykkää

 30. Vierailija
  22.02.2014 klo 03:23

  Onko mulla väärä käsitys, että Johanna työskentelee osa-aikaisena t
  erkkarina, ei sairaanhoitajana? Jos siis häntä tarkoitit. Ja sitten noi palkkataulukot yleensäkin on aika lailla suuntaa antavia; riippuu niin paljon työpaikasta, onko yksityisellä vai julkisella jne.

  Niin, toi helsesöster on siis suomeksi terkkari! Ja nämähän on vain alimmat taulukkopalkat ilman lisiä ym.,enkä usko kenenkään niiden alle töitä tekevän. En siis ole kateellinen Johannalle vaan oli vain tarkoitus hieman valottaa noita Norjan palkkoja, ja eihän Johanna itsekään niitä hintoja kalliina pitänyt! Ja hyvinhän hän tuntuu pärjäävän jopa osa-aikaisenakin, joka on paljon yleisempää naisille Norjassa kuin mitä Suomessa.

  Tykkää

  1. Jeps, meillä esim. on kymmenestä ”helsesösteristä” kaksi täydessä työviikossa, muut osa-aikaisia 🙂 Aika tavallista tosiaan siis 🙂 En varmaan pidä hintoja hirmuisina Suomeen verrattuna just korkeamman palkkatasano tähden. Siis Suomenkin hinnat ovat mun mielestä nousseet ihan kamalasti -palkat eivät kai ihan yhtä paljon? En oikeastaan tiedä, tällainen käsitys mulla vaan on.

   Tykkää

 31. Mulla on muutama norjalainen kollega ja sikäläinen hitataso, Oslossa varsinkin, on jokseenkin tuttu kun ollaan jutskailtu. Verrattuna tänne pohjoiseen Suomeen niin huiman kallista on! Eilen myytiin kolmea tulppaanikimppua kympillä, varmaan n 24 kukkaa ja kahvin+ ison jätskin tyttärelle sain eilen alle vitosella (tosin normikaffe, ei latte:)). Mutta eipä niitä hintoja voi noin vain vertailla, palkka-tasoissa on eroa myös ihan varmasti Norjan eduksi:)
  Ihanat housut ja taitava äiti on sulla jos ymmärsin oikein, että hänen tekemänsä:) Kulkee teilä selvästi suvussa!  Ja nimenomaan, maskuliinisuus yhdistettynä herkempään naiselliseen tyyliin on kyllä huippu!
  http://sannamamainprogress.blogspot.fi/

  Tykkää

 32. Huh huh mikä rutina kun tuli puheeksi rahankäyttö ?? Antakaa ny hyvät ihmiset blogin pitäjän olla ostostensa kanssa rauhassa! Jumankekka mikä touhu! En kyllä kadehdi Johannaa kun tollasta uteluu joutuu sietää! Kysykää nyt vielä tarkka palkka ja työnantaja niin laitatte hakemukset vetämään!! Kateellisia koko sakki! Ei tässä vissiinkää kenenkää palkoista puhuttu vaan hinnoista ylefnsä??!

  Tykkää

 33. Vierailija
  22.02.2014 klo 02:02

  Oksettavista romukaupoista saa pari pientä kimppua tulppaaneja 5€:lla, mutta miksi maksaa paskasta? Ihan mielelläni maksan 10 tulppaanin kimpusta kukkakaupassa 9 euroa ja ne kukat kestää pitkään.  Eli ei se Norja nyt niin paljon kalliimpi ole.
  -Minna

  Ihana:) Oksettava romukauppa joka tulppaaneita täällä meidän perällä myy on isohko ruokakauppa jolla on laaja ja hyvin monipuolinen tarjonta myös kaikenlaista romua, kuten kodinkoneita ja vaatteita sekä laadukkaita urheilutarvikkeita. Mutta mikäs se kutakin sitten oksettaa:)
  Mutta tosiasiaa se ei muuta, kukkakauppa ei pysty hinnalla kilpailemaan ja esim kaupan ulkomaiset halpisruusut ovat ajaneet kotimaiset ruusuntuottajat kokonaan pois markkinoilta.
   

  Tykkää

 34. Vierailija
  21.02.2014 klo 09:10

  Hei, kuvat ovat kauniita ja uusi takkisi myös. Tykkään myös itse iloita uusista ja kauniista asioista ja haluaisin että kaikilla olisi tässä maailmassa mahdollisimman hyvä olla, vaikka se täydellinen harmonia lienee mahdotonta. Jäin miettimään suhtautumistamme esim. Untuvan käyttöön vaatetuksessa. Untuvatakkisi on varmasti lämmin, mutta voi kurjuus minkä tuskan se on aiheuttanut toiselle elävälle olennolle. Minulta siis peukku eettisesti kestäville ja kauniille vaatteille, eikö voisi olla mahtavan hienoa viedä ihmisten hyvinvoinnin lisäksi myös tällaista eläinten hyvää sanomaa eteenpäin? Tykkään kyllä kovasti blogistasi!

   
  Nyt tuli Johanna hieman huono perustelu. Untuvatakit voi jättää aivan hyvin kauppaan ja ottaa tilalle jotain eläinystävällisempää. Ohjenuorana; jos untuvat on Kiinasta, ovat ne VARMASTI revitty eläviltä linnuilta ja jos takissa ei lue, mistä untuvat ovat, ovat ne VARMASTI Kiinasta. Jos välttämättä haluaa untuvatakkia käyttää, niin turvallisinta (eläinten kannalta) on ostaa kotimainen Joutsenen takki, joiden untuvat ja höyhenet tulevat kuolleilta eläimiltä. Nykyaikana ei voi enää perustella epäeettisiä ostoksia tietämättömyydellä. Välinpitämättömyydellä ja turhamaisuudella kyllä.
  t. Johanna
   

  Tykkää

 35. Itsehän Johanna tämän aloitti hyvänen aika sentään, kaiva nyt se hernerekka sieltä nokastasi! Normijärjellä tajuaa että kun puhutaan kuluttamisesta ja sen hinnasta, se on ”melko” tavalla linkityksissä siihen mitä ansaitsee..ylefnsä…tsiisus mikä kommentti sinulta.
   
   

  Vierailija
  23.02.2014 klo 08:40

  Huh huh mikä rutina kun tuli puheeksi rahankäyttö ?? Antakaa ny hyvät ihmiset blogin pitäjän olla ostostensa kanssa rauhassa! Jumankekka mikä touhu! En kyllä kadehdi Johannaa kun tollasta uteluu joutuu sietää! Kysykää nyt vielä tarkka palkka ja työnantaja niin laitatte hakemukset vetämään!! Kateellisia koko sakki! Ei tässä vissiinkää kenenkää palkoista puhuttu vaan hinnoista ylefnsä??!

  Tykkää

 36. KIITOS KORJAUKSESTASI, Ymmärsin että ei ollut kyse kenenkään palkoista vaan yleisesti hinnoista!? Mielestäni nämä kaksi on aivan eriasiat?!
  Päivänjatkoja kaikille täydellisille;)

  Tykkää

 37. Hei.  Kiitos taas kivoista ja kauniista kuvista.  Tiedätkö mistä noita Liu Jo takkeja sais Norjassa?
   

  Tykkää

 38. Kiva postaus ja tosi mielenkiintoista luettavaa myös nämä kommentit. Hintataso eri maissa kiinnostaa aina 🙂

  Tykkää

 39. Vierailija
  22.02.2014 klo 09:45

  Moi!
  Sulla oli taannoin kiva Marimekon raidallinen mekko/tunika päällä, missä oli taskutkin edessä. Mikä sen vaatteen nimi onkaan? Halajan itselleni moista.
  Kiitos, jos ehdit vastata.
   
  t. Elina
   
  heippa, mekon nimi on uskoakseni Tiia tai Tia 🙂
   
   

  Tykkää

 40. Kyllä mulla oli Norjassa useammin rahaa käydä kaffella ja ostaa kukkia kuin täällä Suomessa. Suomi on kallis maa ja tulot pienet. Näin se on 🙂 t.kalamuija

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: