Kysymys kahvista

~my cup of coffee~

nahkaranneke In Wear / hopea-helmikoru Wilhelmine / pellavatunika By Pia’s, saatu

Olin kai toistaiseksi saanut annokseni kirkkaita kevätvärejä täyteen kun tänään puin meitä näin harmonisiin ruskean sävyihin… 😉 By Pia’s pellavatunikassa on vaan jotenkin niin rauhoittava haalea roosa väri, siitä tulee jotenkin kahvi mieleen… Laatujuttu Pialta jälleen kerran!

Mut mulla onkin oikeastaan yksi kahviprobleema, jossa luulen että te fiksummat osaatte auttaa. Nimittäin kahvikone. Muuttaessamme tähän nykyiseen kotiimme kolmisen vuotta sitten ja keittiötä rempatessamme keikuttelimme vaa’alla kovasti sisäänrakennettuun kahvikoneeseen sijoittamista. No, eihän me sitä sitten raaskittu ostaa, vaan päätimme ASAP hankkia vastaavan irtolaitteen. Jota ei vieläkään näy.

En vaan osaa päättää minkälainen kahvikone olisi hyvä!

Kertokaa te; onko teillä kokemuksia? Mikä kannattaisi ostaa? Mun kahvikoneen ykkösfunktio on tehdä lattea.  Saatan nimitäin monena päivänä viikossa ostella niitä neljän euron latteja kahviloista mukaan, ja juurikin kotiin – hullua touhua, johon on aivan yksinkertaisesti pakko tulla loppu :S Eli ihan sama kuinka helposti kone valmistaa normikahvin, sillä on pakko tehdä helposti lattea eikä maitovaahdottimen puhdistus saa olla liian hankalaa.

Ehdotuksia? Pliis. Olen eniten tutkailut Ascason Dreamia ja Basicia, mutta jotenkin pelkään niiden olevan hankalia… kun ovat noin nättejä. 😉 Hintaluokka saisi kuitenkin olla maksimissaan siinä viidensadan paikkeilla. En tiedä edes etsinkö kapseli- vai irtopapulaitetta; mieluiten kuitenkin irtopapu.

Osaatteko auttaa? Onko kokemuksia? Jään innolla odottamaan. :))

Hyvää & kahvintuoksuista perjantaita! ❤

102 vastausta artikkeliin “Kysymys kahvista

 1. Meillä on Siemenssin kahvikone ollut jo useamman vuoden. Ja hyvin on toiminut. Ehdottomasti papuja!! Parempaa, ekologisempaa kuin kapselit. Voit myös miettiä haluatko koneen jossa on ”kahva” kahvi suodattamiseen vai automaatti. Meillä on automaatti ja yhdellä painalluksella espresso on valmis ja on riittänyt mun makunystyröille. Meidän koneessa on vaan tappi, josta tulee vesihöyryä ja maidon voi lämmittää esim isossa lasissa. Sellanen maitosäiliö on hankala putsata. Varoitan, että pian tavallinen suodatinkahvi ei maistu miltään! 🙂

  Tykkää

 2. En ole aikoihin ennättänyt kommentoida, mutta nyt ihan pakko 🙂 Minä suosittelen Nespresson kapselikonetta, teille sopis sama, valkoinen maestro. Kaunis laite, jolla saa taivaallisen hyvää kahvia. Maidonvaahdotus tehdään itse, ja se on se juttu. Se on tosi helppo pestä &  saa leikkkiä baristaa 😉 kahvi on lisäksi aina tuoretta kapselikoneessa. Papukoneesta ei ole kokemusta, sillä vasta Nespresson koneen myötä rakastuin kahviin. Minä kyllästyin myös maksamaan kahviloissa kalliin hinnan kahvista. Nyt aamukahvi nassuun 😉 ihanaa päivää sinne! Terkuin Hanna
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tykkää

 3. Pakko itselläkin kommentoida ensimmäistä kertaa, vaikka monivuotinen seuraaja olenkin! Jos jotakin kahvikonetta voi suositella, niin se on ehdottomasti Nespresso. Olen ollut aina vähän epäileväinen kapselikoneita kohtaan, varsinkin kun testattu on Pauligin Cupsolot yms, joiden kahvi ei vaan ole riittävän hyvää. Lisäksi vanhempieni kotoa löytyy iso kahvikone, varmaan 1000e hintainen, eikä sekään tee minun makuuni tarpeeksi hyvää kahvia (=lattea), vaikka hintansa puolesta luulisi tekevän. Testasin Nespressoa kerran Stockmannilla, kun sitä siellä esiteltiin ja jäin täysin koukkuun. Viime jouluna kone hommattiin, jonka jälkeen ei ole tarvinut haikailla kahvilalaten perään, sillä kone tekee niiiiiiin hyvää kahvia! Kapselithan tilataan netistä ja niiden kpl hinta pyörii 50 sentin paikkeilla. Pieni raha sellaisesta kahvinautinnosta! 

  Tykkää

 4. Ihan aiheen vierestä, mutta tuo rannekorusi on ihastuttava! Tuo mistä roikkuu helmiä yms. Muutenkin blogisi vaikuttaa niin rauhalliselta ja kauniilta.

  Tykkää

 5. Meiltä löytyy DeLoghi merkkinen keitin, enkä muuten vaihda sitä mihinkään. Ihan parasta kahvia keittää ja espressonkin voi keittää ihan kunnolla eikä millään napilla. Googleta ja tutustu laitteeseen. Täällä ollaan hyvin tarkkoja kahvista 🙂
  -Nelli-
  http://villananna.blogspot.fi/

  Tykkää

 6. Minulla on DeLonghin espressso keitin, aivan perus malli. Olen kokeillut valmiiksi jauhetulla kahvinpuruilla ja se toimii kyllä, vähän sottaista kyllä. Mutta nykyään käytän pod-”pusseja” tai espressonappeja, eli kahvi valmiina ”suodatin”-pussissa. Helppo käyttää ja heittää sitten käytön jälkeen pois. Itse tilaan nämä pod:t englannista(http://www.coffeebay.co.uk/pods.htm), kun suomessa armottoman huono valikoima ja hinta edullisempi. Teillä varmaan siellä Norjassa valikoimaa enemmän. Maidon vaahdotin on koneen kyljessä, eli maitosäiliötä ei ole, maito vaahdotetaan ensin vesihöyryllä ja sitten valutetaan kahvi päälle. tai sitten vaahdotat maidon eri kupissa ja kaadat kahvin päälle. Helppoa ja nopeaa. 🙂
   
  Sukulaisellani on kone missä kahvimylly samassa ja on myös kätevä. Siinä oma säiliö mikä kerää käytetyn kahvinpurut, eli ei joka käytön jälkeen tarvitse puhdistaa.  Koneessa tietysti automaattinen puhdistus-, huuhtelu- ja kalkinpoisto-ohjelma. Kahvin lämpötilan säätö ja kahvin vahvuuden säätö.
  Kummassakin omat puolensa, olen omaan keittimeen todella tyytväinen. Toivottavasti tästä apua.
  -Kati-

  Tykkää

 7. Jaahas. Ja vasta muutama viikko takaperin täällä joukolla pohdittiin ”kuubaherännäisyydessä”, että tarviiko ihminen OIKEASTI niin paljon kaikkea, hih..

  Tykkää

 8. Meillä on Jura täysautomaattinen kahvikone, jolla saa yhdellä napin painalluksella latte macchiaton, espresson tai cappuccinon. Myös kuumaa vettä saa hanasta, jos haluaa esim. teehen, mutta tätä toimintoa en ole juurikaan käyttänyt.
  Täysautomaatti on tosi helppo, eikä maitoa tarvitse erikseen vaahdotella, vaan kone hoitaa senkin homman. Koneessa olisi tosi paljon eri säätöjä, esim. miten hienoksi pavut jauhetaan, haluaako kahvinsa tosi kuumana vai tavallisena, haluaako laihaa / normaalia / tosi vahvaa kahvia ja vielä erillinen aroma boost -toiminto niihin aamuihin, kun tarvitsee kunnon herätyksen 🙂 Koneeseen voi ohjelmoida muistiin juoman koon sekä maidon + kahvin suhteen juomassa, esim. itse teen yleensä nuo maitokahvijuomat Iittalan HotCool-laseihin, niin yhdellä napin painalluksella saa juuri lasiin sopivan määrän haluamaansa juomaa, jossa on maitoa, vaahtoa ja kahvia juuri siinä suhteessa kun haluaa. 
  Tuossa koneessa on ehkä liikaakin säätömahdollisuuksia tällaiselle peruskahvinjuojalle, esim. en ole koskaan jaksanut selvittää mikä jauhatusaste (hieno/karkea) millekin papulajille tai paahdolle sopisi… Mutta ihan kahvilatasoiset kahvit tuolla koneella saa ilman syvällistä perehtymistäkin 🙂 Ja rehellisesti sanottuna tuo Jura tekee paremman maitovaahdon kuin monessa kahvilassa saadaan aikaan.
  Täysautomaattisten kahvikoneiden hinta on lähempänä 1000 euroa ja siitä ylöspäin, mutta jos helppoutta haluaa, niin suosittelen sijoittamaan sellaiseen.
   
   

  Tykkää

 9. Suosittelen täysautomaattia, jolloin kahvin saa napin tai kahden painalluksella. Meillä on Melitan Caffeo Cl ja ehdottomana plussana kaksiosainen papusäiliö, jolloin koneeseen voi ladata kahta eri paahtoastetta/papulajia.
  Aurinkoista viikonloppua ja kiitos virkistävästä blogista.

  Tykkää

 10. Moi Johanna, ah, taas niin kauniita kuvia, joissa voi antaa silmiensä levätä! Päivän piristysruiske taas. Ja tekstikin oli osuva, koska myös itselleni olen hankkimassa kaffekonetta. Laita postaus ja kokemuksia masiinasta, kun olet hankintasi tehnyt.
  Valokuvat on tosi hienosti otettu, otatko ne itse jalustan avulla, vai onko sinulla joku apuri siellä räpsimässä? Hienoja ovat, joka tapauksessa. Niissä on sitä tunnelmaa, johon voi upota päiväunelmoimaan.
  Vierailijan kuubakommenttiin haluaisin sanoa, että eihän se kai ole hyvän ja ympäristöystävällisen elämän edellytys, että kukaan ei osta enää mitään? Voihan elämästä ja hienoista esineistä, käyttöesineistä, vaatteista jne nauttia, mutta silti tehdä hankintansa harkitusti? Eli ei osta esim kymmentä halpaa kahvikonetta, tai vaihda kahvimasiinaansa joka trendipiikin notkahtelun mukana, vaan jos latteista haluaa nauttia, niin kyselee toisten mielipiteitä, että mikä olis hyvä, vertailee eri tuotteita vaikka netissä ja kaupoissa, niin päätyy toivottavasti ratkaisuun, joka tulee olemaan käytössä pitkän aikaa. Ei se kahvilasta haettu lattekaan ekologinen ratkaisu ole, eikä ainakaan kukkaroa kevennä, jos niitä kertakäyttökupeista käy hakemassa mukaan useamman viikossa.
  Mutta se siitä. Loistava blogi kaikin puolin, Johanna :))

  Tykkää

 11. Jokaiselle taitaa olla oma laitteensa, kannattaa käydä myymälöissä kokeilemassa. Me haluttiin aikanaan kahvinkeitin johon täytyy itse mittailla purut ja ollaan oltu todella tyytyväisiä omaan laitteeseemme. Automaattikahvi maistuu erillaiselta mutta toiset tykkäävät. Nyt meidän täytyy luopua laitteesta kun se ei sovi jenkkien pistorasioihin. Vaikka ollaan oltu todella tyytyväisiä niin kokeillaan seuraavaksi jotain muuta mallia:)
   
  Sissi

  Tykkää

 12. Tämän postauksen tarkoitus oli lukijavinkkien lisäksi varmaan saada joku kahvikonevalmistaja tarttumaan täkyyn ja lahjoittamaan kone! 🙂 Toivotaan parasta! 🙂

  Tykkää

 13. Irtopapulaite” on kyllä pop, mikään ei voita vasta jauhetun kahvin tuoksua aamuisin, siis ehdottomasti sellainen 🙂 Me aloitettiin meidän kahvilaitteilla tässä järjestyksessä eli ensimmäiseksi oli Krupsin Espressia Automatic laite, joka kesti noin pari vuotta kunnes tiiviste alkoi vuotamaan, eli tästä viisastuneensa ja motolla hyvää ja halpaa ei ole ostettiin seuraavaksi Juran Impressa J9 One Touch kahvikone, mutta tässä taas ei kyllä hinta ja laatu sitten kohdannut yhtään, kahvikone oli enemmän vuoden aikana huollossa kuin meillä kotona, ihan vaan siksi, että Juran koneessa oli kahvin tuloputket niin pienet, että ne tukkeutuivat ihan kokoajan, eli tässä ei sit pitänyt kyllä yhtään sitten se paikkaansa, että kallis olis parasta :/ Mutta loppu hyvin (koputtaa puuta) nyt meillä on siis ollut reilun vuoden käytössä Philipsin Saeco Xelsis Class White kone, ja se toimii kuin unelma, lisäksi kahvi on järjettömän hyvää ja suurin plussa ehkä kuitenkin siinä on näin laten ystävälle se irroitettava maitokannu, jonka saa siis kätevästi jääkaappiin kahvin tekemisen jälkeen. Kone myös puhdistaa kannun höyryllä joka käyttökerran jälkeen ja mikä kätevintä, siinä ei tarvi letkuja vedellä mukiin kuhan kääntää vaan kannusta ”nokan mukin päälle niin maito tulee itsestään 🙂
  //San-na

  Tykkää

 14. Jos ekologisuus kiinnostaa, niin kannattaa ainakin kahdesti harkita ovatko yksittäispakatut alumiinikapselit hyvä vaihtoehto – minusta eivät. Riippuu varmaankin kierrätyshalukkuudesta ja -mahdollisuuksista. Nespressoa ei kannata ostaa jos Nestlen toiminta arveluttaa. Tässä näitä eettisiä pohdintoja myös, käytännöllisyyyden rinnalle.
  Minäkin vähän kyllä arvelen, että kohta on kahvikone odottamassa postissa tai oven takana :-). Eivätkös monet bloggaajat juuri viime aikoina ole saaneet Nespressolta koneita lahjaksi? Ja eihän siinä mitään.

  Tykkää

 15. Suosittelen kaikkia koneita, jotka jauhavat kahvin itse pavuista! Koska kahvihan on hyvin rasvaista ja härskiintyy helposti ja jauhetut pavut alkavat härskiintymään heti. Kahvi kannattaa aina säilyttää pakkasessa. Noi kapselit on sitten asia erikseen, kun ovat tiivispakattuja. Meillä kotona kone, joka jauhaa pavuista ja vaahdottaa maidon erillisestä säiliöstä, jota säilytämme jääkaapissa. Hulluilta Päiviltä käytiin hankkimassa kapselikone mökille
  Mitä jengi ”narisee” täällä, jokaisella on mahdollisuus avata blogi ja pyrkiä samaan!! Elämä on…
  Kiitos tosi mukavasta blogista. On hauska kun jaat sen kanssamme. Pakkohan sitä ei ole lukea
  Kevätterkuin täältä stadista! A-L

  Tykkää

 16. Hejsan,
  todentotta: on ihania ja näppäröitä masiinoita, mutta (”huoh”) se puhdistaminen on niin kimuranttia, ettei viitsi enää aparaattia käyttää…
  Joskus ”vanha kikka on parempi kuin pussillinen uusia”. Itselläni on sekä perkulaattorikeitin (se on mainio, koska sopii sekä pannu- että suodatinjauhatukselle) sekä ns. mutterikeitin (espressojauhatukselle). Riippuen siitä kuinka jytyt kaffet haluan, vaihtelen keittimiä..
  MAITOVAAHTO: kaikkein helpoin tapa on ottaa (pinnoitettu) pikkukattila ja siihen RASVATONTA maitoa. Kun alkaa kiehua, vatkataan ihan tavallisella vispaimella voimakkaasti, ja syntyy tosi tanakkaa vaahtoa. Tanakka – tosi tanakka – vaahto tulee parhaiten juuri rasvattomalla maidolla. Ja kyllä on helppo putsata…
  Kevätterkkusin
  Maarit
   

  Tykkää

 17. http://www.youtube.com/watch?v=M_Jd7t1HqFQ  Mulla on tuo! Nespresso U milk. Tykkään hirveesti. Kapseleita tilaan netistä, hinta 42-47 senttiä kappale.Makuvaihtoehtoja on monia, mielestäni hyvä valikoima. Maidonvaahdottimen pesen huuhtasemalla vedellä pitkin päivää ja illalla sit irrotan ”vatkaimen” ja pesen pesuaineella, samoin ”roskiksen” ja ”valumakupin”. (Viralliset termit pikkasen hukassa 😀 ) On helppohoitonen, hinta 169 Sokoksella, nätti ja tekee hyvää kahvia, mäkin juon lattea. Mukavaa viikonloppua! Terkuin Teija

  Tykkää

 18. Niin ainoo huono puoli on tuo että kapselinkuoria jää roskiin, mutta nekin voi kierrättää… Teija

  Tykkää

 19. Heippa, kiitos tuhannesti kaikista vastauksista… en tiedä tosin että helpottaako tää nyt yhtään ostopäätöksen teossa! 😀
  Tätä blogin sisäänkirjautumista ja kommentteihin vastaamista on viime päivinä muutettu jotenkin niin, etten pysty vastaamaan yksitellen jokaiseen kommenttiin… :/ Eiköhän vähitellen korjaannu, mutta pahoittelen, siksi jäänyt tää vastailu taas.
  Mun on pakko kommetoida noita epäilyksia ilmaisen kahvikoneen saamisesta… 😉 Mullehan on jo tarjottu pariakin kahvikonetta blogin kautta, mutta en ole ottanut vastaan juuri siksi, että haluan kerralla sellaisen mistä varmasti pidän, enkä vain jotain ilmaiseksi. Toki jos löydän haluamani, saatan ottaa yhteyttä myyjään ja kysyä yhteistyötä, mutta tätä postausta tehdessäni ei kyllä rehellisesti sanottunakaan kaynyt mielessä että kahvikonetta tästä poikisi -eikä suurella todennäköisyydellä niin käykään, sillä en tiedä minkä haluan! 😀 Eli ihan puhtaasti kyselin vaan… 🙂
  Totta sekin, että ilmankin tulee toimeen… Kuten montaa muutakin juttua. Ja monesta jutusta edelleenkin mietin ettei kaikkea turhaa tarvitse. Nyt on kuitenkin jo kolme vuotta mietitty tämän laitteen hankkimista, joten… ehkä tää on yksi niitä mun arjen turhakkeita… Jonka voisin tietysti edelleen jättää hankkimatta. Hmm, totta, totta 😉

  Tykkää

 20. Tulet Johanna minulle kalliiksi 🙂 Kävin By Pia -sivuilla ja pitihän sieltä tunika tilata, tosin ei ihan tuo mikä sinulla oli päällä. Ihan vakavissaan, ihanaa saada uusia ideoita blogisi kautta. Yksi neulekin on tehty ohejeillasi.
  Anne

  Tykkää

 21. Vierailija
  11.04.2014 klo 11:21

  Hejsan,
  todentotta: on ihania ja näppäröitä masiinoita, mutta (”huoh”) se puhdistaminen on niin kimuranttia, ettei viitsi enää aparaattia käyttää…
  Joskus ”vanha kikka on parempi kuin pussillinen uusia”. Itselläni on sekä perkulaattorikeitin (se on mainio, koska sopii sekä pannu- että suodatinjauhatukselle) sekä ns. mutterikeitin (espressojauhatukselle). Riippuen siitä kuinka jytyt kaffet haluan, vaihtelen keittimiä..
  MAITOVAAHTO: kaikkein helpoin tapa on ottaa (pinnoitettu) pikkukattila ja siihen RASVATONTA maitoa. Kun alkaa kiehua, vatkataan ihan tavallisella vispaimella voimakkaasti, ja syntyy tosi tanakkaa vaahtoa. Tanakka – tosi tanakka – vaahto tulee parhaiten juuri rasvattomalla maidolla. Ja kyllä on helppo putsata…
  Kevätterkkusin
  Maarit
   

   
  Ikeassa myydään maidon vaahdottamiseen minivispilöitä, jotka toimivat pattereilla. Itse ostin noin vuosi takaperin sellaisen ajatelleen, ettei siitä ole mihinkään, mutta olin väärässä. Toimii ja erittäin hyvin toimiikin! Kermaisen tuntuista vaahtoa saa niin rasvattomasta kuin perusmaidostakin. Ja mikä parasta, vispilällä on hintaa vain pari euroa 🙂
   
  t. Laura

  Tykkää

 22. Mulla on ollut pari kertaa Nespresso, lisäksi semmonen mikä jauhoi ne pavut ja kummastakin tuli hyvää kahvia, mutta se nespresson maitovaahdotin (70 euroa) siis ihan mahtava! Äänetön ja se parissa sekunnissa vaahdottaa maidon ja samalla kuumentaa ja se on ihan ältsin helppo puhdistaa, samaan tapaan kuin puhdistaisit kahvikupin, voi upottaa veteen ja ei ole paljoo irtoavia osia. Tuota maitovaahdotinta meillä käytetään päivittäin, lapsetkin käyttää kaakaojuomiinsa, ja en tajuu miten se voi olla niin äänetön!
  en vaihtais tota vaahdotinta IKINä pois
  t. Hemuli

  Tykkää

 23. Pitäs saada joku alekoodi että raaskis tilata noita ihania pellavatuotteita! Laitappa vinkkiä by Pias:lle. ;D Aurinkoista viikonloppua, toivottelee Anna-M

  Tykkää

 24. Teen joka aamu (ja joskus iltapäivisinkin) kahvin mutteripannulla hyvästä espressojauhatuksesta. Tämän lisäksi lämmitän mikrossa pienessä lasikannussa maidon ja vaahdotan sen pienellä maidonvaahdottimella (n. 10 €). Kahvin tekeminen ei vie montaa minuuttia ja se on ehdottomasti parasta, mitä tiedän. 
  Ymmärrän koneen helppouden, mutta itse en vaihtaisi aamurituaaliani ja sitä ihanaa keittiöön leviävää mutterikahvin tuoksua – enkä varsinkaan makua – mihinkään! 
  Miira

  Tykkää

 25. Liputan vahvasti irtopavut jauhavan koneen puolesta. Meillä on ollut Krupsin laite useita vuosia enkä malttaisi luopua siitä (tai vastaavasta laitteesta) mistään hinnasta. Nappia painamalla kone huuhtelee ensin itsensä, kone jauhaa pavut ja saan oman makuni mukaisen kahvin. Kahvista puserretut ”kiekot” tipahtavat automaattisesti keräysastiaan, joka täytyy vain tyhjentää säännöllisesti (kone muistuttaa siitäkin, joten varsin huoletonta on!). Laten ja cappucinon tekeminen onnistuu myös helposti, kun liittää maitosäiliön kiinni laitteeseen. Jätettä syntyy vain ”käytetyn kahvin” verran (ja tietysti kahvipapupusseja kertyy). Jos haluaa maustaa itse kahveja jollain tavalla, niin sehän onnistuu vaikkapa makusiirappien avulla.
  Henkilökohtaisesti pidän näitä ”kapselikoneita” järkyttävinä laitteina siitä syystä, että jokaista kupposta kohden tarvitsee olla oma muovikapselinsa (mitä tuhlausta ja roskausta!). Eikä kahvikaan ole vastajauhettua.
  -Elviira

  Tykkää

 26. Täältäkin elämäni ensimmäinen blogikommentti ja ehdoton ääni Nespressolle + maidonvaahdottimelle! Tosin se Ikeankin vispilä oli ihan toimiva…
  🙂 Saija

  Tykkää

 27. Minusta kapselikeittimet ovat kamalia. Kahvi niissä saattaa olla ok, mutta sisältää sitten sokereita ja ties mitä lisäaineita. Mutta jokainen maitotilkka ja kahvi on omassa roskassaan! Minusta kapselikeittimien valmistaminen pitäisi kieltää.
  En ole koskaan saanut ”täysautomaatista” kovin hyvää lattea, mutta sellaisesta pienestä kahvakeittimestä, jossa jauhe tampataan itse ja maito vaahdotetaan höyryllä, on tullut mahtavaa kahvia.

  Tykkää

 28. Samaa mieltä edellisten kanssa kapseleista. Ei missään nimessä niitä!
  Suosittelen espresson keittämistä erikseen ja maidon vaahdottamista käsikäyttöisellä vaahdottimella (esim. Bodum). Itse valmistan kahvin Aeropress-laitteella. Tulee ihan parasta!!!
  Ja sitten se kahvimylly erikseen, jos mielii jauhaa pavut itse 🙂
   
  Ninni

  Tykkää

 29. Kokemusta yhdestä sun toisesta keittimestä, jaksatkohan lukea…?
  -Kapselikeittimet kokeiltu. Dolce Gustolla on laaja valikoima eri makuisia kapseleita, mutta mielestäni niissä kaikissa on jokin ”vetinen” maku. Ja monet ovat melko makeita. Nespresso on nykyisin aika monessa perusravintolassa, mutta mielestäni nespresson espresso on kitkerää. Ja itselleni tuo espresso on melko tärkeä. Mielestäni kapselikeittimissä ei ole mitään fiilistä – ei kahvinkeiton taidetta tai sellaista tuoksua, joka tulee tuoreista pavuista tai kahvinporoista. Helppoja ne toki ovat. Hylkäisin kuitenkin nämä.
  -Sitten on ollut (vuosia, vuosia sitten) Krupsin keitin, jolla sai espressoa, ja vaahdotettua maidon. Mielestäni ei ollut hyvä keitin, oli muovisen oloinen härpäke. Mutta maidon se vaahdotti ihan hyvin. Tähän maitoasiaan kiteytyy mielestäni tällaisten keittimien ihanuus ja kirous. ON kivaa vaahdottaa maitoa. EI OLE kivaa putsata osia vaahdotuksen jälkeen. Vastaa kokonaisuutena tuota linkittämääsi Ascason keitintä (paitsi Ascaso on miljoonasti kauniimpi). Jos tarkoituksenasi on tehtä espressopohjaisia juomia maidon kanssa, etkä halua maksaa maltaita, niin tämän tyyppinen laite olisi omiaan sinulle. 
  -Nyt meillä on miehen (harkittu) heräteostos: DeLonghi automaatti, joka tekee kaiken. Parasta siinä on mielestäni se, että säiliöön saa ladattua papuja, jotka kone jauhaa sitä mukaa kun kahvia keittää. Aina tuoretta. Ja yhteen lokeroon saa annosteltua myös juhlamokkaa kylään tuleville mammoille, jotka eivät ole kahvieksotiikan perään 🙂 Ja teevedet se valuttaa myös. Maidon vaahdotuksen plussat ja miinukset koskevat myös tätä laitetta. Aamu-uniselle näppärän suoraviivainen kone, jossa asiat tapahtuu napin painalluksella. Vie pöytätilaa.
  -Mutteripannu ja maitokasari. Suosikkini. Tässä vaan on tunnelmaa ja yksinkertainen on kaunista. 
  -Ja itse haen edelleen silloin tällöin noutokahvin, koska se on vaan mukavaa mennä tiskille, ja katsoa kun joku muu tekee sen kahvin sinulle. Ja napata muki (ja croissantti) lennosta mukaan. Kaikissa on puolensa 🙂
  Ja kun olet sitten tästä keitinviidakosta selvinnyt, niin tervetuloa testailemaan kahvipapuja… siinä sitä vasta on…
  *Marja
   

  Tykkää

 30. Moikka Johanna! Kuulin (tahtomatta) viime viikolla Laura Voutilaisen kappaleen, jonka sanat tuli mieleen kun palasin lukemaan blogiasi tänään.
  Lujan lempeä, varman hempeä, sydäntä ja järkeä avoimen salaperäinen…
  Sovelias ja siveetön, hallitusti hillitön, tunnollinen, kevytmielinen, on kokonainen nainen
  Tältä vaikutat ja varmasti oletkin. Ihanaa kevättä! 🙂

  Tykkää

 31. Moi! Mulla on Nespresson Lattissima. Aivan huippulaite! Teen laten sillä ainakin kerran päivässä. Todella helppo käyttää ja huoltaa. Kyseessä siis kapselikone, kapselit voi viedä metallikierrätykseen. Ja maidonvaahdotus laitteessa myös. Kolmen lapsen äidin arkipäivien pelastaja! 

  Tykkää

 32. Tervehdys! 🙂 Itselläni ollut jo useamman vuoden käytössä Jura-merkkinen kahvikone, joka jauhaa pavut itse. Kyseiset masiinat ovat hintavia, mutta lupaan sen maksavan itsensä takaisin! 😉 Olen tartuttanut kyseisen ”Jura-kuumeen” jo vanhempiini ja veljeeni, jotka ovat kyseisen koneen myös ostaneet! 🙂 Maidonvaahdotin on supersimppeli käyttää ja puhdistaa, siitä ehdoton plussa! 🙂 Mukavia kahvihetkiä!

  Tykkää

 33. Meillä on Siemensin automaattikone, tykkään kovin. http://www.gigantti.fi/product/kodin-tuotteet/kahvikoneet-ja-espresso/TK53009/siemens-kahviautomaatti-tk53009
  Sisään kipataan papuja ja säiliään raikasta vettä – ja sitten painetaan nappia. Koneessa on maidonvaahdotin, mutta itse teen cappucinontapaisen kuumentamalla kupin hanan alla, lorauttamalla siihen tilkan rasvatonta maitoa, vaahdotan maidon tällä http://www.clasohlson.com/fi/Maidonvaahdotin/34-4075 ja hurautan koneella espresson päälle. Verratuna ”taviskahviloihin” kuiten Robet’s ja Wayne’s kahvi on yhtä hyvää. Tosi baristat paremmissa kahviloissa ovat toki ihan eri sfääreissä.
  Hifistelijä jauhaa pavut itse ja säätää karkeutta papujen mukaisesti, täyttää ja tiivistää kahvit keittimensä kahvaan, säätää käsikäyttöisen espressokoneensa painetta ja lämpötilaa ja tuottaa –  jos osaa – varmasti kahvia, joka on hyvinkin gourmetia (ja jos ei osaa, saa kupillisen kuraa.) Minä en osaa enkä jaksa kiinnostua ja siksi meillä on Siemens. Hienompia vastaavia olisivat Juran koneet, mutta niihin saa panostaa n tonnin. Kokonaiset pavut jauhava kone on hankintahinnaltaan kapselikoneita kalliimpi, mutta hintaa per kahvikuppi tulee pidemmän päälle silti vähemmän – kapselikoneiden kapselit ovat pelkkiin papuihin nähden hurjan kalliita!  

  Tykkää

 34. hyvää ei saa halvalla! Eli musta 500 € tai alle, kahvikoneesta on itsensä huijaamista! Itsellä on ollut Jura (cremasta ostettu) jo useamman vuoden. Toimii kuin unelma, tosin vaatii muutaman viikon käytön että saa säädöt kohdilleen. Mutta sen jälkeen saa just sitä mitä tilaa!

  Tykkää

 35. Kolesterolivammaisena 😉 suosittelen maistamaan tummapaahtoista kahvia (1 mitta/kuppi) hyvällä (tavallisella) kahvinkeittimellä valmistettuna ja kahvin rasvat jäävät suodatinpaperiin. Erittäin hyvä tummapaahtoinen kahvi on ruotsalainen Arvid Nordqvistin Fransk rost! Sen kanssa lämmitetään mukissa (tai kannussa mikäli on useita kahvittelijoita) puolet määrästä maitoa (UHT) ja vaahdotetaan se patterikäyttöisellä maidonvaahdotusvispilällä (saa mm. Ikeasta). Kahvi kaadetaan vaahdotetun maidon päälle ja sen jälkeen nautiskellaan. Kannattaa kokeilla, siihen voi jäädä koukkuun!! 
  Mukavaa viikonvaihdetta!! Tiina S

  Tykkää

 36. Jos tämä on sinun, kalastajan vaimon ongelmasi, niin jään innolla odottamaan mikä OLISI  TODELLINEN ongelmasi!

  Tykkää

 37. Ei kai bloggaaja koskaan ole sanonut, että tää on joku suurikin ongelma. Saahan sitä blogin kautta vaihtaa ajatuksia mistä vaan, vaikka kahvilaitteista.
  Itse toivon kans että noita kapselikoineita ei ostettais. Jotenkin koko idea että kuluttaja sidotaan yhteen merkkiin ja sit tuottaa tolkuttomasti jätettä (myös koneet menevät muutamassa vuodessa rikki) on ihan älytön. Meillä oli töissä noita ja ne hajosivat järjestään vuodessa puolessatoista.
  Kotona meillä on Saecon automaatti johon ladataan papuja (niistä on myös kiva kokeilla erilaisia laatuja) ja vettä säiliöön. Vaahdotin on kans. Jonkin verran sitä konetta täytyy tosin putsata ja huoltaa tosin eli ei ihan sillai huoleton ole. On kovassa käytössä ollut kohta viisi vuotta ja yhden kerran on varaosia pitänyt hankkia. Viidensadan luokkaa se taisi olla hankittaessa. Nyt ehkä laittaisin hitusen enemmän rahaa ja hankkisin DeLonghin tai Juran, koska niissä on parempi huolto ja varaosapalvelu.
  Noi manuaaliset kahvakoneet on niin kauniita, mutta mulle niissä on vähän liikaa askartelua. Kaverilla on joku sellainen italialainen ja sit kahvimylly ja täytyy myöntää, että vieläkin parempaa kahvia sillä saa. Mutta siihen yhteen kuppiin saan kyllä kymmenen minuuttia aina tuhrattua 😉

  Tykkää

 38. Tuosta kahvi jutusta en osaa sanoa, mutta aivan ihana asu taas kerran tuommoisen kun sais..täytyy jatkaa haaveilua.
  -Mari-

  Tykkää

 39. Jos makunautinto on Sinulle tärkein, suosittelen lämpimästi perinteistä mutterikeitintä ja rasvattomasta maidosta tehtyä vaahtoa, ovat aitoja asioita ja pysyvät aina…
  – Liina

  Tykkää

 40. Hei, ajattelin tulla antamaan palautetta nyt kun muistan! Luulisin että nää johtuu Me naisten blogialustasta, mutta olis kiva saada muutosta, kun harmittaa et näin hyvän blogin lukeminen on niin vaikeaa.
  Luen sun blogia bloglovinin kautta ja se näyttää postauksesta otsikon lisäksi vain postauksen ensimmäisen kuvan ja pari ekaa lausetta. Postaukset pitää siis aina avata selaimeen, mikä on paljon hitaampaa, ja jonka takia itselläni usein kertyy postaukset blogloviniin tai jää kokonaan lukematta. (Sama ongelma on  Strictly Style -blogin kohdalla, joten tämä tuskin johtuu blogialustasta.) Olis kiva jos voisit ottaa yhteyttä blogloviniin ja ne sais korjattua asian, olis taas kivempi ja vaivattomampi seurata sun blogia.:)
  Toinen juttu, mikä taas sitten koskee tätä Me naisten sivua, on se että sit kun sen postauksen avaa selaimesta, mobiiliversiossa ei ole ollenkaan kommenttiboksia eikä mitään ”kommentoi” -linkkiä. Sit kun sivun alalaidasta painaa ”näytä täysversio” tms niin se menee Me naisten etusivulle, josta sitten taas pitää etsiä tänne blogiin. Ei kätevää siis.
  Toivon et huomaat tämän kommentin, olis tosiaan niin kiva, kuten jo sanoin, että näin kivan blogin lukeminen olis helpompaa.

  Tykkää

 41. Mulla ei ole kahvikonetta, enkä juo kahvia. Mut kommentoin silti. Mun vanhemmilla on tuhannen euron kone ja sinne laitetaan papuja. Jotenkin itse olisin sitä mieltä, että minkä koneen sitten valitsetkaan, niin mieluummin sellainen johon laitetaan papuja. Jotenkin ainakin mua arveluttaa noi kapselikoneet. Hirveästi roskaa sekä olet sidottu juuri ko. merkin kapseleihin. Suomessa on mahdollista kierrättää noi metalli kapselit, mut silti kauhean roskaavaa puuhaa. Mun vanhempien masiina on myös järkyn iso. Mut ilmeisesti hyvää kahvia sillä saa aikaiseksi.

  Tykkää

 42. Hei Johanna,
  työskentelen itse kahvialalla ja tätä kysymystä esitetään usein. Riippuu tietenkin omasta mausta ja mieltymyksistä mitä kannattaa ostaa. Espressokoneitakin olen omistanut, mutta enään en niitä jaksa käyttää. Niistä voisin suositella tuota Juraa josta jo aikaisemminkin on tässä ketjussa mainittu. Kallis mutta erittäin hyvä. Vaatii kuitenkin opettelua ja sitten pitää jaksaa puhdistaa kone joka viikko. Jos jättää puhdistukset tekemättä rahat menevät kankkulan kaivoon, koska kahvirasva palaa kiinni putkiin ja kahvista tulee härskin makuista.
  Kapselikoneita en minäkään suosittele, koska tuottavat paljon jätettä ja kahvi on valmiiksi jauhettu eikä siten tuoretta.
  Itse käytän aeropressiä ja sen kaverina jauhan pavut itse grinderillä. Aeropres-putkilo on siitä hyvä että saat tehtyä sekä suodatinkahvia että espressoa myös kuppi kerrallaan. Tämä hyvä jos tekee kahvia vain itselleen. Aeropress on helppo puhdistaa laittamalla se likoamaan veteen, johon on sekoitettu ruokasoodaa (hyvä kikka putsata myös suodatinkahvilaitteiden kannuja).
  Minusta monella menevät kyllä rahat hukkaan noilla kahvikoneilla, koska harvoin kukaan jaksaa niiden kanssa työskennellä kuin oman elämänsä barista, eikä siten kahvista tule ikinä yhtä hyvää kuin kahviloissa.

  Tykkää

 43. Meillä on töissä sellainen tosi iso ja järeä nepresso kone. Latte on kyllä kieltämättä hyvää. Sitä meneekin aika monta kuppia päivässä. Se konemalli on kuitenkin sellainen, että sillä on yksi nimetty hoitaja joka sen käynnistää aamulla ja siistii illalla. 
  Se pienempikin kone versio joka meillä oli vaati aina sen maitotonkan puhdistamisen. Ja tietty sitä jätettä tulee niistä kapseleista.
  Vaikka olenkin aikamoinen kahvikissa, niin sen verran laiska olen, etten jaksa kotiini ostaa moista konetta. Viikonloppuaamuisin saatan lämmittää maitoa kattilassa ja kaataa sen kahvin joukkoon. Se riittää mulle kotiaskarteluksi.
   
  Mielenkiinnolla seuraan minkä koneen valitset. Tulethan sitten kertomaan käyttökokemuksiakin.
   
  T:päkkänä
   
   

  Tykkää

 44. Meillä on kokemusta muuutamasta erilaisesta kahvikoneversiosta. 
  Ensinnäkin aikoinaan kotiin ostettiin keittiökalusteisiin sijoitettava Mielen täysautomaatti, joka pavuista keitti kahvin.. Ihan ok, joo, kesti 15 vuotta(!) ja nyt juurikin hajosi. Korjaaminen olisi tullut maksamaan 600e ja päädyttiin hankkimaan uusi kone. Sillä tosiasia on, ettei noi täysautomaatit vaan ole laisinkaan sitä Oikeaa Espressokahvia 🙂
  asuessamme vuoden Italiassa sitä sai todella tuta, minkälaista on Oikea Espresso. Eräässä huvilassa, jossa asuimme, oli Gaggia classic merkkinen kahvinkeitin ja sen kahvi oli jotain maagista! Tosin jauhettua kahvia siinäkin piti olla, mutta siihen päädyimme ja sen hankimme kotiinkin. Hankitaan sitten viereen apparaatti joka jauhaa pavut, niin saadaan ihan täydellistä kahvia 🙂
   
  nyt odotellessamme tuota em. konetta, olen keittänyt mutteripannulla kahvit ja on myös erittäin hyvää. Ikean maidonvaahdottimella vaahdotan TÄYSmaidon, mikrossa ensin lämmitettynä tietty. Mahdottoman hyvää.
   
  Ramppa

  Tykkää

 45. Jura ENA 9:n ostin muutama vuosi sitten Hulluilta Päiviltä ja se on ihan ykkönen. Kahvi valmistuu pavuista vain nappia painamalla, maito vaan höyrytetään erikseen. Ilmoittaa myös huolloista automaattisesti. Suosittelen!

  Tykkää

 46. Terve!
  Meillä on Ascaso steal. Ja voin suositella! Alkuun vaatii opettelua, jotta oppii oikean lämpötilan, jauhekoon ja stumppauksen. Mutta hetken harjoittelun jälkeen, espresso ja latte todella kahvilan veroisia ellei jopa parempaa. 🙂
  Meillä ollut aikaisemmin myös muita kahvikoneita ja mutteripannu, mutta olleet pettymyksia. Mutteripannu päästää sen verran happoja läpi, että mun herkkä vatsa ei kestä. Toiset kahvikoneet taas hajonneet pian (useimmin kahvastaan! Onneksi Ascasossa täysmetallia). 
  Ascason huono puoli se, että sen jälkeen muu kahvi ei enää kelpaakaan ja samaan syssyyn saa investoida pavunjauhattimeenkin, jotta saa koneestaan kaiken irti. Kahvijauheen täytyy meinaa olla tasalaatuista, ja sitä ei kaikilla jauhattimilla saa.
  Rauhalliset viikonloppuaamut on parhaimpia, täydellinen aamulatte ja tumma suklaa, nams!

  Tykkää

 47. Mulla on De Longhin laite, käsin käytettävä. Kahvin tärkein asia on tuoreet ainekset. Eli ei mitään automaatti tai kapselikeittim. Huollonkin kannalta parempi, mitä yksinkertaisempi on. Olen kyllä maistanut myös kapselikahveja joten tiedän mihin verrata;)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: