Tyynyhame

vapputunnelmissa 😛

Tarvitset: kaksi sohvatyynynpäällistä (etu- ja takakappaleen) ja ompelukoneen. 😉

Eli ei hätää, jollei vappuhame ihan vielä ole hanskassa! Sen voi ommella kymmenessä minuutissa sohvatyynystä.

No okei, voihan tällaisen pikkujutun tehdä mistä tahansa kankaankappaleista, mutta satuin ihastumaan tohon hauskaan graafiseen kuvioon kangaskaupassa (Stof&Stil) törmätessäni tällaisiin valmiisiin kangasneliöihin. Joista siis normaali-ihmisen olisi tarkoitus ommella sohvatyynyt.

Mun tyynyt ovat kokoa 40x40cm ja suunnittelen ompelevani vielä resorin hameen vyötärökaitaleeksi -niin että saan sen kunnolla vyötärölle napaan asti.. Erityisen tarpeellinen joustava vyötärökaitale on, jollei tyynykangas ole joustava. Ihan tönkköön kankaaseenhan saattaa tarvita vielä jopa vetoketjun. Jos nyt siis törmäät johonkin aivan superhauskaan ikivanhaan tyynyyn, vaikkapa. Tähän hameeseen en ole tehnyt mitään muuta kuin ommellut sivusaumat yhteen ihan suoraa pötköä ja jättänyt pienet halkiot helmaan.

Mutta siis pitäkää silmät auki hameiden suhteen sohvillakin! 😛

Hyviä vappufiiliksiä sitten vain -täällä Norjassakin juhlitaan toukokuun ekaa, mutta se sama suomalainen vapun merkitys on kyllä aika näkymätön. Edes simaa en ole tänä vuonna laittanut, mut jos munkkeja vielä leipoisi (rakastan niitä :P) ja ilmapalloja ja serpentiiniä onnistuisi jostain löytämään. Eivät ole täällä niin kovin tavallista rekvisiittaa… Katsotaan.

Kommentteihin vastailu ontuu vielä kovasti, en ole onnistunut lainakoneelta ja mobiililaitteilta vastaamaan… Yritän illalla omalta koneelta, jospa vika olisi näissä laitteissa 🙂 Mut mut…

Pitäkää hauskaa! :)))

28 vastausta artikkeliin “Tyynyhame

 1. Haha! Oot kyllä mainio tyyppi! :)On ERITTÄIN tyylikäs tuo sun hame. Me like.Kohta meillä isäntä ihmeissään, ku silvon tyynynpäällisiä ;)Sulla on semmonen mukava plussa, että osaat huolehtia itestäs = näytät hyvältä kaiketi kaikissa kamppeissa (tai sitte osaat vaan yksinkertaisesti pukeutua).Mä niin tykkään sun blogista.Oon lukenu tätä jo ”iät ja ajat” eli varmaanki vuodesta 08?
  -Meri

  Tykkää

 2. Aivan käsittämätön olet! Jaksan ihmetellä luovaa kykyäsi tehdä mistä vaan mitä vaan (ja vähän kateellisena) :)! Ihailen tätä sinun kykyä. Ja onneksi jaat niitä täällä, että muutkin voi kokeilla näitä mahtavia ideoita. Kiitos siitä! Ja ihanaa vappua teille! Toivottavasti serpentiinit löytyy :).
  -Tanja L

  Tykkää

 3. Olet todella kaunis nainen, upeat kasvot, vartalo ja hiukset. Sinussa on tyylikkyyttä. Nauti siitä ja on hienoa lukea blogiasi. Siitä on tullut kiva piriste päivittäin, samalla kun nauttii teetä. Sopivasti ajatukset pois työstä ja arjesta hetkeksi ja aina tulen hyvälle mielelle.
  Ompelemasi hame on näppärä keksintö ja mustavalkoinen graafinen kuvio pukee sinua sekä neule täydentää asun.
  Koruiksi: helmet ja kello olisi riittänyt. Oikeaan ranteiseen kapea hopeinen rannekoru tai sellainen jossa on sekä hopeaa, että helmiä. Less is more.
  Hiuksesi ovat täydelliset, olet löytänyt juuri oikean pituuden ja raidat/väri on erittäin onnistunut. Harvoin näkee näin onnistunutta kokonaisuutta.
  Sinussa on muuten paljon samaa kuin Norjan kuninkaallisissa, monet varmasti luulevatkin sinua norjalaiseksi?
  Blogisi on vasta alkua, uskon, että tulet tekemään paljon mielenkiintoisia projekteja.
  Hauskaa vappua!

  Tykkää

 4. Hyvältä näyttää, jälleen kerran 🙂 olisi kiva tietää tarkemmin norjalaisten tavasta juhlia toukokuun ekaa.. Millaisia perinteitä siihen kuuluu? 
  Olen lukenut sun blogiasi pitkään. Se tunne, kun pääsee lukemaan uusia kuulumisia kuvien kera, on aivan sama, kun postiluukusta tipahtaisi kirje kaukana asuvalta, mutta läheiseltä ystävältä ❤  kiitos, kun jaksat kirjoittaa! 

  Tykkää

 5. Ei täälläkään juhlita vappua, outo olo ja haikea olo. Minäkin rakastan munkkeja, niitä leivoin, nami, nami. Huomenna on isommissa kaupungeissa marsseja, vähän samaa meininkiä kuin Suomessa…. Luulisin…. En ole ollut noissa Suomessa enkä täällä 🙂 olet erittäin kaunis nainen ja näyttää elämänarvotkin olevan kohdalla. Tosi kiva lukea postauksiasi ja katsella kauniita kuviasi. Hyvää vappua kaikesta huolimatta.

  Tykkää

 6. Ihana hame 🙂
  Täytyy sanoa, että tuun aina niin hyvälle tuulelle sun blogia lukiessa eli kiitos paljon siitä! 
  -Laura

  Tykkää

 7. Haha! Oot kyllä mainio tyyppi! :)On ERITTÄIN tyylikäs tuo sun hame. Me like.Kohta meillä isäntä ihmeissään, ku silvon tyynynpäällisiä ;)Sulla on semmonen mukava plussa, että osaat huolehtia itestäs = näytät hyvältä kaiketi kaikissa kamppeissa (tai sitte osaat vaan yksinkertaisesti pukeutua).Mä niin tykkään sun blogista.Oon lukenu tätä jo ”iät ja ajat” eli varmaanki vuodesta 08?
  -Meri

  Tykkää

 8. Aivan käsittämätön olet! Jaksan ihmetellä luovaa kykyäsi tehdä mistä vaan mitä vaan (ja vähän kateellisena) :)! Ihailen tätä sinun kykyä. Ja onneksi jaat niitä täällä, että muutkin voi kokeilla näitä mahtavia ideoita. Kiitos siitä! Ja ihanaa vappua teille! Toivottavasti serpentiinit löytyy :).
  -Tanja L

  Tykkää

 9. Olet todella kaunis nainen, upeat kasvot, vartalo ja hiukset. Sinussa on tyylikkyyttä. Nauti siitä ja on hienoa lukea blogiasi. Siitä on tullut kiva piriste päivittäin, samalla kun nauttii teetä. Sopivasti ajatukset pois työstä ja arjesta hetkeksi ja aina tulen hyvälle mielelle.
  Ompelemasi hame on näppärä keksintö ja mustavalkoinen graafinen kuvio pukee sinua sekä neule täydentää asun.
  Koruiksi: helmet ja kello olisi riittänyt. Oikeaan ranteiseen kapea hopeinen rannekoru tai sellainen jossa on sekä hopeaa, että helmiä. Less is more.
  Hiuksesi ovat täydelliset, olet löytänyt juuri oikean pituuden ja raidat/väri on erittäin onnistunut. Harvoin näkee näin onnistunutta kokonaisuutta.
  Sinussa on muuten paljon samaa kuin Norjan kuninkaallisissa, monet varmasti luulevatkin sinua norjalaiseksi?
  Blogisi on vasta alkua, uskon, että tulet tekemään paljon mielenkiintoisia projekteja.
  Hauskaa vappua!

  Tykkää

 10. Hyvältä näyttää, jälleen kerran 🙂 olisi kiva tietää tarkemmin norjalaisten tavasta juhlia toukokuun ekaa.. Millaisia perinteitä siihen kuuluu? 
  Olen lukenut sun blogiasi pitkään. Se tunne, kun pääsee lukemaan uusia kuulumisia kuvien kera, on aivan sama, kun postiluukusta tipahtaisi kirje kaukana asuvalta, mutta läheiseltä ystävältä ❤  kiitos, kun jaksat kirjoittaa! 

  Tykkää

 11. Ei täälläkään juhlita vappua, outo olo ja haikea olo. Minäkin rakastan munkkeja, niitä leivoin, nami, nami. Huomenna on isommissa kaupungeissa marsseja, vähän samaa meininkiä kuin Suomessa…. Luulisin…. En ole ollut noissa Suomessa enkä täällä 🙂 olet erittäin kaunis nainen ja näyttää elämänarvotkin olevan kohdalla. Tosi kiva lukea postauksiasi ja katsella kauniita kuviasi. Hyvää vappua kaikesta huolimatta.

  Tykkää

 12. Ihana hame 🙂
  Täytyy sanoa, että tuun aina niin hyvälle tuulelle sun blogia lukiessa eli kiitos paljon siitä! 
  -Laura

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: