Terveisiä Tanskasta!

Grene, Skagen

mekko Charlie Joe / housut Line of Oslo / pumps Nude

Norjan eteläkärjestä, Kristiansandista pääsee Pohjois-Tanskaan Hirtshalsiin laivalla yhtä kätevästi kuin Helsingistä Tallinnaan, kolmessa tunnissa. Joku saattaa myös muistaa mun tehneen pyöräretken viime kesänä Hirtshalsista Skageniin, Tanskan pohjoiskärkeen ja koska hurmaava pikku kaupunki jätti lähtemättömän vaikutuksen, käväisimme siellä nyt uudelleen. 

Tanskahan on aina ihana, mutta voin lämpimästi suositella Skagenia, joka on kesällä todella vilkas turistikaupunki. Shoppailijalle Skagen on pullollaan tyylikäitä tanskalaisia pieniä sisustus- ja vaateputiikkeja. Oikeasti niin monta, että hyvä että yhden päivän aikaa jaksaa/ehtii kaikkia kiertämään. Zaraa ja H&M:a sieltä ei löydy, mutta senkin edestä pikkuaarteita kaikissa hintaluokissa. Niin ja Pohjois-Tanskasta pääsee tosiaan laivalla Osloon tai Kristiansandiin ihan hetkessä. 😉

Skagenin kaupungissa sijaitseva Grene, Tanskan pohjoisin kärki on yksi kauneimpia koskaan kokemiani paikkoja. Siis juuri tuo pitkä, pitkä uskomattoman kauniinvärinen hiekkaranta. Skagenhan on tunnettu lukuisten pohjoismaisten taitelijoiden rakastamana ja käyttämänä kohteena ja siellä todella on jotenkin aivan erityinen valo. Niin kirkas, kuitenkin jotenkin hiukan mystisen hämyinen.

Vielä jään haaveilemaan shampanjasta ja mansikoista ja kynttilöistä keskikesän yöttömässä yössä. Grenen rannalla, hiekalla, peittojen alla. Jonkun kanssa. Vielä joskus. :))

Mut ensin Legoland. Huomenna. Huh. Hyvää viikonloppua! See you!

Og… God tur jenter, alle Dere som skal sykle om to uker! Skulle SÅ gjerne vært med i år og…!! Utrolig artig og uforglemmelig tur. Kos dere. Og dra til Grene og, gjerne med shampanje og jordbær. 😛 Krysser fingrene for nydelig vær! ❤

(Alpakkapeittoarvonta on vielä suorittamatta, mutta tulossa on! :))

126 vastausta artikkeliin “Terveisiä Tanskasta!

 1. Nyt sait Tanska-kuumeen heräämään! Kiitos myös pääsiäisneulomispostauksesta, tein ohjeellasi itselleni ihanan pitsipuseron kesää varten. Äitini ja siskonikin ihastuivat puseroon ja tilasivat samanlaiset, hih. 
  -Tinttu (uudetunet.blogspot.fi)

  Tykkää

 2. Onpa kesäistä!
  Onko tää reissunne jälleen yhteistyössä jonkin matkailuyrityksen tms. kanssa? Muistelen teidän taannoin olleen esim. Ruotsissa Visit Sweden -vieraana.

  Tykkää

  1. Hei, tämä reissu on ihan meidän oma –  suunnittelema ja rahoittama 🙂 Sponsaukset onkin pakko ilmoittaa selkeästi. Tässä ei oo ollut mitään sponssattua. 🙂

   Tykkää

  1. Moi pitkästä aikaa 🙂 Korkkarit ovat tosi hyvät jalassa, hirmu pehmeää nahkaa eikä korkokaan ole mikään mahdoton!

   Tykkää

 3. Voi miten kauniita kuvia! Kävin Skagenissa joskus 15 vuotta sitten…jäi hyvät muistot, jotka herätit nyt eloon 🙂
  Kaunista kesän odotusta! 

  Tykkää

  1. 🙂 Samaa sinne yogini… Vanhojen muistojen herääminen yhtäkkiä on aina jotenkin kaunista…

   Tykkää

 4. Tanska on niin kaunis maa. Pääsiskin vielä joskus sinne (asun Atlantin toisella rannalla, joten ei ihan helppo toteuttaa lähes olemattomilla lomilla). 
  Oisko noille kengille jotain nettisivua? Yritin etsiä, mutta ei tule kuin nude-värisiä kenkiä vastaukseksi.
   

  Tykkää

  1. Kokeile etsimällä Nude footwear, mutta en kyllä siltikään löytänyt heti mitään ostopaikkaa! :/ Oon näitä joskus Tanskassa bongannut ja nyt ostin laivalta… Ovat kyllä made in Italy et ei mikää tanskalainen juttu… Taidan yrittää kyllä etsiä itsekin lisää Nudeja, ovat hirmu hyväntuntuiset kengät!

   Tykkää

 5. Näyttää kauniilta paikalta, Pohjoismaista tosiaan löytyy upeita paikkoja, vielä kun saisi takuun, että aurinko paistaisi, niin ”uskaltaisi” kesälomaksi suunnata pohjolaan 🙂 
  Pisi silmään kommenteissa poikkeuksellisen negatiivista/ihmeellistä palautetta. En ymmärrä kuka jaksaa ja viitsii kirjoittaa piruilua…erikoista.
  Aurinkoa päivääsi ja kaikille lukijoille myös!

  Tykkää

  1. Sepäs se, lomalla on kyllä kiva tietää että saa lämpöä, se on kuitenkin valtava viihtyvyystekijä 🙂
   Ja joo, yllätyin kans itse joskus näistä kommenteista…  Aina ei vaan ymmärrä 😉

   Tykkää

 6. Tanskassa on todella sitä jotain, ja tuo paikka on vielä jotain siihen päälle. Huikaisevan kaunista

  Tykkää

 7. Upea Johanna. Olet kyllä taas niin tyylikkäänä ollut. 🙂 Ja paikka vaikuttaa myös kokemisen arvoiselta.
  Jotenkin aika ikävä tuo kommentti lapsen lenkkareista. Pitäisi varmaan olla jo korkkarit jalassa lapsellakin. 😀
  -Nanna

  Tykkää

  1. Kiitti 🙂 Niin no, ei mun silmään pistäis vaikka lapsella ois lenkkarit ja äidillä korkkarit… 

   Tykkää

 8. Käsittääkseni on aika yleistä,  että pienille lapsille ostetaan tarrallisia kenkiä. Onhan ne pienen helpompi saada itse jalkaan mitä nauhalliset. Aivan omituista kommentointia taas :/ Kiva postaus ja kauniita kuvia 🙂

  Tykkää

  1. Joo niin oon kanssa ajatellut että aika normaalia – ja että äidilläkin voi samaan aikaan olla korkkarit 😛

   Tykkää

 9. Aivan ihana asukokonaisuus! Housut ja kengät niiiiiin kauniit. Mistä kyseisen merkin kenkiä löytäisi? 
  Ikävät kommentit kannattaa jättää omaan arvoonsa…
  Elina

  Tykkää

  1. Voi että enpä kyllä tiedä mistä Nudeja löytäisi… 😦 googleta Nude footwear, jos vaikka sattuisit löytämään myyjiä :/

   Tykkää

 10. Vähän töksähtäen ilmaistu toi jalkinekommentti, mutta itse ymmärsin sen niin, että kommentoijan mielestä oli jotenkin epäsuhta äidin ja lapsen asusteissa: toisella mekko,  juhlahousut (materiaali näyttää kuvassa sellaiselta) + avokkaat ja lapsella lenkkarit. Ei liene kyse siitä, että lapsellakin olisi pitänyt olla korkkarit – onko niitä edes noin pienille?
  Todennäköisesti kuvat olivat eri tilanteesta ja ajankohdasta. Ja tietysti äidin kuvattavia asuvalintoja ohjaa myös mainosyhteistyö, niinkuin nyt tässäkin selkeästi kenkien osalta. 
   
   
   

  Tykkää

  1. Äidin kuvattavia ei kyllä ohjaa tässä mikään mainosyhteistyö, vaikka kovin on tietävään tyyliin kommentti kirjoitettu 😉 Minkään asun vaatteen taustalla ei ole yhteistyötä, mutta merkkejä usein kysellään ja siksi tykkään/ olennaista on niitä myös ilmoitella. 
   Ainolla on muuten myös mekko oikein nätin takin ja sukkahousujen kanssa eikä mun housut ole juhlahousut, vaikka  juu, samaa mieltä että matsku kuvassa näyttää kyllä kiiltävän… Mut ei ne kyllä juuri kiillä 🙂 Eli ei meidän asuissa juuri epäsuhtaa mun mielestä oo… Joskaan en koe mitään pakkoa mätsätä tyylillisesti lasten kanssa! 😛  

   Tykkää

 11. Valitettavasti sinun kommenttia lillia ei ymmärrä varmaan kukaan:-D
  Täytyy myös sanoa, että Aino on mielestäni todella suloisesti puettu, ja lenkkarit ovat lapsen jalkaan mitä parhaimmat. Ehkä tärkeämpää matkalla, ja yleensäkin, on miettiä millaiset kengät ovat jalassa kun kävellään koko päivä. Lättäpohjaiset ballerinat/sandaalit ovat erittäin huono valinta varsinkin matkalle ja pienen lapsen jalkaan.
   

  Tykkää

 12. voi nenä! En ole aiemmin kommentoinut, vaikka monta vuotta jo olen seurannut. Tarkoitus tällä blogilla on kai kauniiden kuvien, ajatusten ja vinkkien vaihto. Eikö me lukijat haeta blogeilta sitä samaa? Jos ei miellytä, kannattaa jatkaa matkaa ja käyttää purnaamisen sijaan aika siihen, että etsii mieleisensä blogin.
   
  Kiitos Johanna kirjoituksista, tavallisen ihmisen kuvista ja ajatuksista. Niistä löytää palasia myös omasta arjesta. Niin ja osin sun kirjoitukset vaikutti mun ajatuksiin äitiydestä merkittävästi. Tuulipuku-äitiys ei tuntunut omalta, ja oli ihanaa huomata, että äitiyden ei tarvitse merkitä omasta tyylistä tinkimistä. Pienellä paikkakunnalla tietyt normit ja käsitykset ovat syvällä, ja niistä poikkeaminen ei välttämättä ole helppoa. Mutta oikeasti, kunpa jokaisella olisi rohkeutta toteuttaa omia polkujaan.
   
  Aurinkoa ja rohkeutta sulle!

  Tykkää

 13. Aino on yhtä sievästi puettu kuin äitikin, molemmilla nätit mekot ja mekkoihin sopivat kengät 🙂 Nude-merkkisiä kenkiä myy Helsingissä ainakin Nektarine, mutta en tiedä onko juuri tollaista mallia.
  – M
   

  Tykkää

 14. Kuinka joku viitsii/kehtaa tulla purkamaan tänne omaa pahaaoloaan. Kyllä näitä ongelmaisia ihmisiä maailmaan näyttää mahtuvan, ilmeisesti terveydenhuolto ei tavoita aivan kaikkia. 
  Ainolla on tosi söpöt vaatteet, niinkuinJohannallakin on kauniit. Eipä kannata mieltään pahoittaa noista oudoista kommenteista. Toivottavasti me tyytyväiset lukijat saamme jatkossakin katsella kauniita kuvia reissuistanne ja erityisestiJohannan asuista. Olen saanut niistä niin paljon ideoita omaankin pukeutumiseeni
  -S-

  Tykkää

 15. Ihania ja kauniita kuvia Tanskasta, taas oikein hyvänmielen otoksia kauniissa väreissä! On aina päivän piriste lukea blogiasi ja minusta juuri nuo vinoon otetut kuvat on se juttu 😉 Kuvien väreistä, kauniista asioista ja tietysti teistä hyvistä tyypeistä sun kirjoituksineen tulee aina hymy huulille  ❤ 
  Ihanaa kesää Johanna sinulle ja perheellesi! 🙂
  Linda

  Tykkää

 16. Eiköhän nämä ilkeät kommentit kumpua siitä paljon puhutusta, mutta todellisesta riesasta eli kateudesta. Sehän ryöpsähtää esiin aina silloin, kun on jotain erityisen kivaa tapahtunut, esim nyt reissu Tanskaan. Johannan lapset on puettu mukaviin ja rentoihin vaatteisiin, missä näyttävät myös viihtyvän.

  Tykkää

 17. [quote author=”Vierailija” time=”19.05.2014 klo 07:30″]
  Eiköhän nämä ilkeät kommentit kumpua siitä paljon puhutusta, mutta todellisesta riesasta eli kateudesta. Sehän ryöpsähtää esiin aina silloin, kun on jotain erityisen kivaa tapahtunut, esim nyt reissu Tanskaan. Johannan lapset on puettu mukaviin ja rentoihin vaatteisiin, missä näyttävät myös viihtyvän.
  :0

  Tykkää

 18. Voi taivas näitä kommentteja. Mun mielestä lapsen kengät ja vaatteet valitaan ensisijaisesti mukavuuden perusteella eikä esim. mätsäämään äidin vaatteisiin. Ja toiseksi monet pikkutytöt on itse hyvin tarkkoja vaatteistaan eli saattaa hyvinkin haluta lenkkarit vaikka äiti tyrkyttäisi kauniita kangaskenkiä. Mutta joo…ihania kuvia Johanna. Täytyykin harkita myös Tanskaa kesälomareissun kohteeksi 🙂 Aurinkoisia päiviä sinulle:)

  Tykkää

 19. Voi kerro sitten kiltti miten Legolandissa meni. Olen menossa parin viikon päästä poikani 7v kanssa sinne 🙂

  Tykkää

 20. Itse olen tykännyt tästä blogista positiivisuuden ja hyväntuulisuuden vuoksi. Pidetäänhän tämä jatkossakin sellaisena 🙂
   

  Tykkää

 21. Ihania maisemia! Voi, kerrothan vinkkejä Legolandiin, olemme menossa sinne perheen kanssa kuukauden kuluttua. Vietämme kaksi yötä Jutlandissa ja mietimme missä olisi viihtyisää yöpyä, toinen yö olisi ainakin hyvä olla suhteellisen lähellä Legolandia.
  Mukavaa kesän alkua ja iloista mieltä!
  Nina

  Tykkää

 22. Haloo taas näitä ilkeitä kommentteja täällä.
   
  Johanna, olisi kiva saada siihen Kaislasta tehtyyn neuleeseen tarkemmat ohjeet, vaikkapa vaan ilman kuvio-ohjeita, että miten neuleen kappaleet on tehty (silmukkamäärät, kavennukset ym)

  Tykkää

 23. Oishan se kiva saada niitä kalaruokaohjeitakin, joita taannoisten kuvien myötä aika moni meistä pyyteli..

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: