Valkoista metsää

ja ajatuksia asumisesta

 mekko ChillNorway* / toppi In Wear / espardillokset Marenas /

Clean -fanin uusi himpan myskinen kesätuoksu White Woods*

 

Tässä jo tovi sitten bloginaapurini, hurmaava Sofie kertoi muuttavansa Pariisiin. Luitteko? Oih.

Päällimmäinen tunne lämmin onni, sitten pikkusen kateutta ja sit taas uusi tulvahdus onnea. Ja yksi Eiffeltorni ja sata vaaleanpunaista ilmapalloa leijailemassa kohti pariisilaista auringolaskua. Sofiella on epäilemättä kauniit ja romanttiset ajat edessä. 🙂

Omalta kohdaltani parasta tässä tunteessa oli kuitenkin se, että lähes välittömästi tunsin helpotusta. Helpotusta siitä pienestä kateuden tunteesta; siitä, että munkin teki mieli lähteä vielä jonnekin muualle. Nähdä asumista jossain muualla. 

Siitä, ettei monivuotinen haave muutosta Suomeen yhtäkkiä tuntunutkaan pakolliselta. Yhtäkkiä. Tunne, joka ei ole käynyt mielessä pariin vuoteen ja jota en edes kuvitellut enää löytäväni. Suuri helpotus. Ja se on pysynyt. Se, ettei mun ehkä olekaan pakko päästä Suomeen. Ainakaan nyt ja heti. 

Katsotaan miten elämä kuljettaa – vau miten helpottavaa ajatella taas tänkin asian suhteen näin! 😀

Ehkä mun olisi taas vaan pitänyt yrittää vähän keskustella itseni kanssa pahimpina päivinä; kysyä miksi sitten alunperin olen lähtenyt. Eikö minussa muka vieläkin asu pieni utelias vaeltaja, enkö muka olekin vieläkin nälkäinen näkemään. Olenko muka muuttunut. En tiedä. Ei ole ilmeisesti ollut aikaa keskustella. 

Loistavaa siis että elämä heittää näitä vastauksia joskus valmiinakin. Kiitos. Ja Sofielle myös. Ja onnea matkaan. ❤

Ps. Nilkkakoruvoittaja:

Todella kaunis ja elegantti koru ja sen muotokieli, yksikertainen mutta arvokas – kuten snoit! Todellakin kelpaisi! -Heini S.

Laitahan mulle s-postia kalastajanvaimo@yahoo.com 🙂

34 vastausta artikkeliin “Valkoista metsää

 1. Mukava kirjoitus. Tuli itsellekin tästä helpottunut olo! Itsekin välillä mietin noita asioita ja pohdin, että entä jos vielä…entä jos vielä muuttaisimmekin jonnekin? Entä jos vielä emme asettuisi aloillemme? Entä jos ikinä ei asettuisikaan aloilleen vaan menisi sinne minne tuuli kuljettaa ja sydän sanoo? Mielenkiintoisia juttuja ja ah tulee niin hyvä olo. Osaat pukea tunteita sanoiksi. P.s. Ihanat kengät, mistä? 🙂 Hyvää juhannusta sulle!
  Emppu

  Tykkää

  1. Niinpä… ei mikään yksioikeoinen juttu 🙂 Kengät olen ostanut täältä, ne ovat Marenas -merkkiä.

   Tykkää

 2. Sanon tämän ja samalla nauran itselleni ja hönteille ajatuksilleni. 😀 Olisi kiva saada sinut Suomeen bloggaamaan Suomesta ja asioista, jotka ovat konkreettisestikki lähempänä meitä. Vaikka onhan se rikkaus päästä näkeen Norjalaista arkea tän sun blogin kautta. Tää on vaan niin aito, välitön ja raikas ja naisellinen tää sun blogisi. Tykkään, tykkään. Rentoudun nytkin kahvikupposen kanssa blogeja selaillen – myös tätä sinun. 🙂 Ihanaa juhannuksen aikaa sinulle ja perheellesi! — Annamari

  Tykkää

  1. 😀 Ymmärrän hyvin Annamari; munkin mielestä olisi kiva blogata lähempänä teitä 😀 Siis että voisi muutenkin tehdä kaikkia juttuja… :/

   Tykkää

 3. Olen lueskellut blogiasi jo jonkin aikaa, fiilistellen, kauniista kuvista nauttien, mutta myös tietynlaista yhteyttä tuntien juuri ulkosuomalaisuutesi vuoksi. Tämä teksti kirvoitti nyt sitten kommentinkin, sillä vuosikaudet sitten samantyyppisen elämänratkaisun tehneenä (vaikka muutto Suomesta toiseen pohjoismaahan ei nyt niin hurjan eksoottiselta aina vaikutakaan 😉 tunnistin itseni tästä päivityksestä. ”Takaisin Suomeen”-haikailut, sitten mielenrauha sen suhteen ettei sinne ehkä tarvitse/täydy/saakaan palata, sekä ”onhan noita muitakin maita”-oivallukset vuosien varrella. Saa nähdä, juuri nyt tuntuu siltä että mies, lapsi ja työt ovat ankkuroineet minut Ruotsiin, niin kuin sinutkin Norjaan, mutta elämähän on (toivottavasti) yllätyksiä täynnä! Ihanaa juhannusta ja kesää!
  /Linne

  Tykkää

  1. Tää on aina niin hauskaa -ja aina yhtä yllättävää kuulla miten muillakin on ihan samantapaisia ajatuksia. Ja niinkuin usein kuvittelen olevani yksin ajatusteni kanssa 🙂

   Tykkää

 4. No hitsit, mulla on ihan samanmallinen ”tilkkukaistalehame”, eri kuosi vain jostakin ruotsalaisesta ketjuliikkeestä, enkä ole koskaan tullut ajatelleeksikaan, että sitä voisi käyttää myös noin: nostaa vähän ylemmäs paidan päälle ja lisätä kaponen vyö! Kiitti vinkistä 🙂
  t. Minttu

  Tykkää

  1. Jep! Tosi hyvä että sait yhden uuden käyttötavan, monen kaapin pohjalle jääneen vaatteen voi ottaa tavalla tai toisella käyttöön…! 🙂

   Tykkää

 5. Nyt kyllä tuli paha mieli, kun luin että olit siis järjestänyt arvonnan tosta nilkkakorusta, etkä muuten vaan kirjottanut postaukseen että saa kommentoida alle jos koru kiinnostaa! Oikein suurennuslasit silmillä luin kirjoituksen ensin, kun mielessä heräsi toivo et jos arpoisit yhden nilkkakorun, kun se oli niin kaunis, mutta petyin.. 😦 enkä tietenkään ehtinyt käydä lukemassa edellistä postaustasi, jossa olisi ollut lisäaikaa arvonnalle vielä.. no, ei voi mitään!

  Tykkää

  1. Voi voi 🙂 Tosiaan joskus nää saattavat mennä ohi jollei lue kaikkia postauksia, eli palkinnotkin menevät niille tarkimmin seuraaville… Tai muuten vain onnekkaimmille! 🙂

   Tykkää

 6. Hei, en ihan tajua ton edellisen selitystä. Mutta ei kai sitä Blogin pitäjälle kannata pahaa mieltään purkaa, jos on itse jäänyt arvonta väliin. Ja hei. Ajatteletko jopa että olisit juurikin ollut se yksi 759 joukosta…En vaan tajua tällasta narinaa:) Lohduta ittees että sulla oli yksi mahdollisuus 759:sta saada se koru…

  Tykkää

 7. Hei.
  13.6.14  päivän bloggauksessa sinulla oli kuvissa tosi kaunis kaulakoru. Mistä korua voi tilata, ei tullut vastaan nilkkakorun tekijän sivuilla.
  Vastauksesta ja esteettisestä blogistasi kiittäen ja mukavaa juhannusta toivotellen,
  ”Helmenkalastaja”
   

  Tykkää

 8. Koti on siellä missä sydän on. Aina voisi jossitella miten hienoa olisi asua muuallakin, mutta toisaalta vain paikka muuttuu mutta ihminen ei välttämättä vaan jatkaa haaveilemaan taas uuteen paikkaa, kenties vihreämpään paikkaankin. Luulen, että sinulla on juuret kasvaneet Norjaan ja paikkaan jossa asut nyt, niin lämmöllä kuvailet ja kuvaat paikkaa jossa nyt asut. Ehkä nyt on oikea hetki asua siellä ja ehkä jos myöhemmin jossain muualla tai sitten ei 🙂 . Pääasia että itse viihdyt ja sydän on rauhallinen.
   

  Tykkää

  1. Niinpä! 🙂 Se on ihan tosi että ruohon voi kuvitella olevan vihreämpää aidan toisella puolen ja aika kultaa muistot jne… Silloin on hyvä ottaa pieni reality check että missä sitä oikeasti viihtyisi… Ja täällä kyllä tosiaan viihdyn ❤

   Tykkää

 9. Voi miten ihanat kengät, mistä olet löytänyt ne? Yritin etsiä netistä, mutta ei osunut silmään. Näyttää niin ihanan pehmeilta!
  Kiki

  Tykkää

 10. Mukava kirjoitus. Tuli itsellekin tästä helpottunut olo! Itsekin välillä mietin noita asioita ja pohdin, että entä jos vielä…entä jos vielä muuttaisimmekin jonnekin? Entä jos vielä emme asettuisi aloillemme? Entä jos ikinä ei asettuisikaan aloilleen vaan menisi sinne minne tuuli kuljettaa ja sydän sanoo? Mielenkiintoisia juttuja ja ah tulee niin hyvä olo. Osaat pukea tunteita sanoiksi. P.s. Ihanat kengät, mistä? 🙂 Hyvää juhannusta sulle!
  Emppu

  Tykkää

  1. Niinpä… ei mikään yksioikeoinen juttu 🙂 Kengät olen ostanut täältä, ne ovat Marenas -merkkiä.

   Tykkää

 11. Sanon tämän ja samalla nauran itselleni ja hönteille ajatuksilleni. 😀 Olisi kiva saada sinut Suomeen bloggaamaan Suomesta ja asioista, jotka ovat konkreettisestikki lähempänä meitä. Vaikka onhan se rikkaus päästä näkeen Norjalaista arkea tän sun blogin kautta. Tää on vaan niin aito, välitön ja raikas ja naisellinen tää sun blogisi. Tykkään, tykkään. Rentoudun nytkin kahvikupposen kanssa blogeja selaillen – myös tätä sinun. 🙂 Ihanaa juhannuksen aikaa sinulle ja perheellesi! — Annamari

  Tykkää

  1. 😀 Ymmärrän hyvin Annamari; munkin mielestä olisi kiva blogata lähempänä teitä 😀 Siis että voisi muutenkin tehdä kaikkia juttuja… :/

   Tykkää

 12. Olen lueskellut blogiasi jo jonkin aikaa, fiilistellen, kauniista kuvista nauttien, mutta myös tietynlaista yhteyttä tuntien juuri ulkosuomalaisuutesi vuoksi. Tämä teksti kirvoitti nyt sitten kommentinkin, sillä vuosikaudet sitten samantyyppisen elämänratkaisun tehneenä (vaikka muutto Suomesta toiseen pohjoismaahan ei nyt niin hurjan eksoottiselta aina vaikutakaan 😉 tunnistin itseni tästä päivityksestä. ”Takaisin Suomeen”-haikailut, sitten mielenrauha sen suhteen ettei sinne ehkä tarvitse/täydy/saakaan palata, sekä ”onhan noita muitakin maita”-oivallukset vuosien varrella. Saa nähdä, juuri nyt tuntuu siltä että mies, lapsi ja työt ovat ankkuroineet minut Ruotsiin, niin kuin sinutkin Norjaan, mutta elämähän on (toivottavasti) yllätyksiä täynnä! Ihanaa juhannusta ja kesää!
  /Linne

  Tykkää

  1. Tää on aina niin hauskaa -ja aina yhtä yllättävää kuulla miten muillakin on ihan samantapaisia ajatuksia. Ja niinkuin usein kuvittelen olevani yksin ajatusteni kanssa 🙂

   Tykkää

 13. No hitsit, mulla on ihan samanmallinen ”tilkkukaistalehame”, eri kuosi vain jostakin ruotsalaisesta ketjuliikkeestä, enkä ole koskaan tullut ajatelleeksikaan, että sitä voisi käyttää myös noin: nostaa vähän ylemmäs paidan päälle ja lisätä kaponen vyö! Kiitti vinkistä 🙂
  t. Minttu

  Tykkää

  1. Jep! Tosi hyvä että sait yhden uuden käyttötavan, monen kaapin pohjalle jääneen vaatteen voi ottaa tavalla tai toisella käyttöön…! 🙂

   Tykkää

 14. Nyt kyllä tuli paha mieli, kun luin että olit siis järjestänyt arvonnan tosta nilkkakorusta, etkä muuten vaan kirjottanut postaukseen että saa kommentoida alle jos koru kiinnostaa! Oikein suurennuslasit silmillä luin kirjoituksen ensin, kun mielessä heräsi toivo et jos arpoisit yhden nilkkakorun, kun se oli niin kaunis, mutta petyin.. 😦 enkä tietenkään ehtinyt käydä lukemassa edellistä postaustasi, jossa olisi ollut lisäaikaa arvonnalle vielä.. no, ei voi mitään!

  Tykkää

  1. Voi voi 🙂 Tosiaan joskus nää saattavat mennä ohi jollei lue kaikkia postauksia, eli palkinnotkin menevät niille tarkimmin seuraaville… Tai muuten vain onnekkaimmille! 🙂

   Tykkää

 15. Hei, en ihan tajua ton edellisen selitystä. Mutta ei kai sitä Blogin pitäjälle kannata pahaa mieltään purkaa, jos on itse jäänyt arvonta väliin. Ja hei. Ajatteletko jopa että olisit juurikin ollut se yksi 759 joukosta…En vaan tajua tällasta narinaa:) Lohduta ittees että sulla oli yksi mahdollisuus 759:sta saada se koru…

  Tykkää

 16. Hei.
  13.6.14  päivän bloggauksessa sinulla oli kuvissa tosi kaunis kaulakoru. Mistä korua voi tilata, ei tullut vastaan nilkkakorun tekijän sivuilla.
  Vastauksesta ja esteettisestä blogistasi kiittäen ja mukavaa juhannusta toivotellen,
  ”Helmenkalastaja”
   

  Tykkää

 17. Koti on siellä missä sydän on. Aina voisi jossitella miten hienoa olisi asua muuallakin, mutta toisaalta vain paikka muuttuu mutta ihminen ei välttämättä vaan jatkaa haaveilemaan taas uuteen paikkaa, kenties vihreämpään paikkaankin. Luulen, että sinulla on juuret kasvaneet Norjaan ja paikkaan jossa asut nyt, niin lämmöllä kuvailet ja kuvaat paikkaa jossa nyt asut. Ehkä nyt on oikea hetki asua siellä ja ehkä jos myöhemmin jossain muualla tai sitten ei 🙂 . Pääasia että itse viihdyt ja sydän on rauhallinen.
   

  Tykkää

  1. Niinpä! 🙂 Se on ihan tosi että ruohon voi kuvitella olevan vihreämpää aidan toisella puolen ja aika kultaa muistot jne… Silloin on hyvä ottaa pieni reality check että missä sitä oikeasti viihtyisi… Ja täällä kyllä tosiaan viihdyn ❤

   Tykkää

 18. Voi miten ihanat kengät, mistä olet löytänyt ne? Yritin etsiä netistä, mutta ei osunut silmään. Näyttää niin ihanan pehmeilta!
  Kiki

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: