From maxi to kaksi

diy: maksimekosta kaksi

Aurinkoista lauantaihuomenta! 🙂

Meillä on kämppä ihan kauheessa sotkussa enkä jaksa tehdä mitään kun on näin kuuma. Paitsi yhden pienen mekkotuunauksen. 😉

Olen nähkääs joskus nuorempana toivonut äidiltä Marimekon Ananas -kankaasta tehtyä maksimekkoa -ja äiti teki. Muistan kuitenkin äidin vinkanneen jo heti mekon saatuani, että voinhan joskus leikata sen lyhyeksi jos tuo maksipituus tuntuu liian näyttävältä. Ja niinhän siinä nyt kävi.

Päätin lisäksi -tottakai- hyödyntää mekon helmapalan. Helmaan voi nimittäin ommella kiinni jonkun ihan tavallisen topin; mun mielestä paras vaihtoehto on hieman alaspäin levenevä malli. Toppi ei kuitenkaan saa olla kovin pitkä eikä ihan super strechiä matskua, sillä raskaampi helma vetää topin helposti roikkumaan nilkkoihin asti. Aika passeli oli siis viime kesänä neulomani pitsitoppi; malli, väri ja matsku passasivat, vaikka olin alunperin ajatellut ihan perustoppia tähän.

Vuonna 1962 suunnitellun Ananas -kankaan tunnelmaa tukevat mun mielestä kivasti lyhyen mekon a-linjaisuus sekä minimitta -ja pidemmän mekon itsetehty pitsineule.

Sellasta voi siis tehdä, jos kaapista löytyy käyttämättömiä maksimekkoja! Saa ehkä kaksi uutta mekkoa. 😉 Ananaksen aurinkoista viikonloppua! 😛

38 vastausta artikkeliin “From maxi to kaksi

 1. Hurmaava tuo kokonaan ananaskankaasta tehty mekko! Olisi varmaan ostettu malli, jos olisivat Marimekossa keksineet saman idean! Nyt Marimekolle ehdottamaan mekkoa design by Kalastajan vaimo;) Ostaisin!

  Tykkää

 2. Tosi hienosti olet yhdistänyt kaksi erilaista materiaalia, tuon 60-luvun kankaan ja pitsitopin. Lopputulos on huikean hieno!
  Tuo maksimekko toimii kyllä paremmin lyhyenä. Aivan ihana! Onko tuossa mekossa raglanhihat, vai onko se ihan vaan peruskotelomekko? Alkoi kyllä heti tehdä mieli juoksemaan marimekkoon ostamaan jotain värikästä kangasta! Ja pistää ompelukone surraamaan!
  (Oletko muuten enemmänkin innostunut ompelemaan koneella? Muistelin, että joskus ostit ikean ompelukoneen ja päätit opetella ompelemaan;)
  )

  Tykkää

 3. Ihan huippu kiva idea ja tosi kaunis tuo äitisi tekemä mekko! Tähän päivään sopivat mitat noissa uudistetuissa.:) Innolla sekä suurella mielenkiinnolla odottelen ”uutta” josta luinkin KS:sta.:))

  Tykkää

 4. Vau. Pitsitoppimekkoon varmaan sopii vielä joku kiva vyö, jos haluaa muokata joskus  mekkoa.
  Silloin näyttää, että olisi toppi ja hame.

  Tykkää

 5. Voi, tosi kauniit mekot sait aikaiseksi! Tämä idea saa varmasti vastakaikua :). Ja kiitos kauniista blogistasi, olen ollut lukijasi vuosien ajan, mutta nyt vasta ekaa kertaa kommentoin. Blogisi on antanut positiivista energiaa ja tervetulleita hetken hengähdystaukoja arkeen ja joskus vähän vaikeisiin aikoihin. Kaunista kesän jatkoa sinulle ja koko perheellesi!

  Tykkää

 6. Hauska idea! Pitää vain olla aivan varma, että haluaa leikata kahtia, kun perua ei voi. Mukavaa viikonloppua!

  Tykkää

 7. Mun mielestä tuo 60-luvun henkinen mekko on kauniimpi. Tuo näyttää jotenkin ylisuurelta sun päällä tuo pitsi-viritelmä.

  Tykkää

 8. Kiva idea ja toteutus! Alaosasta olisi tosin voinut myös helposti tehdä ihan vaan tavallisen puolihameen jota voisi käyttää vaihtelevasti erilaisten yläosien kanssa, ja pitsitoppikin olisi näin säästynyt monipuolisempaan käyttöön.

  Tykkää

 9. Olet todella idearikas! Molemmat mekot ovat niin kivat, toinen rennompi ja toinen juhlavampi. Kerrassaan uskomaton toteutus. Oliko sulla aikaisemmassa postauksessa samalla tavalla tehty mekko, jossa raidallinen yläosa ja keltaisesta kankaasta alaosa vai oliko vain toppi ja hame? Sekin asu oli hauska ja niin rento!
  – M

  Tykkää

 10. Loistoidea!
  Miten tarkkaan ottaen ompelit pitsitopin helmapalaan? Tiiralin detaljikuvaa, mutta se vain näytti täydelliseltä, joten siitä ei apua ollut.. : ) Millaista lankaa siis käytit, mistä kohdasta ompelit ja millaisella ompeleella?
  Monet omista tuunailuideoistani ovat kaatuneet siihen, että kahden tosi erilaisen materiaalin kiinnittäminen yhteen ei ole onnistunut.
  Itse olen käyttänyt Marimekon kankaita tehosteina: Olen ostanut vähän kangasta (vähimmäisostomäärä on muistaakseni 20 cm) ja leikannut siitä koristereunan hameen tai mekon helmaan. Tai sitten olen aplikoinut yhden ison kukkakuvion esim. farkkuhameeseen. Tuunattavat vaatteet ostan aina kirppareilta juuri siksi, ettei kauheasti harmita, jos ei menekään ihan kuin Strömsössä..
   
  terveisin Satu

  Tykkää

 11. Taas hauska idea sulta!
  miten sä aina keksitkin ja sit vielä osaat toteuttaa niin kauniisti.
  -Suski-

  Tykkää

 12. Tasan 43v sitten -olin silloin 17v 😉 – tein samasta keltaisesta Ananaksesta itselleni elämäni ensimmäisen Marimekon! Tuntui hassulta katsella sinua ”samainen” mekko päällä! Siinä mekossa tutustuin muuten elämäni mieheen, jonka kanssa olen edelleen naimisissa 🙂

  Tykkää

 13. Kaksi superraikasta kokonaisuutta. ja parasta on että nuohan voi pukea vaikka päällekäin jos tahtoo 🙂
   

  Tykkää

 14. hei! ihana tuunaus. katoin kuvaa hämmästellen kun mulla on samanlainen ananasmekko vihreänä, ite tehty. eikä oo tullu mieleen katkaista.mutta idea oli niin hyvä, että taidan kaivaa sakset esiin! kiitos inspiksistä joita sulta saa joka kirjotuksesta.hyvää kesän jatkoa toivottaa nainen kokkolasta

  Tykkää

 15. Kiva kun esittelit valkoisen pitsitopin uudessa kuosissaan, innostuin hirveästi ja etsin heti ohjeen viime kesän postauksista, ja taidanpa tänä iltana alkaa neuloa! Juuri sellainen pitsineulemalli, jota olen ajatellut.

  Tykkää

 16. Kauniita ovat molemmat. Jotenkin kesäinen sävy. Itse olen pitänyt Unikkomekkoa Unikko 50w kunniaksi.

  Tykkää

 17. Hurmaava tuo kokonaan ananaskankaasta tehty mekko! Olisi varmaan ostettu malli, jos olisivat Marimekossa keksineet saman idean! Nyt Marimekolle ehdottamaan mekkoa design by Kalastajan vaimo;) Ostaisin!

  Tykkää

 18. Tosi hienosti olet yhdistänyt kaksi erilaista materiaalia, tuon 60-luvun kankaan ja pitsitopin. Lopputulos on huikean hieno!
  Tuo maksimekko toimii kyllä paremmin lyhyenä. Aivan ihana! Onko tuossa mekossa raglanhihat, vai onko se ihan vaan peruskotelomekko? Alkoi kyllä heti tehdä mieli juoksemaan marimekkoon ostamaan jotain värikästä kangasta! Ja pistää ompelukone surraamaan!
  (Oletko muuten enemmänkin innostunut ompelemaan koneella? Muistelin, että joskus ostit ikean ompelukoneen ja päätit opetella ompelemaan;)
  )

  Tykkää

 19. Ihan huippu kiva idea ja tosi kaunis tuo äitisi tekemä mekko! Tähän päivään sopivat mitat noissa uudistetuissa.:) Innolla sekä suurella mielenkiinnolla odottelen ”uutta” josta luinkin KS:sta.:))

  Tykkää

 20. Vau. Pitsitoppimekkoon varmaan sopii vielä joku kiva vyö, jos haluaa muokata joskus  mekkoa.
  Silloin näyttää, että olisi toppi ja hame.

  Tykkää

 21. Voi, tosi kauniit mekot sait aikaiseksi! Tämä idea saa varmasti vastakaikua :). Ja kiitos kauniista blogistasi, olen ollut lukijasi vuosien ajan, mutta nyt vasta ekaa kertaa kommentoin. Blogisi on antanut positiivista energiaa ja tervetulleita hetken hengähdystaukoja arkeen ja joskus vähän vaikeisiin aikoihin. Kaunista kesän jatkoa sinulle ja koko perheellesi!

  Tykkää

 22. Hauska idea! Pitää vain olla aivan varma, että haluaa leikata kahtia, kun perua ei voi. Mukavaa viikonloppua!

  Tykkää

 23. Mun mielestä tuo 60-luvun henkinen mekko on kauniimpi. Tuo näyttää jotenkin ylisuurelta sun päällä tuo pitsi-viritelmä.

  Tykkää

 24. Kiva idea ja toteutus! Alaosasta olisi tosin voinut myös helposti tehdä ihan vaan tavallisen puolihameen jota voisi käyttää vaihtelevasti erilaisten yläosien kanssa, ja pitsitoppikin olisi näin säästynyt monipuolisempaan käyttöön.

  Tykkää

 25. Olet todella idearikas! Molemmat mekot ovat niin kivat, toinen rennompi ja toinen juhlavampi. Kerrassaan uskomaton toteutus. Oliko sulla aikaisemmassa postauksessa samalla tavalla tehty mekko, jossa raidallinen yläosa ja keltaisesta kankaasta alaosa vai oliko vain toppi ja hame? Sekin asu oli hauska ja niin rento!
  – M

  Tykkää

 26. Loistoidea!
  Miten tarkkaan ottaen ompelit pitsitopin helmapalaan? Tiiralin detaljikuvaa, mutta se vain näytti täydelliseltä, joten siitä ei apua ollut.. : ) Millaista lankaa siis käytit, mistä kohdasta ompelit ja millaisella ompeleella?
  Monet omista tuunailuideoistani ovat kaatuneet siihen, että kahden tosi erilaisen materiaalin kiinnittäminen yhteen ei ole onnistunut.
  Itse olen käyttänyt Marimekon kankaita tehosteina: Olen ostanut vähän kangasta (vähimmäisostomäärä on muistaakseni 20 cm) ja leikannut siitä koristereunan hameen tai mekon helmaan. Tai sitten olen aplikoinut yhden ison kukkakuvion esim. farkkuhameeseen. Tuunattavat vaatteet ostan aina kirppareilta juuri siksi, ettei kauheasti harmita, jos ei menekään ihan kuin Strömsössä..
   
  terveisin Satu

  Tykkää

 27. Taas hauska idea sulta!
  miten sä aina keksitkin ja sit vielä osaat toteuttaa niin kauniisti.
  -Suski-

  Tykkää

 28. Tasan 43v sitten -olin silloin 17v 😉 – tein samasta keltaisesta Ananaksesta itselleni elämäni ensimmäisen Marimekon! Tuntui hassulta katsella sinua ”samainen” mekko päällä! Siinä mekossa tutustuin muuten elämäni mieheen, jonka kanssa olen edelleen naimisissa 🙂

  Tykkää

 29. Kaksi superraikasta kokonaisuutta. ja parasta on että nuohan voi pukea vaikka päällekäin jos tahtoo 🙂
   

  Tykkää

 30. hei! ihana tuunaus. katoin kuvaa hämmästellen kun mulla on samanlainen ananasmekko vihreänä, ite tehty. eikä oo tullu mieleen katkaista.mutta idea oli niin hyvä, että taidan kaivaa sakset esiin! kiitos inspiksistä joita sulta saa joka kirjotuksesta.hyvää kesän jatkoa toivottaa nainen kokkolasta

  Tykkää

 31. Kiva kun esittelit valkoisen pitsitopin uudessa kuosissaan, innostuin hirveästi ja etsin heti ohjeen viime kesän postauksista, ja taidanpa tänä iltana alkaa neuloa! Juuri sellainen pitsineulemalli, jota olen ajatellut.

  Tykkää

 32. Kauniita ovat molemmat. Jotenkin kesäinen sävy. Itse olen pitänyt Unikkomekkoa Unikko 50w kunniaksi.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: