Kaksi koskettavaa

luettua

 Ivana Helsiki toppi saatu Fabista

 

Viikonloppuna luin kaksi ei-kovin-merkityksellistä, mutta kuitenkin jotenkin just silloin ihan kyyneliin asti koskettavaa juttua. Tai varmaan oli joku herkkyysvaihekin päällä taas. 😛

Onko kukaan teistä nähnyt kuvien kiharahiuksista naista ennen? Kyseessä on norjalainen Cecilie Skog; ammattiseikkailija, pohjoisnapavalloittaja ja vuorikiipeilijä. Sairaanhoitaja, joka on kuitenkin kiipeillyt koko elämänsä maailman hurjimmilla vuorilla ja menettänyt aviomiehensä K2:n valloituksellaan. Sellainen hirmuista intohimoa ja rauhaa säteilevä nainen, josta kertovat jutut luen aina lehdistä.

Kun nyt näin kuvan ja luin että Cecilie on löytänyt uuden rakkauden ja odottaa lasta, kostui silmät vähäsen. Tai ensireaktio oli kyllä, että noiden on pakko saada kiharatukkaisia lapsia! 😀 Ja sinisilmäisiä. 🙂

Toinen koskettava juttu oli kirje Planilta. Olen ollut kummi kai jonkun nelisen vuotta ja nyt Plan kertoi kirjeitse vaihtavansa mun kummilasta. Ihmettelin vähän, että voiko noin tehdä, mutta syy oli huippukiva.

Kummilapseni alueella on Planin tukemana perustettu ja rakennettu 20 terveysasemaa ja 72 koulua sekä koulutettu opettajia ja terveydenhuoltohenkilökuntaa. Kaupungin olot olivat siis kohentuneet niin paljon, että Plan siirsi voimansa naapurikylään, josta sain uuden kummilapsen; Ainon ikäisen tytön :’). Mikä sopii sinänsä oikein hyvin, että edellinen oli Ompun ikäinen poika. 

Tämä yhtenä hyvänä esimerkkinä jos joku vielä epäröi eikä oikein tiedä meneekö lahjoitetut rahat oikeaan tarkoitukseen. Planin toiminta on ainakin ollut tosi asiallista ja luottamustaherättävää. -Ja aika usein kokettavaa. 🙂 Tällaisia uutisia on kiva kuulla.

Sellasia tällä kertaa.

Ja iltalueskelua ja -rentoilua terassilla. 🙂

Näistä mulle tuli hyvä mieli. Hyviä juttuja.

124 vastausta artikkeliin “Kaksi koskettavaa

 1. celineä on tullut seurattua samoin karine hollekimiä ja hänen uskomatonta toipumista onnettomuuden jälkeen. Tässä kaksi sitkeetä norjatarta

  Tykkää

 2. Kyllä mulle kelpais Cecilien hiukset (nimim. littana lattana hiuspehko) 🙂 ja mieskin näyttää tosi veikeältä hiuspehkonsa kera. Mahtaa siinä huushollissa kulua aikalailla hiustenhoitoainetta…heh!

  Tykkää

 3. Kiitos tästä postauksesta. Olen itsekin harkinnut ryhtyväni Plan-kummiksi. Tämä kirjoitus varmisti minulle, että homma toimii ja apu löytää varmasti perille asti.
  Ihanaa kesän jatkoa sinulle Johanna!

  Tykkää

 4. Eikö kenenkään muun mielestä ole epäasiallista, että näiden ihmisten hiuksia ja sen myötä ulkonäköä arvostellaan täällä??

  Tykkää

  1. Joo, onhan se ulkonäön arvostelu aina vähän epäasiallista. Kenen tahansa. Hmm, hassua ettei tätä kysymystä oo muistaakseni koskaan aiemmin esitetty täällä kommenttiboksissa 😛

   Tykkää

 5. Niin, miksipä arvioida toisten hiuksia, tekemisiä, blogia, vaatteita jne. Kannattaa keskittyä omaan elämään.

  Tykkää

  1. Joo, me ollaan kaikki erilaisia ja persoonallisuus on mun mielestä aina plussaa. Kuten näiden tapauksessa! 🙂

   Tykkää

 6. Niin, miksipä arvioida toisten hiuksia, elämää, blogia, vaatteita jne. Kannattaa keskittyä omaan elämään.

  Tykkää

 7. Ihan Meg Ryan!
   
  Herkkyydestä tuli mieleeni ehdottaa postausaihetta. Muistan, kun pitkin blogiasi sinun on epäilty olevan raskaana, milloin mistäkin syystä 🙂 Lapsesi ovat jo aika isoja ja itse olet vielä nuori. Millaista pohdintaa olette käyneet lapsiluvusta ja mitä mieltä sinä aiheesta olet? Onko perhe jo koossa vai onko kolmannelle vielä optiota? Millaisia ajatuksia aihe herättää? Lukisin todella innolla! Mukavaa kesää!
   

  Tykkää

  1. Tätä silloin tällöin kysellään juu… En sano mitään varmaa asiasta 🙂 Todennäköisintä on, että perhe on koossa, mutta eipä tässä oo mitään lopullista päätetty 🙂

   Tykkää

 8. Moi vaimo! 😀 Mä rakastan sun hiuksia ja olenkin menossa kampaajalle sun kuvan kera 😀 Kertoisitko miten sun hiukset on leikattu? ilmeisesti ei kauheasti kerroksittain? vais? 🙂 Sori komentti ei liittynyt tähän sun postaukseen nyt mitenkään, mutta tässäkin postauksessa sun hiukset on kivat,itse ehkä 5cm lyhyemmäksi ajattelin 🙂 -L

  Tykkää

  1. No moi! 😀 Kyllä mun hiukset on aika kerroksittain leikattu; sen verrran löytyy massaa multakin, että tasapitkä tukka olisi kamalan raskaan näköinen. Pakko vähän keventää. Kiitos kysymästä ja sorry myöhäisestä vastauksesta! 🙂

   Tykkää

 9. [quote author=”Vierailija” time=”30.07.2014 klo 12:04″]
  Eikö kenenkään muun mielestä ole epäasiallista, että näiden ihmisten hiuksia ja sen myötä ulkonäköä arvostellaan täällä??
  [/quote
  ]Jösses, miten tekopyhää. Jatkuvastihan täällä arvostellaan ”hiuksia ja sen myötä ulkonäköä”. Ei se oo sulle ongelma??

  Tykkää

 10. Yhdyn kyllä aiemman kirjoittajan kanssa samalle kannalle, että arvostelu on epäasialista ja moukkamaista enemmän, kuin tekopyhää elvistelyä. Kiitos, ettei ystäväpiiriini kuulu tällaisia ihmisiä..

  Tykkää

  1. Joo ulkonäön arvostelu on aina epäasiallista. Yritetään arvostaa persoonallisuutta ja erilaisuutta! Se on niin hieno asia kuitenkin.

   Tykkää

 11. Moikka,
  Tämä ei liity erityisesti juuri tähän postaukseen – ja olet näitä kommentteja saanut varmaan kyllästymiseen asti vuosien varrella – mutta haluan vaan vihdoin kommentoida, miten paljon hyvää mieltä ja energiaa saan sun blogistasi.
  Olen seurannut blogiasi vuosien varrella säännöllisen epäsäännöllisesti – lähinnä piristävinä visuaalisina herkkupaloina. Tämä on oikea kauniista asioista nauttivan ihmisen keidas: kuvia kauniista maisemista, kodista, yksityiskohdista, sinusta ja asuistasi ja kuvat aina kauniisti rajattu ja käsitelty.
  Viime aikoina olen myös yrittänyt ehtiä lukea kirjoituksiasi ja täytyy sanoa, että myös niistä tulee hyvälle mielelle. Rakastan myös mutkattomia, herkullisen näköisiä reseptejäsi. Niitä vaan lisää myös.
  Toivoisin ainoastaan, että hakutoiminto blogissa toimisi. Ennen se mielestäni toimi, mutta nyt ei löydy tuloksia, jos hakee vaikka ”resepti” tai ”kampaus” sanoilla postauksia. Saisikohan se vielä toimimaan?
  Toivottavasti jaksat vielä pitkään jatkaa ihanaa blogiasi! Kaikkea hyvää sinulle!
  K72

  Tykkää

  1. Kiitos, voi tällaiset kivat palautteet ovat niin kullanarvoisia tässä blogihommassa 🙂 Hyvää mieltä ja energiaa toivonkin jakavani…
   Hmm, täytyy katsoa toi Haku -juttu… Onpas tyhmää jos siinä on joku vika!! Kysyn fiksummilta apua vielä! 🙂 Kiitti että ilmoitit.

   Tykkää

 12. Hei hei!
  Olipa ihan huippua saada uutisia Ceciliestä… Olen pari kertaa nähnyt hänestä ja ja miehensä menetyksestä kertovan dokkarin. Molemmilla kerroilla nauliinnuin telkkarin ääreen ja mieleen jäivät myös nuo silmät….
  Seurailen blogiasi ja pidän siitä kovasti. Sopivasti terveyttä, kauneutta, vakavampia mielipiteitä, välittämistä ja huolenpitoa unohtamatta pientä hömppää. Kiitos tarinoistasi! Tämä mummi tykkää…
  Ihanaa kesän loppua… elokuun pimeneviä iltoja!
   

  Tykkää

 13. Hei,
  kiva kun jaoit tuon tiedon Ceciliasta. Ihan samoin sanoin kuin edellinen kommentoija, pari kertaa tullut dokkari katsottua ja ihasteltua noita merkillisen vangitsevia silmiä.. Kiva kuulla, että hän on löytänyt onnen elämäänsä 🙂
  Ihanan kodikas tuo teidän kesäterassi!
  Mrs T

  Tykkää

 14. Moikka,
  lueskelen vähän viiveellä näitä postauksiasi. Minua jäi vaivaamaan edellisen kummilapsen kohtalo. Olen ollut luulossa,että kummilapsi saa tukea aikuisuuteen asti. Koulut käytyä. Miten asia on kerrottu hänelle? Tietysti on hienoa, että hänen kylässään asiat on kohentuneet, mutta lapsi on vielä lapsi ja ihan yksilö. Koti-Suomessakin on kaikki koulut ja terveydenhuolto yms, mutta silti on lapsia joiden asiat on huonosti. 😦
  Yst. ymmärtämätön
   

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: