Ikivanha norjalainen

Niin se on taas viikko kulunut Norjassa. Olen joskus kertoilutkin näidän Suomesta paluiden saattavan olla mulle pieniä romahduksia… Mieskään ei koskaan tiedä millaisen vaimon se saa takaisin; joskus itkeskelevän ja hiljaisen ja joskus superkiukkuisen, jonka mielestä Norjassa on kaikki huonosti. 😉

Mutta on se kuitenkin oppinut jotain. Tuo mies siis. Tällä kertaa oli kaapit täynnä irtokarkkia (ja punkkua) ja niitä on mulle myös aktiivisesti tarjoiltu. 😛 Ihmettelin vähän moista elettä, sillä mun mieheni ei ymmärrä yleensä mun karkinsyöntiä ollenkaan (se herkuttelee kuivakala-snackseilla). Mut onpahan mennyt ihan mukavissa merkeissä tää viikko. Aika monta vuotta vuotta sillä meni tajuta noin simppeli niksi. 

Niin ja eilen vamistui tämä!! ^^

Villapaita, johon hain langat kamalalla kiireellä ennen syyslomalle Suomeen lähtöä syyskuun lopulla. Että varmalla olisi sitten tekemistä. Lankakauppa oli jo suljettu, joten jouduin tyytymään halpahallin (yllättävän hyvään) valikoimaan ja puhtaan alpakan sijasta 60 prosenttiseen (loput langasta on akryylia). Hyvä lanka tämäkin, oikein lämmin. Paita on siis neulottu kaksinkertaisella alpakka(sekoite)langalla ja nr 7 puikoilla; aloittelet luomalla noin 140 silmukkaa, neulot 1o1n -joustinneuletta viitisen senttiä ja aloitat sitten mallikuvio.

Olen nähnyt tämän vanhan, perinteisen norjalaismallin vain kuvassa, joten en nyt ihan satavarmasti takaa että tämä olisi silmukkalleen sama. 99% voin taata. 😉 Kuvan perusteella siis neuloin ja nyt piirsin pätkän mallineuletta teillekin, jos ihastuitte yhtä paljon. 🙂 Mallineulepiirosta olisin voinut jatkaa tietysti ylöspäin vielä ton seuraavankin kuvion verran, jossa väritys on päinvastainen, mutta mun käsi kramppaa vieläkin. Se olisi kuollut, jos olisin yhdenkin palleron vielä joutunut piirtämään. 😉 

Kerron teille joskus paremmat ohjeet, mutta pääseehän näillä alkuun? 🙂 Lankaa tarvitset vaaleaa 500g ja tummaa 400g ja neulot tosiaan kaksinkertaisella langalla. Saapi kysyä! 🙂

Rentoa perjantai-iltaa, uudet puikot, sitä punkkua ja sohvalle! ❤ 

Niin ja nyt peukut pystyyn, että pyydyksiin on tarttunut joku hummeri huomiselle illalliselle! 

86 vastausta artikkeliin “Ikivanha norjalainen

 1. Aloitin jo neuleen ja kuvio kohdistuu hyvin kauniisti! Mailasinkin jo sinulle tarkempia ohjeita pyydelleen, silla tarvitsisin tuohon kainalokavennuksiin ja kaula-aukkoon seka hihoihin tarkempaa ohjetta, muuten jumitun tahan kohtaa 🙂 Kiitos, jos ehdit lukaista sahkopostiasi ja pahoittelut malttamattomuudestani!
  Kiitos viela ihanasta ohjeesta. Itse ostin Suomessa kaydessani Seitseman Veljeksen lankaa ja kaksinkertaisen tulee aivan mahtavan lammin neule.
  http://finnaussity.wordpress.com/

  Tykkää

 2. Kengät ovat juuri sellaiset joista haaveilen. Olen yrittänyt googlailla niitä, mutten ole löytänyt samanlaisia.

  Tykkää

 3. Hei
  onko sinulla aikaa tehdä tästä upeasta neuleesta tarkemmat ohjeet?  Kiinnostaisi tietää teetkömetu – ja takakappaleet erikseen vai pyöröpuikoilla? Tehdäänkö yläosa kaarrokkeen malliin?
  terkuin
  pia

  Tykkää

 4. Täälläkin kaipaillaan lisää ohjetta. Kainaloihin asti päässyt jo, joten nyt olisi tarvetta jatkoon. 
  Vinkkinä niille, jotka eivät ole vielä aloittaneet:
  -kannattaa tehdä resori 6:n puikoilla, jos rosoisuus häiritsee. 
  -silmukkamäärä kannattaa kertoa 12:sta, niin kuvio jatkuu hyvin. Itse tein kaksinkertaisella 7-veljestä langalla 144s ja näyttää tulevan ihan oikean kokoista mun M-kropalle. 
  Ja iso kiitos Johannalle. Olen vuosia sinun tekstejä lukenut ja nyt vasta sain jotain kommentoitua. Ensimmäinen villapaita sitten yläasteen täällä tulossa 20v tauon jälkeen. Olet inspiraatio!
   

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: