Amsterdamin vinkkejä

*my points*

Vähän jäi harmittamaan etten ostanut noita sipuleita mukaan…^ Hienonnäköisiä pallokukkia.

 

(Punaiset huterat viivat ovat parhaita ostoskatuja.)

1) Teun Hotel Bed & Breakfast on oikein amsterdamilainen siisti pieni majatalo loistavalla sijainnilla. Haarlemmerdijkilla sijaitsee nimittäin myös aivan ihania pieniä putiikkeja, vintagea ja secondhandia. (Kun punainen viiva kääntyy Haalremstaatilta Nieuwen dijkiksi (kartassa kohti numero kakkosta), muuttuu ostoskatukin H&M/ Vero Moda/ Zara -painotteiseksi. Kunnes taas toi viimeinen suora, joka päättyy Fredriks Plein -puistoon, on aivan ihana. Myös irtonaiset punaisella merkityt kadunpätkät ovat tutstumisen arvoisia; ihan ton keskeiseimmän ostoskadun sijasta menisin ehdottomasti näille.

2) Ihan ostoskadun keskivaiheilla sijaitsee kansallismonumentti, kunikaan palatsi ja Madame Tussauds.

3) Toinen matkan aikana käyttämäni hotelli oli Ambassade. Myös tätä voin suositella lämpimästi. Hyvin paikallinen ja kotoisa tunnelma, mutta todellinen ylellisyys syntyi yksityiskohdista; siisteys++, Möetia minibaarissa, modernin tyylikkäät kylpyhuoneet, kuninkaallisen punaiset käytävämatot, hyvä sänky, taidetta seinillä, loistava palvelu ja aamiainen. Sain itseasiassa myös huonen kanaalinäkymällä, vaikken ollut sitä oikeasti edes varanut. Toinen majapaikka, jota harkitsin vahvasti oli muuten Hotel IX nine streets. Vinkkejä kaipaaville. 🙂

4) Kukkamarkkinat! :)) Pitkä katu kanaalin varrella täynnä kukkia ja sipuleita. Ja kannabiskasveja ja sen sellaista.

5) Kansallismuseo.

6) Vincent Van Gogh -museo.

^ En sitten ostanut mitään starters kitiä. Yhteen ihan kivannäköiseen kahvilaan (jonka nimestä ”Smokey Cafe” olisi tietty jotain voinut päätellä) menin kyllä sisään kahvinhimossa sadetta ja kylmää karkuun. En voinut kovin montaa askelta ottaa kun oli pakko peruuttaa. 😀 Aika sellainen tiiviin tuoksuinen ilma… Muutenkin kaupunkikuvassa oli noita vihrein kasvinoksin kuvitettuja kahviloita, erotiikkaputiikkeja ja jos jonkilaista Magic Mushroomia aika tiiviisti. Odotetusti toki.

^Kukkamarkkinat

 ^Ostin iteselleni reissusta ainoastaan yhden lampun (ja samanmoisen kynttiläkulhon). Zenza.nl, mielettömiä valaisimia ja muutenkin tollasta marokkohenkistä sisustusta. Näette varmasti vielä. :))

 ^Kanaaliristeilylle kannattaa myös ehdottomasti mennä. Kaupungin näkee aivan toisin silmin ja matkan varrella on ihania venekoteja (!) ja muutenkin aivan upeita asuntoja -ikkunat ovat kaikkialla niin suuria, että etenkin illalla näkee ihanasti sisään tyylikkäisiin amsterdamilaiskoteihin. 😉 Rentouttava leporeissu.

Siinä oli Amsterdamia mun näkökulmasta. Sinne täytyy kyllä vielä joskus palata. Täältä meiltä Kristandanista ei lentokaan kestänyt kuin reilun tunnin! Ihme etten ole aikaisemmin keksinyt.

Niin ja kiitos tietysti myös loistaville seuralaisille. ❤ ❤

18 vastausta artikkeliin “Amsterdamin vinkkejä

 1. Kiitos Johanna kauniista kuvistakin ja vinkeistäsi. Arvostan kovasti. Tämä postaus ei ihan hetkessä ole syntynyt.
  Teet Amsterdamista erittäin haluttavan matkakohteen näillä ihanilla kuvillasi 🙂
  *PirjoW

  Tykkää

 2. Vaikken itse ole koskaan Amsterdamissa  kaynytkaan, niin mielestani kaupunki missa ihmiset liikkuu ennemmin pyorilla ja omilla jaloillaan on paljon viihtyisampi paikka tutkia, kuin kaupungit joissa joka paikkaan mennaan melkein pelkastaan autolla.
  Itse, kun asun viela miljoonakaupungissa, missa autot tayttaa, joka paikan ja ihmiset on laiskoja kulkemaan jalan tahi pyoralla. Sita vain voi haaveilla, etta oma kotikaupunki muuttuisi edes osin samantyppiseksi, kuin Amsterdam. 
  Leppoisan rauhallisia kuvia oli taas mukava katsella 

  Tykkää

 3. Oi miten ihania kuvia Amsterdamista!  Tykkään kaupungin tunnelmasta, kauniista taloista ja ihanista kahviloista. Tulppaaneista puhumattakaan.  villavalko.blogspot.fi

  Tykkää

 4. Pallokukka=allium nimeltään! Amsterdam on ihana, hollanti on kukkamyynnin keskus koko maailmassa! 

  Tykkää

 5. Kiitos todella paljon taas ihanasta jutustasi. Itse olen käynyt kaksi kertaa Amsterdamissa työmatkalla ja kun kuviasi katselen tuntuu kuin se olisi ollut ihan äsken. Kaupungissa oli ihanan rento tunnelma ja paljon nähtävää. Varsinkin ne asuntoveneet olivat mielenkiintoisia. Anne Frankin museo oli myös näkemisen arvoinen ja se herätti pohdiskelua. Liikenneruuhkat olivat melkoisia ja usein olimme jäädä polkupyöräilijän yliajamaksi kun ne viilettivät siellä tuhatta ja sataa. Autoilijat taitavat olla vähemmistöä kaupungissa. Myös Utrechtin kaupunki oli näkemisen arvoinen. Blogisi seuraamisesta on tullut minulle arkirutiinia, jos menee päiviä etten ehdi koneelle, on aina ihana yllätys mitä olet kirjoittanut. Omaat hienoja ajatuksia elämänarvoista ja arjen asioista. Terkkuja vaan sinne Norjaan ja ihanaa loppuvuotta !

  Tykkää

 6. Kiitos ihanista matkakuvista! Tuli taas kauhea matkakuume 🙂  Hollantiin haluaisin juurikin noiden kukkien vuoksi ja varsinkin sinne maaseudulle jossa on kilometreittäin tulppaani yms. peltoja.
  Ostin muutama päivä sitten paljon kukkasipuleita (ajattelin tehdä romanttisen kukkapellon valkoisia, vaaleanpunaisia ja pinkkejä kukkia) – 70% alennuksella. Ne pitäisi vaan saada pian maahan mutta nytkin täällä sataa lunta… En tiedä olenko vähän myöhässä?

   
   

  Tykkää

 7. Vierailija
  08.11.2014 klo 10:02

  Pallokukka=allium nimeltään! Amsterdam on ihana, hollanti on kukkamyynnin keskus koko maailmassa! 

   
  Ja allium on yhtä kuin laukka på finska 🙂 
   
  terkuin, puutarhuri

  Tykkää

 8. Kiitos Johanna kauniista kuvistakin ja vinkeistäsi. Arvostan kovasti. Tämä postaus ei ihan hetkessä ole syntynyt.
  Teet Amsterdamista erittäin haluttavan matkakohteen näillä ihanilla kuvillasi 🙂
  *PirjoW

  Tykkää

 9. Vaikken itse ole koskaan Amsterdamissa  kaynytkaan, niin mielestani kaupunki missa ihmiset liikkuu ennemmin pyorilla ja omilla jaloillaan on paljon viihtyisampi paikka tutkia, kuin kaupungit joissa joka paikkaan mennaan melkein pelkastaan autolla.
  Itse, kun asun viela miljoonakaupungissa, missa autot tayttaa, joka paikan ja ihmiset on laiskoja kulkemaan jalan tahi pyoralla. Sita vain voi haaveilla, etta oma kotikaupunki muuttuisi edes osin samantyppiseksi, kuin Amsterdam. 
  Leppoisan rauhallisia kuvia oli taas mukava katsella 

  Tykkää

 10. Oi miten ihania kuvia Amsterdamista!  Tykkään kaupungin tunnelmasta, kauniista taloista ja ihanista kahviloista. Tulppaaneista puhumattakaan.  villavalko.blogspot.fi

  Tykkää

 11. Pallokukka=allium nimeltään! Amsterdam on ihana, hollanti on kukkamyynnin keskus koko maailmassa! 

  Tykkää

 12. Kiitos todella paljon taas ihanasta jutustasi. Itse olen käynyt kaksi kertaa Amsterdamissa työmatkalla ja kun kuviasi katselen tuntuu kuin se olisi ollut ihan äsken. Kaupungissa oli ihanan rento tunnelma ja paljon nähtävää. Varsinkin ne asuntoveneet olivat mielenkiintoisia. Anne Frankin museo oli myös näkemisen arvoinen ja se herätti pohdiskelua. Liikenneruuhkat olivat melkoisia ja usein olimme jäädä polkupyöräilijän yliajamaksi kun ne viilettivät siellä tuhatta ja sataa. Autoilijat taitavat olla vähemmistöä kaupungissa. Myös Utrechtin kaupunki oli näkemisen arvoinen. Blogisi seuraamisesta on tullut minulle arkirutiinia, jos menee päiviä etten ehdi koneelle, on aina ihana yllätys mitä olet kirjoittanut. Omaat hienoja ajatuksia elämänarvoista ja arjen asioista. Terkkuja vaan sinne Norjaan ja ihanaa loppuvuotta !

  Tykkää

 13. Kiitos ihanista matkakuvista! Tuli taas kauhea matkakuume 🙂  Hollantiin haluaisin juurikin noiden kukkien vuoksi ja varsinkin sinne maaseudulle jossa on kilometreittäin tulppaani yms. peltoja.
  Ostin muutama päivä sitten paljon kukkasipuleita (ajattelin tehdä romanttisen kukkapellon valkoisia, vaaleanpunaisia ja pinkkejä kukkia) – 70% alennuksella. Ne pitäisi vaan saada pian maahan mutta nytkin täällä sataa lunta… En tiedä olenko vähän myöhässä?

   
   

  Tykkää

 14. Vierailija
  08.11.2014 klo 10:02

  Pallokukka=allium nimeltään! Amsterdam on ihana, hollanti on kukkamyynnin keskus koko maailmassa! 

   
  Ja allium on yhtä kuin laukka på finska 🙂 
   
  terkuin, puutarhuri

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: