yksi DIY joululahja

:Pohjalliset ❤

 Dagens: neuletakki Vila / paita Object / hame Vila / nilkkurit Laura Bellariva

 

Heisann! Näin joulukuun alkuun ehtii vielä vinkkaamaan DIY -joululahjoista, joten tässäpä yksi vauvasta-vaariin -kategorian juttu… 

Eli huovutetut villapohjalliset, jotka eristävät hyvin kylmää maata vasten ja tuntuvat tietysti ihanan pehmeiltä jalan alla. Ihan yhtä lämmin ja pehmeä fiilis kuin villasukat ois jalassa! 🙂 

 

1) Neulo. Luot siis puikoille haluamasi määrän silmukoita; kuitenkin väh. 50. (Mulla oli tossa 100, se on tarpeettoman paljon.) Neulo tasona joko sileää neuletta tai aina oikeaa kunnes neule on suunnilleen neliön -tai no, vaikkapa suorakaiteen mallinen. Ei sillä oikeasti ole niin väliä. Kunhan jonkilaisen neulekappaleen saat aikaiseksi. 😀 Huovutus kutistaa valmiista neuleesta noin 1/3 pois. Mikä tahansa 100% villalanka käy; tässä on hyvä käyttää jämälankoja; mulla oli vanhoja Sandnesin Tove -huovutuslangan jämiä. Suosittelen neulomaan tuplalangalla ja niinikään isommilla puikoilla; tulee nopeammin valmista ja pohjallisissa saa ollakin vähän paksuutta.

2) Pese valmis neulekappale pesukoneessa 60 asteessa pelkällä vedellä. Heitä neuleen kanssa koneeseen pyörimään vaikka yhdet farkut, ettei ihan yksin siellä sinkoile. Kostuta neulekappele ennen pesua. Voit myös hangata vähän mäntysuopaa neuleeseen; kokemukseni mukaan se huovuttaa paremmin etenkin jos lanka on tavallista villalankaa; ei huovutukseen tarkoitettua lankaa.

3) Leikkaa huovutetusta palasesta mallin (vanhan pohjallisen) avulla oikeankokoisia pohjallisia. Tai mieluummin vähän reiluja, sillä pohjalliset pestään vielä kerran. Eikä haittaa, vaikka pohjalliset olisivat vähän suuret, sillä omistaja voi leikata niitä itse ihan sopiviksi!

4) Pese pohjalliset tosiaan vielä kerran, mutta nyt villapesuohjelmassa tai muussa hienopesussa. Niiden ei ole tarkoitus kutistua enempää, mutta leikatut reunat pehmenevät kauniimmiksi. Lopuksi voit käsin ommella pohjallisiin (kantapäähän riittää) ohutta kumiverkkoa tms. liukumisen estoksi. & Pakkaa joululahjaksi! ❤

 

Easy peasy! :)) Tää on taas näitä juttuja joita kuka tahansa osaa tehdä; jos vain osaa tehdä oikeita silmukoita. Ja jota kuka tahansa rakastaa kengissään talvella! 

 

 

 

46 vastausta artikkeliin “yksi DIY joululahja

 1. Vau mikä idea!! Voiskos huovuttaa vanhoista villapaidoistakin…tai käsintehdyistä huiveista, joita ei enää käytä…?

  Tykkää

  1. Joo toki! Ja kaikki epäonnisesti pesussa kutistuneet ja juopuneet villapaidat ym. voi hyvin käyttää tähän! Lämpöisiä pohjallisia tarvii vaikka jokaisiin kenkiin, niitä ei oo liikaa 🙂

   Tykkää

 2. Olli majassaan ❤ Voi kuinka tuli mieleen omien lasten samanlaiset leikit aikoinaan 🙂  -Maarit

  Tykkää

 3. Ihana idea!
  Ihana on myös neuletakkisi, löytyisiköhän sitä vielä jostain? Kurkkaatko pesulapusta mallin nimen? 🙂

  Tykkää

 4. Voi miten ihana idea! Ja niin ihanan yksinkertainen! Täytyy heti illalla kaivaa puikot ja langat! 🙂

  Tykkää

 5. Voi miten kiva idea ja aina omatekemä on niin huippu! Sä oot kyllä niin keksiliäs 😉
  Ihania kuviakin taas ollut, kuvistasi välittyy lämpö ❤
  Ihanaa joulun odotusta!
  -Linda

  Tykkää

 6. Ihana idea, kiitos paljon! ❤ Näytät tuossa hymyilevässä kuvassa niin onnelliselta ja säteilevältä. Aivan todella kauniilta, ja jotenkin ihan erityisen onnelliselta. Niin kaunis hymy ja kaunis energia! ❤ Ihana blogikin. Rakkautta ja rauhaa sinne koko teidän perheellenne. ❤

  Tykkää

 7. Hei! Luin blogiasi muutaman päivän tauon jälkeen ja tuolla alempana kerroit perheestä, joka karkoitettiin Norjasta. Kotipaikkakunnallani oli kurdiperhe, jonka isä oli muuttanut Suomeen yksin (pakosta, poliittisten mielipiteidensä vuoksi). Vaimo ja teini-ikäinen pääsivät perheen isän luokse vasta vuosia myöhemmin. Viranomaiset päättivät, etteivät he enää ole perhe,koska ovat asuneet erillään monta vuotta. Perheen äiti ja lapsi saivat karkoitusmääräyksen. Tässä vaiheessa puuttui asiaan seurakunnan kirkkoherra ja piilotti perheen kirkon kellariin. Viranomaiset miettivät asiaa uudelleen sen saaman julkisuuden vuoksi ja perhe sai jäädä. Perheeseen syntyi myöhemmin poika, joka sai toisen nimensä Seppo-papin(pelastavan enkelin) mukaan. Tämäkin perhe oli asettunut Suomeen ja hankkivat itse elantonsa, tekivät pitkää päivää yrittäjinä. Välillä tuntuu, että järjen käyttö ei virkamiehillä ole lainkaan sallittua. Kiitos mukavista lukuhetkistä. Iloa joulunaikaan! Terv. Maalaisemäntä
   

  Tykkää

 8. Heips, mikä työ sulla on menossa puikoilla tällä hetkellä?  Olen jostain syystä tykästynyt nyt ruskeaan ja työsi värit näyttävät tosi kivoilta.
  Mukavaa viikonloppua!
  t: Maarit
   

  Tykkää

 9. Heips!  Kumiverkon sijaan voi käyttää liukumisen estoon jarrutippoja, joita on ainakin Regialla ja Schachenmayrilla.   Terv. Raija

  Tykkää

 10. Luin kommentointeihin liittyvää juttua ja ihmetyttää miten lukija  joka on seurannut sinun blogiasi voi ymmärtää että luonteesi ailahtelisi yhtäkkiä esim. Rannalla lojunut pullo. Itse ymmärsin sen niin kuin kerroit. Mutta niin se aina on kun keskustellaan ryhmässä ihmiset ymmärtää asian eri lailla riippuen kertojan ihmiskuvasta ja välillä muodostetaan hyvin löyhästi mielipide toisen sanomisista. Mielestäni olet kivaan rehelliseen tyyliin kertonut saaduista asioista,älä vaan muuta tyyliäsi. Ehkä johtuu siitä etten ole kade, vaan mielestäni saadut asiat ovat palkka siitä että jaksat avata elämääsi meidän lukijoiden iloksi. Jatka vahvana kuten tähänkin asti, olet ihana!
  -Katja 52

  Tykkää

 11. Hei, kiitos loistoideasta, nyt tiedän käyttöä yhdelle kutittavalle lankaerälle.
  Mukavaa joulun odotusta! Merja 

  Tykkää

 12. Mun täytyi tulla kiittämään sua, koska olet käyttänyt blogissa køselig-sanaa, se auttoi hurjasti norjan tentissä menneellä viikolla! 😀 Kurssilla en muista että sitä olisi mainittu, joten muuten en olisi tiennyt. Porvoossa iskin By Pia’sin liikkeessä heit silmäni vaaleansiniseen röyhelöpaitaan, ja eikös se ollutkin Johanna-paita. Aivan ihana, kuten hänkin, keneltä nimensä on saanut!
   
  Hyvää Suomi-päivää Norjaan!
  EmJei 

  Tykkää

 13. Hei Johanna. Ihania vinkkejä ja inspiraatiota annat monelle. Täälläkin yksi ”norjalaisen” villapaidan tekijä, joka teki hihat luovaa ajatusta käyttäen, mutta nyt pitäisi saada vihdoin lisäohjeita, että sais ne hihat vartaloon kauniisti kiinni ja sen jälkeen kavennukset oikein tehtyä. Tämäkin paita olisi joululahjaksi menossa, jos vaan valmistuu ajoissa. 
  Jos siis ehdit, ottaisin ohjeen mieluusti vastaan! Yritin kyllä katsoa, että oletko sen jo laittanut, mutta en löytänyt. Korjaa, jos olen väärässä. 
  Kiitoksia ihanasta blogista ja tunnelmallista joulun odotusta!
   

  Tykkää

 14. Vau mikä idea!! Voiskos huovuttaa vanhoista villapaidoistakin…tai käsintehdyistä huiveista, joita ei enää käytä…?

  Tykkää

  1. Joo toki! Ja kaikki epäonnisesti pesussa kutistuneet ja juopuneet villapaidat ym. voi hyvin käyttää tähän! Lämpöisiä pohjallisia tarvii vaikka jokaisiin kenkiin, niitä ei oo liikaa 🙂

   Tykkää

 15. Olli majassaan ❤ Voi kuinka tuli mieleen omien lasten samanlaiset leikit aikoinaan 🙂  -Maarit

  Tykkää

 16. Ihana idea!
  Ihana on myös neuletakkisi, löytyisiköhän sitä vielä jostain? Kurkkaatko pesulapusta mallin nimen? 🙂

  Tykkää

 17. Voi miten ihana idea! Ja niin ihanan yksinkertainen! Täytyy heti illalla kaivaa puikot ja langat! 🙂

  Tykkää

 18. Voi miten kiva idea ja aina omatekemä on niin huippu! Sä oot kyllä niin keksiliäs 😉
  Ihania kuviakin taas ollut, kuvistasi välittyy lämpö ❤
  Ihanaa joulun odotusta!
  -Linda

  Tykkää

 19. Ihana idea, kiitos paljon! ❤ Näytät tuossa hymyilevässä kuvassa niin onnelliselta ja säteilevältä. Aivan todella kauniilta, ja jotenkin ihan erityisen onnelliselta. Niin kaunis hymy ja kaunis energia! ❤ Ihana blogikin. Rakkautta ja rauhaa sinne koko teidän perheellenne. ❤

  Tykkää

 20. Hei! Luin blogiasi muutaman päivän tauon jälkeen ja tuolla alempana kerroit perheestä, joka karkoitettiin Norjasta. Kotipaikkakunnallani oli kurdiperhe, jonka isä oli muuttanut Suomeen yksin (pakosta, poliittisten mielipiteidensä vuoksi). Vaimo ja teini-ikäinen pääsivät perheen isän luokse vasta vuosia myöhemmin. Viranomaiset päättivät, etteivät he enää ole perhe,koska ovat asuneet erillään monta vuotta. Perheen äiti ja lapsi saivat karkoitusmääräyksen. Tässä vaiheessa puuttui asiaan seurakunnan kirkkoherra ja piilotti perheen kirkon kellariin. Viranomaiset miettivät asiaa uudelleen sen saaman julkisuuden vuoksi ja perhe sai jäädä. Perheeseen syntyi myöhemmin poika, joka sai toisen nimensä Seppo-papin(pelastavan enkelin) mukaan. Tämäkin perhe oli asettunut Suomeen ja hankkivat itse elantonsa, tekivät pitkää päivää yrittäjinä. Välillä tuntuu, että järjen käyttö ei virkamiehillä ole lainkaan sallittua. Kiitos mukavista lukuhetkistä. Iloa joulunaikaan! Terv. Maalaisemäntä
   

  Tykkää

 21. Heips, mikä työ sulla on menossa puikoilla tällä hetkellä?  Olen jostain syystä tykästynyt nyt ruskeaan ja työsi värit näyttävät tosi kivoilta.
  Mukavaa viikonloppua!
  t: Maarit
   

  Tykkää

 22. Heips!  Kumiverkon sijaan voi käyttää liukumisen estoon jarrutippoja, joita on ainakin Regialla ja Schachenmayrilla.   Terv. Raija

  Tykkää

 23. Luin kommentointeihin liittyvää juttua ja ihmetyttää miten lukija  joka on seurannut sinun blogiasi voi ymmärtää että luonteesi ailahtelisi yhtäkkiä esim. Rannalla lojunut pullo. Itse ymmärsin sen niin kuin kerroit. Mutta niin se aina on kun keskustellaan ryhmässä ihmiset ymmärtää asian eri lailla riippuen kertojan ihmiskuvasta ja välillä muodostetaan hyvin löyhästi mielipide toisen sanomisista. Mielestäni olet kivaan rehelliseen tyyliin kertonut saaduista asioista,älä vaan muuta tyyliäsi. Ehkä johtuu siitä etten ole kade, vaan mielestäni saadut asiat ovat palkka siitä että jaksat avata elämääsi meidän lukijoiden iloksi. Jatka vahvana kuten tähänkin asti, olet ihana!
  -Katja 52

  Tykkää

 24. Hei, kiitos loistoideasta, nyt tiedän käyttöä yhdelle kutittavalle lankaerälle.
  Mukavaa joulun odotusta! Merja 

  Tykkää

 25. Mun täytyi tulla kiittämään sua, koska olet käyttänyt blogissa køselig-sanaa, se auttoi hurjasti norjan tentissä menneellä viikolla! 😀 Kurssilla en muista että sitä olisi mainittu, joten muuten en olisi tiennyt. Porvoossa iskin By Pia’sin liikkeessä heit silmäni vaaleansiniseen röyhelöpaitaan, ja eikös se ollutkin Johanna-paita. Aivan ihana, kuten hänkin, keneltä nimensä on saanut!
   
  Hyvää Suomi-päivää Norjaan!
  EmJei 

  Tykkää

 26. Hei Johanna. Ihania vinkkejä ja inspiraatiota annat monelle. Täälläkin yksi ”norjalaisen” villapaidan tekijä, joka teki hihat luovaa ajatusta käyttäen, mutta nyt pitäisi saada vihdoin lisäohjeita, että sais ne hihat vartaloon kauniisti kiinni ja sen jälkeen kavennukset oikein tehtyä. Tämäkin paita olisi joululahjaksi menossa, jos vaan valmistuu ajoissa. 
  Jos siis ehdit, ottaisin ohjeen mieluusti vastaan! Yritin kyllä katsoa, että oletko sen jo laittanut, mutta en löytänyt. Korjaa, jos olen väärässä. 
  Kiitoksia ihanasta blogista ja tunnelmallista joulun odotusta!
   

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: