Pääsiäisen päätteeksi

leveissä lahkeissa

 Kuvat käytiin nopeasti sukuloinnin sivussa nappasemassa lähimaastoissa; mun housut H&M, muut jutut tosi vanhoja 😉

***

 

Toinen hengittää helpommin.

Toinen itkee autossa matkalla kotiin.

Joku avaa facebookin helpottuneena hymyillen. Tietäen onnellisten perhepuuhapäivtysten vihdoin loppuvan. Toinen kertoo kaikille kaipaavansa. Itkevänsä autossa.

Toinen on ollut yksin monta päivää. Toinen tuntee olevansa aivan yksin tänään.

Pyhät ovat monelle pahimpia. Monelle, tosi monelle. Kuinkakohan paljon Suomessa on yksinäisiä? Norjassa on joskus ilmoitettu olevan neljä kymmenestä. Miten se lasketaan? Ainako, koko ajanko pitää olla? Voiko kutsua itseään yksinäiseksi, jos on sitä vain joskus? Voi tietysti.

Minua ei varmasti kuitenkaan lasketa tilastojen mukaan yksinäiseksi. Mullahan on perhe ja vaikken ole koskaan tarvinut paljon ihmisiä ympärilleni, on mulla kuitenkin monta rakasta ja tärkeää. Eihän sellainen ole ollenkaan yksinäinen.

Ja silti saatan joskus tuntea itseni yksinäiseksi. Kuka tahansa saattaa. Ja sanon sen ihan mielelläni, sillä pahinta maailmassa on luulla ettei kukaan muu ole yksinäinen kuin itse. Ja kun ainakin neljä kymmenestä on. 

Ja koska se on ihan kiva sanoa – jo sen sanominen, olen yksinäinen, avaa lähemmäksi toista ihmistä. Ja koska yksinäisyys kumpuaa jostain positiivisesta, kaipuusta toisen luo.

Hyvää pyhien loppumista ja arkeen paluuta. Toisille hyvää, toisille huonompaa. Molempiahan tarvitaan silloin tällöin. 🙂

Hyvää paluuta arkeen joka tapauksessa itse kullekin. ❤

38 vastausta artikkeliin “Pääsiäisen päätteeksi

 1. Kauniit kuvat! Siskosi näyttää niiiiin onnelliselta, ihanaa odotusta hänelle! Ja hyvää kevättä sinne Norjaan!

  Tykkää

 2. Katsoin heti, että siskosi odottaa vauvaa. Paljon onnea hänelle ja hänen miehelleen! Mukavaa odotusta! 🙂

  Tykkää

 3. Fiksua tekstiä varmasti jälleen kerran, mutta mun huomio kyllä niin kiinnittyi sun siskon suloisesti lörpöttävään takin helmaan ja menin siitä niin onnellisen sekaisin, etten yhtään pystynyt keskittymään sun kirjoitukseen. Täytyy lukea se toisella kertaa uudestaan 🙂 Nyt kiirehdin vain onnittelemaan suloista kalastajan kälyä ja toivottamaan onnellista odotusta ❤ ❤ Onnea tietty myös tädille; täteys on niin maailman parasta! Varo vaan, siihen hurahtaa 😉

  Tykkää

 4. ONNEA siskollesi! ^^ Kiinnitin näköjään ihan samaan asiaan huomiota kuin muutkin lukijat. Myös sinä olet yhdistänyt tosi kivasti nuo H&M:n lörppöhousut (:D) ❤ Kevättä !!
   
  t. Heinis

  Tykkää

 5. Ihania kuvia jälleen kerran ja onnea siskon odotukseen 🙂 Mitä kirjoitukseesi tulee, esim. äitini kokee olevansa yksinäinen vaikka aviomies on kotona. Ikäihmisille tyypillisesti on jämähtänyt kotiin kun ei yleiskunnon vuoksi oikein liikkeelle pääse. Aktiivisena ihmisenä on näin sairauksien myötä jäänyt yksinäiseksi. Surullista… 😦 #marjanmaa.blogspot.com

  Tykkää

 6. Näistäkin kuvista taas näkee, että vain hoikkien ihmisten kannattaa käyttää löysiä vaatteita, siis esim. tosi leveitä housuja! Jos taas on vähänkin enemmän muotoja/makkaroita/pehmusteita ; ) kannattaa ehdottomasti välttää väljyyttä ja telttoja, ja suosia sen sijaan tyköistuvampia vaatteita.

  Tykkää

 7. ”Ja koska se on ihan kiva sanoa – jo sen sanominen, olen yksinäinen, avaa lähemmäksi toista ihmistä. Ja koska yksinäisyys kumpuaa jostain positiivisesta, kaipuusta toisen luo.”
  Olipa kauniisti sanottu, kiitos siitä. 🙂 Ja mukavaa uutta viikkoa!

  Tykkää

 8. Kaunis kirjoitus yksinäisyydestä ja hienoa, kun sen uskaltaa sanoa ääneen. Joskus mietin kerrostalossa asuvana, kuinka monta yksinäistä tähänkin taloon mahtuu? Joskus juttelen bussipysäkillä tai kaupassa jonkun satunnaisen ihmisen kanssa ja nekin kohtaamiset voivat pelastaa oman tai toisen päivän. Joku hymyili, huomasi, uskalsi jopa puhua! Se ei tarvitse paljoa kun huomaa toisen lähellään. Ja pienestä voi syntyä uusia tuttavuuksia kun uskaltaa tarttua hetkeen ja tehdä aloitteen. Me ollaan täällä toisiamme varten!
  Silti nautín myös usein yksinäisyydestä.
  Äitiydestä ei ole kokemusta, mutta tätinä oleminen on ollut parasta<3
  Kiitos ajatuksien herättelystä.
   
   

  Tykkää

 9. Ihania kuvia jälleen 🙂 ja bongasin myös siskosi ihanasti pyöristyvän masun.Onnea ❤ tyttäreni (10v) katsoi kun selailin kuviasi ja kysyi, että miksi sinä aina luet näitä juttuja? ottekste kavereita? Miksei me olla ikinä käyty niillä? 😀 😀
   

  Tykkää

 10. OIH! Runollista Johanna, sinulla on kyllä sana hallussa! Luin kirjaasi juuri, vaikken kutomisesta mitään ymmärräkään…Olen niin ylpeä sinusta, ihana että olet tuottamassa tällaista kauneutta ja kodikkuutta aidolla tyylilläsi!

  Tykkää

 11. Onnea kirjasta sinulle! Ja onnellisia olemme me neulojatumpelot jotka kirjasi avulla saavat itse tehdä upeita neuleita, tuntien olevansa ihan hyvä käsitöissään 😉  Mukana arvonnassa olen!

  Tykkää

 12. Ihania kuvia taas!! Huomasin, että siskollasi Marimekon pussukka hihnalla…mistä moisen löytää?

  Tykkää

 13. Kauniit kuvat! Siskosi näyttää niiiiin onnelliselta, ihanaa odotusta hänelle! Ja hyvää kevättä sinne Norjaan!

  Tykkää

 14. Katsoin heti, että siskosi odottaa vauvaa. Paljon onnea hänelle ja hänen miehelleen! Mukavaa odotusta! 🙂

  Tykkää

 15. Fiksua tekstiä varmasti jälleen kerran, mutta mun huomio kyllä niin kiinnittyi sun siskon suloisesti lörpöttävään takin helmaan ja menin siitä niin onnellisen sekaisin, etten yhtään pystynyt keskittymään sun kirjoitukseen. Täytyy lukea se toisella kertaa uudestaan 🙂 Nyt kiirehdin vain onnittelemaan suloista kalastajan kälyä ja toivottamaan onnellista odotusta ❤ ❤ Onnea tietty myös tädille; täteys on niin maailman parasta! Varo vaan, siihen hurahtaa 😉

  Tykkää

 16. ONNEA siskollesi! ^^ Kiinnitin näköjään ihan samaan asiaan huomiota kuin muutkin lukijat. Myös sinä olet yhdistänyt tosi kivasti nuo H&M:n lörppöhousut (:D) ❤ Kevättä !!
   
  t. Heinis

  Tykkää

 17. Ihania kuvia jälleen kerran ja onnea siskon odotukseen 🙂 Mitä kirjoitukseesi tulee, esim. äitini kokee olevansa yksinäinen vaikka aviomies on kotona. Ikäihmisille tyypillisesti on jämähtänyt kotiin kun ei yleiskunnon vuoksi oikein liikkeelle pääse. Aktiivisena ihmisenä on näin sairauksien myötä jäänyt yksinäiseksi. Surullista… 😦 #marjanmaa.blogspot.com

  Tykkää

 18. Näistäkin kuvista taas näkee, että vain hoikkien ihmisten kannattaa käyttää löysiä vaatteita, siis esim. tosi leveitä housuja! Jos taas on vähänkin enemmän muotoja/makkaroita/pehmusteita ; ) kannattaa ehdottomasti välttää väljyyttä ja telttoja, ja suosia sen sijaan tyköistuvampia vaatteita.

  Tykkää

 19. ”Ja koska se on ihan kiva sanoa – jo sen sanominen, olen yksinäinen, avaa lähemmäksi toista ihmistä. Ja koska yksinäisyys kumpuaa jostain positiivisesta, kaipuusta toisen luo.”
  Olipa kauniisti sanottu, kiitos siitä. 🙂 Ja mukavaa uutta viikkoa!

  Tykkää

 20. Kaunis kirjoitus yksinäisyydestä ja hienoa, kun sen uskaltaa sanoa ääneen. Joskus mietin kerrostalossa asuvana, kuinka monta yksinäistä tähänkin taloon mahtuu? Joskus juttelen bussipysäkillä tai kaupassa jonkun satunnaisen ihmisen kanssa ja nekin kohtaamiset voivat pelastaa oman tai toisen päivän. Joku hymyili, huomasi, uskalsi jopa puhua! Se ei tarvitse paljoa kun huomaa toisen lähellään. Ja pienestä voi syntyä uusia tuttavuuksia kun uskaltaa tarttua hetkeen ja tehdä aloitteen. Me ollaan täällä toisiamme varten!
  Silti nautín myös usein yksinäisyydestä.
  Äitiydestä ei ole kokemusta, mutta tätinä oleminen on ollut parasta<3
  Kiitos ajatuksien herättelystä.
   
   

  Tykkää

 21. Ihania kuvia jälleen 🙂 ja bongasin myös siskosi ihanasti pyöristyvän masun.Onnea ❤ tyttäreni (10v) katsoi kun selailin kuviasi ja kysyi, että miksi sinä aina luet näitä juttuja? ottekste kavereita? Miksei me olla ikinä käyty niillä? 😀 😀
   

  Tykkää

 22. OIH! Runollista Johanna, sinulla on kyllä sana hallussa! Luin kirjaasi juuri, vaikken kutomisesta mitään ymmärräkään…Olen niin ylpeä sinusta, ihana että olet tuottamassa tällaista kauneutta ja kodikkuutta aidolla tyylilläsi!

  Tykkää

 23. Onnea kirjasta sinulle! Ja onnellisia olemme me neulojatumpelot jotka kirjasi avulla saavat itse tehdä upeita neuleita, tuntien olevansa ihan hyvä käsitöissään 😉  Mukana arvonnassa olen!

  Tykkää

 24. Ihania kuvia taas!! Huomasin, että siskollasi Marimekon pussukka hihnalla…mistä moisen löytää?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: