Mattomixi

~ hauska sisustusniksi

Hei hei ystävät hyvät! 🙂

Mun on jo vuosia tehnyt mieli hankkia ruokapöydän alle suuri matto. Ongelma onkin ollut juuri se suuri; tarpeeksi kookasta on ollut hankala löytää sellaiseen tarpeeksi sopivaan hintaan… Lisäksi projektissa on kauhistuttanut kaikki lapsiperheen ketsupit, kaakaot ja kastikkeet, joita sille suurelle kalliille matolle sitten tulee tippuilemaan.

Tsadaa! No, tiedän, ettei tää ratkaisu tietenkään ole kaikkien minimalististen mieleen, mutta ai että oma silmä lepää. Justiinsa sopivan hillitty ja silti hauskan rönsyilevä mattomix. Saa olla vähän vinossa ja ihan erivärisiäkin. ❤

Kuviolliset pikkumatot ovat meitin keittiöstä kähvellettyjä (H&M homelta aikoinaan) ja räsymattoja etsivän kannattaa tarkastaa paitsi (iso)vanhempien varastot, myös kirpputorit -eivätkä nuo marketeissakaan pahan hintaisia ole. Aika helppo, edullinen ja ehkä jopa ilmainen rakaisu siis. 

Kiitos ja kumarrus taas kaikista tykkäyksistä ja kommenteista ja muuten vaan hiljaisesta tuesta. Arvostan niiiin kovasti ja mietin teitä kyllä usein. Kohteliasta hiljaisuuttanne tarvittaessa ja kauniita sanoja silloinkin kun ei edes tarvisi. ❤

Ja hei… Hyvänen aika, melkein unohdin, munhan on pitänyt mainita Indidays Blog Awardsista! Kovasti arvostaisin myös ääniä siellä Luonnollisen Upea (ihanasti nimetty kategoria muuten -ja kiva että laittoivat minut juuri siihen! ) -sarjassa. Seura on kovaa, joten saan olla onnellinen ihan vaan ehdokkuudestakin -vielä onnellisempi teidän äänistänne jos jaksatte. 🙂

No niin, ehkä niitä treenijuttuja sitten seuraavaksi… 😉 Heippa ja kivaa alkanutta kevätviikkoa! ❤

68 vastausta artikkeliin “Mattomixi

 1. Lopputulos miellyttää kyllä minunkin silmää kovasti 🙂 Mistä olet löytänyt nuo siniset tabletit pöydälle? Olen etsinyt juuri tuon sävyisiä.
  Täytyy käydä äänestämässä! 🙂
  E

  Tykkää

  1. Täältä sellaisesta kaupasta kuin Kremmerhuset. Jätin mainitsematta kun ajattelin ettei ehkä löydy Suomesta mut enpä tiedä jos googlettamalla netistä! 🙂

   Tykkää

 2. Hauska mattomixi! Siinäkin mielessä kätevää, että jos sotkemaan ruokaa tippuu niin ei välttämättä joudu pesemään kuin yhden maton. Nerokas siis! 😉
  Niin ja ääneni annettu luonnollisia upeimmalle, eli sinulle. ♡
  -Anniina V
  http://www.lily. fi/blogit/anniina-v

  Tykkää

 3. Teillä on niin kodiksta, ja ehdottomasti ääneni menee lempi bloggaajalleni eli sinulle ❤
  -Nipsu-

  Tykkää

 4. Moikka!
  Oon lueskellut blogiasi jo muutaman vuoden ja muodostanut susta semmosen tietynlaisen käsityksen. Elien kuulin eka kertaa ääntäsi radiosta -ihan sattumalta avasin radion jonkin haastattelun loppupuolella. Olin ihan ihmeissään että onko sillä tommonen ääni?!:D Vähänniinku ois lukenu jonku kirjan ja kattoo sit elokuvan, ja se päähenkilö onki ihan erinäkönen mitä oli kuvitellu. Oisin kuvitellu sulle ehkä jonku Oulun murteen ja vähän erisävyisen äänen. Hauska 🙂 mutta hyviä ajatuksia sanoit haastattelussasi!
   
   

  Tykkää

 5. Sinne lähti minunkin ääneni sun suuntaan, mihinkäs muualle? 😉
  Tosi kiva toi mattoidea! Kotona ei oikein ole sellaista tilaa, johon voisin ideaa soveltaa, mutta mökiltä löytyy montakin kohtaa. Lämpimiä kelejä, ekoja mökkireissuja ja suurta kevätsiivousta odotellessa siis 🙂
  -Suvi

  Tykkää

  1. Jeps, mökille myös loistava 🙂 Kivoja mökkireissuja -nyt sekin ulkomaisia taas alkaa ❤️

   Tykkää

 6. Moi
  Minäkin kuuntelin radiohaastattelusi. Tuli kuva vähän ujonlaisesta tyttösestä, jota taisi aika lailla jännittää, niin somasti tirskuit vähän väliä 🙂
  Tuo mattoideasi on aika hauska. Mietin vain että eikö se ole yhtään hankalan paksu tuosta keskeltä missä 3 mattoa päällekkäin? Räsymatot kun vielä kurttaantuvat aika helposti.

  Tykkää

  1. Haha, en tiedä jännittikö nyt mitenkään kummemmin, äiti ainakin sanoi että ihan luonnolliselta kuulosti 😛 No, mulla on puhetyylissä innostuneena helposti vähän sellaista hassuttelua ja naurahtelua -vähän niinkuin täällä näitä hymynaamoja,  heh. 
   Mattojahan ei oo pakko laittaa noinkaan paljon päällekkäin, mutta en ole kyllä huomannut että mikään kohta haittaisi paksuudellaan. 🙂

   Tykkää

 7. Kiva ja keväinen mattomixi. Väriharmonia kuvissa on kaunis ja kotoisa. Pikkkujutuilla vaihtelua ja tässäkin on sopivasti kaivattua rosoisuutta silti mukana.

  Tykkää

 8. Radio haastatteluasi oli kiva kuunnella.Kun olet tuollainen monilahjakkuus,niin oletko yhtään musikaalinen,laulatko,soitatko,oletko ajatellut harrastavasi jotakin musiikkiin liittyvää ym?
   

  Tykkää

 9. Ihanaa, kun on kokonaisuuskuvia pelkkien lähikuvien lisäksi. Sulla on kyllä muutenkin ollut, mut muuten tuntuu, että kaikissa blogeissa on nykyään pelkkiä lähikuvia silloinkin, kun esitellään esim. Kotia. 
  Teillä on kyllä NIIN ihana koti!
  Hyvää kevättä!

  Tykkää

  1. Kiitos, munkin mielestä on muuten kiva nähdä kokonaisuuksia -tai ainakin kokonaan se asia, mitä  blogipostaus käsittelee 😉

   Tykkää

 10. EI tosiaan  minimalismia, krääsää on että muille piisaa, ja lisää näyttää tulevan! Kodikasta jos sellaisesta tykkää. ;D

  Tykkää

 11. Tosi kiva mattomix-idea, kiitos vinkistä ❤ Kauniit sävyt ja kuosit. Tottahan toki kävin äänestämässä, tämä blogi on juuri sitä, luonnollisen upea! Ilo käydä lukemassa 🙂
  60luvunnahkahousut.com
   

  Tykkää

 12. Tykkään tosi paljon teidän kodista, se on kaunis, kotoisa ja mukavasti erilainen. Joku vuosi sitten tuntui, että kaikki blogit olivat täynnä samanlaisia maalaisromanttisia koteja tuhansine koriste-esineineen ja seinäteksteineen. Tällä hetkellä näyttää olevan vallalla minimalistiset valkoiset kodit, jotka ovat kyllä kauniita, mutta äh –  nekin ovat jotenkin niin tylsiä ja nähtyjä. Teidän koti ei mene suoraan mihinkään kategoriaan, vaan on oma itsensä ja ihana juuri siksi!
  Terkuin, hiljainen mutta aktiivinen lukija 🙂

  Tykkää

  1. Paras on seurata omia mieltymyksiä, eikä trendejä – ei tarvi sitten päivittääkään kotia uusilla trendijutuilla niin useasti vaan pitää samat huonekalut ehkä aina! 
   Kiitos kommentista ❤

   Tykkää

 13. Ääneni annoin sinulle. Ei kysymystäkään, kenelle voiton soisin. Sinulle, luonnollisen upealle. ❤
   
  Inspiroidun kotisi kuvista aina. Mulla oliskin yks kysymys sulle; Teidän olkkarin tapetti, muistatko mistä mallistosta se on? Kyselee tää, jolla sormet syyhyää erilaisten kodin ja pihan uudistusprojektien kimppuun. 🙂

  Tykkää

  1. Hei, Kiitos  ❤ Olkkarin tapetti on tapettitalo.fi vanhaa jugendmallistoa  ja nimeltään Lukko.
   Kiva kuulla 🙂

   Tykkää

 14. Ihanan kodikkaan näköinen koti teillä! Ei sellainen perus blogikoti, joka on pelkkää valkoista ja väritöntä, mitä itse vierastan pahasti. 🙂

  Tykkää

 15. Kivan näköistä! Meillä ei voi mattoja oikein pitää kun koirat tuppaavat _edelleen_ pissimään niille….. Ihanaa kun on aikaa sisustaa, miettiä ja laittaa kauniiksi, mä taidan olla vähän liian laiska sellaiseen… hehe….. Iloa sinne! t. Marja, marjanmaa.blogspot.com

  Tykkää

 16. Mitä täällä kommenteissa oikein tapahtuu, onko joku löytänyt alaspäin-peukun ja käynyt napsimassa sitä moneen kertaan eri koneilla?! Kummallista.
  Toivottavasti Me Naiset poistaisi tuon peukun alaspäin. Se on ihan turha ja lisää vain ikävää mieltä… (Lisäksi taitaa monella mennä sekaisin, onko peukku tarkoitettu itse kommentille vai Johannan vastaukselle kommenttiin.)
  Mukavaa huhtikuuta, Johanna, ja kiitos aina yhtä ilahduttavasta blogista sekä kivasta radiohaastattelusta! 🙂
   
  ps. Jos saa vielä toivoa juttuja, niin postaus sun alan työkuvioista Norjassa kiinnostaisi, kun olen itse melkein samalla alalla.

  Tykkää

 17. ”Toivottavasti Me Naiset poistaisi tuon peukun alaspäin. Se on ihan turha ja lisää vain ikävää mieltä… (Lisäksi taitaa monella mennä sekaisin, onko peukku tarkoitettu itse kommentille vai Johannan vastaukselle kommenttiin.)”
  Samaa mieltä, sekavaa on ollut. Eikä miellytä erityisesti lukijaa. Siksi ehtotan rohkeasti  Johannalle irtiottoa MeNaisista perustamalla Kalastajan vaimo -nimellä oman osoitteen tai siirtymällä samoin, kuten entinen naapuriblogin pitäjä AvecSofié teki. Hänen blogistaaan tuli kaikinpuolin paljon viihtyisämpi ja kuvanlaatukin parani huomattavasti. Pääsisi eroon myös näistä mielensäpahoittajista kertaheitolla. 😉 Johanna, pistähän tämä metintämyssyyn. Bloginseuraajat eivät tästä pahastu jos blogi-ympäristö muuten muuttuisi kaikin puolin viihtyisämmäksi.

  Tykkää

 18. Onko siis tapana, että bloggari pyytää että käykää pliis äänestämässä (minua). Minulle uutta tällainen.

  Tykkää

 19. Onpas kivan ja raikkaan näköinen mattokollaasi! Meillä on aika-ajoin olohuoneessa vastaavanlainen, sinne kun on hankala sijoittaa mattoa koska on ”L” mallinen. Muutama vuosi sitten tuskailin kun ei harmaavalkoisia kivoja/edullisia mattoja meinannut löytyä mistään, onneksi nykyään valikoima on parempi, ja juurikin H&M lle tulee kivoja mattoja usein…
  Aurinkoa päivääsi!
  Heidi

  Tykkää

 20. Lopputulos miellyttää kyllä minunkin silmää kovasti 🙂 Mistä olet löytänyt nuo siniset tabletit pöydälle? Olen etsinyt juuri tuon sävyisiä.
  Täytyy käydä äänestämässä! 🙂
  E

  Tykkää

  1. Täältä sellaisesta kaupasta kuin Kremmerhuset. Jätin mainitsematta kun ajattelin ettei ehkä löydy Suomesta mut enpä tiedä jos googlettamalla netistä! 🙂

   Tykkää

 21. Hauska mattomixi! Siinäkin mielessä kätevää, että jos sotkemaan ruokaa tippuu niin ei välttämättä joudu pesemään kuin yhden maton. Nerokas siis! 😉
  Niin ja ääneni annettu luonnollisia upeimmalle, eli sinulle. ♡
  -Anniina V
  http://www.lily. fi/blogit/anniina-v

  Tykkää

 22. Teillä on niin kodiksta, ja ehdottomasti ääneni menee lempi bloggaajalleni eli sinulle ❤
  -Nipsu-

  Tykkää

 23. Moikka!
  Oon lueskellut blogiasi jo muutaman vuoden ja muodostanut susta semmosen tietynlaisen käsityksen. Elien kuulin eka kertaa ääntäsi radiosta -ihan sattumalta avasin radion jonkin haastattelun loppupuolella. Olin ihan ihmeissään että onko sillä tommonen ääni?!:D Vähänniinku ois lukenu jonku kirjan ja kattoo sit elokuvan, ja se päähenkilö onki ihan erinäkönen mitä oli kuvitellu. Oisin kuvitellu sulle ehkä jonku Oulun murteen ja vähän erisävyisen äänen. Hauska 🙂 mutta hyviä ajatuksia sanoit haastattelussasi!
   
   

  Tykkää

 24. Sinne lähti minunkin ääneni sun suuntaan, mihinkäs muualle? 😉
  Tosi kiva toi mattoidea! Kotona ei oikein ole sellaista tilaa, johon voisin ideaa soveltaa, mutta mökiltä löytyy montakin kohtaa. Lämpimiä kelejä, ekoja mökkireissuja ja suurta kevätsiivousta odotellessa siis 🙂
  -Suvi

  Tykkää

  1. Jeps, mökille myös loistava 🙂 Kivoja mökkireissuja -nyt sekin ulkomaisia taas alkaa ❤️

   Tykkää

 25. Moi
  Minäkin kuuntelin radiohaastattelusi. Tuli kuva vähän ujonlaisesta tyttösestä, jota taisi aika lailla jännittää, niin somasti tirskuit vähän väliä 🙂
  Tuo mattoideasi on aika hauska. Mietin vain että eikö se ole yhtään hankalan paksu tuosta keskeltä missä 3 mattoa päällekkäin? Räsymatot kun vielä kurttaantuvat aika helposti.

  Tykkää

  1. Haha, en tiedä jännittikö nyt mitenkään kummemmin, äiti ainakin sanoi että ihan luonnolliselta kuulosti 😛 No, mulla on puhetyylissä innostuneena helposti vähän sellaista hassuttelua ja naurahtelua -vähän niinkuin täällä näitä hymynaamoja,  heh. 
   Mattojahan ei oo pakko laittaa noinkaan paljon päällekkäin, mutta en ole kyllä huomannut että mikään kohta haittaisi paksuudellaan. 🙂

   Tykkää

 26. Kiva ja keväinen mattomixi. Väriharmonia kuvissa on kaunis ja kotoisa. Pikkkujutuilla vaihtelua ja tässäkin on sopivasti kaivattua rosoisuutta silti mukana.

  Tykkää

 27. Radio haastatteluasi oli kiva kuunnella.Kun olet tuollainen monilahjakkuus,niin oletko yhtään musikaalinen,laulatko,soitatko,oletko ajatellut harrastavasi jotakin musiikkiin liittyvää ym?
   

  Tykkää

 28. Ihanaa, kun on kokonaisuuskuvia pelkkien lähikuvien lisäksi. Sulla on kyllä muutenkin ollut, mut muuten tuntuu, että kaikissa blogeissa on nykyään pelkkiä lähikuvia silloinkin, kun esitellään esim. Kotia. 
  Teillä on kyllä NIIN ihana koti!
  Hyvää kevättä!

  Tykkää

  1. Kiitos, munkin mielestä on muuten kiva nähdä kokonaisuuksia -tai ainakin kokonaan se asia, mitä  blogipostaus käsittelee 😉

   Tykkää

 29. EI tosiaan  minimalismia, krääsää on että muille piisaa, ja lisää näyttää tulevan! Kodikasta jos sellaisesta tykkää. ;D

  Tykkää

 30. Tosi kiva mattomix-idea, kiitos vinkistä ❤ Kauniit sävyt ja kuosit. Tottahan toki kävin äänestämässä, tämä blogi on juuri sitä, luonnollisen upea! Ilo käydä lukemassa 🙂
  60luvunnahkahousut.com
   

  Tykkää

 31. Tykkään tosi paljon teidän kodista, se on kaunis, kotoisa ja mukavasti erilainen. Joku vuosi sitten tuntui, että kaikki blogit olivat täynnä samanlaisia maalaisromanttisia koteja tuhansine koriste-esineineen ja seinäteksteineen. Tällä hetkellä näyttää olevan vallalla minimalistiset valkoiset kodit, jotka ovat kyllä kauniita, mutta äh –  nekin ovat jotenkin niin tylsiä ja nähtyjä. Teidän koti ei mene suoraan mihinkään kategoriaan, vaan on oma itsensä ja ihana juuri siksi!
  Terkuin, hiljainen mutta aktiivinen lukija 🙂

  Tykkää

  1. Paras on seurata omia mieltymyksiä, eikä trendejä – ei tarvi sitten päivittääkään kotia uusilla trendijutuilla niin useasti vaan pitää samat huonekalut ehkä aina! 
   Kiitos kommentista ❤

   Tykkää

 32. Ääneni annoin sinulle. Ei kysymystäkään, kenelle voiton soisin. Sinulle, luonnollisen upealle. ❤
   
  Inspiroidun kotisi kuvista aina. Mulla oliskin yks kysymys sulle; Teidän olkkarin tapetti, muistatko mistä mallistosta se on? Kyselee tää, jolla sormet syyhyää erilaisten kodin ja pihan uudistusprojektien kimppuun. 🙂

  Tykkää

  1. Hei, Kiitos  ❤ Olkkarin tapetti on tapettitalo.fi vanhaa jugendmallistoa  ja nimeltään Lukko.
   Kiva kuulla 🙂

   Tykkää

 33. Ihanan kodikkaan näköinen koti teillä! Ei sellainen perus blogikoti, joka on pelkkää valkoista ja väritöntä, mitä itse vierastan pahasti. 🙂

  Tykkää

 34. Kivan näköistä! Meillä ei voi mattoja oikein pitää kun koirat tuppaavat _edelleen_ pissimään niille….. Ihanaa kun on aikaa sisustaa, miettiä ja laittaa kauniiksi, mä taidan olla vähän liian laiska sellaiseen… hehe….. Iloa sinne! t. Marja, marjanmaa.blogspot.com

  Tykkää

 35. Mitä täällä kommenteissa oikein tapahtuu, onko joku löytänyt alaspäin-peukun ja käynyt napsimassa sitä moneen kertaan eri koneilla?! Kummallista.
  Toivottavasti Me Naiset poistaisi tuon peukun alaspäin. Se on ihan turha ja lisää vain ikävää mieltä… (Lisäksi taitaa monella mennä sekaisin, onko peukku tarkoitettu itse kommentille vai Johannan vastaukselle kommenttiin.)
  Mukavaa huhtikuuta, Johanna, ja kiitos aina yhtä ilahduttavasta blogista sekä kivasta radiohaastattelusta! 🙂
   
  ps. Jos saa vielä toivoa juttuja, niin postaus sun alan työkuvioista Norjassa kiinnostaisi, kun olen itse melkein samalla alalla.

  Tykkää

 36. ”Toivottavasti Me Naiset poistaisi tuon peukun alaspäin. Se on ihan turha ja lisää vain ikävää mieltä… (Lisäksi taitaa monella mennä sekaisin, onko peukku tarkoitettu itse kommentille vai Johannan vastaukselle kommenttiin.)”
  Samaa mieltä, sekavaa on ollut. Eikä miellytä erityisesti lukijaa. Siksi ehtotan rohkeasti  Johannalle irtiottoa MeNaisista perustamalla Kalastajan vaimo -nimellä oman osoitteen tai siirtymällä samoin, kuten entinen naapuriblogin pitäjä AvecSofié teki. Hänen blogistaaan tuli kaikinpuolin paljon viihtyisämpi ja kuvanlaatukin parani huomattavasti. Pääsisi eroon myös näistä mielensäpahoittajista kertaheitolla. 😉 Johanna, pistähän tämä metintämyssyyn. Bloginseuraajat eivät tästä pahastu jos blogi-ympäristö muuten muuttuisi kaikin puolin viihtyisämmäksi.

  Tykkää

 37. Onko siis tapana, että bloggari pyytää että käykää pliis äänestämässä (minua). Minulle uutta tällainen.

  Tykkää

 38. Onpas kivan ja raikkaan näköinen mattokollaasi! Meillä on aika-ajoin olohuoneessa vastaavanlainen, sinne kun on hankala sijoittaa mattoa koska on ”L” mallinen. Muutama vuosi sitten tuskailin kun ei harmaavalkoisia kivoja/edullisia mattoja meinannut löytyä mistään, onneksi nykyään valikoima on parempi, ja juurikin H&M lle tulee kivoja mattoja usein…
  Aurinkoa päivääsi!
  Heidi

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: