Lenkkimaisemia & lempparikyykkyjä

& paljon biisejä!

 

 

 

Tällaisissa maisemissa kuljettiin sunnuntaina ja kun muu perhe suuntasi autolla kotiin, taitoin minä kotimatkani juosten. Ja koska juuri juoksulenkkien päätteksi teen usein liikkeitä lähinnä reisille ja keskivartalolle, liitin tähän nyt mun suosikkikyykyt (keskivartaloa sitten joku toinen kerta!). Näillä työstät siis lähinnä reisiä ja pakaroita, mutta myös muita jalkojen lihaksia ja vatsaa/ keskivartaloa.

1) Askelkyykky polvennostolla: tässä on tarkoitus saada aikaan pitkä askel ja vielä pidentää lihaksen liikerataa nostamalla reisi kohti vatsaa. Liikkeen voi tehdä paikallaan yhdellä jalalla kerrallaan (tasapainolle aika vaativa liike; voi olla että tarvitsen tuolin tms. tueksi) tai askeltaa liikuen eteenpäin. Jos olet ulkona tai vaikka suuressa liikuntasalissa, voit hyvin askeltaa pitäen kolme joustoa alhaalla ja nostaen neljännellä polven ylös; harpaten sitten eteenpäin. Tosi tehokas reisille/pepulle -lisätehoa saa tietysti kunnon käsipainoista. Sarjat: yksi jalka kerrallaan 10/ jalka x 3.

2) Saksihypyssä on aika sama idea ja liikerata kuin edellisessä, mutta tähän on lisätty hyppy (voit siis valita joko hypyttömän tai hypyllisen version). Tämä on oma suosikkiliikkeeni ja teen sen pitäen neljä joustoa alhaalla ja ponnistaen sitten ylös ja vaihtaen toisen jalan eteen. Käsipainoilla saa taas lisätehoja. Sarjat: 3 x 10

3) Sivukyykkyykyssä tärkeää on pitää paino kannoilla ja peppu takana; älä päästä polvia jalkaterien yli. Tässä voit laskeutua hitaasti alas ja ponnistaa sitten ylös TAI laskeutua nopeasti alas, pitää alhaalla kahden jouston verran ja ponnistaa ylös. Itse teen liikkeen pitäen painon aina hiukan enemmän toisella (sillä ”ulommaisella”) jalalla ja poinnistaa toisella. Lisätehoja koko kropalle saa kurkottamalla kädet ylös ja hyppäämällä kunnolla ylös. Hypyt voit tietysti jättää kokonaan poiskin ja kevyesti vaihtaa painoa toiselle jalalla astuen. Sarjat: 3 x 10

  

Yleensä valitsen vain yhden näistä lenkin päätteeksi, mutta voit tietysti yhdistää useammankin! 🙂 

Pari hyvää kyykkybiisiä vielä kun nyt vähän musiikkiriippuvainen olen ja kaikki liikkeetkin olen kirjanut musiikkiin mätsäämään… molemmat seuraavista sopivat siis kyykkyihini oikein mainiosti:

Daddy Yankeen El Jefessä on sopivan militäärimeininki:

…ja FloRidan Good Feelingissä muuten vaan tsemppaavan hyvä fiilis! 🙂

24 vastausta artikkeliin “Lenkkimaisemia & lempparikyykkyjä

 1. Ihania kuvia, nuo maisemat on niin upeita. Ja kyllä sporttailuvinkitkin tarpeeseen tulee. P.S. Kirjasi on aivan ihana. En ostanut sitä pelkästään ohjeiden takia, siinä on paljon muutakin. Kiitos!

  Tykkää

 2. Olen ihan kirjasi lumoissa, vaikea valita mistä aloittaa. Rauma Ullvarefabrikin lankoja ei taideta myydä Suomessa, suomalaista nettikauppaakaan en Puno-langalle löytänyt.

  Tykkää

  1. Kiitos, tosi kiva kuulla! 🙂 Juu on Suomessakin tosiaan kauppoja joista Punoa saa, Snurre tossa mainittiin ja muistaakseni Kokkolassakin oli joku… 

   Tykkää

 3. Vierailija
  16.04.2015 klo 03:10

  Olen ihan kirjasi lumoissa, vaikea valita mistä aloittaa. Rauma Ullvarefabrikin lankoja ei taideta myydä Suomessa, suomalaista nettikauppaakaan en Puno-langalle löytänyt.

  minä tilasin Snurre-nimisestä nettikaupasta 🙂

  Tykkää

 4. Ihania kuvia, nuo maisemat on niin upeita. Ja kyllä sporttailuvinkitkin tarpeeseen tulee. P.S. Kirjasi on aivan ihana. En ostanut sitä pelkästään ohjeiden takia, siinä on paljon muutakin. Kiitos!

  Tykkää

 5. Olen ihan kirjasi lumoissa, vaikea valita mistä aloittaa. Rauma Ullvarefabrikin lankoja ei taideta myydä Suomessa, suomalaista nettikauppaakaan en Puno-langalle löytänyt.

  Tykkää

  1. Kiitos, tosi kiva kuulla! 🙂 Juu on Suomessakin tosiaan kauppoja joista Punoa saa, Snurre tossa mainittiin ja muistaakseni Kokkolassakin oli joku… 

   Tykkää

 6. Vierailija
  16.04.2015 klo 03:10

  Olen ihan kirjasi lumoissa, vaikea valita mistä aloittaa. Rauma Ullvarefabrikin lankoja ei taideta myydä Suomessa, suomalaista nettikauppaakaan en Puno-langalle löytänyt.

  minä tilasin Snurre-nimisestä nettikaupasta 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: