Amsterdamin reissussa

studiota, hotellia, tunnelmia

Kiitos hyvästä reissusta Pia, Marit ja Paulina! Ihan mielettömän taitavia, luovia,  mukavia, lahjakkaita, tanssivaisia, hauskoja ja hulluja naisia! 😛 Voisin tehdä tätä teidän kanssa ihan joka viikko! 😀

Pyöräliikenne on etenkin aamuisin todellinen nähtävyys. Vanhemmat vievät lapsiaan tollaisissa koreissa; parhaimmillaan lapsia kyllä seisoi(!) vielä tarakallakin.

Yövyimme viime reissullakin Hotel Teunissa, jonka sijainti on oiva tähän aamuruuhkan seuraamiseen aamupalalla.

 

 

Kuvauksia ja Paulinan stailaamaa studiota, johon me  kaikki olisimme voineet muuttaa asumaan. Huoh.^

Ei kyllä ehditty shoppailemaan…

 

Yövyin tällä kertaa yhden yön myös Hotel De Hallenissa, joka yllätti tosi positiivisesti. Monet hotellit olivat aivan loppuunmyytyjä (tai kalliita) ja päädyin rauhallisemmin sijaitsevaan De Halleniin ilman suurempia odotuksia. Mutta vau. Respassa ystävällinen komea nuori mies totesi että mun huone onkin sitten hotellin kivoimpia – olin varanut halvimman löytämäni, joten väsyneenä hymähdin mielessäni että niinhän ne kaikki sanoo. Tai että niin ne varmaan sanoo kaikille. Mutta jestas. Siis kyllähän koko vanha halli tyylikäine huonekaluineen oli vaikuttava, mutta kyllä nautin. Paljonkohan toi vanhan ratikkahallirakennuksen huonekorkeus oli? Viisi metriä?

 

Amsterdamissa on kuulemma tapana jättää tarpeettomat huonekalut ym. kadulle. Että siitä saa ottaa. Toi keinutuoli näytti vähän sellaiselta. Oisin ottanut! Ja penkinkin. Ja maalanut turkoosiksi ja koristellut värikkäillä tyynyillä.

 

Nyt on kyllä nenä niin pysyssä että hupsista. Jos nyt en kauheasti harrasta niitä kännykkäselfieitä, niin ei kyllä kannata näitä peiliselfieitäkään (ai kauhea). Eniten innoissani taisin olla kylpyammeesta, joka ei sijainut kylpyhuoneessa. Vaatteet olivat samat koko reissun (lukuunottamatta niitä kymmeniä, joita kuvattiin ;)).

 

Ihan De Hallenin vieressä sijaitsi hollantilaisen luomuruokaketjun Marqtin myymälä (kannattaa käydä!!!), joten hain iltapalaksi luomumehua, luomukarkkia, luomuviiniä ja luomusipsiä. Vain mehun ja karkit ehdin nauttia ennkuin tuli uni. 😀  Kyllä iltaisin on ollut ihan valmista kamaa ja vielä tänäänkin.

 

Kirjoittelin sen verran paljon omia Amsterdamin vinkkejäni marraskuussa, etten lisää tähän sen kummempaa. Etenkin kun tällä kertaa oli jotenkin vielä vähemmän aikaa kierrellä kaupunkia. Tuntuu kuitenkin vieläkin siltä, etten ole saanut ollenkaan tarpeekseni! Paljon on näkemättä ja hitsi, yöelämäkin ihan kokematta. 😉

Nämä ovat vähän sellaisia reissuja, että kun hotellilla kysytään onko kyseessä loma- vai liikematka, vastaan loma. Samalla tajuten että hitsi enkö kuitenkin ole töissä – aamusta iltaanhan tässä painetaan. Ja jos joku kysyy mitä me studiolla teemme, tekee mun mieli vastata, että en minä oikeastaan tee tällaista. Että olen vähän niinkuin vain jotenkin kummallisesti mukana tässä.

Ja kuitenkin, ihan oikeasti olen. 

Ihana, ihmeellinen reissu, mutta niin on ihanaa olla back in kullan kainalossa kotona perjantai-iltanakin. ❤

14 vastausta artikkeliin “Amsterdamin reissussa

  1. Joo ja suosittelen mieluummin kevättä kuin sitä marraskuuta 😛 Vaikka niinhän se taitaa olla kaikkialla… 😉

   Tykkää

 1. Noita laatikkopyöriä näkee nykyään tosi paljon myös Suomessa, ainakin Hesassa ja Tampereella. Mun kaveripiirissä monella kaupungissa asuvalla on auton sijaan laatikkopyörä, jolla on hoidettu jopa muuttoja…

  Tykkää

  1. Joo tosi kätevän näköinen! Tässä kadulla hauskuus oli se, ettei periaatteessa autotiellä näkynyt yhtään autoa, mutta pyöriä vilisi sitäkin enemmin edestakaisin tasaisena virtana… Eikä kellään ollut mitään sporttista pyöräilyasua. Hauskan näköistä!

   Tykkää

 2. Hollanissa nuo laatikkopyörät taitavat olla aika suosittuja. Asun pikku-paikkakunnalla keski-uusimaalla ja tytön kaverin isä on hollantilainen ja kulkevat tuollaisella laatikkopyörällä. Mä luulen, kuten edellinen kirjoittajakin kirjoittaa, että suomessa Hesassa taitaa olla enemmän noita. Kantsii kuulemma olla sähköavusteinen, se kun helpottaa lastin kanssa sekä mäissä ja pääse näin ollen pidempiä matkoja helpommin.

  Tykkää

  1. Joo varmaan pääkaupunkiseudulla nää ovat käytännöllisimpiä. Sähköpyörätuolilla on meillä kanssa mm. neuvolassa käytössä että terkkarit voivat tehdä kotikäynnit sähköfillareilla! 😀

   Tykkää

 3. Terkkuja Damin tuntumasta!
  Tuosta jos olisi kiikun vienyt, niin olisi sen omistajalle ikävä tullut. Seinän vieressä olevat istumapaikat ovat talossa asujien omia penkkejä. Lämpiminä kesäiltoina niillä sitten istuskellaan. Olen parhaimmillaan nähnyt kokonaisen ruokailuryhmän kadunkulmassa illanviettopaikkana. 🙂 Mutta tosiaan, kierrätys onnistuu myös kadulla. Tosin silloin tavara on selkeästi jätetty kadun puolelle, eikä seinän viereen.
  Päivi

  Tykkää

  1. Moikka, joo niin ajattelinkin; etenkin ton penkin olin ihan varma kuuluvan talolle, mutta keinutuoli seisoi sen verran kadulla että pieni epäilys heräsi. Joskaan mitään en varmaan uskaltaisi ottaa kysymättä! 😀 
   hyvää kevään hatkoa sinne Päivi 🙂

   Tykkää

 4. Moi, kiitos ihanasta blogista! Sun yhdessä kuvassa on rivi upeita inkkarihenkisiä nilkkureita/saappaita. Osaatko sanoa minkähän merkin ovat? Täytyy hankkia ❤
  Kesäheinä

  Tykkää

 5. Kiitos tästä, tuli reissukuume! Hieno matkalook, hiukka sähäkämpi kuin viimeaikaisissa postauksissa  =)

  Tykkää

 6. Amsterdam on ihana! Valitettavasti olen käynyt siellä vain työmatkalla, enkä ole niin ollen ehtinyt hirveästi tutustua kaikkiin ihaniin paikkoihin. Sen verran mitä ehdin katsella, ihastuin täysillä ja menen varmasti takaisin joskus.

  Tykkää

 7. Ihanan näköinen tuo neuletakki mikä sulla on päällä nahkatakin alla. Onko se itse tehty vai ostettu?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: