Tule mukaan lenkille! :)

 

Sunnuntai on meidän lenkkipäivä. Silloin voidaan kuluttaa monta tuntiakin lenkkiin. Tosin norjalaisten käsitys lenkistä on vähän eri; täällä ei juuri lähdetä kävelemään kävelyteitä omalta ovelta, vaan mennään sitten oikein retkipoluille vaeltamaan. Hyviä vaellusreitteja tosin on myös aika paljon, joten niitä on aika helppo valita oman asfattireitinkin sijasta. 

Norjalaisen, joka ei tykkää vuorilla vaeltamisesta, on usein vähän vaikeaa myöntää sitä. Vaellus on niin norjalaisten verissä, että on suorastaan noloa olla pitämättä siitä. Tiedättekö; vähän niinkuin suomalainen, joka ei pidä saunomisesta. Sekin on varmasti hyväksyttävämpää. Vaelluksesta kieltäytyminen kun on kaiken terveellisen ja reippaan (=norjalaisen) vastakohta. 

Mun onni, että satun rakastamaan kunnon vaelluslenkkejä. Tämä meidän lenkki nyt ei ole ollenkaan sellainen vuoristovaellus, joihin täällä usein viitataan, mutta yksi parhaista ihan omilla kylillä. Täällä meilläpäin kun ei niitä korkeimpia vuoria ja mahtavimpia vuonoja ole. Mutta tämän lenksun maaston vaihtelevuus tekee siitä tosi mielekiintoisen; ihan sankasta metsästä putkahtaa yhtäkkiä aava meri, taukoa voi pitää majakan varjossa ja kaiken kuivan kallion keskellä on yhtäkkiä kuuman kosteaa umpisuota.

Ja lapset. Olen niin ylpeä että ne (suht) mukisematta kulkevat tällaiset parin tunnin pätkät. En tiedä olisinko itse lapsena kulkenut. :'D Tänäänkin oli tosin vähän liikaa vaatetta mukana; mun reppuun päätyi loppulenkistä kolmet housut, kahdet paidat ja neljä kiveä(!). Ja kyllä Aino valitteli yhdelle ohikulkevalle naiselle, että me olemme kävelleet jo ihan kamalan kauan. Toivoi kai saavansa apua. 😀

 

Nyt maistuu siis uni. Hyvää yötä ja hyvää alkavaa viikkoa. ❤ 

 

 

 

 

8 vastausta artikkeliin “Tule mukaan lenkille! :)

 1. Ihania maisemia ja ne saatu hyvin ikuistettua.
  Kannattaa laittaa lapsille jalkaan vedenpitävät kengät saappaiden sijasta niin jaksavat paremmin liikkua 🙂
  Itse olen huomannut kuinka paljon paremmin retket sujuvat, kun on kunnon kengät eikä saappailla laahustamista.
  Teidän retkellä kyllä olette veden äärellä, että onhan se kiva vähän saappaitakin kastella 🙂

  Tykkää

  1. Joo mies puki ? Lapset istuivat autossa valmiina ja vasta lenkkipolulla huomasin että kulkivat raukat saappaissa… Siksikin varmaan ekstraylpeä etteivät enempää valittaneet… Jos taas ens kerralla täytyy itse tsekata lasten varusteet. Mut no, ei ne kauheasti tuntuneet haittaavan ja paljon oli tosiaan ihan vettä kahlattavana tossa lenkin varrella! 🙂

   Tykkää

 2. Ihana tapa tuo teidän sunnuntailenkki, jää hyviä muistoja lapsillekin lapsuuden sunnuntaista. Hienoa ettei yhdessäoloon aina tarvita jotain superaktiviteetteja ja -harrastuksia -yhdessä ulkoilu opettaa ja antaa kaikille luonnosta:)

  Tykkää

 3. Ihanat kuvat jälleen 🙂
  tätä hyvänmielen blogia on niin mukava lukea. Aito ja jotenkin aina positiivinen (mutta ei tekopirteä) sisältö. 🙂
  olisi kiva jos joskus tekisit kuvallisia (for dummies -tyyppisiä) ohjeita kampausten tekemisestä.
  kiitos kivasta blogista ja kaikkea hyvää syksyyn! 🙂

  Tykkää

 4. Ihanat maisemat ja meri ? niin kyllä täällä suomessaki käydään lenkillä muuallakin kuin koti ovelta ?

  Tykkää

 5. Ihania kuvia! Syksyllä nuo vaellusretket on kyllä ihan parhaita. Olemme käyneet lasten kanssa Nuuksiossa, vähän evästä reppuun ja metsään! Haaveissa olisi päästä Norjaan vaeltamaan. 🙂

  Tykkää

 6. Ihania kuvia taas! Mieletön tunnelma ja sävyt! 
  Luen useita blogeja, mutta jätän sinun blogisi aina viimeiseksi jolloin pääsen rauhassa nauttimaan upeista kuvista ja kodikkaasta tunnelmasta, tämä on mulle se kirsikka kakun päällä mitä blogeihin tulee:) 
  Etenkin nyt tässä kaiken negatiivisen uutisoinnin ja pahan mielen keskellä kaikki kaunis ja lämmin on enemmän kuin tervetullutta ❤ 
  Kiitos tästä ja hyvää loppuviikkoa! 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: