Älä luule…

 

Älä luule, etten olisi väsynyt. Ettenkö joskus olisi ihan loppu, hermo kireällä töiden jälkeen. Etten jaksaisi tehdä mitään. Etteikö keittiö olisi täynnä edellisenkin päivän tiskejä ja ruokia kun uusia pitäisi alkaa laittamaan. Etteikö joskus tulisi itku pekästä väsymyksestä. Etteikö koko elämä tuntuisi olevan jumissa. Etteikö tekisi mieli olla kipeä. Yksinkertaisesti. Jäädä sänkyyn makaamaan. Jäädä pois.

 

 

Äläkä luule, etten joskus olisi tosi kiukkuinen miehelleni. Teki mieli sanoa inhota tai vihata, mutta niin ei kai toisesta saa sanoa. Eikä niin miestään kohta tuntea, joten en sano. Mutta vitsi että joskus, etenkin edellä mainitun tunteen väsymyksen sivutuotteena, vitsi että joskus voisin sysätä kaiken syyn sen niskoille.

Etenkin silloin kun se on poissa! Voi silloin tekee usein mieli soittaa ihan vain huutaakseni luuriin että senkin kelvoton ääliö, täysin turha typerys kun et koskaan ole paikalla silloin kun tarvisi! Ja lyödä luuri korvaan. Siitä joskus salaa haaveilen.

 

 

Äläkä luule, ettenkö joskus inhoaisi asua Norjassa. Ettenkö olisi aivan täynnä maailman rikkainta, kaunista Norjaa ja hymyileviä, ystävällisiä norjalaisia. Eihän sitä saisi sanoa, eikä noin ajatella. Näinä pakolaisaikoina. Pitäisi olla tyytyväinen, että on turvallisessa maassa.

Aina ei vaan pysty ajattelemaan omaa napaa pidemmälle. Joskus vain inhoan kaikkea Norjassa. Silloin kun on ihan kamala ikävä kotiin, omille nurkille. Eikä kukaan ymmärrä tai tiedä mitä kaipaan, ei edes se oma mies. Ei se tiedä mun nurkkia ja kulmia, ei se tiedä mitä kaipaan. 

Älkää silti luulko ettenkö tajuaisi samojen – tai uusien – ongelmien löytyvän muualtakin. Jopa niiltä omilta nurkilta. Tajuan. Ja silti. Silti syytän joskus Norjaa.

 

 

Äläkä luule, että meillä olisi aina siistiä. Hahaa, naurattaa ajatuskin. 😀 Kämppä on kuin kaatopaikka yleensä pari päivää viikosta. Silloin suljen vain silmät, sammuttelen valot ja hautaudun sohvalle neulomaan kynttilän valossa. Suljen silmäni kaikelta sotkulta ja rentoudun iltaisin. Mun on pakko. Se on mun selviytymiskeino.

 

 

Mutta älä nyt pelästy, kaikki on ihan ok :D. Tätä postaustakin oli itseasiassa vähän vaikea kirjoittaa just nyt. Olen kai tosi hyvä unohtamaan ja pääsemään yli kurjista jutuista ja fiiliksistä. Melkein niinkuin tuli huono omatunto, että tällaista valitusta turhaan kirjoittaa.

Mutta kun.

Sitä vain, että älkää hitossa luulko, että mulla on täydellinen elämä ja aina hyvä olla. Ei tietty, eihän kenelläkään ole. Kuten sanottu, olen kai vain hyvä pitämään kurjat hetket minimissä, unohtamaan, menemään eteenpäin, keskittymään niihin asioihin, jotka ovat hyvin. Olen vihaamisen sijasta itkenyt ja kertonut ikävästä ja väsymyksestä. Ei niitä kannata sisällä pitää vaikka tuntuisikin nololta. Tai vaikka se toinen ei ymmärtäisikään, ei tietäisikään mun nurkkia ja kulmia. Ei se mitään. Kyllä se toinenkin jotain ymmärtää.

 

"The happiest people don't have the best of everything, they just make the best of everything."

 

 

^ Hikisenä tänään töistä ja jumpasta suoraan lihapullia paistelemaan ja perunoita keitelemään. Kukkakaalia napostellen.

Kostoksi jätin vastaamatta miehen puheluun, ihan vain koska tämä yöpyy hotellissa ja syö ravintollassa ja sehän ärsytti. Aikuista? Fiksua? No ei. En todellakaan aina ole. Älkää vain luulko.

 

Enkä muuten malta pitää silmiäni irti Mimmien paksusta kolmosesta, joka ihan kohta loppuu. Kymmenen sivua kai jäljellä, säästetty sänkyyn illaksi, kohta. ❤

 

57 vastausta artikkeliin “Älä luule…

 1. Just näin. Kenenkään elämä ei ole helppoa, jokaisella meillä on omat juttumme. Positiivinen asenne kantaa. Kiitos!

  Tykkää

 2. Kiitos kiitos kiitos ihana sinä ❤ ❤ Tämä oli juuri sen blogipostauksen minkä tarvitsin nyt lukea. Keskellä sotkuista kotia ja kun koko viikko mennyt kiukutellessa …Koska olen väsynyt ja surullinen monesta asiasta. Vaikka ei pitäisi koska minulla on asiat niin hyvin kuitenkin. Ehkä sinun ansioista jaksan tänään taas vähän tsempata ja laittaa pihaa syyskuntoon ja sytytellä pari kynttilääkin. Me naiset niin kaipaamme toistemme tsemppausta välillä. Kiitos vielä kerran ❤ Ja kiitos vielä kirjavinkistäkin 🙂

  Tykkää

 3. Nyt on pakko pitkästä aikaa kommentoida. Tässä oli niin paljon samoja fiiliksiä mitä itse välillä käy läpi. Rehellistä tekstiä, joka todella osui ja upposi minuun! Voi kun osaisi ja muistaisi sensuroida välillä vähän enemmän mitä suustaan päästää miehen harteille. 

  Tykkää

 4. Ihana kirjoitus! Samaistun täysin. 🙂
  Sitten on myös meitä, joilla olisi sukulaiset lähistöllä. Mutta niiden kanssa ei olla tekemisissä. Minun vanhempani eivät ole kiinnostuneita lapsenlapsistaan. Ei ole aikaa mukamas. Että samanlaista haikeutta ja kaipausta voi kokea, vaikka asuisi samassa kaupungissa omien vanhempien kanssa. Olen tehnyt surutyötä, luopunut haaveesta, että lapsillani olisi isovanhemmat. Toki kaipaan itsekin äitiä ja isää, mutta olosuhteet ovat olleet tällaiset jo 20 vuotta. Ja etenkin silloin kun väsyttää kaikki, silloin toivoisi äidin ajavan pihaan kauppakassi mukana. Sanoisi, että lepää sinä tämä ilta, minä hoidan lapset ja kodin. Haaveita…

  Tykkää

 5. Olipas rehellistä, arvostan. Joskus se väsymys vaan iskee eikä sille mahda mitään. Eilenkin yritin viikata lakanaa, jossa on kuminauhat kulmissa eikä millään tullut siistiä viikkausta. Siinä sitten yhdentoista päivän hulinat otti veronsa ja siihen se lakana jäi, lattialle. Onneksi tänään on ollut vapaapäivä ja saanut vaan haravoida syksyn lehtiä. En tiedä mitään niin rentouttavaa…

  Tykkää

 6. Ei mitään uutta auringon alla. 🙂 Kun hyväksyy tunteet ja ajatukset ja antaa niiden mennä ja tulla, siinä onni lyhykäisyydessään. Kenenkään elämä ei ole täydellistä, vaikka somessa varsinkin saattaa jollakin sellainen ajatus hiipiä mieleen. 😉

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: