Pimeillä kaduilla

joulua ja lunta odotellessa

 

 

Mietin vaan sitäkin tässä joulun alla. Että mikä on ehkä kaikkein parasta. Mikä tekee minusta onnekkaan joulun alla.

Se pikku seikka, että odotan joulua. Että pystyn odottamaan joulua innolla.

Se on monelle itsestäänselvyys. Että joulu on kiva juhla. Joulua odotetaan, stressataan, kiirehditään. Moni meistä on melkein tehnyt siitä jotenkin negatiivisen jutun; harmittaa kun rahaa menee eikä ole tarpeeksi. Odotukset ovat korkealla. Kotona ei ole muhkeaa joulukuusta eikä itsellä punaista esiliinaa ja piparitarjotinta. Ei keksi hyviä lahjoja. Tulee vähän sellainen olo, ettei riitä eikä tykkää. Vaikka voisi.

Sillä monelle se tykkääminen on ihan oikeasti mahdottomuus.

On paljon ihmisiä, jotka eivät jaksa mennä edes ruokakauppaan, sillä pelottaa että joku tulee toivottamaan hyvää joulua. Ja se on vielä kaikkein pienin murhe. Suurimmat murheet tapahtuvat kun on ihan yksin. Jokaisessa hetkessä. On paljon ihmisiä, joille joulu on vuoden raskainta aikaa. Tuo kipeitä muistoja. Monta viikkoa. 

 

Tämä on raskas aihe ja aihe, johon törmään paljon työssä juuri nyt, ja jota en siksikään halua painottaa täällä. Mutta oli pakko sanoa. Koska aihe on tärkeä, hyvä muistaa. 

On hyvä muistaa olla onnellinen, jos siihen on mahdollisuus; odottaa joulua ja nauttia joulunodotuksesta. Se on joulun tärkein ja paras lahja ja onni. Kaikki muu on plussaa. Paljon muuta ei edes tarvitse.

 

Äläkä huoli vaikket juuri nyt voisikaan. Jonain päivänä voit. Ja täällä jatketaan hyvällä mielellä. Niin kauan kuin niin onnekkaita ollaan että voidaan. ❤

 

 

38 vastausta artikkeliin “Pimeillä kaduilla

 1. Ai että makeita kuvia,ei näytä olevan lunta sieläkään,mutta vettä on tainnut sataa reilusti.Kiitos rohkeudesta jalkautua ulos.

  Tykkää

  1. Vettä on tosiaan satanut :’D Joo ulkokuvia ei kauheasti ole tullut otettua, mutta huomasin että saa tuolla pimeässäkin ihan hienoja! 🙂

   Tykkää

 2. Oi miten kaunis ja tärkeä teksti. Ja kuvat!

  Kuten kirjoititkin, muutos on mahdollinen. Omassa historiassani on hyvin traumaattisia jouluja, myöhemmin kovaa pakenemista ja suurta joulukauhua. Mutta ei enää! Jo kymmenisen vuotta asiat ovat olleet toisin, vaikka joulunaikaan liittyy paljon ikäviä muistoja.

  Välillä jo löydän sen odottajankin, ilosta jännittyneen ihmisen. Tummat värit, kynttilät, kirkon urut, laulut, punaviini, kuusi, pitkä aattoilta. Ja tietysti tärkeimpänä: omien lasten ilo, riemu ja huolettomuus ❤

  Tykkää

  1. ❤ ❤ ❤ vähän mietin että uskallanko kirjoittaa noin, että jonain päivänä asiat on paremmin. Mahtavaa saada heti esimerkki että se todella on mahdollista… Oh, nauti. ❤ Olet varmasti nykyiseen oloosi pääsyt itse omalla tahdonvoimalla ja asenteella, joten nauti. 🙂

   Tykkää

 3. Joulun odotus; se on parasta aikaa, hieman jännittää, vaikka onkin jo pitkälti aikuinen :D. Joululaulut ja valot, fiilis, hyasintin tuoksu, kynttilät…hiljaiset hetket. Itselläni on ollut taipumusta kauheaan joulustressiin, mitä lähempänä aatto on. Itse ole pyrkinyt muuttamaan omaa asennettani kesästä lähtien rennommaksi ja pyrin kääntämään ajatukset positiiviseksi…turha stressi ja negatiivisuus pois. Joulun alla tarvitsen paljon läheisten ihmisten läheisyyttä, haluan tehdä ja touhuta joulujuttuja lasten kanssa…yhdessäolon tärkeys korostuu Jouluna, minulla. Lunta tietysti toivotaan tännekin korkeuksille 😀 

  Tykkää

  1. Jep, koitetaan pitää tämä. 🙂 Mitä turhaan stressata, tärkein on jo ja kaikki muu on plussaa. Se lumikin, mutta sille me nyt ei ainakaan voida mitään. 😀

   Tykkää

 4. Kauniita kuvia <3. Vaikka pimeys on tänä vuonna tuntunut täälläkin voimakkaammin kuin koskaan, on joulun odotus juurikin sitä parasta. Sisällä saa joulun aikaiseksi, vaikka ulkona ei lunta sadakaan. Totta myös, että monelle tämä on rankinta vuodenaikaa. 

  Pidän valtavasti blogistasi ja miehesi kertomana oli juuri niin ihana kuvaus sinusta, mitä olen tätä kautta saanutkin. Kaunista, rauhallista ja ihanaa joulun odotuksen aikaa sinulle ja perheellesi ❤

  Tykkää

 5. Olipa todella kauniita kuvia ja hyvä muistutus siitä, mikä joulussa on kuitenkin tärkeintä. Oikein ihanaa jouluaikaa sinulle!

  Minna

  Tykkää

 6. Olipa todella kauniita kuvia ja hyvä muistutus siitä, mikä joulussa on kuitenkin tärkeintä. Oikein ihanaa jouluaikaa sinulle!

  Minna

  Tykkää

 7. Blogikirjoituksiasi on kiva lukea, koska niissä on syvyyttä, iloa, rohkaisua ja rohkeutta. Kuvat ovat kauniita, jälleen kerran tässäkin postauksessa. Ihanaa joulun odotusta Sinulle!

  Tykkää

 8. Asun Tansaniassa, ja olen viettänyt siellä pari viime joulua. Siellä joulustressistä ei ole tietoakaan. Jouluun ei liity siellä niin paljon maallista rekvisiittaa kuin Euroopassa, vaan se on lähinnä perheen yhdessäolon, kirkossa käymisen ja Jeesuksen syntymän muistamisen aikaa. Tietenkään joulu ei Tansaniassa näin suomalaisena ”tunnu joululta” kun tietyt tutut elementit puuttuvat (suku, kylmyys, lumi, jouluvalot, joulupöydän herkut, kuusi jne.), mutta nyt kun olen tänä vuonna Suomessa joulunvietossa, huomaan, että oikeastaan joulu Tansaniassa on kaikessa koruttomuudessaan aika kaunis ja kiireetön. Ei jouluun loppujen lopuksi niin kovin paljon tarvita. Sehän on ihmisen sisimmässä. ❤

  Ps. Aion kyllä nauttia tänä vuonna kaikista ihanista jouluherkuista ym. oikein riemulla. 🙂

  Tykkää

  1. Niinpä, jouluun ei kovin paljon tarvita. 🙂 Kaunis kommentti ja todella hyvä hyvä muistutus tämäkin… 

   Tykkää

 9. Ihanan sinisiä valopilkkuisia kuvia. Kaunista.

  Hyvää joulun ja lumen odotusta sinulle.

  Kapteenska

  Tykkää

 10. Kauniita, ja tunnelmallisia kuvia. Kuitenkin ihanan kirkasta, kun meilläpäin on taas lähipäivät olleet niin sumuisia ja hyvä että näkee eteensä.. Minulla on sellainen kuva entisestä elämästä Suomessa, että joulua stressattiin siellä paljon enemmän. Johtuen jo siitä valtavasta ruokamäärästä, mitä pöydässä pitää olla tarjottavana. Sveitsissä ei paistella kinkkua eikä kalkkunoita, vaan tarjotaan perinteinen kiinalainen fondue, joka on koottu erilaisista lihoista, dippeineen. Alkupaloiksi vain pieniä herkkuja, koska fondue on sekin aika raskasta.. Nautitaan kukin tahoillamme pieneistä ja tunnelmallisista onnenhetkistä. Kiitollisuutta unohtamatta.
  Rauhallista joulunaikaa teidän koko perheelle! 🙂

  Tykkää

  1. Kaikki supernaiset ja joulukokit; kukaan ei varmaan pahastu jos pöydässä on vähemmin tavaraa :))) Jos siltä tuntuu niin ota rauhallisemmin. ❤ Mehän mennään aina Suomeen valmiiseen pöytään eikä kukaan kamalan stressaantuneelta vaikutakaan, mutta luulen että kaikki vieraat toivovat ennenkaikkea isännillekin rauhallista joulua, viis tarjoiluista 😀 Kiitos hyvästä kommentista. 

   Samoin sinne. ❤

   Tykkää

 11. Upeita kuvia! Niin tunnelmallisia ja jouluisia. Siellä on niin kaunista, vaikkei sitä lunta vielä ole tullutkaan 😉 Ja tuo kaunis kirjoituksesi, tärkeä aihe ja hyvä muistutus mikä joulussa on tärkeintä.

  Hyvää joulua Johanna sinulle ja perheellesi ❤

  Tykkää

 12. Lapsuuden joulut oli kauheat alkoholi isan pilaamat. Vuosia inhosin ja kartoin joulua. Nyt tyttaren (3.5 v) kanssa on loydetty uudelleen ja eka oma kuusi on hankittu ja piparitalo koristeltu. Ei mitaan stressia, mennaa milta tuntuu- fiiliksella. omat traditiot luodann ja on vaikka pitsaa takeawayna jos ei muuta kerkee/haluu laittaa.

  Tykkää

 13. Oikein rauhaisaa ja oman näköistä joulun odotusta sinulle ja perheellesi. Ja samaa haluaisin toivottaa aiemmalle kommentoijalle, Tia B:lle. Jotain voimakasta läikähti sisälläni hänen kommenttinsa luettuani. Siinä oli samaa viisautta ja lämpöä kuin sinunkin tekstissäsi. Anneli

  Tykkää

 14. Tavallaan ymmärrän joulustressaajia (koska olen itse maailman suurin stressaaja ja perfektionisti esimerkiksi juhlien suhteen), mutta tavallaan mua melkein ärsyttää se. Muita juhlia voi vaikka käyttää siihen, että luo itsestään ja perheestä ja kodista täydellisen kuvan, mutta on melkein loukkaavaa, että se täytyy ottaa mukaan jouluun ja sitten loukkaantua ja stressata ja yleensä pilata muiden mieli sen takia, että kaikki ei mennytkään ihan täydellisesti. Vaikka täysi-ikäinen olen. niin silti vielä siinä iässä, jossa jouluja juhlitaan äidin ja isin luona, ja ”lapsena” voin sanoa, että kaikki aikuiset, te jotka joulusta stressaatte, meille ei oikeasti ole mitään väliä vaikka ruoka epäonnistuisi, vaikka koristeet ja kuusi olisi vähän niin ja näin, vaikka leipomukset palaa tai emäntä näyttää räjähtäneeltä. Meille ”lapsille” on vain ja ainoastaan tärkeää se yhdessäolo rakkaiden kanssa. Olen viime päivinä lukenut fb.ssä monia ”harmitteluviestejä, kun joulu on pilalla kun lapsille ei voida ostaa kaikkea mitä ne haluavat”. Toivottaisin näille ihmisille sellaisia terveisiä, että lapset kyllä kestävät ”pettymystä” jos paketista ei tulekaan sitä mitä kaikilta muilta, luultavasti muutaman viikon päästä asia on täysin unohdettu. Ja jos tuntuu, että oma kullannuppu ei kestä, on ehkä aika opettaa juuri niistä joulun tärkeistä puolista. Muistan kyllä ne teini-iän katkeruudet kun paketeista ei ikinä paljastunut niin upeita lahjoja kuin joillain muilla, mutta olen sitäkin onnellisempi että olen sen pettymyksen saanut kokea. Olen asunut jo monta vuotta ulkomailla ja perhettä näkee vain jouluisin ja kesällä, ja nyt jo viikkoja etuajassa tiedän, että joulun paras kohta tulee olemaan se, että saa äitin kanssa yrittää sopia yhdessä sohvalle loikoilemaan leffan tai kirjan kanssa, yhdessä suklaata syömään. Toivon, että kaikki joulustressaajat ymmärtäisivät tämän, että loppujen lopuksi se nuorinkin lapsi oikeasti osaa arvostaa onnellista ja rauhallista (ja epätäydellistä) joulua enemmän kuin sellaista, jossa aikuisten kasvoita on luettavissa stressi ja pettymys kun ”kaikki menee pieleen”. 

  Tykkää

  1. Loistava muistutus :)) Kiitos paljon kommentista. Etenkin toi, ettei se niin vaarallista ole jollei se lapsi saa kaikkea mitä on toivonut. Se on tosiaan ihan tervettä vaan kokea nekin pettymykset, aivan! 

   Vanhemmat, jotka nauravat epäonnistuneille leipomuksille ja viittaavat kintaalla kaikenlaisille täydellisyyksille kuusenkoristeista lähtien ovat lapselle kyllä niin parhaat! 😀 Aivan, yritän aivan varmasti pettymisen sijasta nauraa kaikelle mikä ei mene just niinkuin itse olisin toivonut! 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: