(Pieni) perjantaikaaos

Mun päivä alkoi ihanasti kunnon kirpeällä hiihtolenkillä – tai eihän teille kannata kymmenen asteen pakkasista puhua, ihan perfect hiihtokelihän se oli! 😀 Aamusta pinkaisin ladulle; meillä kun voi lahteä suoraan kotiovelta suksilla. Noin 100 metriä joutuu lykkimään kävelytien reunaa (ovat mokomat alkaneet hiekottamaan niin ei pääse enää keskellä tietä menemään), mutta sitten alkaa pelto, jolle on tehty latu ja pelon jälkeen ihan pururata. Että eihän tässä voi olla hiihtämättä. Tänä aamunakin meinasin lähteä ihan vaan mukavalle pikku lenkille, ettei suihkuun tarvis ja niin edelleen. Instasta jokunen teistä jo huomasikin että tuliko kuitenkin hiki. 😀

Noin muuten kämppä on taas jonkinsortin kaaoksessa, mutten ole kummemmin suoraan sanottuna edes siivonut. Vaikka tarkoitus oli. Leikittiinkin legoilla ja tehtiin tacoja. Lapset (kaksi 8-v. poikasta ja yksi pieni Aino <3) saivat jopa limsaa perjantain kunniaksi ja mietinpä, että tollasesta pinkistä muovilasista otan itsekin yhden siiderin tässä illalla Skavlania katsellessa. Näytti niin hyvältä. 

Joten heippa!! 😀

(Mulla on muuten aika monta postaustoivetta työn alla – ainakin ajatuksissa: vaatekaapin perusjuttuja, mattoasiaa, kauneudenhoidon lemppareita ja ruokavaliostakin; lähinnä nyt just sokerista meinasin vähän kirjoitella. Että en ole unohtanut. 🙂 Monta hyvää ajatusta olisi ainakin. ;))
 

Laitetaan tähän yksi vähän rauhallisempi biisi, jotenkin tuntuu että oli sen verran vilinää tänään että jotain istumamusiikkia tähän iltaan. 

Rentoa perjantai-iltaa! ❤

28 vastausta artikkeliin “(Pieni) perjantaikaaos

  1. Moikka, Kiitos, yleensä minä itse kaukosäätimellä, mutta nyt se meni just rikki, pari näistä on Ollin ottamia 😀 Sen mielestä on superhauskaa napsia kuvia mutta en kyllä yleensä lapsia enkä edes miestä. Eli yleensä aina otan itse. 🙂

   Tykkää

 1. Ihanat tulppaanit ja Aino ❤ meiltä lähtis ovelta kanssa latu suoraan järven jäälle. Sukset vaan puuttuu. Mutta eiköhän asia korjata ensi viikolla. Hiihtäminen on niin hauskaa!

  Tykkää

 2. Ihania kuvia jälleen kerran! Pisti hymyilyttämään kun sattuu olemaan samanlainen kattaus olohuoneenpöydällä ja kirjapinoon just tänään päivällä hommasin tuon Tove-kirjan:) estetiikka tarttuu!

  Tykkää

 3. Kivat nuo Ainon housut. Onko ne kotihousut vai mitkä? Mun 6 v ei suostu laittamaan sukkahousujen päälle mitään trikoohousuja. Ainoat mitä suostu laittamaan on polarnin villahousut.

  Tykkää

  1. Ne on sellaiset villaiset välihousut, ei ihan pitkät kalsarit vaan vähän löysemmät. Stormbergilta mies käynyt hakemassa 🙂 Tykkää niistä kovasti!

   Tykkää

 4. Hei Johanna, ja kiitos inspiroivasta blogistasi. Olen juuri saamassa valmiiksi kirjassasi olevaa Martta-neuletakkia ja olen pähkäillyt että minkä verran hartiakappaleista kiinnitetään selkäkappaleeseen; selkäkappale kun on melkein samanlevyinen kuin hartiakappale. Kuvista asia ei selviä. Onko tarkoitus, että takakappale on ylhäältä tosi kapea = tiukka? Olen mielestäni tulkinnut kirjan ohjetta oikein. Olisin erittäin kiitollinen vastauksesta ennenkuin virkkaan reunat.

  Tykkää

  1. Yritän vastata :)) Raglankavennuksissahan sekä etu- että takakpl kapenee 12 silmukkaa ja hartiaosiolle jää aika vähäntuntuisesti silmukoita. Se korjaantuu kuitenkin hihojen kiinnityksen jälkeen; hihat kun alkavat tosi ylhäältä ja peittävät kokonaan hartiat. Sunhan ei tässä vaiheessa vielä tarvitse virkata reunoja, vaan kiinnittää hihat ensin, mutta kokeile vähän päälle ja jos selkäosio tuntuu ihan liian tiukalta, lisää sitten hihoihin vähän silmukoita niin saat sitä kautta lisää leveyttä selkä-hartiaseutuun. 🙂 vaikka kuusi silmukkaa enemmän kuin ohjeessa sanotaan. Toivottavasti auttoi!!!

   Tykkää

   1. Kiitos vastauksesta, olin jo ensin hihat kiinnittänytkin, koska tuntui paremmalta ratkaisulta, mutta jäi vaan mietityttämään olinko tehnyt oikein. Virkattu reunus pääntiehen varmaan siistii sopivasti lookia 🙂  Ja eikun virkkaamaan.

    Tykkää

 5. Piti muuten kommentoida aiemmin, kun joko sinä tai joku lukija (muistaakseni lukija) käytti murtsikka-termiä hieman hassusti. Murtomaahiihtohan ei siis tarkoita pelkkää perinteisen tyylin hiihtämistä vaan myös luistelutyylillä etenemistä. (Murtomaa)hiihto eroaa kuitenkin laskettelusta, josta myös käytetään joskus termiä hiihto. Siksi varmaan osa käyttää ”normaalista” hiihdosta puhuttaessa sanaa murtomaahiihto, jotta muut varmasti ymmärtäisivät, että kyse ei ole laskettelusta.

  Tykkää

  1. Kiitti selvennyksestä, mullekin tää oli vähän epäselvä, puhun varmaan aina murtsikasta!

   Tykkää

 6. Hei,  muistatko mistä tuo kaunis matto (valkoinen matto mustalla salmiakkikuviolla) on hankittu? Kiitos kauniista blogista, kirjoituksistasi sekä kuvista huokuu lämmin tunnelma, normaalista arkielämästä lukemisesta jää poikkeuksetta aina positiivinen fiilis!

  Tykkää

 7. Hei johanna☺️ Aloitin vihdoin ( monen vuoden jälkeen) kutomaan ja aloitan Puno-villatakin teolla. Siis aivan ihana tuo puno-lanka, olihan se kallista lankaa mutta ostin ihan senkin takia että varmasti aloitan 😄. Mukavaa viikonloppua sinulle ja lämmin kiitos blogistasi, olet saanut ihmeitä aikaan…. Siis että kudon taas ja suurella intohimolla.

  Tykkää

 8. Hei!oliko tuo edellisen postauksen villatakki omatekemä,kun yritin etsiä siihen ohjeita.Aloitin sitten Skappelin,mutta seuraavaksi voisin tehdä sen:).Kiitos ihanasta blogista ja herkullisinta neuleohjeista,tekisi mieli aloittaa kaikki kerralla 😀

  Tykkää

 9. Minuakin kiinnostaisi tuo ed postauksen villatakki. Ja tulin vain sanomaan, että tsemppiä, kun luin äsken tuon haikkopostauksen kommentit. Jos olisin sä, en kyllä jaksais enää. Huh ja huh. Tää nettimaailma ja siellä käyttäytyminen onihan riistäytynyt käsistä 😦

  Tykkää

 10. Kiitos kun jaksat pitää blogia, sinulla on niin kauniita kuvia ja ihanan positiivinen tapa suhtautua elämään ja kirjoittaa! ja kuvasi jaksavat aina ilahduttaa minua!

  Tykkää

 11. Mä olen myös ihaillut tuota olkkarin mattoa. Onko se mistä hankittu? Saako myös Suomesta tai jostain verkkokaupasta? Vähän mietityttää sopivuus lapsiperheeseen, mutta miten teillä onnistuu? Onko se villaa? Vesipestävä? Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: