Työviikon päätteksi asua ja arkista asiaa

nahkatakki Bershka (secondhandia) / villatakki (omatekemä) / pellavamekko by Pias (saatu) / nilkkurit Henri Lloyd (saatu)

Huh, onpa taas pitkä aika viime blogipostauksesta, yyh. Työviikko on vaan mennyt niin kiirrellä ja ollut hektinen. Vähän aikuisemmissa asuissa tällä kertaa – kuvia olen justiinsa ehtinyt ottamaan, mutten bloggaamaan kun se unikin on iltaisin ottanut oman osansa :D. Se niin tärkeä uni. Huomaan muuten etenkin ihon kunnossa (näin vanhemmalla iällä, vähitellen ;)) jos yöunet jäävät liian vähille; sekä ihon veltostumisena että epäpuhtauksina. Iho nyt on mulla muutenkin se, joka reagoi aina kaikkeen helpoiten. Mun on pakko kirjoitella aiheesta paremmin joku toinen kerta, lähinnä sokerin vaikutuksista ihoon (ja kaikkeen muuhunkin). Olen nimittäin nyt tammikuussa vähän puolivahingossa syönyt huomattavasti vähemmin sokeria ja sen(kin) huomaa. Mutta siitä tosiaan joku toinen kerta, ei ollut tarkoitus nyt. 😀

Nyt on vaan niin hitsin hyvä että on perjantai. Mulla on nyt jotenkin suoraan sanottuna ihan sellanen mukiloitu olo tän viikon jäjiltä. 😀 Joka ilta nimittäin ollut jotain treeniä (eilen kaksi) ja vähän kaikki paikat kipeänä nyt. Hyväähän se tietty vaan tekee :P. Mieskin on ollut aika paljon poissa viime aikoina, mikä tuntuu sillä että aika paljon (kaiken?) on taas joutunut ehtimään itse. Ja vähän niinkuin alkais nuhaakin kehittelemään (ei ehkä ylläri tässä tahdissa), mutta siihen mulla ei kyllä ole aikaa, joten nyt on pakko rauhottua ja parannella (hitsi viikonloppuna on kyllä kuubalaista salsakurssia). Tänään onneksi fysio, pääsen hoidettavaksi <3. 

Joskus kyselette, että miten ehdin tehdä kaikkea. Tuli nyt vaan jotenkin mieleen. 😀 Omasta mielestäni en tee kamalasti mitään; tai en mitään mitä en halua tai mikä tuntuu väsyttävältä ja vie energiaa. Joskus saatan buukata vähän liian monta ohjausta (kuten tälle viikolle, ja sitten vähän kaduttaa) ja joskus tulee vähän kiire, mutta hyvin harvoin tunnen itseäni stressaantuneeksi. Luulen, että se on ihan kiinni siitä mitä haluaa tehdä ja minkä tuntee merkitykselliseksi. Mun mielestäni töihin on joka aamu kiva lähteä ja vielä innokkaammin odotan että pääsen hakemaan lapset töiden jälkeen kotiin ja syliin. ❤ (Se on kai päivän lämpimin ajatus.) Jumppatunteja on tosi mielenkiintoista suunnitella ja blogin tai käsityön parissa rentoudun ja nautiskelen. Kaikki ne jutut mitä teen, antavat paljon; sekä hyvää oloa, onnistumisen tunnetta että energiaa. Että sen puoleen do more of what makes you happy pitää paikkansa. 😉

Hyvät harrastukset ja mielekäs tekeminen arjessa ovat tärkeitä itsetunnon ja juuri onnistumisen tunteiden kannalta ja lisäävät sitä jaksamista ja sisäistä hyvää oloa. Mulle harrastuksiksi on luonnollisesti valikoitunut ne jutut, joista oikeasti pidän ja nautin (ei siis syystä esimerkiksi painonnosto tai koripallo, vaikka molempia olisi hirmu cool harrastaa :'D) ja vähän lastenkin ehdoilla jutut, joita voi tehdä kotona.

Vastaus on kai siis että ehdin, koska haluan niin kovasti ehtiä. 🙂 

Jeps. Näihin ajatuksiin,

Hyvää perjantaita. ❤

37 vastausta artikkeliin “Työviikon päätteksi asua ja arkista asiaa

 1. Hei! Kerrot että miehesi on paljon pois kotoa ja pyörität arkea välillä yksin. Saanko kysyä, miten olet käytännössä järjestänyt lasten hoidon iltaisin? Tai siis ymmärsinkö oikein että vetämäsi jumppatunnit ovat iltaisin? Itse olen tilanteessa, jossa mies tekee vuorotyötä ja sukulaiset ja muut mahdolliset lastenhoitajat asuvat kaukana. Näin ollen minun on melko mahdotonta aloittaa esim. säännöllistä harrastusta, pääsen omiin menoihin vain silloin kun mies on iltaisin kotona. Puhumattakaan siitä että pääsisimme miehen kanssa edes joskus kahdestaan jonnekkin. Asumme lisäksi melko pienellä paikkakunnalla, josta tuntuu olevan vaikeaa saada lastenhoitoapua edes rahalla. Onneksi lasten kanssa voi ulkoilla ja tehdä kaikkea muuta mukavaa, joten en koe että jäisin mistään suuremmin paitsi. Mutta olisi ihana kuulua esim. johonkin ”urheiluporukkaan”, joka tapaa säännöllisesti enkä minä olisi aina se joka joutuu sanomaan etten pääse koska mies on töissä. Voi olla että olet joskus kirjoittanutkin tästä, mutta minulta se on mennyt ohi.  

  Tykkää

  1. Kysy paikalliselta MLL:ltä ”tukihenkilöä”. Siellä on vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka käyvät perheissä vaikka lapsia hoitamassa muutaman kerran kuussa. Eikä tämä maksa mitään.

   Tykkää

   1. Erään MLL-yhdistyksen puheenjohtajan roolissa huikkaan tähän väliin. Eli MLL:llä on perhekummitoimintaa, mikä tosiaan on perheelle ilmaista. Avun ja tuen tarpeessa olevalle perheelle ohjataan oma perhekummi. Esim. yksinhuoltajuuden, sairauden, tukiverkostojen puuteen, nuoren vanhemmuuden, puolison matkatyön ym takia. Perhekummi tapaa tuettavaa perhettä kerran tai pari viikossa. Perhekummitoiminnassa sovitaan perheen kanssa tavoitteet yhteiselle toiminnalle. Perhekummi ei ole lastenhoitaja eikä kodinhoitaja.

    MLL tarjoaa hyvin edullista lastenhoitoapua 8e/h ja matkakulut. Toisaalta myös useassa kunnassa tarjotaan ilman lastensuojeluasiakkuutta perhetyön muotona perhetyöntekijää 4h/viikko. Tämä on maksullista. Tämä on yleensä virka-aikaan, mutta toisaalta avun voi tilata usein myös palvelusetelillä. Tosin palvelusetelillä hintaero tulee maksaa itse.

    Halusin tällä pointilla korjata virheellisiä huhupuheita mitä näemmä perhekummitoiminnasta on. Ja vielä, varmasti miehesi vuorotyön kautta sinulla voisi olla mahdollisuus saada perhekummi, jos toimintaa teidän piirissä on. Ja toisaalta, kummeista on hirveä pula, varsinkin maahanmuuttajien perhekummeista, joten jos jotain lukijaa inspiroi, niin yhteys vaan omaan MLL piiriin!

    Tykkää

   2. Valitettavasti paikkakunnalla jossa asun ei ole MLL:n toimintaa ollenkaan. Sikäli kummallista, että monella paljon pienemmälläkin paikkakunnalla toimintaa on. Kysyin neuvolastakin olisiko heillä tiedossa järjestöä tms. josta voisi ostaa lastenhoitoapua, mutta sellaista toimintaa ei täällä vain ole. Kyllä meillä todella tiukan paikan tullen on lastenhoitoapua saatavilla, mutta ihan joka asiassa emme haluaisi vaivata. Mutta kiitos vastauksestasi, toivottavasti siitä on apua jollekin toiselle!

    Tykkää

  2. Tosi kiva että täällä vastataan ja autetaan, kiitos!
   Meillä ei myöskään ole mahdollisuutta tällaisiin lapsenvahtipalveluihin; tai en ole ehkä kokenut että tarvitsisin apua lastensuojelun tms kautta. MLL tapaista toimintaa täällä ei ole; kuulostaa hyvältä! Eli olen suunnitellut jumpat osittain työaikaan; meillä on puoli tuntia /vko työajasta lupa treenata niin olen perustanut yhden zumbaryhmän puoliksi työaikaan 😉 Ja muuten meidän salilla on onneksi lapsipatkku. Tosin nyt vähitellen lapset alkavat jo pärjäämään kotona kahdestaankin pieniä hetkiä; aika sidottu olen ollut minäkin… Eli ei mitään suurta apua ja ratkaisua tule täältä! 😀 Pakko munkin on ollut jättää moni harrastusvaihtoehto täysin harkitsematta. Mutta ei se mitään, olen löytänyt hyviä vaihtoehtoja kotona 😀

   Tykkää

 2. Tätä sun blogia on aina niin ihana lukea. Tulee aina niin hyvälle tuulelle. Kuvatkin on aina niin ihania❤️!

  Tykkää

 3. Johanna,
  Täältä blogista käyn minäkin aina hakemassa inspiraatiota ja levähtämässä kauniiden kuvien äärellä😊 Tuo on totta, että asioita jaksaa tehdä, kun ne ovat mielekkäitä ja tärkeitä juttuja.Tosin joskus esim. liikkumaan lähteminen laiskottaa, mutta kun pääsee jo ovesta ulos, niin fiilis on jo toinen. Mielessä on jo pitkään ollut kokeilla jotain sun neuleohjetta, paita mielessä.En ole ihan aloittelija neulomisessa, mutta en eksperttikään( mm pipoja, kaulahuiveja, vauvan nuttu valmistuneet.Mitä ohjettae suosittelisit?
  Aurinkoista kevättä!

  Tykkää

  1. :)) kiitos 🙂 vaikka tämä neule on superhelppo ja nopea; etsi Iselin -hakusanalla niin löytyy varmaan ohje täältä blogista! 🙂

   Tykkää

 4. Hyvää  viikonloppua ja kiitos taas ajatuksista.

  Olinkin jo huolissani, kun sinusta ei ole kuulunut maanantain jälkeen mitään 🙂

  Tykkää

 5. Heippa Johanna!

  Helpottavaa kuulla, että muillakin on ylijyrätty olo loppuviikosta 😀 Itsekään en mielelläni valita, mutta joskus on ihan ok todeta, että onneksi tämäkin viikko on lopuillaan 😉

  Eilen zumbatunnilla mieleeni pälkähti yllättäen, että olisiko sinua mahdollista saada joskus Suomeen pitämään zumbatuntia? Ja tarkemmin ottaen tänne Tampereen suunnalle? 🙂

  Rentouttavaa viikonloppua! ❤

  Tykkää

   1. Moi!

    Jos joskus intoudut tälle idealle niin tekaiseppa samalla kokonainen suomen tournee, muutama suurin kaupunki ja vaikka niin, että vetäisit tunnit vaikka sekä kokeneemmille zumbailijoille, että myöskin sellaisille joita laji voisi kiinnostaa mutta eivät ole koskaan uskaltautuneet kokeilemaan. Itse tunnustan kuuluvani ”sakkiin nimeltä zumba-virgins” mutta juurikin sinä olet saanut blogissasi homman kuulostamaan niin kivalta, että varmasti tulisin tunnillesi jos sellainen tilaisuus järjestyisi.

    Tykkää

 6. Pidän sun blogista ihan hurjasti! Kirjotat niin erilailla kuin muut seuraamani ja sun jutuista saa iloisen mielen, ihan joka kerta. Kiitos siitä 🙂

  Tykkää

 7. Hyvää viikonloppua!

  Kiitos ajatuksistasi, ihmettelin ettei ollut moneen päivään blogipäivitystä. Joko lumet suli sieltä? 

  Ihana tuo sinun neuletakkisi, millainen kaulus/ etumus siinä on? Olisi kiva kokeilla neuloa suunnilleen tuollaista. Minulla on yksi vaiheessa, mietin millaisen ”etumuksen” tekisin siihen.

  Tykkää

  1. Heippa Kirsi; joo täällä on ollut ihan sadekelit taas! Phuuh… Neuleessa on ihan avoin suora etumus; ohje neuleeseen pitäisi löytyä hakusanalla Iselin. Tai Googlessakin ”kalastajan vaimo Iselin”.

   Tykkää

 8. Hyvää viikonloppua!

  Kiitos ajatuksistasi, ihmettelin ettei ollut moneen päivään blogipäivitystä. Joko lumet suli sieltä? 

  Ihana tuo sinun neuletakkisi, millainen kaulus/ etumus siinä on? Olisi kiva kokeilla neuloa suunnilleen tuollaista. Minulla on yksi vaiheessa, mietin millaisen ”etumuksen” tekisin siihen.

  Tykkää

 9. Hei mikä sinun mielestäsi on paras kuorintavoide? Joskus suosoittelit jotain tiettyä, mutta onko se edelleen suosikkisi?

  Olen samaa mieltä muiden kommentoijien kanssa, että edellisen postauksen paita sopii sinulle ihan mielettämän hyvin! Muistelen myös liilan kirjavaa värikästä mekkoa, joka sinulla on joskus ollut päällä blogin kuvissa. Se oli tosi upea päälläsi. Jostain syystä silti itsekin pidän aina tosi neutraaleja värejä, harmaa, beige, musta,…

  Hyvää viikonloppua!

  Tykkää

  1. Joo tykkään kovasti tollasesta vähän murretun pehmeästä persikasta 🙂 ja väreistäkin, tottakai!
   Joo, Cliniquen exfoliating scrub on jo vuosia ollut mun ykkönen 🙂

   Tykkää

 10. Jaan kyllä niin ajatuksesi! Ihmisillä on nykyään niin valtava ulkopuolelta tuleva paine ja stressi, että miksi sitä pitäisi itse lisätä varsinkaan kun sitä voisi yhtä hyvin vähentää tekemällä vapaa-ajallaan asioita joista nauttii. Itseään pitää pitää hyvänä ja kohdella armollisesti, siinä ei ole mitään itsekästä tai väärää. Mulla on ollut jo vuosia käytössä tapa, etten sovi tai suunnittele etukäteen vapaapäiviksi mitään ohjelmaa. Jostain syystä ne menot alkavat tuntua ikäviltä velvoitteilta siinä vaiheessa, kun se kauan odotettu vapaapäivä koittaa. Siksipä pyrin pitämään vapaat ihan blankkoina ja tekemään asioita spontaanisti sen mukaan, mikä kulloinkin tuntuu hyvältä.

  Levollista viikonloppua! 🙂

  Pionimetsän Tiina

  Tykkää

  1. Aivan totta noi paineet ja stressi… :/ todella järkevää yrittää pitää vapaat vapaina; se on niin totta että moni kuvakin juttu muuttuu velvollisuudeksi jos niitä alkaa sopimaan liikaa. Paras ottaa ex-tempore! 😀

   Tykkää

 11. Heippa, minua kiinnostaa tietää mistä olet hankkinut tuon ”irtokäden”, jossa pidät rannekorujasi. Olen haaveillut jostain tuonkaltaisesta sormuksille, ja näköjään niissä voisi pitää rannekorujakin. Tulisi varmasti useammin pukeuduttua koruihin, kun saisi no jotenkin kivasti esille. Nyt en käytä ikinä mitään – paitsi joskus muutamaa kaulakorua, koskapa ne roikkuvat vessan seinällä ruuvissa.. 

  Tykkää

  1. Löytyisikö noita taidetarvikkeita myyvistä liikkeistä? Sellaisissa olen muistaakseni niitä nähnyt.

   Tykkää

 12. Tätä blogia on kyllä mukava lukea, tervejärkisiä ajatuksia.. 🙂 Ja sinun kuvat on aina niin kauniita! Onko sinulla muuten luonnonkiharat hiukset vai joku käsittely niissä? Tosi kivan näköiset ja ihania, rentoja ponnareita 🙂

  Tykkää

  1. Mulla on joo aika luonnonkiharat, mutta nyt nukuin kyllä ranskalainen letti päässä niin tuli vähän lisää kiharaa. Kiitos 🙂

   Tykkää

 13. Muistanko väärin että teet alle 20 tuntista työ”viikkoa”? Olethan usein maininnut muutoinkin että Norjassa työtahti on jotain ihan muuta leppoisuudessaan mitä täällä meillä, kaffetellaan ja jutellaan kaikessa rauhassa terveydenhuollossakin, alan ihmisenä muistan ikuisesti kadehtien ne kertomuksesi 🙂

  Tykkää

  1. 😀 olen joskus lasten vauva-aikoina kai tehnyt 20-tuntia, mutta nyt on jo vuosia ollut vähän enemmän 🙂 Nykyisin mulla on perjantait vapaat eli teen nelipäiväistä viikkoa. Toisaalta en kyllä tiedä viikon tuntimääriä jos kaikki työt lasketaan; jotenkin tuntuu ettei mulla juuri vapaapäiviä ole 😀 Yhtään valittamatta ❤

   Tykkää

 14. En tiedä onko joku muukin joskus toivonut tätä, mut ois aivan mahtavaa saada sulta zumbaohjaus vaikka yhden biisin verran. Se voisi olla pieni videomuodossa oleva ystävänpäivälahja lukijoillesi, koska me ollaan niin kivoja!

  Tykkää

 15. Joo, olisi ihana saada Johannalta jumppavideo! Sellainen jota voisi kotona tehdä! Toivoisin myös makuuhuone-aiheista sisustuspostausta. Havahduin tässä viikolla katsomaan meidän makuuhuonetta ’toisin’ silmin ja totesin, että nyt olisi aika vähän uudistaa pienillä jutuilla. Budjetti ei riitä isoon remonttiin mutta olisi kiva saada vähän vinkkejä.  

  Tykkää

 16. Hei, hieno idea tuo zumbavideo 🙂
  Piti kyllä oikeasti tulla kommentoimaan myös tammikuun ja helmikuun kirjoituksia kerralla.
  Maanantaivinkki oli (nyt huomasin itsekin soveltaneeni sitä vuosia) sellainen, joka sai hymyn huulille. Itsellä on se sama tunne. Se auttaa maanantain jaksamisessa tosi paljon. Toiseksi haluan kiittää vaatekaappivinkeistä. Tuli tarpeeseen. Kolmanneksi totean, että paljon olet miettinyt ja joutunut miettimään somen vaikutuksia. Blogiasi seuraan sen takia, että siinä yhdistyy inhimillisyys, aitous, kauneus ja samalla välittyy kuva lämpimästä ihmisestä (ja äidistä) ❤ Ehdottomasti siis inspiroi.

  Tykkää

 17. Vilka otroligt vackra och stämningsfulla bilder! Du tar alltid fina bilder, men jag tyckte att de här var extra fina!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: