Herkullista huomenta <3

yhteistyössä Nestle Cheerios

 

Huomenta :)) 

Syöthän jotain tänä aamuna ennen kuin lähdet liikkeelle? ❤ Onhan sulla aikaa – otathan aikaa itsellesi? Voitko tästä lähin nousta kymmenen minuuttia aiemmin ja nauttia hyvän aamupalan; kertoa itsellesi jo heti aamusta että olet tärkeä?

 

^Vähän tollasia fiiliksiä mulla on aamupalasta. Joskus en muka ehdi kuin juomaan lasillisen tuoremehua (noloa edes myöntää). Kiirehdin autoon ja poden huonoa omaatuntoa jo matkalla töihin. Aiheutan itselleni stressiä, matalaa verensokeria ja huonoa omaa- ja itsetuntoa. Heti aamusta. 

Se ei niiiin kannata. Aamupalalla on iso merkitys, pidän sitä niin tärkeänä. En niinkään kaikkien fyysisten vaikuttimien tähden kuin psyykkisten. Mulla on kaikin puolin paljon tasapainoisempi olo koko päivän jos ehdin syömään kunnon aamiaisen. Tasapaino saattaa tosin suurilta osin johtua juurikin tosta verensokerin tasaisuudesta. 😉 

Mitä sitten syömme? Meillä on aika usein puuroa. Ohra-kaura-seos on paras (täällä saa ainakin kaupasta 80%ohraa/ 20% kauraa -seosta). Puuron päälle jotain marjaa tai hedelmää ja mahdollisesti hunajaa. Lapset rakastavat muroja jogurtissa tai maidossa. Ja smoothieta. Aamupalasmoothieen kannattaa muuten heittää sekaan ainakin yksi kananmuna; se antaa paitsi kuohkeutta, myös proteiinia heti päivän alkuun!

Meillä on myös kai aina lisukkeena jotain marjaa tai hedelmää. Ne ovat jotenkin niin raikkaita ja menevät helpommin alas kuin leivän pureskelu. Se se kai tärkeää on että löytää aamiaiseksi jotain, mitä haluaa syödä. Mitä voi nautiskella. Puuro ja kaffi on mulle aika sellainen perfect. 🙂

Lisää aamupalainspiraatiota voi kurkata täältä! :))

 

Tiesittekö muuten, että kun norjaksi ja ruotsiksi aamiainen on frokost/ frukost, onkin se tanskaksi lounas? Että Tanskassa ei kannata kysellä frokostin perään jos toivoo ruokaa aamulla (se on sitten morgenmad). Tuli vaan näinkin tärkeä juttu mieleen, heh. Nää on näitä norjalaisten/tanskalaisten suuria vaikeuksia kun ei ymmärräkään toisiaan. 😉

 

Hyvää, herkullista päivää!  😀

 

 

 

13 vastausta artikkeliin “Herkullista huomenta <3

 1. Herkullisen näköistä, nam! Kertoisitko vähän teidän aamun aikatauluista, miten aikaisin itse heräät, ja lapset? Meillä tuntuu olevan joka aamu turhan hoppu 😉 Aurinkoista päivää sinulle!

  Tykkää

 2. Moi Johanna! Ihana aamupala ja ihanasti katettu. Muhun kolahti toi, kun kirjoitit että aamupalalla voisi heti aamusta kertoa itselle, että olet tärkeä. Itse olen ahmimishäiriöstä kärsivä bulimikko, joten aloitan heti aamusta kamppailun syömisen tarkkailun kanssa. Yritän opetella aamiaista ilman että aiheuttaa ahmintaa, mun päivä pysyy paremmin hanskassa syömisen suhteen ilman aamupalaa. Mut kaikki ollaan erilaisia ja toivon että oppisin syömään terveellisesti säännöllisesti ilman ahmintaa. Tämä, ja monet muut juttusi tsemppaavat mua siihen, Kiitos☺! Aurinkoa!

  Tykkää

 3. Aamiainen on tosiaan päivän tärkein ateria!

  Arkisin se on täällä vähän nihkeä, mutta viikonloppuisin tykkään panostaa! Silloin on aina tuoreista hedelmistä salaattia ja muuta herkkua ❤

  Puuroa on harvemmin, koska lasten lempipuuro on riisipuuro ja sen keittäminen kestää tunnin 😀 Sitä onkin ennemmin sitten illalla..

  Tykkää

 4. Ihana postaus! ❤ Piti lähteä samantien aamupalaa tekemään, ettei vaan jää välistä (kuten usein ikävä kyllä jää). Enpä oo tajunnutkaan, että smoothieen voi heittää kananmunankin! Hyvää tuli 🙂

  Tykkää

 5. Hyvä postaus. Aamiainen on tärkeä. Meillä kahden aikuisen perheessä aamiaisella kahvia, ruisleipää, leikkeleitä, vihanneksia ja kananmunaa. Tuo on arjen perussetti, viikonloppuna varioidaan karjalanpiirakoilla, perunasalaatilla, raejuustolla, pekonilla, hedelmillä ja smoothieilla.. En pystyisi lähtemään töihin ilman tuota puolen tunnin rauhallista aamiaishetkeä, kaksi koiraa jaloissa, mies vastapäätä, kynttilässä tuli kesät talvet. En ole aamuihminen, en lainkaan, mutta miksi tekisin aamun (ja koko päivän) itselleni vieläkin vaikeammaksi ja lähtisin töihin syömättä? En löydä yhtään syytä. Ihania aamuja kaikille!

  Kapteenska

  Tykkää

 6. Sulla on aina vaan niin ihana blogi ♡ Nousi mieleen yks kysymys. Laitatko sä siis ihan raa’an kananmunan tohon smoothieen? Tai ei kypsä varmaan tois kauheen kivaa rakennetta siihen, mut mietin, ku varotellaan aina sitä raakana syömistä..

  Tykkää

 7. Heips Johanna!

  Yhden asian kyllä lisäisin Sinun aamiasruokaan, smoothien tai puuron sekaan. Eli ne terveelliset Chia-siemenet; Für ALLE sportlich AKTIVEN Menschen. 😉 (Lapset jättäisin tässä ehkä väliin). Itse laitan siemenet jogurtin sekaan turpoamaan hetkeksi ennen syöntiä. Muuten on vaihe että puuroja en voi syödä etteikö vatsa reagoisi ikävästi. Harmi. Onneksi hyvä kahvi on aamujen ihana pelastus.
  Tanskasta tuli mieleen eräs aamiainen; Olimme aika yllättyneitä kun pöydässä ei ollut tarjolla muuta kuin erilaisia makeita leivonnaisia. Olihan sekin yksi kokemus muiden joukossa.

  Tykkää

  1. Miksi Für ALLE sportlich AKTIVEN Menschen? Lukeeko näin jossain mainoksessa tai Chia-siemenpussissa? Mitä minulta on mennyt ohi kun en tajua?

   Tykkää

 8. Aamupalaan panostaminen kanntaa😀 Mun on pitänyt oikein harjoitella/oppia syömään kunnon aamiainen. Olen kai luontaisesti (tai jotain muuta) sellainen, ettei mikään menisi alas aamulla. Muistan lapsensakin näykkineeni jotain onnetonta. Olo oli aikas nuutunut heti aamupäivästä.. Lopulta n kymmenisen vuotta sitten aloittaessani työelämässä ja vielä taittaen matkat pyöräillen, hoksasin ettei sillä vesilasilla tai kahvikupilla pitkälle pötki. Aloin pienestä: hedelmästä, jogurttista, leivistä.. Vähitellen aamupala on vakiintunut käytäntö, nykyään menee Jogurttia (maustamaton)+marjat, kananmmunat, joskus jopa munakas tai puuro ja tietysti kahvia 😉 Ja energiaa riittää lounaaseen saakka😊

  Tykkää

 9. Hei!

  Ihan vain yleisesti tässä kirjoitan, ei liity tähän yhteen ainoaan postaukseen mitenkään:

  Olen vuosikaudet käynyt lueskelemassa blogiasi, mutten ole koskaan kommentoinut mitään. Nyt tuli sellainen olo, että täytyy kiittää sinua piristyksestä. Aina, kun tulee sellainen olo, että täytyy saada esimerkiksi töiden lomassa nähdä jotain kaunista ja mieltä ilahduttavaa, piipahdan katsomassa upeita valokuviasi. Ihania maisemia, kotoisaa sisustusta, rauhoittavat värimaailmat ja herttainen sinä. Ja puputkin! Kyllä tulee iloinen mieli, hymy huulille ja puhtia päivään.

  Kiitokset ja mukavaa kevättä. ❤

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: