Pieni aurinkolasipostaus

 

Nonni! Aurinkolaseista on sen verran kyselty, että teinpä aiheesta ihan postauksen. Kuvat ovat viikonlopulta; tänään tänne iski sellainen takatalvikaaos että tavallisen vartin sijasta ajoin töihinkin aamulla kolme tuntia… Se siitä työpäivästä, toisaalta ihan pehmeä maanantain aloitus, heh.

No mutta. Multa löytyi käytöstä ihan jopa neljät aurinkolasit, joista Armanit ja D&G ovat sen verran vanhoja ettei niitä taida enää löytyä kaupoista, Tomseja on vaikea löytää Suomesta ja Quayn laseistakaan en oikein osaa sanoa; ostin ne paikallisesa putikista.

Keskitytään siis lähinnä malleihin. Lasien malli ja muoto on nimittäin ainakin mulle kaiken a&o. Mallin kun suunnilleen tietää, voi helposti ostaa uusiakin laseja ja pysyä vaikka kuinka trendikkäänä – jos uusinta uutta hottia haluaa. Eikä tule tehtyä huteja. Huomaatte varmaan, että mun kaikki lasini ovat aika samaa muottia; vähän pyöreää, isoa cat-eye / butterfly -mallia. Se on yksinkertaisesti mulle sopivin malli. Tykkäisin ihan kympillä myös pilotti- ja wayfarer-malleista, mutta ne eivät vaan sovi mulle, nyyh. Piloteissa näytän siltä kuin yrittäisin kamalasti olla cool ja wayfarereissakin on jotain hyvin outoa… Olisko ne sitten kuitenkin liian kulmikkaat mulle?

Itselle parasta mallia etsiessä on nimittäin tärkeä määrittää kasvojen muoto. Löysin aika hyvän testin täältä; voit iskeä oman naamakuvan testiin, joka sen perusteella analysoi kasvojesi mallin. Kokeilin itse useammalla kuvalla ja tuloksesi sain aina joko ovaalin – tai kulmikkaan muodon. Kulmikkuutta en olisi ikimaailmassa itse veikanut, joten testi saattaa antaa yllättävääkin osviittaa; kulmikkaita kasvoja kun pehmentää ja pyöristää pyöreän malliset lasit. Ehkä siinä olikin vastaus mikseivät wayfaferit käy mulle! Pyöreys on must.

Mulla on kuitenkin myös aika pitkät kasvot, joten leveät, vähän oversizet kisaamaiset tai butterfly-lasit tuovat kasvoille kauniisti leveyttä. Siksi esimerkiksi pilottimalli ei ehkä tuo esiin kasvojani parasta puolta; ne vähän pidentävät kasvojen muotoa entisestään.

 

 

Harvemmalla meistä on kasvojen mallia, joka sopii vain yhteen kategoriaan, joten testejäkin parempi keino löytää oikeat lasit on kokeilla. Sen huomaa yleensä heti ovatko lasit hyvännäköiset vai ei. Trust me, olen yrittänyt käyttää pilotteja ja aina yhtä toiveikkaana sovittanut Wayfarereita… no no no.

Mallin lisäksi pidän yksinkertaisuudesta; sangat saavat olla ohuet tai paksut – kunhan niissä ei tapahdu kauheasti kimalteita ja kiemuroita. Väreissä taidan olla todella klassinen, vähän tylsäkin; värilliset pokat ovat nimittäin mun mielestä älyhienoja. Never say never. Mainitaan myös Quayn kevyet kultakoristeet, jotka korostavat linssien pyöreyttä, love it.

 

Nythän minä en ole millään tavalla aurinkolasispesialisti, joten sanokaa ihmeessä mitä mieltä! 🙂 Tämä oli vähän tällaista pohdintaa; en ole ennen tätä postausta edes miettinyt omaa kasvojen malliani. Nyt kiinostaa kuulla josko teillä on enemmän kokemusta asiasta! :))

 

(Palailen vielä illalla ed. kommettibokseihin. Kiitos kommenteista <3)

22 vastausta artikkeliin “Pieni aurinkolasipostaus

 1. Hah, just kun näin ekan aurinkolasikuvasi, ulkona alkoi sataa kuin saavista kaataen, ja sitten tuli vielä rakeitakin!

  ; D Tässähän alkaa jo virittäytyminen vapputunnelmaan: Toiveissa aina aurinkolasisää, todellisuus jotain ihan muuta!

  Tykkää

  1. No täällä on satanut lunta ja räntää koko päivän… :/ ei ihan aurinkolasikelejä 😬

   Tykkää

 2. Oh… Mä olen niin huono onninen aurinkolasien kanssa, että en uskalla enään ostaa kymppiä kalliimpia. Joko istun niiden päälle tai kadotan. Omistan tasan yhdet ja nekin jo vinossa :’d

  Tykkää

  1. 😀 no niinpä! Mullakin on vain muovisia 😉 ehkä siksei niitä pilotteja; ne ois jo rikki! 😀

   Tykkää

 3. Hei Johanna!

  Kysyn ihan asian vierestä (kun en löytänyt meiliosoitettasi tai muuta yhteydenottotapaa..), että mitä muita tapetteja teillä on yleisissä tiloissa Lukko-tapettien lisäksi? Kiitos kiitos kiitos, jos ehdit vastata! 🙂

  Tykkää

  1. Juu ei mittään! Meillä on yhtä toista Tapettitalon tapettia, mutta en muista sen nimeä… Sellaista paljon pienikuvioisempaa kuin Lukko mutta saman väristä… Sorry en muista sen nimeä! :S

   Tykkää

 4. Johan tässä oli taas ainakin pari postausta vailla materialismia ynnä mainostusta, joten sen aika taas 🙂 Ja sitten taas jotain jeesustelua siitä, miten materia on vaaaaaaan materiaa ja tärkeimmät asiat maailmassa rakkaus, läheiset, blaablaablaa….Ei millään pahalla, mutta ”jotenkin” tässä blogissa on niin tietynlainen vaihde jumittunut päälle 😦

  Tykkää

  1. Tärkeintä maailmassa on rakkaat, mut aurinkolasejakin tarvitaan 😛 Tai no, miten sen nyt sanois, ei nää ainakaan mun maailmassa sulje toisiaan pois.

   Tykkää

 5. Ihanat noi Quayn lasit 💎.
  Itse ostanut viimeiset 12 vuotta lasit Synsamilta.
  Pilotit ois ihanat mut ei käy täälläkään tähän faceen😣

  Tykkää

  1. Kunnon liikkeestä kannattaa tietty senkin puolen ostaa että saa samalla sitä asiantuntevaa palvelua kun itse kokeilee!

   Tykkää

 6. Noi kaikki sopivat sulle tosi hyvin, mun mielestä kauneimmat ovat Armanin lasit. Itsekin tykkään tollaisista kissamaisista laseista, ovat niin naisellisia. Joku kyseli, mistä ihana neule, mutta mistä ihana toppi on?:)

  Tykkää

 7. Moi, ensinnäkin kiitos kauniista ja mielenkiintoisesta blogista! Kommentoin nyt ensikertaa, mutta olen jo pidempiaikainen lukija. Mielestäni tarinasi ovat elämänmakuisia, mielenkiintoisia ja ajankohtaisia. Luen niitä mielelläni, mutta jätän aina kommentit väliin, koska viimeaikoina täällä on alkanut liikuskelemaan pahansuopia ihmisiä, jotka mielestäni tieten tahtoen haluavat levittää pahaa oloaan muille -etenkin sinulle. Ymmärtäisin hyvin jos et halua/jaksa kommentoida näitä ikäviä kommentteja. Se on todellakin ajanhukkaa. Itse ainakin sivuutan kommenttiboxin tästä lähtien.

  Tykkää

  1. Ihan totta 🙂 Se on tosi sääli, sillä kommenttiboksi on tärkeä paikka ja tykkään että se elää ja että tekin saatte sanoa… Mutta tosiaan sellainen turha ilkeys ja ihan tahallinen piikittely on hölmöä ja saa helposti kurjan mielen kenelle tahansa. En haluaisi lähteä kommenttien tarkastukseen enkä tykkää poistaa kritiikkiäkään, mutta ihan turhat negailut siivoan pois! 😊 Nettikiusaamista kannattaa itse kunkin miettiä, että haluaako ”kiusata”. Ihan sama onko taustalla kateus vai ärsytys vai mikä ikinä, kiusaamiseen suhtaudun aina nollatoleranssilla – joskus vaan saattaa olla parempi vastata kommenttiin kuin poistaa se.

   Suurin osa kommenteista on kyllä niin ihania että suoraan sanottuna hyvin harvoin harmistun yhtään. Hyvät voittaa! ❤

   Tykkää

 8. Voitko laittaa linkin, mistä voi ilmoittautua heimotapaamiseen? En löytänyt millään mtv3:n sivuilta.

  Tykkää

 9. Minulle ei oikein sovi mitkään lasit mutta pakollisena on käytettävä niitä, oli ne minkä malliset tahansa. Minulla on siis aurinkolasit lähes koko ajan naamalla sillä silmäni ovat niin herkät valolle. Sen vuoksi en saa ajaa autoa. Kivoja laseja nuo sinun lasisi.

  villananna.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Kyllä sulle jotkut sopii! 😉 Mulla on kanssa aika valolle arat silmät ja näin siitepölyaikaan vähän allergisetkin… Aurinkolasit pakko olla koko ajan!

   Tykkää

 10. Hei Johanna! Pakko myös ensimmäistä kertaa kommentoida blogiasi (tai mitään blogia ikinä:)). Olen seurannut blogiasi ja elämääsi nyt noin pari, kolme vuotta ja aina palaan tänne lukemaan elämänmakuisia kirjoituksiasi ja katsomaan kauniita kuviasi. Blogisi saa vain aina niin hyvälle tuulelle ja innostumaan asioista. Minulla on myös lähes samanikäiset ja myös samannimiset lapset (kaksi O:lla alkavaa poikaa ja Aino-tyttö) kuin sinulla, joten kaikki lastesi/perheesi kanssa tekemäsi jutut innostavat aina. Erityisesti retkeily on meidänkin perheemme suosikkipuuhaa (myös Pohjois-Norjassa olemme muutaman kerran käyneet retkeilemässä). Olen myös väkertänyt monen monta lettiä/kampausta hiuksiini ohjeidesi mukaan ja työpaikallani niitä usein ihastellaankin.:) Luin myös blogikirjoituksesi Cecilie Skogista ja myös Cecilie on yksi niistä naisista, jotka inspiroivat minua valtavasti rauhallisella ja elämänmyönteisellä energiallaan. Täällä Suomessa on nyt näkynyt Unelmamatka-ohjelma, jossa Cecilie ja miehensä Aleksander Gamme auttavat ihmisiä toteuttamaan retkeilyyn liittyviä unelmiaan. Olenkin katsonut joka jakson ohjelmasta ja innostunut sen pohjalta uudesta harrastuksesta – suunnistuksesta (kartan ja kompassin käytöstä). Samoin olen nyt heti katsonut sinun kaksi Fitness-päiväkirja-jaksoasi. Muuten en ole ko. ohjelmaa koskaan seurannut. Se on se ihana energia, joka sinusta (ja vaikkapa Ceciliestä) huokuu, joka tarttuu ja tekee onnelliseksi myös lukijan/katsojan/seuraajan. Silloin innostuu itsekin ja tuntee myös itsensä onnellisemmaksi ja vähän paremmaksi ihmiseksi.:) Kiitos siis sydämen pohjasta saakka sinulle, että jaksat pitää blogiasi, sillä siitä saa valtavasti energiaa juuri sellainen ihminen, joka on sitä elämänilon energiaa valmis vastaanottamaan. Kiitos!<3

  Tykkää

 11. Olen seurannut blogiasi jo pitkään ja se on päivieni piristys! 🙂 Mukavaa, että postauksissa on sekä ajatuksia herättäviä kirjoituksia, että kevyempää tekstiä.. Ja kuvasi ovat aina yhtä upeita ja inspiroivia! Mukavana lisänä blogisi seuraamiselle on fitnesspäiväkirjojesi jaksot, jotka tuovat hyvää mieltä! Ihanaa kevättä sinulle! ❤
  On muuten ihan pakko kysyä, mistä on tuo mekko joka on tuossa ”blogilogossa”? Samaa mekko ei varmasti ole saatavilla enää, mutta olen siihen aivan ihastunut 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: