Terassikelit

Nyt alkaa olemaan jo aika kylmä istuskella terassilla, mutta väriloisto ulkona on vähintäänkin yhtä kaunis kuin kesällä! Kynttilöitä, lampaantaljoja ja villapeittoja kehiin ❤

Ylläolevissa kuvissa siis meidän syksyinen sisäänkäynti etuovelta. Penkkejä ja lampaantaljoja odottelijoille 😉 Itämainen metallilyhty sopii hienosti tummiin syksyisiin sävyihin ja tuo kauniin valon iltavieraille.

Takapihan terassin sohvilla on runsaasti lampaantaljoja ja villapeittoja. Kaikki tyynyt ja peitothan on yöksi otettava sisään ja pian pakattava koko rottinkiryhmä pressun alle -ei niin etteikö sitä voisi yksittäisiä käyttökertoja varten kaivaa esiin vaikka talvellakin :))

Oliivipuiden viihtyminen pohjolan talvessa on pikkusen haastavaa; sisällä niille tulee liian lämmin ja ulkopakkasilla liian kylmä. Ihanteellisin paikka meidän leveysasteilla, pakkasten alkaessa on valoisa kellari. Oliivipuu haluaa talveksi suoraan ikkunan eteen kellariin, jossa on reilusti vilpoinen sisäilma, ehkä 15 asteen paikkeilla. 

Kaunista syksyistä sunnuntaipäivää ja alkavaa viikkoa!

P.Pitkätossua tähän teki mieli siteerata, vaikka oikeasti Aino on kyllä laskenut liukumäkeä lukuisia kertoja. On vaan aika hyvä motto moneen asiaan -ja lokakuiseen viikonalkuun! 🙂

35 vastausta artikkeliin “Terassikelit

 1. Todella kivoja kuvia.
  Valoisa kellari on kyllä oikea aarre kasvien kannalta, siellä talvehtisi monenlaista!
  Viimeinen liukumäki-kuva on suloinen, mutta ihan liian muokattu värien kannalta. Näyttää kuin Aino olisi liimattu ja leikattu jostain muulta tuohon 😛

  Tykkää

 2. Juu toi viimeinen kuva on vähän hassu; se on otettu niin valoa vasten, et muuten ois näkynyt vain mustaa ja valkoista :/ Muokkaamalla sai vähän näkymään muotoja ja värejä sentään 🙂

  Tykkää

 3. Kivalta näyttää syksyinen piha. Kaivoin tänään lampaantaljan esille sisään, heti tuli lämpimämpi fiilis. Ulkona ei oikein tarkene enää istuskella, piha on pohjoiseen päin.

  Tykkää

 4. Hei,
  kauniita syysvärejä teilläkin. Kostuuko teidän tekstiilit ulkona, onko ilmasto erilainen siellä vai nostatko ne aina sisään yöksi? Tuli mieleen myös kutsuistasi: onko muita hyviä ajatuksia viettää aikaa naisporukassa tai vaikka työkavereiden kesken? Teillä taisi sitä zumbaa olla ja illanviettoja? Ajattelin ihan näin työhyvinvoinninkin kannalta 🙂 mikä olisi kivaa…onko kokemuksia?

  Tykkää

 5. voi ei, mä olin jo päättänyt etten osta parvekkeelle täksi syksyksi kanervia, mutta ehkä täytyykin. ne näyttää niin hurjan kivoilta tuossa sinun kuvassa. täälä helsingissäkin on tänään aurinkoinen ja kirpeä syyspäivä. ekakertaa piti lapsellekin vetää villapuku ja villasukat ulkovaatteiden alle. aika ihanaa 🙂

  Tykkää

 6. Aivan ihania kuvia taas! En paljoa blogeja seuraile mutta tämä oli jotenki niin lämmin ja ihana ja odotan aina millon taas päivität! Ihailen sisustustyyliäsi kovasti, toivottavasti pääsen itekkin joskus sisustamaan noin ihanan kodin 🙂 ja saako kysyä että missä päin norjaa asut kun on noin yli kaunista seutua?

  Tykkää

 7. Me ostimme vasta pari viikkoa sitten polyrottinkisen puutarhakaluston…ei raaskisi millään laittaa varastoon suojaan…Vasta vähän aikaa päässyt istuskelemaan uusilla tuoleilla, pehmeät tyynyt pyllyn alla. 😉 Kauniita on sinun kanervasi ja viehättävä kuisti/terassi. Ja hauskaa ”peppihenkeä” vikassa kuvassa! 😉

  Tykkää

 8. Ihanan tunnelmallinen syksyterassi. Tuossa tekisikin mieli kaariytya peittoon ja villasukkiin ja juoda jotakin lamminta auringossa. Me ei olla valitettavasti terassikalusteita ostettu kun alle vuoden paasta on luultavasti muutto taas tuntemattomaan joten en tieda miten kyhaisin jotain samanlaista ulos. Taytyypi keskittya vaan sisatilojen kaunistamiseen.

  Tykkää

 9. Hei!
  Sulla on ihana blogi!!!Tuo Peppi Pitkätossun ajatus oli niin nerokas, että haluan tehdä siitä taulun tyttäreni seinälle. Itse olen tällainen vähän liian kaavoihin kangistunut, joten tuo kuulostaa sopivan rohkaisevalta. Tiedätkö, mistä Pepin sadusta se on?

  Tykkää

 10. Mun mielestä tuo vika kuva on tosi kaunis, vaikka siis siitä selkeesti näkee, että on muokattu. Käytän myös Photoscapea (sinulta täältä bongasin kyseisen ohjelman :)), eli kysyisinkin, että muistatko miten olet tuota vikaa kuvaa muokannut, jotta siitä saa tuonnäköisen? Mä rakastan leikkiä kuvankäsittelyllä, mutta lukuisista kokeiluista huolimatta, en ole saanut kuvista tuollaisia mainionnäköisiä 🙂
  Lisäksi tykkäsin siitä Tammi-postauksen kuvasta, jossa oli Olli ja tammi, sitäkin kuvaa oli kaiketi muokattu. Tahtois tietää miten? 🙂

  Tykkää

 11. Ihanat värit kuvissa ja ihana toi lainaus 🙂 Täällä Tromssassa on terassikelit kaukana ja eilen tuli ensilumi 🙂

  Tykkää

 12. Ja taas niiiin kaunista! Ei voi näihin kuviin muuta sanoa.
  Viimeinen kuva Ainosta; ajattelin että Aino on keksinyt hypätä tai laskea pääedellä tj muuta vastavaa, johon teksti olisi viitannut. 🙂

  Tykkää

 13. Oi mikä ihana väriloisto teillä onkaan siellä terassilla. Kanervat on niin iloisia väriläiskiä syksyisin. Pitäisi varmaan käydä keräämässä sammalta jemmaan kevättä ja talvea varten asetelmiin. Teillä taisikin olla jossain asetelmassa vihreää sammalta mukana. Mukavan pirteää viikkoa!

  Tykkää

 14. Niin kauniisti sointuvia värejä taas! Rakastan kanervia ja punaisen ja valkoisen eri sävyjä.
  Ps. Pepin sanat osuvat nappiin! 😀

  Tykkää

 15. Ihania syyssävyjä! Olen kyllä ihan kade, jos tosiaan voitte pitää noita esineitä ulkona ”näytillä” – meillä on ollut niin kovia syystuulia ja -myrskyjä, vaikka sisämaassa asummekin, että ulos ei voi jättää suurin piirtein mitään autoa pienempää.

  Tykkää

 16. Moi! Kauniita kuvia. Seuraan juttujasi ja pidän niistä kovasti. Nyt yhtäkkiä kun klikkasin sivun auki, alkoi musiikki soida. Paniikki…selaan blogeja aina kun nukutan lapsia. Eihän musiikki ole tästä lähtien joka postauksessa??

  Tykkää

 17. Kivan näköiset pihat ja syyskasvit! Mun kokemukseni on, että oliivipuulle on kuitenkin talvellakin tärkeämpää valo kuin lämpötila. Pidin puutani ekan talven pohjoisen puolen huoneessa, joka oli silloin vain peruslämmöllä, ja se melkein kupsahti. Seuraavina talvina on ollut ihan vaan olohuoneessa. Nyt puulla ikää jo yli 4 vuotta! 😉

  Tykkää

 18. Heippa! millä kameralla otat kuvia ja millä putkilla?=) millä muokkaat kuvat? Olis kiva jos vastaat=)

  Tykkää

 19. Mulla on ollu tasan yks idoli mun elämässä ja on sitä vieläkin eli Peppi:). Mitenhän se lause ”tätä en ole koskaan yrittänyt…” menee Norjaksi:)? Olis tosi hauska tietää:). Olen seurannut,Johanna, sun blogia keväästä alkaen ja aina tää piristää kivasti omaakin päivää!!

  Tykkää

 20. Itsekkin laitoin juuri parvekkeen syyskuntoon, mutta huomaan, että nyt siellä vasta tekeekin mieli istuskella ja nauttia raikkaasta syysilmasta. Ai, ai, lämpimät peitteet ja viltit, nenässä syksyn tuoksu ja pihalta kantautuvat lasten leikkien äänet 🙂 Kesällä oli niin kamalan kuuma, ettei sinne lasikoppiin ilennyt mennä 😛 Tosin onko siellä Norjassa kuinka paljon asteita tähän aikaan? En minäkään välttämättä tästä kovin paljon kylmempinä päivinä viitsi kauaa ulkona lueskella..
  Ohi aiheen: Kahlasin tässä viime viikolla koko Indiedaysin historiassa olevat tekstisi (ja muutaman linkin vanhaankin blogiisi) läpi ja olen kyllä nyt ihan koukussa 😀 Toki, on tätä blogiasi tullut muutama kerta aikaisemminkin vilkaistua, mutta nyt kun luki kaikki sinun tekstisi, niin sitä vasta tajusi kuinka fiksu nais-ihminen siellä oikein kirjoittaa 🙂 Tekstisi ovat ihania ja sympaattisia, eivät ollenkan liian pinnallisia vaikka niissä aika paljon vaatteita ja kotia onkin kuvattu/kerrottu. Minusta on ihana lukea D.I.Y-juttuja ja selata ohjeita. Kaikin puolin olet antanut itsestäsi täällä todella hienon ja avarakatseisen sekä iso sydämmisen kuvan 🙂 Sinun blogiasi on todella, vilpittömästi, ilo lukea!

  Tykkää

 21. Tosi kivan näköistä. Mä kans tykkään istuskella ulkona vilttien kanssa näin syksyllä, mutta mua ottaa päähän niiden jatkuva sisälle-ulos raahaus. Miten teillä on ratkaistu tää? Onko joku erityinen paikka tyynyille lähellä ulko-ovea ehkä?

  Tykkää

 22. Hei! Olen kohta 18-vuotias nuori tyttönen ja mun on nyt pakko tulla avautumaan sun blogiisi! 🙂 Mulla ei ketään esikuvaa koskaan ole julkkiksista tai muistakaan tunnetuista henkilöistä ollu, mutta bloggaajista sä olet kyllä ehdottomasti se minun ”esikuva”. Olet jotenkin niin sympaattisen ja herttaisen oloinen ihminen, jolla on varmasti suuri ja lämmin sydän 🙂 Olen seuraillut blogiasi jo pidempään ja pidän tästä todella paljon! Vaikutat juuri sellaiselta ihmisellä, jolla elämänarvot ovat todellakin kohdillaan ja maanläheisyys näkyy kyllä täällä blogin puolellakin 🙂 Ehdottomasti yksi lempiblogeistani!

  Tykkää

 23. moi! luen sun blogia,mut harvoin kommentoin.mut nyt on pakko,meinaan sun kuvissa on AIVAN ihanat värit! ❤ tulee pelkästään niitä katsomalla hyvälle tuulella,kiitos siitä :)!
  ja jatka samaan malliin ;)!

  Tykkää

 24. Oltuani muutaman hetken aurinkolomalla sain kahlata ihanat viimeaikaiset kuvasi kerralla läpi. Voi sitä iloa, kiitos!
  Syksyntäyteiset väriläiskäterveiset sinne! Lämmitellään!

  Tykkää

 25. Ihanat kuvat! Kyllä syksykin vaan on ihanaa aikaa (vaikka eihän siitä mihinkään pääse, että kesä saisi olla pari kuukautta pidempi).
  Tuo Peppi-siteeraus on aivan mainio! Saa hyvälle mielelle 🙂

  Tykkää

 26. Ihania kuvia!! Siitä tulikin mieleen että pitää ostaa syyskukat ennen kuin tulee lunta 🙂 Ihanaa syksyä sinne

  Tykkää

 27. Ai kun ihanan kaunista!!! Ja näyttää siltä, että ihania kuvia näyttää olevan enemmänkin 🙂 terveisiä etelä-Ruotsista! Minna 🙂

  Tykkää

 28. hei Kaimani!
  Olen vasta 20-vuotias ja muutama päivä sitten blogisi löytämisen jälkeen olen aivan ihastunut siihen! Pyörin tällä hetkellä isojen kysymysten ympärillä, kuten mitä haluan elämältäni, missä haluan asua valmistumisen jälkeen, mitä haluan tulevaisuudelta jne. Blogisi sisältö, josta huokuu, että nautit elämästäsi, on saanut minut näkemään sisimpääni ja sen, kuinka paljon olen itseltäni peittänyt todellista minääni ja asioita, joita todella rakastan. Rakastan musiikkia, piirtämistä, liikuntaa, miestäni, hyvä ruokia, matkailua, luonnon kauneutta, läheisiä, kirjoja ja lukemattomia muita asioita, mutta osa on ollut jo vuosia taka-alalla. Sanomattakin ehkä selvää, että nyt lähti lupaus itselleni panostaa jatkossa, huomisesta lähtien, rakastamiini asioihin ja keskittyä niihin, jotta kykenisin pian vastaamaan itselleni myös edellä mainittuihin suurempiin kysymyksiin.
  En voi edes sanoin kuvailla, kuinka paljon blogisi ja sinä itse yhdessä inspiroitte minua. Olet aivan ihana esimerkki tasapainoisesta perheen äidistä, joka minäkin haluan vielä joku päivä olla!

  Tykkää

 29. Oli pakko tulla erikseen kiittämään inspiraatiosta, jonka tämä postaus minulle aiheutti. Sain vihdoinkin siistittyä oman terassini syksyiseen kuntoon ja istutettua kanervia ja callunoita syksyn ja talven iloksi. Kiitos siis antamastasi inspiraatiosta! 🙂

  Tykkää

 30. Good a single web site operator accomplishment webpage publish good sharings on this web site generally have enjoyable

  Tykkää

 31. Thanks a bunch for sharing this with all of us you actually know what you’re talking about! Bookmarked. Kindly also visit my web site =). We could have a link exchange arrangement between us!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: