Do your thing

Tiesittekö, että osassa Saksan peruskouluja aiotaan opetussuunnitelmaan sisällyttää ”Sosiaaliset mediat” omana aineenaan jo kouluvuonna 2012? Facebookit, chatit ja blogit ovat ilmeisesti jo sen verran suuri osa tulevaisuutta, että niiden oikeaoppista käyttöä aletaan pitämään välttämättömänä osana yleissivistystä -ihan peruskouluiästä alkaen.

 

Noh, se nyt on jossain päin Saksaa se, mutta bloggaamisen osalta sosiaalisten medioiden käyttöä olen toki paljon itsekin pohtinut, enkä pelkästään omien ajatusten ja kokemusteni pohjalta vaan myös teiltä saamani palautteen kautta, muiden blogeja ja mediaa seuraten. Mullekin on muunmuassa (uskomattoman monta kertaa) tullut viestejä siitä, miten kannattaisi lopettaa bloggaaminen. Koska asianomainen tietää, että tulen katumaan. Kaikkea hyvää tarkoittaen tietenkin(?) -ja usein alan asantuntijana joko itse bloganneena tai psykologiaa lukeneena. Ja miten tyhmää -siis suoraansanottuna aivotonta tällainen bloggaaminen on. Esimerkkejä olisi paljon -jos vain muistaisin ne 😉 Viestien tarkka sisältö ei kuitenkaan ole lainkaan keskeinen seikka, vaan se, miten paljon hämmennystä suositun blogin kirjoittaminen on tuntunut herättäneen esimerkiksi mun ikäluokassa -saati sitten vanhemmissa ikäluokissa. Onhan tää ihan ennenkuulumatonta ja reagoiminen silmiä pyörittelemällä ja bloggaajaa paheksumalla on monelle pelkästään luonnollista ennen uuden ilmiön sisäistämistä.

Joskus on toden totta tuntunut aikamoiselta vastavirtaan kahlaamiselta; vastaan odotuksia, vastaan vallitsevia normeja. Vastaan sitä mitä mun pitäisi tehdä. Mutta varmin keino katua jotain tässä elämässä on elää muiden odotusten mukaan, kuunnella muita ja luopua omista haaveistaan ja näkemyksistään. Hoippua omalta polulta muiden huutelemiin suuntiin. Vain huomatakseen jonkun vuoden kuluttua, että nyt se juttu olisikin ollut ihan ok. Mulle on ihan hurjasti antanut myötätuulta paitsi blogista iloa saaneet muut ihmiset, myös ajatus siitä, että rohkaisen monia muita vaikkapa bloggamaan; go for it! 🙂 -sekä ajatus siitä, että psytyn vaikuttamaan uuteen ilmiöön liittyviin asenteisiin ja ennakkoluuloihin positiivisesti.

Mulle bloggaaminen on vähän samalla tavalla julkinen harrastus kuin jumpan ohjaaminen -eikä sielläkään kukaan huutele, että mitäs siellä itseäsi esittelet kaiken kansan edessä 😉 Samalla tavalla jumppatunnille saa tulla jos asia kiinostaa ja hipsutella vähin äänin ulos tunnilta huomatessaan eksyneensä aivan väärään paikkaan. Enkä kuulkaas tule koskaan katumaan niin jumpan ohjaamista kuin bloggaamistakaan -niin kauan kun joku muukin saa niistä iloa! 😀

Ymmärrän myös, että bloggaaja saattaa tuntua epätodelliselta ja siksikin helpolta kohteelta arvostella. Vaikuttaa maanläheiseltä ja mukavalta ja silti touhuta tällaista itsekeskeistä ja pinnallista huuhaata. –Mikä on totuus? Eihän tää voi pitää paikkaansa 😉 Hämmentyneelle lukijalle tuo ihan varmasti suurta hetkellistä helpotusta lokeroida bloggaaja pinnalliseksi ja hölmöksi, mutta tiedättekö mitä? Ainakin kaikki mun tapaamani bloggaajat ovat tosi tosi mukavia! 🙂 Ja mitä minuun tulee, noh, blogista on ehkä jollain tapaa tullut suosittu, mutta täällä minä edelleen kirjoittelen tylsän tavallisen elämäni keskeltä samoja juttuja. Pääasia että saan jotain yhteyttä sinne Suomeen 😛

Mut hei, tähän loppuun ei voi mikään biisi sopia paremmin kuin Basement Jaxxin DO YOUR THING ja paras video, joka Youtubesta kys. kappaleeseen löytyi, hahaa…

Mulla olisi muuten vielä yksi kysymys: huomaatteko omissa asenteissanne muutosta blogeja (tai muita sosiaalisia medioita) kohtaan? Posiitiiviseen tai negativiseen suuntaan? Vai oletteko suhtautuneet ilmiöihin suunnilleen samalla tavalla alusta alkaen?

104 vastausta artikkeliin “Do your thing

 1. Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me crazy so any help is very much appreciated.

  Tykkää

 2. Hi! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

  Tykkää

 3. Thanks very much, I appreciate you making this article available, the rest of the site is also well done. Have a great day

  Tykkää

 4. Iím not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back down the road. Many thanks

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: