Kaunis nainen

Kauneus. Kauneusihanteet. Tjaa…. Onko mulla kauneusihanteita? Mikä on kaunista?

Mietin, että vaikka 50-vuotta takaperin vertasivat naiset itseään naapurin Mirjaan ja muihin kylän suosittuihin tyttöihin ja tuttuihin rouviin. Halusivat ehkä samanlaisen hameen tai kihartaa hiukset samaan tapaan.

Tänään me vertaamme itseämme maailman kymmeneen kauneimpaan naiseen.

Joo, oli 60- ja  70-luvullakin kuvia naisista. Oli muotikuvia, oli alastonkuvia, oli lehtiä ja mainoksia. Oli erikokoisia ja näköisiä naisia. Nykyään jokainen malli on tismalleen samankokoinen -ja jollei ole, niin sitten niistä tehdään sitä. Aika jännää… juuri nyt, kun ylipainoisia on enemmän kuin koskaan, kun eripainoisia ja -kokoisia naisia on maailmassa enemmän kuin koskaan ennen, on mainosten malleista muokattu enemmän toistensa kaltaisia kuin koskaan aiemmin. Monista luonnollisista piirteistä on tullut suoraan sanottuna luonnotonta -jopa vastenmielistä, jotain mitä ei kuulu näyttää. Kuten vaikkapa yli-Beyonce-ihanteiden-pyöreät reidet ja lantio, selluliitti; eipä näy. Juuri nyt, kun niitä olisi tarjolla enemmän kuin koskaan ennen.

Kauneusihanne käsityksenä ja siihen liittyvät vaatimukset ovat viimeisten kymmenenkin vuoden aikana kasvaneet valtavasti. Vuosi vuodelta, mun aikuisikäni aikana. Ulkonäöstä on tullut yhä enemmin status. Hyvällä ulkonäöllä on helpompi saada työtä, kumppani, uskottavuutta, jopa ystäviä. Monellekaan ei riitä naapurin Mirjan ulkonäkö jos kerran mahdollista voisi olla saada vaikkapa Cindy Crawfordin. Ja eh tässä tulee kauneusihanteiden suurin paradoksi; kukaanhan ei näytä Cindy Crawfordilta aamulla omassa kylppärissä -ei edes Cindy Crawford 😉

Cindy pääsi muuten esimerkiksi tähän, sillä hän on itse joskus sanonut ton kylppärijutun.

Nykytekniikalla kaikesta on tosin saatu ihan hirmuisen aidon näköistä. On hiuslisäkkeitä, joita kukaan ei uskoisi irtonaisiksi. Kauneusleikkauksia, joista ei välttämättä kukaan muu tiedä mitään. On ripsiä ja kynsiä. Jokaisen mainoksen ja kuvan mallia on muokattu. On helppo silottaa reiden ihoa. Kaventaa vyötäröä, pyöristää huulia. Mitä vain, jotta malleista tulisi standardia. 

Standardia… eli sitä, mitä meille myydään oikeana naisena. Sitä, mihin me itseämme ja ulkonäköämme vertaamme; johonkin, mitä ei oikeasti ole edes olemassa. Se, että standardi-naisella on kuvien mukaan mahtava tukka, hoikka kurvikas vartalo, hehkuva iho ja herkulliset kasvonpiirteet jakaa oikeastaan meitä tavallisen elämän naisia entistä rajummin kahtia. Ulkonäön kohentamiseen liittyvät toimenpiteet ovat samanaikaisesti sekä entistä suuritöisempiä että myös huomaamattomampia ja luonnollisempia. Kun siis kaikki naiset näyttävät suunnilleen yhtä luonnollislta, ovatkin toiset käyttäneet lopputuloksen saavuttamiseen pienen omaisuuden ja näin saavuttaneet suuren maailman ”standardi-naiseuden”. Kuilu muokkaamattoman ja muokatun naisen välillä kasvaa jatkuvasti.

Entä miksi mun pitäisi tästä välittää? Ei mulla ole mitään esimerkiksi kauneusleikkauksia vastaan. Saati sitten hiustenpidennyksiä tai muita pikku kohennuskonsteja vastaan. Päinvastoin; ulkonäöstä huolehtiminen on mulle tärkeä juttu. Mutta se tapa ja tehokkuus, intensiivisyys, jolla meille syötetään ihan mahdottomia ihanteita; naisia, joita ei ole olemassakaan on mun mielestä joskus ihan kamala. Miksei me käytetä hyväksemme kaikkea sitä kauneutta, mitä maailmalla on tarjota, miksi yksi ainoa (hyvin harvinainen tai jopa olematon) naistyyppi on muka se ainoa oikea?

Niin… mikä mun mielestä olikaan kaunista?…

Kuva

Pliis, ei välitetä niistä! Jatketaan olemalla persoonallisia 🙂

109 vastausta artikkeliin “Kaunis nainen

  1. Hey! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one? Thanks a lot!

    Tykkää

  2. I’m extremely inspired with your writing skills and also with the format for your blog. Is that this a paid subject or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it?s rare to see a nice blog like this one these days..

    Tykkää

  3. Hi just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

    Tykkää

  4. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already Cheers!

    Tykkää

  5. I’m not sure why but this blog is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

    Tykkää

  6. This site is really a stroll-via for all the data you wanted about this and didn?t know who to ask. Glimpse here, and also you?ll positively discover it.

    Tykkää

  7. I don?t even understand how I finished up right here, but I assumed this post used to be great. I don’t recognize who you might be but certainly you’re going to a famous blogger in case you aren’t already 😉 Cheers!

    Tykkää

  8. Kuule, oli 50-luvullakin lehtiä – ja niissä kuvia (muun muassa Elizabeth Tylor, Grace Kelly, prinsessa Margaret, Farah Diba…) joten ei tarvinnut silloinkaan itseään vain naapurin Mirjaan vertailla.
    Ja kyllä kuvien kauniisti kammatut, timanttikoruihin ja designluomuksiin verhotut naiset poikkeisivat navettatakkeihin puetuista naisista ihan riittänän paljon eli eroja (ja ”ihanteita”) oli silloinkin.  
     
    -Sh

    Tykkää

Jätä kommentti