Kaunis nainen

Kauneus. Kauneusihanteet. Tjaa…. Onko mulla kauneusihanteita? Mikä on kaunista?

Mietin, että vaikka 50-vuotta takaperin vertasivat naiset itseään naapurin Mirjaan ja muihin kylän suosittuihin tyttöihin ja tuttuihin rouviin. Halusivat ehkä samanlaisen hameen tai kihartaa hiukset samaan tapaan.

Tänään me vertaamme itseämme maailman kymmeneen kauneimpaan naiseen.

Joo, oli 60- ja  70-luvullakin kuvia naisista. Oli muotikuvia, oli alastonkuvia, oli lehtiä ja mainoksia. Oli erikokoisia ja näköisiä naisia. Nykyään jokainen malli on tismalleen samankokoinen -ja jollei ole, niin sitten niistä tehdään sitä. Aika jännää… juuri nyt, kun ylipainoisia on enemmän kuin koskaan, kun eripainoisia ja -kokoisia naisia on maailmassa enemmän kuin koskaan ennen, on mainosten malleista muokattu enemmän toistensa kaltaisia kuin koskaan aiemmin. Monista luonnollisista piirteistä on tullut suoraan sanottuna luonnotonta -jopa vastenmielistä, jotain mitä ei kuulu näyttää. Kuten vaikkapa yli-Beyonce-ihanteiden-pyöreät reidet ja lantio, selluliitti; eipä näy. Juuri nyt, kun niitä olisi tarjolla enemmän kuin koskaan ennen.

Kauneusihanne käsityksenä ja siihen liittyvät vaatimukset ovat viimeisten kymmenenkin vuoden aikana kasvaneet valtavasti. Vuosi vuodelta, mun aikuisikäni aikana. Ulkonäöstä on tullut yhä enemmin status. Hyvällä ulkonäöllä on helpompi saada työtä, kumppani, uskottavuutta, jopa ystäviä. Monellekaan ei riitä naapurin Mirjan ulkonäkö jos kerran mahdollista voisi olla saada vaikkapa Cindy Crawfordin. Ja eh tässä tulee kauneusihanteiden suurin paradoksi; kukaanhan ei näytä Cindy Crawfordilta aamulla omassa kylppärissä -ei edes Cindy Crawford 😉

Cindy pääsi muuten esimerkiksi tähän, sillä hän on itse joskus sanonut ton kylppärijutun.

Nykytekniikalla kaikesta on tosin saatu ihan hirmuisen aidon näköistä. On hiuslisäkkeitä, joita kukaan ei uskoisi irtonaisiksi. Kauneusleikkauksia, joista ei välttämättä kukaan muu tiedä mitään. On ripsiä ja kynsiä. Jokaisen mainoksen ja kuvan mallia on muokattu. On helppo silottaa reiden ihoa. Kaventaa vyötäröä, pyöristää huulia. Mitä vain, jotta malleista tulisi standardia. 

Standardia… eli sitä, mitä meille myydään oikeana naisena. Sitä, mihin me itseämme ja ulkonäköämme vertaamme; johonkin, mitä ei oikeasti ole edes olemassa. Se, että standardi-naisella on kuvien mukaan mahtava tukka, hoikka kurvikas vartalo, hehkuva iho ja herkulliset kasvonpiirteet jakaa oikeastaan meitä tavallisen elämän naisia entistä rajummin kahtia. Ulkonäön kohentamiseen liittyvät toimenpiteet ovat samanaikaisesti sekä entistä suuritöisempiä että myös huomaamattomampia ja luonnollisempia. Kun siis kaikki naiset näyttävät suunnilleen yhtä luonnollislta, ovatkin toiset käyttäneet lopputuloksen saavuttamiseen pienen omaisuuden ja näin saavuttaneet suuren maailman ”standardi-naiseuden”. Kuilu muokkaamattoman ja muokatun naisen välillä kasvaa jatkuvasti.

Entä miksi mun pitäisi tästä välittää? Ei mulla ole mitään esimerkiksi kauneusleikkauksia vastaan. Saati sitten hiustenpidennyksiä tai muita pikku kohennuskonsteja vastaan. Päinvastoin; ulkonäöstä huolehtiminen on mulle tärkeä juttu. Mutta se tapa ja tehokkuus, intensiivisyys, jolla meille syötetään ihan mahdottomia ihanteita; naisia, joita ei ole olemassakaan on mun mielestä joskus ihan kamala. Miksei me käytetä hyväksemme kaikkea sitä kauneutta, mitä maailmalla on tarjota, miksi yksi ainoa (hyvin harvinainen tai jopa olematon) naistyyppi on muka se ainoa oikea?

Niin… mikä mun mielestä olikaan kaunista?…

Kuva

Pliis, ei välitetä niistä! Jatketaan olemalla persoonallisia 🙂

109 vastausta artikkeliin “Kaunis nainen

 1. No se on tosiaan pikkasen hämmentävää, että mukaan on otettu tyttö, joka mukamas painaa liikaa. Olisi voitu välttää tollanen painohöpinä nuorten tyttöjen suosimassa tv-sarjassa… :/ Höh, ei näin.

  Tykkää

 2. Aivan niin Madicken, voi vain toivoa että lapsuus kasvattaa noista pikkuisista itseensä tyytyväisiä ja elämästä nauttivia ihmisiä. Ulkonäöstä en omilleni ole ajatellut puhua tai sen suhteen mitään toiveita tai paineita asettaa. Kyllä ne tärkeät jutut on jossain ihan muualla ja ulkonäöstä huolehtiminen tulee ihan luonnostaan sitten jossain vaiheessa :))
  Mutta just toi hyvä olo ja onnellisuus, ne tärkeimmät täytyy saada mukaan pysyvästi ❤

  Tykkää

 3. Tämä aihe kolahtaa 15v. tyttären äitinä. Yht´äkkiä oma ulkonäkö on tärkein asia. Kamera on kovassa käytössä ja netti kuvia tulvillaan. Halutaan napakorua, irtoripsiä, tukkapidennystä….. ja mistä tuo tulee – media luo nämä paineet. Kiitos kun tartuit asiaan ja sain purkaa äidin turhautumista.

  Tykkää

 4. Hei!Mahtava kirjoitus! 🙂
  Ja pointtihan tosiaan on se, että aina kauneusihanteet ovat olleet niitä, joita on vaikein saavuttaa. Mutta ensimmäistä kertaa historiassa kauneusihanteet, kuvat lehdissä ja muussa mediassa, esittävät ihmistä, eivätkä enää ole ihmisiä. Minusta se on asia, josta on syytäkin olla huolissaan ja siihen paneutua 🙂
  Ja aika kivasti olit Kalastajanvaimo pohdiskellut, että lasten kanssa ei toivottavasti tarvitse puhua ulkonäöstä pitkään aikaan. Mutta tutkimukset osoittavat, että lapsen kotoa saama positiivinen palaute – myös omasta ulkonäöstä- auttaa lapsen positiivisen minäkuvan kehityksessä. Eli kyllä lapselle ja nuorelle saa myös sanoa, että hän on söpö tai kaunis. 🙂
  Tosi tärkeän aiheen otit esille, kiitos siitä! 🙂

  Tykkää

 5. Todella mahtava postaus! 🙂 Aihe on varmasti aina ajankohtainen. Nykyään ulkonäköä vain korostetaan joka puolella.
  Olen 22-vuotias nuori nainen. Olen lapsena ollut pyöreä ja painanut muutaman kilon liikaa toisinaan. Useimmiten keikkunut kuitenkin normaalipainon ylärajoilla. Ensimmäinen muistoni kouluterveydenhoitajasta on piirtynyt muistiini vahvana. Kuulin heti miten olen liian iso. Hän kertoi, että täytyy laihduttaa, syödä vähemmän, liikkua enemmän, eikä jäädä kotiin makaamaan. Lähdin sieltä itkien. Lapsena liikuin paljon, olin aina ulkona pelaamassa tai leikkimässä. No tuon kerran jälkeen olenkin vihannut liikuntaa. Asiat olisi voinut kertoa lapselle toisin.
  Olen jo vuosia ollut normaalipainon rajoissa, siellä ylärajojen tuntumassa kylläkin. En vieläkään osaa arvostaa kroppaani. Edelleen häpeän itseäni, kaupungilla on vaikea kulkea yksin, koska mahdollinen huomio kiinnittyy minuun ei vierellä kulkijaan. Monet kehuvat kauniiksi. Mutta läpi lapsuuden ja nuoruuden jatkuneet pilkat, ivat ja huomauttelu on jättänyt pysyvät arvet.
  Jaksan kuitenkin uskoa edelleen ihmeeseen, että jonain päivänä olen itseäni arvostava nainen. Vielä joskus näen itseni kauniina ja viihdyn kropassani 🙂

  Tykkää

 6. Aivan uskomaton postaus! Kerrankin on jotain oikeaa sanottavaa ja olen aivan samaa mieltä. 🙂 Hienoa, että takerruit pintaa syvemmälle. Sun blogisi on mahtava ja luen päivittäin, kiitos siitä! Jatka samaa rataa 😉

  Tykkää

 7. Todella hyviä pointteja otit esille tekstissäsi. Tällaista lisää. 🙂
  Meinasin kirjoittaa pidemmänkin kommentin, mutta ei nyt oikein pää toimi. Eiköhän se tärkein ollut jo tuossa postauksessasi. 🙂

  Tykkää

 8. Hyvin sanottu! Muutenkin sun blogi on ihanan virkistävä – kuvat on kauniita ja inspiroivia, ja juttuja on kiva lukea päivän piristykseksi 🙂

  Tykkää

 9. Olen ”aikuistuessa” huomannut kauneuskäsitysteni laajentuneen. Aiemmin kiinnitin huomiota vain yhteen asiaan, jota pidin kauniina ja jota olisin halunnut itselleni. Listalla vuorottelivat niin isot silmät, isot rinnat (aargh) ja esimerkiksi vyötärön ja lantion erotus. Sittemmin olen alkanut nähdä kauneuden laajemmin. Kauneus on mielestäni eri piirteiden summa. Isot rinnat voivat kaunistaa jokakuta, mutta eivät ne kaikille istu. Kauneus kumpuaa myös sisältä – tasapainoinen, säteilevä ihminen on minusta kaunis.
  Ihmiset voivat olla uskomattoman julmia varsinkin kasvavan lapsen tai nuoren ulkonäöstä. Olin lapsena ja murrosiässä vähän pyöreä, mutta laihdoin noin 15-vuotiaana. Aiemmin minua oli haukuttu läskiksi, ja laihduttuani samat tyypit kommentoivat ilkeästi hoikistumistani. Millainen minun sitten olisi pitänyt olla, kun haukuttiin niin pyöränä, normaalina ja laihana?

  Tykkää

 10. Hyvä postaus tärkeästä aiheesta! Oikeastaan ihmettelen sitä ettei näistä kauneusihanteista ja naisiin kohdistuvista ”vaatimuksista” kirjoiteta ja puhuta enemmän. Siis silleen normaalisti ja vähän kyseenalaistaen.
  Muutama viikko sitten iltasanomissa/lehdessä oli muistaakseni naisen tekemä juttu jossa kysyttiin noin 20-30 eri-ikäiseltä naiselta (julkisuudessa olevalta henkilöltö)”Mihin olet tyytyväinen vartalossasi?” / ”Mitä haluaisit muuttaa?”(en muista kyssäreitä sanatarkasti). Ajattelin ensin et onpa huttua. Miksi tämä juttu on tehty? Kuka esittäisi saman kysymyksen miehille? Luin kaikki kommentit. Mielestäni surullista oli se että vain 2-3 vastasi olevansa tyytyväinen, tai hyväksyvänsä itsensä sellaisena kuin on ja on hyväksynyt itsensä kokonaisena huolimatta ”virheistä”. Okei, terveesti itseensä suhtautuvat ovat upeita naisia mm Pipsa Hurmerinta (malli), Minna Tervamäki (balettitanssija) ja joku jonka nimeä en muista. Tuntuu kurjalta jos enemmistö naisista kulkee alistuneena vertailuun/ympäristön vaatimuksiin (ja sitähän valitettavasti riittää).
  Voi kun jokainen nainen voisi hyväksyä itsensä tai ajatella itsestään kauniisti…uskon että sekin kaunistaisi valtavasti.
  Nyt ajatus katkesi ja pieni komea poika roikkuu lahkeessa. Iltapuuhiin…

  Tykkää

 11. Mua ainakin naurattaa Doven mainokset, joissa nämä ”luonnolliset” naiset hihittelevät ja näyttävät tyytyväisiltä makkaroihinsa. Hekin kuitenkin ovat ylipainostaan huolimatta hyvin sopusuhtaisia eikä esim. selluliitista, raskausarvista jne. ole merkkiäkään. Hoikillakin on raskausarpia, miehilläkin on raskausarpia, murrosikäisillä tytöilläkin on raskausarpia!
  Joten miksi ei tehdä sellaisia mainoksia, joissa on pulleita naisia (äitejä), joilla on raskausarpia, erikokoiset riipputissit ja tukka laittamatta.
  Se on todellisuutta, jos mikä..!

  Tykkää

 12. Tietysti se on tosi tärkeää, että äidit muistaa kehua tyttöjään (ja poikiaan!), että ollaan hyviä ja kauniita tällaisina. Siinä vaan on mutka matkassa: jokainen ulkonäkönsä kanssa stressaava teini tietää, että oma äiti on tässä asiassa täydellisen puolueellinen. Tiedän kyllä että kelpaan äidilleni vaikka minkä näköisenä. Mutta kun pitäisi kelvata muillekin kuin äidille. Se hyväksyntä pitäis saada ulkomaailmalta myös, ennen kaikkea omilta saman ikäisiltä kavereilta.
  Esimerkki: musta on kivaa jos äidin mielestä olen nätti ulos lähtiessä. Vielä kivampaa on, jos paras kaveri sit kaupungilla kehuu että näytän hyvältä. Parasta on, jos siitä huomauttaa myöhemmin joku vielä vieraampi, koska vieraalla ei äidin ja parhaan kaverin tavoin ole mitään syytä mielistellä ja jakaa valkoisia valheita siitä miten kukaan ei ”ihan oikeasti” näekään mun finnejä ja liian pientä suuta ja liian leveitä poskia ja kamalan paksuja reisiä…
  Itsetunnon perustan on syytä tietysti olla muualla kuin ulkonäössä. Mutta kyllä se kummasti silti mieltä parantaa kun toisinaan voi katsoa peiliin ja ehkä jopa pitää näkemästään. Niitä hetkiä on harvoin, mutta niistä pitääkin sitten ymmärtää nauttia! 🙂

  Tykkää

 13. Täytyy nyt vielä tulla kommentoimaan sen verran, että noi Italian Voguen naiset on TODELLA upeita! Ei mitenkään sairaalloisen ylipainoisia (oikeita terveydellisiä riskejä), mutta eivät myöskään nykyvaltavirtaihanteen mukaisen laihojakaan. Tässä aihe, joka puhuttaa ja tulee varmasti aina puhuttamaan.

  Tykkää

 14. Haluaisin vielä lisätä tähän oman näkökulmani naisten ulkonäköpaineista. Minulle tasa-arvoasiat ovat hyvin tärkeitä, ja koen, että ulkonäkövaatimukset asettavat naiset hyvin usein tietynlaiseen lose-lose -tilanteeseen. Jos et laita itseäsi, olet epänaisellinen ja jokseenkin epäilyttävä mikälie lesbo. Jos laitat itseäsi, olet nätti tyttö mutta vähän pöljä, koska käytät aikasi ja rahasi ja ajatuksesi ripsareihin ja korkokenkiin. Tiedän että mielipiteeni ovat kenties provokatiivisia, mutta ihan vakavissani ajattelen, että kaikki se aika, jonka naiset käyttävät ulkonäöstään stressaamiseen, on pois siitä ajasta jonka he voisivat käyttää itsensä muunlaiseen kehittämiseen ja yhteisen maailmamme asioiden hoitamiseen. En kuitenkaan ajattele, että kaikki laittautuminen olisi suurta virhettä ja bimboilua – ehei. Kaunistautuminen kuuluu elämään, se tuo iloa ja, no, kauneutta. Huulipuna ei tee kenestäkään tyhmempää ihmistä. Olen vain sitä mieltä, että tyttöjen ja naisten pitäisi ensisijaisesti käyttää energiansa oman ajattelunsa ja omien taitojensa kehittämiseen. Sitä kautta syntyy omaan elämiseen myös se syvin mielekkyys. Huulipunia katsellaan sitten kun ehditään.
  Hyvä postaus, Kalastajan vaimo! Ja: valokuvissasi on miltei aina upea valo.

  Tykkää

 15. I have seen some discussion around making sure that sites are reachable whether a user types in the ”www” or not. But sadly, old timer’s disease has struck again and I can’t find the article. I’m not even sure what the total rationale was, but the author was almost having a stroke trying to make the point that ”www” is superfluous and should never be needed to reach a page.

  Tykkää

 16. I think, like you said, The Fancy is more like ”buzzword” right now because is the same Pinterest equation but e-commerce added feature. Nearly being e-commerce platform i think pinterest focus is to add ”personalization” and ”identity” to users engaging brands online. I think sooner or later pinterest will add e-commerce factor to its platform but pinterest has much more presence than The Fancy does right now.

  Tykkää

 17. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

  Tykkää

 18. hi!,I like your writing so a lot! proportion we keep up a correspondence extra about your post on AOL? I need an expert on this house to unravel my problem. Maybe that is you! Looking ahead to see you.

  Tykkää

 19. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people think about worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

  Tykkää

 20. Virtually all of whatever you assert happens to be supprisingly accurate and it makes me wonder the reason why I hadn’t looked at this in this light previously. Your article really did switch the light on for me as far as this specific subject goes. Nevertheless at this time there is actually one particular factor I am not really too comfortable with so while I make an effort to reconcile that with the main idea of your position, permit me see what all the rest of the subscribers have to say.Nicely done.

  Tykkää

 21. I unquestionably understand what you have said. In fact, I browsed throughout your other articles and I think that you?re certainly right. Congrats with this site.

  Tykkää

 22. Hey there! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a outstanding job!

  Tykkää

 23. Definitely, what a great site and revealing posts, I surely will bookmark your blog.All the Best!

  Tykkää

 24. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Thanks!

  Tykkää

 25. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Safari. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the problem fixed soon. Cheers

  Tykkää

 26. Thank you, I’ve just been searching for info about this subject for ages and yours is the greatest I have discovered so far. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

  Tykkää

 27. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your post seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the issue solved soon. Cheers

  Tykkää

 28. You completed several fine points there. I did a search on the issue and found the majority of persons will have the same opinion with your blog.

  Tykkää

 29. Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said ”You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

  Tykkää

 30. My wife and i ended up being very lucky that John could round up his analysis out of the precious recommendations he made from your own web page. It is now and again perplexing just to continually be releasing instructions which often people might have been making money from. And we grasp we have got the blog owner to be grateful to for that. The most important explanations you have made, the simple blog navigation, the relationships you will make it easier to instill – it is everything terrific, and it’s really letting our son and us recognize that the article is pleasurable, which is pretty pressing. Thanks for the whole thing!

  Tykkää

 31. Nice post. I learn something more difficult on totally different blogs everyday. It’ll at all times be stimulating to read content from different writers and apply a little something from their store. I?d choose to use some with the content on my weblog whether or not you don?t mind. Natually I?ll provide you with a link in your web blog. Thanks for sharing.

  Tykkää

 32. Please let me know if you’re looking for a writer for your weblog. You have some really great posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Thanks!

  Tykkää

 33. I liked up to you will receive carried out right here. The caricature is attractive, your authored material stylish. nevertheless, you command get bought an impatience over that you would like be delivering the following. ill definitely come further until now again since precisely the same just about a lot steadily within case you shield this hike.

  Tykkää

 34. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

  Tykkää

 35. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch!

  Tykkää

 36. My spouse and I stumbled over here different web address and thought I should check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to checking out your web page for a second time.

  Tykkää

 37. How’s things?, Love site merely a notice that I was getting instantly redirected to the home page whenever I read this internal page; It looks like a browser hi-jack or something, I am not too absolutely certain but thought you might be informed about it. All the best

  Tykkää

 38. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?

  Tykkää

 39. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Firefox. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the issue fixed soon. Thanks

  Tykkää

 40. Hey! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new updates.

  Tykkää

 41. Can I just say what a reduction to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know easy methods to carry a problem to light and make it important. Extra people need to learn this and perceive this facet of the story. I cant imagine youre not more fashionable because you definitely have the gift.

  Tykkää

 42. When I initially commented I clicked the ”Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Bless you!

  Tykkää

 43. Great post at Ask Lady Joan » Blog Archive » Spaming blogs. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely helpful information specially the last part I care for such info a lot. I was looking for this particular info for a very long time. Thank you and good luck.

  Tykkää

 44. Iím not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. All the best

  Tykkää

 45. I do not even know how I finished up right here, but I assumed this publish was once good. I don’t recognise who you are but definitely you’re going to a famous blogger when you are not already 😉 Cheers!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: