Mickan!

 

No niin siis jos joku ei vielä tiedä kuka ihme Mickan on, niin selitän nopsaan. Ruotsin ehkä kuumin tv-hahmo just nyt. Tredsetter. Näyttelijä Josephine Bornebuschin esittämä Mikaela Schiller.

Humoristinen tv-sarja Solsidan, joka kerää viikoittain reilut kaksi ja puoli miljoonaa ruotsalaista telkkarin ääreen, keskittyy lähinnä just Mickanin perheen juttuihin. Mickanilla on superrikas mies ja itse rouva kuluttelee päivänsä lounailla, kuntosaleilla ja shoppaillen. Ja on aina kauhean tosissaan kaikkien juttujensa kanssa. Voi ei, teidän täytyy katsoa jollette vielä oo nähnyt. Solsidanissa on oikeasti myös oivaltavia ja hauskoja aiheita, ihan totta 😉

Mut siis ei mun noista taustoista niin kauheasti ollut tarkoitus puhua, vaan itse Mickanista ja Mickanin tyylistä. Mickanhan on ollut tarkoitus stailata mahdollisimman eksklusiivisesti ja äärimmäisen muotitietoiseksi ja sarjassa namedroppaillaan ihan surutta kalleimpia luksusmerkkejä -Mickan on siis aina vimpon paälle harkitusti stailattu. Itseasiassa mun mielestä melkein humoristisen överieksklusiivisesti, mutta ei; stylisti meinaa hukkua Mickanin tyyliä ja tyylivinkkejä koskeviin yhteydenottoihin. Mickanin tyyli on siis varmaan yksi Ruotsin halutuimmista ja kopioiduimmista. Ja tiedättekö mitä stylisti vastaa ihan yhteiseksi vinkiksi kaikille Mickan -tyyliä havitteleville: Ei koskaan mustaa eikä kuvioita. Tarkaan harkittuja vaatekappaleita valkoisena, beigenä ja vaaleissa pastellisävyissä. 

Oukkeeei 😉 No mut, oikeasti Mickanin luksusvaatekaappi koostuu paitsi kallissta merkkivaatteista, myös ihan henkkamaukasta ja vanhoista vaatekappaleista. Todella tarkkaan valituista sellaisista.

No mut, tykkään Mickanin hahmosta, se on just niin humoristinen kuin sen on tarkoituskin olla ja ottaisin varmaan aika kevytmielisesti osaa ruotsalaisten keskusteluun siitä, onko shoppaileva ja snobbaileva Mickan sopiva esikuva miljoonille ruotsalaisille vai aiheuttaako se luksushysteriaa. Mun mielestä se on vaan just hyvää viihdettä. Pitäähän snobirouvienkin kustannuksella voida vitsailla.

Mut kaikkein varminta on se, että näyttelijä Josephine Bornebuschin tyyli on paaaljon roolihahmo Mickania parempi, supersuperkaunis Josephine:

 

 Kuva

Mielipiteitä Mickanin tyylistä? 😉

(Tuleeks Solsidan muuten nyt Suomessa?)

53 vastausta artikkeliin “Mickan!

 1. Kyllä näkyy täällä myös, eilen taisi tulla. Hauska on!
  Juuri tuli jakso jossa nuo överit irtokaulukset vilahtivat..

  Tykkää

 2. No tuleehan se. Se on ihan must. Olen saanut jopa miehenikin sarjaan koukkuun ja tykkää kovasti. Mickanin tyyli on ihailtava ja onhan hänen vartalonsakin varmaan sopusuhtainen. Joskus olisi kiva nähdä jakso keskittyen pelkästään vaikka häneen ja ”olemukseensa”. Jokainen kuitenkin on oma persoonansa. Asiat sarjassa puhuttelee myös ja siksi katson sarjaa. On niin paljon turhuutta ja överiä jolla moneen ei ole minkäänlaista kosketusta, mutta onko tarpeenkaan. Kiva blogi sinulla!! Välillä vierailen kauniita kuvakulmiasi ihaillen.

  Tykkää

 3. Minulle tulee kyseisen roolihahmon tyylistä jonkin verran mieleen Suomen Huippumalli Haussa ohjelman päätuomari Anne Kukkohovin tyyli (särmät, huolitellut vaatteet. usein pastellia ja hiuspantoja) sekä lisäksi myös Salattujen Elämien Isabella Holm (sama värimaailma. klassinen luksustyyli, jota maustetaan välillä övereillä ja hienostuneilla asusteilla).
  Minusta Mickanin tyyli on aika kiva, mutta kyllä näyttelijän oma tyyli vetoaa minuun enemmän (jotenkin hillitymmän tyylikkäämpi ja karismaattisempi olemus).

  Tykkää

 4. Solsidan on ihan huippu! Kaveri vinkkas sarjasta taannoin, ja jäin kyllä heti koukkuun. Kannattaa katsoa, jos ei ole vielä katsonut, Suomessa Yle areenalla on useita jaksoja nähtävissä. Ne kaikki henkilöhahmot on niin sympaattisia, ja jotenkin se huumori on niin osuvaa. 😀

  Tykkää

 5. Tykkään kovasti tästä ”Onnea onkimassa” -sarjasta. Ja kyllä niissä jaksoissa silmä lepää, kun katsoo maisemia ja puvustuksia.

  Tykkää

 6. Solsidan on ihan paras, meillä itseasiassa mies tuli aikoinaan kotiin ja kertoi sarjasta – siitä asti katsottu ja koukutettu koko lähipiiri! ihan huippu sarja ja niin paljon ”naulan kantaan”- juttuja lapsiperheille.. 🙂 ja Mickanin tyyli on ihana, huolitellut ja viimeistellyt kokonaisuudet.. hiuspannat tahtoo kans!

  Tykkää

 7. Ah, paras sarja aikoihin!! Mekin katsotaan sitä poikakaverin kanssa yhdessä koska se huumori vaan osuu kaikkiin : )

  Tykkää

 8. Solsidan on aivan huippu, tää kolmas tuotantokausi oli erittäin odotettu meidän huushollissa! Ja ollaan tätä ilosanomaa jaettu kavereille tietty kans 🙂 Kyllä ruotsalaiset osaa!

  Tykkää

 9. Heiii, mähän jo muutama viikko sitten väitin, että susta tulee mieleen Solsidanin Mickan. Siis tuosta vaatetyylistä ja värimaailmasta ja niiden sisustuksesta, ei ehkä niistä terävistä kommenteista. Tulee Solsidan Suomessa, samoin iki-ihana miesten sielunelämää luotaava Våra vänners liv on uusintakierroksella, ja kun Wallanderit loppui, Arne Dahl alkoi!

  Tykkää

 10. Ihan paras sarja! Ihan huippuja oivalluksia aina välillä. Esim. Lapsiperheen arjesta, työelämästä ja parisuhteesta. Mickan on todellakin aina sävy sävyyn ja viimeisen päälle laitettu. Mulle tulee mieleen tuosta mickanista vähän mieleen Norjan mette-marit. Ainakin yhtä blondattu tukka ja aina huoliteltu ja tyylikäs. Josephine on kauniimpi mielestäni oikeasti kuin mickanina. Luonnollisempi ja rennompi tyyli. Tuota sarjaa voisi katsoa monta jaksoa putkeen, puolituntinen menee niin nopsaan! 🙂

  Tykkää

 11. Mä missasin kaksi ekaa kautta kokonaan kun tulee niin hassuun aikaan telkkarista. Ostinkin kaudet dvd-bokseina ja koukutuin oitis aivan mahtavaan sarjaan 😀
  Mickanissa kyllä silmä lepää – tykkään tyylistä tosi paljon!

  Tykkää

 12. Juhuu! Paras sarja ikinä:D Kyllähän se totta on että Mickanin näyttelijä on oikeesti paljon nätimpi, johtuisko luonnollisuudesta;) Samaa mieltä es.kommentoijan kanssa, sarjan jaksoja voisi vaan katsoa ja katsoa ja nauraa maha kippurassa:D

  Tykkää

 13. Oi kyllä, Solsidan on paras! Lämmittää tällaisen Frendit-fanin sydäntä, sarjassa on jotain samalla tavalla oivaltavaa ja hauskaa huumoria. 🙂 Mickan on kyllä pettämättömän tyylikäs, mutta kyllä mua hauskuttaa enemmän ne snobirouvan kriiseilyt. Ja Fredde hyvine elämänneuvoineen viihdyttää aina!
  Hassua muuten, mä olen aina pitänyt Annaa ja Alexia sarjan päähahmoina – ehkä siksi, että koko sarja alkoi keskittyen heidän muuttoonsa ja odotukseen?

  Tykkää

 14. Mun MIES on hehkuttanut koko syksyn, että tätä pitäisi kuulemma alkaa seuraamaan! En oo yhtään ymmärtänyt, että mistä sarja edes kertoo, mutta tän sun kuvauksen perusteella alkoi kyllä kiinnostamaan 🙂

  Tykkää

 15. Olen seurannut Solsidania aktiivisesti alusta saakka ja ihaillut juuri Mickanin tyyliä. Hänen vaatteensa ovat juuri minun makuuni ja yritänkin toteuttaa samansuuntaista tyyliä, mutta huomattavasti huokeammilla vaatteilla. Ihan loistosarja muuten! =)

  Tykkää

 16. Solsidan on yksi tämän hetken lempiohjelmistani ja tällä hetkellä pyörivää kolmatta kautta tulee kyllä seurattua. Avopuolisoonkin uppoaa sarjan mainio huumori 🙂
  Täytyypi muuten googletella Josephinen arkityyliä, ainakin tuon postauksen kuvan look on aika chic, ihana 🙂

  Tykkää

 17. Solsidan on ihan parasta mitä tv:stä tulee:) Mickanin tyyli on ehkä överi, mutta on hänellä ollut ihaniakin asukokonaisuuksia. Överin siitä tietty tekee se, että hänelle ne pastellijuhlamekot & korkkarit on arkipäivää lasten kanssa kotona;) Se jakso, jossa Anna suuttui äitiporukalle (johon Mickan ei kylläkään kuulunut) ja nimitteli heitä Odd Molly v***iksi, osui kyllä tähänkin Odd Molly- faniin;) Odd Mollya on nähty Mickaninkin päällä useaan otteeseen.

  Tykkää

 18. voih, juuri eilen mietiin, että koskahan tämä taas tulee! näkyy siis kyllä suomessa! mä olen yhen kerran vahingos kattonu tätä sarjaa jakson ja oli kyllä hyvä 🙂
  ps. sulla on ihan blogi 🙂

  Tykkää

 19. Solsidan on ihan huippu ja lisäksi on ihana katsoa vanhoja tuttuja kotimaisemia, etelä-Tukholmassa syntynyt ja asunut siellä lapsuuteni päivät. Hyvin klassinen ja kaunis tyyli Mickanille stailattu =) Hyviä näyttelijöitä koko Solsidanin porukka.

  Tykkää

 20. Solsidan ja Mickan ystävineen on mun sunnuntai-iltojen pelastus! Monesti saa nauraa vedet silmissä 🙂 Niitä sarjoja, joiden ei toivo loppuvan koskaan!

  Tykkää

 21. Katsos vaan, hänellähän on päällään suomalaista suunnittelua eli tokavika kuva oikealla on Your Facen (viime?? vuoden) mallistosta! Itselläni samanlainen… 🙂

  Tykkää

 22. Josephinella oli vielä kesällä ihan mielettömän hauska ja itseironinen blogi jonkun ruotsalaisen naistenlehden sivustolla, jota tuli tiuhaan luettua. Harmi vaan näyttelijä joutui sen lopettamaan muiden kiireiden takia.
  Solsidan on ihana. Ruotsalaiset osaavat nauraa itselleen. Tunnenkin muutaman hifistelijä-Fredden Ruåttin maalta ja yhden Norjastakin 🙂

  Tykkää

 23. Sarja keskittyy ihan yhtä lailla Annan ja Alexin perheeseen. Mun suosikkeja ovat Anna ja Fredde. Ove ja Mickan eivät kolahda, vaikka taitavat melkoisia yleisösuosikkeja ollakin. Mutta hyvää huumoria kaikki tyynni.

  Tykkää

 24. Meillä mies alkoi ensin katsomaan sarjaa ja näin minäkin jäin koukkuun. Solsidanin uuden kauden jaksoissa (pyörii nyt Suomessa) esiintyy suomalainen Andre Wickström, hän on se Fredden pankkiirituttu/työkaveri. Mutta kyllä Ove on ärsyttävyydessään aivan ykkönen!

  Tykkää

 25. Kaikki omalla tavallaan hyviä; Mun suosikki on Alex – hänen fundeeraukset aivan tosissaan 😀
  Ihmettelin jo Ruotsissa asuessa koko kansan Solsidan vilitystä ja täytyy sanoa että ihana ohjelma! Arkipäiväisiä juttuja, ja roolihahmot tuntuvat näin luonnollisilta.

  Tykkää

 26. Mun käsityksen mukaan Anna ja Alex on olleet sarjan ”päähenkilöt” ja Fredde ”vain” Alexin lapsuudenystävä. Ainakin ensimmäisellä ja toisella kaudella keskityttiin enemmän Annan ja Alexin elämään, ja Mickan perheineen oli sivuosassa. Ehkä kolmannella kaudella on alettu keskittyä Mickanin perheeseen, jos se kerran on oikein trendsetterkin ruotsinmaassa?? Minuun henk.koht. kolahtaa enemmän Annan retro-tyyli, aivan mahtava!

  Tykkää

 27. Solsidan on lempparini! Katselen sitä aina iltaisin, kun saan vauvan nukutettua ja vietän omaa aikaani. Musta tuo Mickan on sellainen hahmo, joka etsii shoppailemalla itsetuntoa ja täydellistä elämää, hän on todellakin mielikuvamainonnan uhri! Tuntuu, kuin käsikirjoittajat välittäisivät Mickanin kautta kuvaa, että shoppailemalla Manolon korkokenkiä tai muita luksusmerkkejä ei elämä ole yhtään sen ihmeempää eikä hän silti saa sen enempää kunnioitusta Lussanin silmissä. Mickanin hahmo on kyllä tosi herkullinen ja onhan hän tosi tyylikäs, ei sitä ole kieltäminen!

  Tykkää

 28. Solsidan on ihan mun juttu, se on huippu hauska ja sen hahmoja on todella kiva seurata. Mickanin ja Fredden tyyli on ihanan liioitellusti tehty betre folk tyyli ja Anna&Alex ihan sitä tavallista tallaaja tyyliä. Huippu sarja.

  Tykkää

 29. Mulla on kaksi Mickanin kaksoisolentoa lähipiirissä. Kauhunsekaisella pyrkimyksellä ymmärtää olen seurannut kuinka nämä OIKEAT Mickanit suhtautuvat itseensä ja ulkonäköönsä sokeridieetteineen, kävelykerhoineen ja kuntosaleineen haudanvakavasti. Solsidan on hyvää viihdettä mutta nämä oikeat Mickanit ovat aivan kamalia.. Pysykää kaukana tästä naistyypistä, myrkyttää koko ympäristönsä perfektionismillaan.

  Tykkää

 30. I KNOW!! Sen jälkeen aloinkin tutustumaan sarjaan paremmin kun se oli vaan vähän sellanen et katsoin jos satuin olemaan hereillä jne (tulee täällä vasta puoli yhdeltätoista) ja nykyään täytyy aina pysyä hereillä 😉 Siis olen ihan pelkästään tosi otettu jos minussa jotain Mickanin tyylistä on, eihän tosta nyt voi olla tykkäämättä ;D Ja tottahan se on, et aika samassa värimaailmassa me mennään… 😉 Kiitti vaan siis huomautuksesta, se oli vähän niinkuin alkusysäys tällekin postaukselle… että aloin tutustumaan Mickaniin!

  Tykkää

 31. Joo nehän olikin kai alunperin päähenkilöt ja ehkä vieläkin, mutta Mickan on tietty vähän varastanut huomiota ja saanut lisäminuutteja näissä uusimmissa jaksoissa.

  Tykkää

 32. No niinpä siis onhan sillä aivan ihania asuja ja vaatteita, mutta jotenkin niiiiin hienoja ja vaaleita ts. juhlavaatteita kotona. Siksi överi… Mut aivan ihana juu :))

  Tykkää

 33. Vautsi, joo niin se stylistikin sanoi ettei mickanin kaikki vaatteet oo kallita luksusmerkkejä, kaikenlaista löytyy vaikka sarjassa on luksusjuttuja olevinaan.

  Tykkää

 34. Joo tottakai, niistähän se kaikki alkoi… Annasta ja Alexista! Mickan on vaan varastanut shown… 😉

  Tykkää

 35. Totta Sanna, munkin mielestä sarjasta ja Mickanin hahmosta jää just terveellä tavalla kiva ja humoristinen kuva ”luksuselämästä” ja shoppailusta ja mitä siihen nyt kuuluukaan… ettei se oo niin ihmeellistä, tää oli tosi hyvä kommentti!!

  Tykkää

 36. Voi että, oon just kyllä samaa mieltä Solsidanista ja Mickanista hahmona! Ihanasti toteutettua, lämminhenkistä, mutta kuitenkin erittäin osuvaa huumoria ja jotenkin semmosia aiheita mitkä puhuttelee tosi monia ja monenlaisia ihmisiä!
  Tossa Mickanin tyylissä kiteytyy yks semmonen juttu mikä mun mielikuvissa aina yhdistyy kalliisiin luksusmerkkeihin ja ylelliseen elämäntyyliin: vaaleat, arat sävyt joissa lika näkyy heti, ja ihanat liikkuvat materiaalit, joissa rypyt ja kulumat näyttää kaameilta. Näiden ”täydellisten” naisten päällä nää vaatekappaleet on aina aivan uskomattoman näkösiä. Niin puhtaita, istuvia ja rypyttömiä, mutta kuitenkin samalla keveitä, ilmavia joskus jopa ikäänkuin huolettomia. Mutta itse kun koitan vastaavaa lookkia, jossain vaiheessa iltapäivää tuntuu kuin joutsen olisi muuttunut rumaksi ankanpojaksi: paita on rypistynyt, hameeseen on tullut jokin tahra lounastauolla ja pahimmassa tapauksessa ihanaan silkkijakkuun on ilmestynyt ällöttvät kainalolhikiläiskät. Miten, siis MITEN ihmeessä nää naiset pystyy säilyttään sen täydellisen lookin koko päivän? Kaikkein käsittämättömintä on tavata näitä naisia lentokentällä. Siis oikeasti, kuinka joku kykenee näyttämään niin freesiltä lennon jälkeen?! Ja pisteenä iin päällä on tietty 12cm koron louboutinit ja täydelliset lainehtivat kutrit, jotka ei suinkaan oo linttaantuneet lentoyhtiön tyynyä vasteen niinkun allekirjoittaneella. 😀 😀 No oon todennut et oon kaunis omalla maanläheisemmällä tavallani, mutta olisi silti ihanaa joskus viettää yksi päivä ”luksusmammana”! 😀

  Tykkää

 37. Olen yllättynyt, että tyyli on ihailtu! Kaunishan se on, mutta minusta se on vedetty niin överiksi kuin komediassa kuuluukin. Se on kaikessa tyylikkyydessäänkin minulle siis ihan Hansu ja Pirre -linjaa: komediahahmon stailattu roolivaate.
  Mickanin vaatteet ovat minusta nimenomaan onnistunutta piruilua ja pilailua. Ei kai sitä kannata matkia?

  Tykkää

 38. Katsoin pari jaksoa, mutta harmikseni en oikein päässyt jyvälle:(
  En ymmärrä mikä siinä oli niin hauskaa siinä ohjelmassa, koska minä en nauranut kertaakaan.. Harmittaa ihan koska nii moni oli kehunut tässä sitä ja oisko sen takia sit ollu odotukset liian korkealla? Vai olinko liian huonolla tuulella kun aloin niitä katsomaan;D
  Vai kannattasko mun alottaa sen kattominen iha ekasta kaudesta , että älyykin jotain sarjan kulusta?
  Se pitäs vaa ostaa se kausi, kun nyt on vaa jotai 3 kauden jaksoja yle areenalla..
  Olin nimittäi jo kauan ettiny jotai sarjaa mitä ois hauska seurata vähä samankaltaista ku esim frendit, joka on ihan paras sarja ikinä!

  Tykkää

 39. Löysin sarjan juuri tämän tuotantokauden alusta, olen ihan koukussa. Jaksot ovat aiivan liian lyhyitä! Hyviä hahmoja…mun suosikki on se hammaslääkäri 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: