Vanha kaupunki

Barcelona part III

Dagens tunnelmia tulee vieläkin Barcelonasta – ei ollenkaan huono mun mielestäni 😉 Voitais itseasiassa olla täällä vielä joku pari kuukautta… Ei haittais ollenkaan.

Vanha kaupunki on tottakai yksi syy viihtyisyyteen; näitä kapeita kujia voisi kävellä varmaan viikkokausia tietämättä ihan tarkkaan missä on. Ja niin me oikeastaan ollaan tehtykin; kuljeskeltu ja pysähdelty. Missä huvittaa. Ja aina vastaan tulee jotain uutta ja ihmeellistä 😉

Sit te ootte tietty olleet kauhean uteliaita eilisen jalkapallopelin suhteen eikö? 😉 Joo, kyllä me nähtiin Messi. Ja neljä maaliakin se teki, joten voin näin jalkapalloasiantuntijana vahvistaa kaikki huhut Messin erinomaisuudesta. Se ei varmaan edes ole vain hyvä pelaamaan, se on jotenkin vain yhtäkkiä tehnyt kasan nerokkaita liikkeeitä.

Jotenkin uskomatonta nähdä ja kokea livenä tollasia ihmisiä, jotka inspiroivat toisia nooooin paljon. Vai kuinka monen miljoonan luulette joskus inspiroituneen vaikkapa juuri Messistä? Edes jonkun pienen hetken. Eikä tarvitse olla jalkapalloilija, tarvitsee vain olla ihminen, joka inspiroituu tekemään oman juttunsa velä paremmin.

Tai Picassosta. Me käytiin Picasso -museossa keskellä vanhaa kaupunkia, jossain siellä kujien ja mutkien takana piilossa. Siellä niitä oli, taianomaisia pieniä sata vuotta vanhoja maalauksia. Ne vanhat Picasso -maalaukset, silloin kun se vasta harjoitteli hommaa, ne on niitä taianomaisia. Niitä, joista inspiroituu.

Tässä muuten toka Messin neljästä maalista, rangaistuspotku. Pallo on toi keltainen sukkula tossa Messin ja maalivahdin välissä 😀 Ja se upposi:

24 vastausta artikkeliin “Vanha kaupunki

 1. Aah, Barcelona kuuluu kaupunkeihin, joihin haluan palata. Olisi kiva kuulla kävittekö jossain erityisesti lapsille suunnatuissa paikoissa? 

  Tykkää

 2. Aivan ihania kuvia! Olemme olleet valtavan matkakuumeen kourissa (eikä nämä sun postaukset ole sitä suinkaan vähentäneet!!)  ja pohtineet kohdetta, kyllä se taitaa kallistua Barcelonaan. Me lähdetään reissuun neljävuotiaan sekä 4kk vauvan kanssa, toivottavasti huhtikuun alussa. Aikaisemmin ollaan käyty Barcelonassa aikuismatkalla mutta nyt musta on mielettömän kivaa lähteä lasten kanssa matkaan. Kaupungin näkee sitten niin eri kulmasta. Hauskaa loppulomaa!

  Tykkää

 3. OI meidän pojat olisivat varmasti olleet mielellään tuolla matsissa:) Ja mä tuolla vanhanssa kaupungissa:) t. kalamuija

  Tykkää

 4. Kiitos Johanna näistä Barcelona-postauksista! Itse suunnittelen kesäksi Barcelonan-matkaa yhdessä teini-ikäisen poikani kanssa, joka on kova futisfani. Olisinkin kysynyt, oliko tuonne matsiin vaikea saada liput ostettua? Onnistuukohan portilta vai täytyykö ostaa jostain etukäteen?

  Tykkää

 5. Ihaniaihania kuvia! Joku päivä mäkin vien miesystäväni Barcan matsiin ja kosin sitä siellä valotaulun kautta 😀

  Tykkää

 6. Olipas kiva postaus 🙂 Mukavaa loppulomaa ja teidän on ihan pakko viedä lapset ja itsenne sinne Gaudin puistoon, ilman sitä ette saa tulla kotiin 🙂 T. Saana

  Tykkää

 7. Niin niin kauniita kuvia! Olimme mieheni kanssa pari vuotta sitten syyslomalla Barcelonassa. Menin mieheni – ja aikuisten poikieni – mieliksi jalkapallo-otteluun ja näin myös Messin hienoa peliä. Istuimme ylimmällä penkillä tähtitaivaan alla. Huomiota herättävää oli perheiden läsnäolo ja yleisön rauhallinen käytös, siis lastenkin kanssa voi hyvinkin mennä verrattuna monen muun maan jalkapallo-otteluun.Vanhin poikamme tilasi liput etukäteen netin kautta. Nautin niin samoista asioista, rauhallisesta kävelystä vanhassa kaupungissa, suklaapuodin tunnelmasta, Picasso-museosta, rannalla kävelystä, sitten taas eri tunnelmasta Gaudin puistossa ja siitä humoristisesta taiteesta! Onko missään muualla kuvattu Raamatun henkilöitä, opetuslapsiakin, niin humoristisesti kuin Sagrada Familiassa?! Punaisen turistibussin ylempi kerros oli ihan hyvä näköalapaikka, saimme kokonaiskuvan kaupungista ja tiesimme sitten minne haluamme.Ikävä muisto jäi vain Ramblalta, kun kolme romanialaista tyttöä YRITTI varastaa repustani rahaa. Poliisit olivat aika voimattomia. Selkäreppua ei siellä kannata pitää, sen opin! Mukavaa loppulomaa! Olette niin ihana perhe!

  Tykkää

 8. Olen samaa mieltä muiden kanssa, ihania kuvia taas sulla. Pitäisköhän munkin vähän kuvata maisemia, kun ollaan parhaillaan Fuengirolassa käväisemässä? Mitäs tuumisit sopisiko se ollenkaan Nuppu Home blogin tyyliin?

  Tykkää

 9. Voih, olisinpa saanut olla 8-vuotiaan futishullun poikani kanssa katsomassa tuon ottelun… Lisätään siis haavelistalle 🙂 Oliko matsiin vaikea saada lippuja?

  Tykkää

 10. Tuntuu siltä, että minulla on jatkuva kaipuu Barcelonaan! Kaupunki vei sydämeni kerta heitolla ja sinne on ehdottomasti päästävä uudestaan – niin paljon jäi näkemättä, vaikka viikko siellä vierähtikin! :)♥
   
  curiousnoora.blogspot.com

  Tykkää

 11. Edellisessä postauksessa joku jo kyseli, että minkä merkkiset aurinkolasisi ovat? Ovat todella kivan näköiset 🙂

  Tykkää

 12. Vierailija
  29.01.2013 klo 11:00

  Kiitos Johanna näistä Barcelona-postauksista! Itse suunnittelen kesäksi Barcelonan-matkaa yhdessä teini-ikäisen poikani kanssa, joka on kova futisfani. Olisinkin kysynyt, oliko tuonne matsiin vaikea saada liput ostettua? Onnistuukohan portilta vai täytyykö ostaa jostain etukäteen?

   
  Voi ostaa jopa suoraan portilta, mutta kantsii ostaa suoraan FCB:n sivuilta. Lippuja tulee sita enemmän myyntiin, mitä lähempänä peli on, kun vakkarikäyjät ”vapauttaa” omat paikkansa. Näin ei tietysti käy, jos kyseessä on vaikka el clasico, eli Barca-Madrid!

  Tykkää

 13. Jos ei vielä ole ehdotettu, niin kokeilkaapa meksikolaista ravintolaa La Hacienda! Tai toinen ehdoton on PimPam burger! 🙂

  Tykkää

 14. Olen samaa mieltä. Barcelonassa pitää käydä gaudin puistossa ja casa milassa. Barcellona on Gaudin kaupunki!!

  Tykkää

 15. Ihana katsella kuvia kotikaupungista vierailijan silmin! Itse olen näille maisemille sokeutunut enkä niitä edes huomaa enää. Tai no, aina kun käy rannalla aurinkoisena päivänä, niin kyllä sitä taas tajuaa, kuinka kiva paikka tämä onkaan 🙂

  Tykkää

 16. Ihania muistoja tuli mieleen kuvista!!! Reilu pari vuotta sitten oltiin syslomalla kolmen futailevan miehen (yhden isomman ja kahden vähän pienemmän) kanssa siellä ja futispeliä ja futismuseota oli riittämiin 🙂 Mieletön apu oli Mondo Barcelona-matkaopaspokkari, ei mennyt aikaa hukkaan ’haahuiluun’ vaan ehdittiin näkemään paljon! Liput peliin tilattiin etukäteen netin kautta ja ne oli kätevästi lippuluukulla valmiina odottamassa nimi päällä. Majoitus oli goottilaisen kaupunginosan laitamilla ja siellä oli niin kaunista ja – se mikä yllätti ehkä eniten näin suomalaiseen hygieniatasoon tottuneena – tosi siistiä! Kiva pieni merenrantakohde lyhyen junamatkan päässä oli Sitges, sesonkiaikaan tunnettu vapaamielisyydestään ja on siksi mm. seksuaalivähemmistöjen suosikkikohde mutta sesonkiajan ulkopuolella ihanan rauhallinen ja kaunis rantakohde lapsiperheille…suosittelen 🙂

  Tykkää

 17. Mahtavaa, nyt tämä kommenttien lukeminenkin on tehty helpommaksi ja postaus näkyy myös samalla sivulla! Hienoa!

  Tykkää

 18. aaaah näistä kuvista välittyy niin ihana tunnelma! ja vauu Messi 😉 🙂
  huippu blogi! toivottavasti jaksat kirjotella tätä iäisyyksiii 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: