Arkimeikki

Välineet ja Vinkit

Hei ajattelin tänään vinkkailla parhaan kykyni mukaan mun omia meikkijuttujani… pitkästä aikaa 🙂
Huomaan että mulla on arjessa (omasta mielestäni) aika vähän tuotteita käytössä… Siis ei kovin montaa erilaista purnukkaa. En tiedä. Kuinka montaa meikkituotetta te käytätte aamuisin?

Mineraalimeikkipohja on ykkönen. Mulla on pikkasen omaa ihonväriä tummempi puuterimainen mineraalipohja, jota käytän pikkusen varjona; levitän tehokkaimmin poskille, leukaan ja nenänpäähän. En siis tasaisesti koko kasvoille kuten ehkä perinteistä meikkivoidetta.

Poskipuna on toinen tärkeä juttu pirteän, terveen ihonvärin saamiseksi. Poskipunaa poskipäille.

Ripsiväri. Olen ollut tosi tyyväinen tohon Maybellinen Illegal Lengths -maskaraan. Se jopa pidentää ripsiä niinkuin lupaakin. Sain ton kerran jonkun jumppatapahtuman yhteydessä goodiebagissä ja vähän vahingossa edes kokeilin kun omaa maskaraa ei ollut. Siitä on tullut aika lemppari. Tykkään muuten myös levittää ripsivärin niin, että asetan harjan ihan ripsen tyveen, mutten vedäkään suoraan ylöspäin, vaan ”hankaan” harjaa ripsen juuressa edestakaisin ja vähitellen ylöspäin. Ja muutamaan kertaan tämä/ silmä. Näin saa ripsiin kivasti luonnollista tuuheutta ilman paakkuja.

Kulmakynä. Ihan vaalea kulmakynä on loistava tällaselle munkin vaaleusasteelle. Ei oo pelkoa että lopputulos ois liian tumma.

-Kajal. Olen tosi huono käyttämään eyelineria -kynämuotoinen kajal on ehdottomasti helpoin. Mut yritän opetella nestemäistä kajalia parhaillaan. Katsotaan miten käy 😛

Mineraalimeikeistä oon ollut oikeastaan tyytyväinen sekä Bare Mineralsiin että tähän Jane Iredaliin -juurikaan mitään eroa en käytössä huomaa. Mut tää Jane Iredalin poskipuna (mulla sävy Barely Rose) on todella käyttöystävällinen; superhelppo levittää ihan samalla sudilla kuin meikkipohjakin. Erityisen hyvä koostumus.

Niin ja kuvasin tohon myös mulla joulukuun puolesta välistä käytössä olleet suomalaiset ekosertifoidut Mia Höytö* -voiteet. Joku ehkä muistaa mun joulukalenterin arvonnan, jossa jo vähän kerron Mia Höydostä? Aivan mielettömän ihania ja laadukkaita luonnonkosmetiikkatuotteita, joista mun on vaan pakko vinkata teille. Käytän itse aamuisin tota Ihana -kosteusvoidetta ja iltaisin, yövoiteena Unelma -voidetta sekä Valo -silmänympärysvoidetta… Ja olen ollut tosi tyytyväinen sarjan ihan kaikkiin tuotteisiin. Laadun huomaa parhaiten juuri noissa mainitsemissani tuotteissa sekä kasvojen puhdistusaineessa.. Ja vartalovoiteessa… Äh, no mutta suosittelen kokeilemaan kun uusien voiteiden tarpeessa ootte tai haluatte yllättää ylellisellä lahjalla. Eipä muita suomalaisia ekosertifioituja kosmetiikka sarjoja ookaan, kyllä tätä melkein kannattaa kokeilla! 🙂

See you söpöliinit ❤

26 vastausta artikkeliin “Arkimeikki

 1. Mullakin olit tuo ripsiväri, mutta petyin siihen todella. Tuli vaan ripset, joissa väriä, en huomannut mitään pidentävää vaikutusta, vaikka kuinka taivutin ja sudin maskaraa ripsiini. Niinpä annoin ripsarin pian siskontytölle. Ainoa mihin olen ollut tyytyväinen, on Oriflamen 2fx 2-tehoripsari. Tarpeeksi tehoa ja pysyy, eikä varise.

  Tykkää

  1. No jopas! Ja mun mielestä kun tää oli positiivinen yllätys 😉 No niin erilailla me saatetaan tuotteista ajatella… siksi niitä varmaan on monenmoisia :))

   Tykkää

 2. Kiitos Johanna blogistasi, olen ollut jo monta vuotta lukijasi, enkä ole vielä kertaakaan kiittänyt. Tämä on minulle työaamujen piristys, avaan koneen, haen kupin kahvia ja luenblogisi.
  Nutturaletti kampausta aion kanssa kokeilla, en osaa laittaa puolipitkiä hiuksiani mitenkään, mutta tuo ohje innosti ja ehkäpä perheemme teinitär osaa auttaa 🙂
   
   

  Tykkää

  1. Oooo, kiitti ❤ Koskaan ei oo liian myöhäistä kommentoida, tosi kiva että teit sen. Ymmärrän tosi hyvin, ettei aina ehdi kommentoimaan ja pääasiahan näissä onkin, että saa lukea ihan omassa vauhdissaan ja siirtyä eteenpäin ilman mitään velvollisuuksia. Sit on mulle ihan ekstramukavuutta jos joku vielä jaksaa jättää kommenttia :))

   Tykkää

 3. Toi huulipuna on muuten huippis! Mulla on samanlainen pötkö ja värisävynä sellainen aika nude. Koostumus on täysi kymppi.
  Terkkuja hei muutenkin 🙂
  Nanna

  Tykkää

 4. Voih, kyllä Sä näit kauheasti vaivaa tämän tähdessäsi! Niin ihanan perusteellinen. Olet niin keskittyneen näkönenkin noissa kuvissa. IHANA! Tällaset postaukset on vaan niin kertakaikkisen kivoja. Vitisit. Kiitti!
  T: Mrs.Brown

  Tykkää

  1. No voi kiitti, niin munkin mielestä kaikki meikki/ kauneudenhoito jutut ja vinkit on tosi ihania -kiva kuulla aina miten toiset tekee juttuja ja usein saa vähän uutta inspistä kun omat tavat jumiutuu niin helposti… 🙂 Täytyypi kirjoitella useamminkin :))

   Tykkää

 5. Mikä toi sun huulipunan väri on? Kiva olis kuulla enemmänkin kokemuksiasi noista mineraalimeikkipohjista. Mitä kaikkea olet kokeillut, miten eroavat?

  Tykkää

  1. Huulipunaa oon jo kerran täällä kehunut ja sit selvis että toi sävy on lopetettu :/ Niin en nyt enää kiusaa sillä 😉 Mut YSL Volupte on huulipunan nimi noin yleensä -jos siltä löytyisi vielä muita ihkuja sävyjä… Olen kokeillut Bare Mineralsia ja tätä Jane Iredalea ja sit jotain halvempaa markettijuttua… Muistan, että se markettijuttu ei ollut ihan yhtä toimiva kuin nää kallimmat merkit. Tosi paljon merkitystä on kuitenkin meikkisudilla, että saa sen puuterin levittymään kauniisti. Eli jos ostat kunnon mineraalipohjan, osta ihmeessä myös kunnon suti. Ja pese usein. Ja vaihda vuoden – parin päästä, suditkin tönkkööntyvät ja menettävät karvoja…. Mut suosittelen panostamaan johonkin muuhun kuin halvimpiin markettituotteisiin -nää kalliimmat ovat ihollekin paljon ystävällisempiä.

   Tykkää

 6. Hei!
  Olen seurannut blogiasi jo pitkään ja nyt vasta uskaltauduin kommentoimaan 🙂 Ensinäkin kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista, tätä on ilo seurata.
  Tuohon nestemäisen eyelinerin opetteluun kannattaa kokeilla erillistä napakkaa ja ohutta eyelinersivellintä. Monessa rajausvärissä on mielestäni hieman kömpelö se ”rajauspää” ja varsinkin aloittelijan voi olla hankala saada rajauksesta siistiä ja tasaista. Itse otan vähän kostealla siveltimellä väriä siitä alkuperäisestä siveltimestä ja sitten rajailemaan, sama kikka toimii myös monen luomivärin kanssa. Ja esim. Joe Blascolta löytyy kakkumainen eyeliner. Näillä saa rajauksesta pehmeämmän näköisen.
  Terveisin, Jonna

  Tykkää

  1. Vau kiitti tosi hyvistä vinkeistä, mun varmaan pitäis mennä ihan jollekin meikkaajalle opettelemaan 😉 Mut kiitti, kyllä tää varmasti tästä vielä lähtee, odottakaahan vaan 😛

   Tykkää

 7. Heippa! Käytätkö myös jotain itseruskettavaa/sävyttävää voidetta kasvoilla, kun on niin kaunis päivetys? 🙂 Juoksupostauksia odotellessa… 😉

  Tykkää

  1. Juu! Nyt ei oo vaan ollut käytössä moneen viikkoon…. ei sen jälkeen kun sairastelin sitä keuhkokuumetta pari viikkoa… Niin en sitten tässäkään viitsinyt mainita kun ei naamassakaan ollut 🙂 Mutta suosin Chanelia, niillä on miedoimmat, luonnollisimmat sävyt :))

   Tykkää

 8. Kiva perusmeikki, eipä itsellänikään juuri purkkeja ole. Meikkipuuteri, ripsari (ehdottomasti ripsentaivutin) ja kulmakynä. Hyvin riittää leikkipuistoon!
  LPP
   

  Tykkää

  1. Hitsi, ripsentaivutinta oon ihan uuno käyttämään…. Tai siis unohdan vaan aina! Yritän aina juhliin muistaa tai muuten kun pitää oikein olla edustava 😛

   Tykkää

 9. Itse käytän nestemäistä eyelineria, koska mun mielestä se pysyy paremmin pitkän päivän, kun taas kynä jotenkin haalistuu. Aivan must juttu ton kanssa on tops-puikot! Ja siis ylipäätään meikkaamisessa ne on välttämättömät. Kun vähän kostuttaa kielen päällä, saa rajauksen siistittyä nätisti. Ja luomivärin kanssahan rajauksen saa kivasti häivytettyä, kun laittaa sitä siihen osittain päälle. Onhan näitä naisten onneksi keksitty kaikkia ihania… itse mulla on päivittäisessä meikissäkin aika arsenaali. Mutta valokynä on uusin ihastus ja poskipuna on munkin mielestä todella tärkeä meikissä! 🙂

  Tykkää

  1. Ooo, tää oli kanssa tositosi hyvä ja inspiroiva vinkki…. en oo tollastakaan koskaan keksinyt! Oon ilmeisesti aika uuno koko meikkaamisessa 😀 Joo kostutettu tops -puikko ja vähän luomiväriä tulee varmasti mun silmämeikkiin :))

   Tykkää

 10. Nyt on pakko kommentoida uudelleen, kun mieleeni juolahti, että olet jättänyt luomivärin kokonaan pois. Se ”plum sugar”, joka Sulla oli aikasemmin on mielestäni edelleen aivan ihana. Käytän itse sitä yleensä, jos haluan vähän ”paremman” meikin. Ainoa harmi siinä on, että se haalistuu päivän mittaan niin nopeasti pois. Noh, olisihan niitä sellasia voiteita sinne luomivärin alle, mikä auttaisi. Hommaan varmaan vielä joskus. Ekana hommasin kuitenkin BM:in ihania luomivärejä. Ne pysyy. Niistä yhtä tumman ruskeaa käytän kajaalina. Kun tekee kynän sijasta pensselillä, niin jälki on huimasti parempi. Jotenkin elävä eikä niin kova. Pensselillä saan myös paremmin ”muotoiltua” silmää, siis mallia; pyöreähkö vai kissamainen, mitä milloinkin haluaa.
  Muuten päviämeikkiini kuuluu mineraalimeikkipuuteri, mineraaliposkipuna ja MAC:in brow set. Aika vähällä mennään. Joskus vaan tuntuu, että usein ”pelkkään” päivämeikkiin investoinit on mun kohdalla hitusen turhaa, kun on silmälasit paksuhkoine raameineen. Peittyy jo tuota kautta puoli silmää. Niinpä yritän pitää ihon mahd.kauniina ja siksi vannonkin kaiken luonnollisen nimeen, kuten juuri  mineraalit ja luonnon kosmetiikka. En ole tuollaisia tuotteita kauhean kauaa käyttynyt ja jo näkyy ero ihossa. Eikä mulla ollut aikasemmin mitenkään erikoisen huono iho. Vain kauhean epätasainen väri ja suurehkot ihohuokoset. Mutta ei ole enää. Teiltä bloggajilta saa siis vain niin erinomaisia vinkkejä! Ilman teitä olisin edelleen aika tietämätön 😉
  T: Mrs.Brown

  Tykkää

  1. Joo on mulla se vieläkin! Jäänyt vaan luomiväri näin arkimeikistä usein pois…. Mut just sitä käytän vieläkin, jos jotain luomiväriä käytän, sillä saa tosi kauniin lopputuloksen, ehdottomasti!
   Ja ihan samaa mieltä, arkimeikissä kannattaa panostaa siihen laatuun ja ”hoitavuuteen” jotta iho pysyy hyvänä… tärkeämpi kuin harvemmin käytetyt juhlameikkituotteet!

   Tykkää

 11. Tuo ripsari on IHAN paras! En muita ole käyttänyt tuon löydettyäni. Nyt viikonloppuna pitääkin mennä ostamaan uusi 🙂
   
  Iidanunelmia-Iida

  Tykkää

  1. Joo mun mielestä se oli kans ihan yllärihyvä… En varmaan ois itse ostanut, mutta ihastuin kyllä ensikosketuksesta :))

   Tykkää

 12. Hei Johanna pitkästä aikaa….en ole aikoihin kommentoinut vaikka luen kivoja juttujasi lähes päivittäin. Olet niin nätti arkimeikissä! Poskipuna on minullekin tärkeä ja ihan samalla tavalla laitan mascaran vaikka eri merkkisen (YSL jo vuosia tuo sama…jos tarkkaan nuuhkaisee niin tuoksuu ruusulle:-) huulipuna värisi tosi nätti (ja kynnet sitä samaa?) Kiitos sinulle ja muillekin kommentoijille, minusta blogit ja niihin annetut kommentit antavat monta kertaa paljon informaatiota eri asioista!-Anne

  Tykkää

  1. Totta!! Kommenttiboksista löytyy melkein aina paljon lisäinfoa ja fiksumpia alan osaajia 😉 Kannattaa lukaista siis silloin kun postauksen aihe on kiinostava.

   Tykkää

 13. Hei, kokeilkaapa YSL:n huulilakkaa… aivan ihana uutuus! Ihana kiilto ja mikä pysyvyys! Ei lähde nousemaan juonteita pitkin ilman rajauskynääkään. Ranskassa supersuosittu tuote – ja voivatko ranskattaret olla väärässä, kun on kyse huulipunista?! 😉

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: