Perjantain tavisasut

Ja mietteitä kauneuskirurgiasta

Hello 🙂 Farkut ja neuleet – tavikset perusasut 🙂 Me taidetaan siskon kanssa molemmat vannoa pikkasen (?) kulutettujen (lue: risojen) sinisten farkkujen nimiin -antavat vähän särmää ihan perusneuleille. Mun kenkuleista tulen juttelemaan myöhemmin ja toi pieni silmällinen ja nenällinen karvapallo tuolla alakulmassa on meidän äidin japaninpystykorva :))

Aihe mistä mun oikestaan oli tarkoitus puhua liittyy jälleen kauneudenoitoon. Luin täällä Suomessa kauneuskirurgiaa käsittelevän artikkelin, jossa todettiin (jälleen) Suomen olevan Euroopan amerikkalaisin maa. Tähän vertaukseen on törmätty jo usein ruokavalion ja sen sivutuotteena syntyvän vartalonmallin suhteen, mutta nyt kyseessä oli etenkin naisten ”muovisuus”. Artikkelissa puhuttiin suomalaisnaisten turvautumisesta piikkiin ja veitseen ja mitä näitä nyt onkaan ihan kuin siitä olisi tullut yhtä tavallista kuin irtoripset.

En nyt vaan oikein osaa uskoa, että Suomi olisi tässä suhteessa Euroopan amerikkalaisin maa. Mulla esimerkiksi on reilu parikymppinen työkaveri (Norjassa), joka kävi juuri korjauttamassa(?) itselleen silikonirinnat. Mulla on monta 50+ työkaveria, jotka ovat fiksanneet ainakin silmäluomensa. Pikkukylienkin kauneussalongeissa tarjotaan Botoxia ja Restylanea. Se on oikeasti aika tavallista. Norjalaiset eivät käytä enää rahojaan uusiin autoihin ja keittiöihin vaan rasvaimuihin ja sileisiin otsiin.

Niin enkä oikeastaan tiedä sitäkään, miksi ihmiset yleisesti vastustavat aika paljon näitä juttuja. No onhan ne kalliita ja turhamaisia ja ”juksausta ”, mutta ei mulla silti oikein osaa olla mitään kauneuskirurgiaa tai näitä pienempiä kosmeettisia ”kohennustoimenpiteitä” vastaan. Tai ihmisiä, jotka niitä kokeilevat.

Ei, en ole itse tehnyt mitään (heh, jos sitä nyt joku ois edes epäillyt ;)). Tai joo, kerran valkaissut hampaat, sen olen tehnyt -jos se lasketaan. Mut muuta ei ole edes mielessä. Kertokaa te. Kokemuksia tästä asiasta. Onko kauneuskirurgiset toimenpiteet yleisiä Suomessa? Tai suomalaisten keskuudessa tehtynä muualla? Mitä mieltä te ootte? Lupaan yrittää osallistua tuolla kommenttiboksissa keskusteluun -viimeistään sunnuntaina kun pääsen taas tähän ”kunnon” koneelle 😉 Jäi oikeasti vähän vaivaamaan tämä aihe. Että onko siitä nyt yhtäkkiä tullut niin valtaisan suosittua muka. Suomalaisten keskuudessa, jotka ovat niin vaatimatonta kansaa? 😉

Hyvää viikonloppua nuppuset ❤ ja kiitos edelleen kärsivällisyydestä mun blogihitauden ja -lomailun kanssa :))

74 vastausta artikkeliin “Perjantain tavisasut

  1. Voi kiitti! Noin tavallisista asuista usein ajattelee, ettei niitä jaksa kuvatakaan, mutta hyvä :)))

   Tykkää

 1. Kauneuskirurgia varmasti jakaa mielipiteet ja ihmiset kahteen leiriin. Itse olen juuri suunnittelemassa ja säästämässä rahaa uusiin uljaisiin rintoihin. Kyllä, lapset on saatettu maailmaan ja rinnat menivät lähemms polvia 🙂 Toiset ostavat kalliita laukkuja tai käyvät kanarialla, minun haaveeni on näyttää hyvältä, jos ei muiden niin ainakin omasta mielestäni.
  Kiitos kun otit tämänkin aiheen tarkasteluun!
  ps. haaveiletkos itse jostain vastaavasta muutoksesta?
  Nim.
  minua itseäni varten

  Tykkää

  1. Eeeeen…. toi mun 20 v. työkaveri kyllä kyseli pari kertaa ettenkö lähtisi sen kanssa rintaleikkaukseen -miksiköhän se piti just minua potentiaalisena kaverina? ;D

   Tykkää

 2. Minä en piittaa oikein silikonirinnoista,huulten pullistuksista ja muista,sillä minusta ne näyttävät aika halvoilta.Huulia varsinkin jos alkaa fiksailemaan,niin alkaa helposti näyttämään ankalta sivusta päin. Ja silikonirinnat vaativat uusinta leikkauksia;ei ole vain yhden kerran juttu.Mutta minulle on aivan yksi ja sama jos joku tahtoo näyttää epäaidolta ja vieläpä maksaa siitä.

  Tykkää

  1. Pikkasen sama asenne mullakin suoraan sanottuna… Monista näkee kuitenkin aika hyvin et jotain ”hassua” on tehty. Sit on tietty ne, joista ei huomaa mitään ja silloinhan se loistojuttu! En vaan tiedä uskaltaisinko kokeilla….

   Tykkää

 3. En usko, että suomi olisi euroopan amerikkalaisn maa kauneuskirurgian suhteen. Ei täällä vielä pienissä kylissä tarjota muuta kuin hiusten leikkausta ja ihonpuhdistusta 🙂 mutta toisaalta, aiheesta puhutaan niin paljon, että kynnys on madaltanut ja mielipiteet myös. Mielestäni hurjasti ovat yleistyneet ns.tavallisten naisten keskuudessa mm. Kestopigmentoinnit ja rakennekynnet ja ripset. Mutta uskon kyllä, että moni haaveilee esim.silikonirinnoista, tai ryppyjen silotuksista. Itse toivon vanhenevani sen verran arvokkaasti, että en tarvitsisi turvautua botoxiin tai kirurgin veitseen. Toivon että kauniit vaatteet ja itsensä kunnossa pitäminen riittäisivät. Ja mielestäni kauneus ja hyvä olo tulee sisältä! Uskon myös, että toimenpiteistä tulee helposti kierre. Kun korjautat yhden kohdan kohta on korjattava toinen eikä ikinä saavuta tyytyväisyyttä tässä asiassa. Itse en myöskään varmaan uskaltaisi turvautua  kirurgin veitseen kun siinä tapauksessa jos olisin esim. Rintasyövässä menettänyt rintani. Tv- sarjat ovat täynnä kamalaa katsottavaa kauneuskirurgian suhteen. Moni luonnonkaunis nainen kun on mennyt korjailemaan kasvojaan ja rintojaan, niin on suorastaan kamalaa katsottavaa. Esim. Kauniiden ja rohkeiden taylor. Mutta niinhän sitä sanotaan, että kauneus on kastojan silmässä! 🙂 aurinkoista pääsiäistä ja kesän odotusta! 

  Tykkää

  1. Totta! Siitä tulee ihan varmasti kierre ja Norjassa tosi nuoretkin tekevät just noita huulten täyttöjä ym. ja siitä se nälkä sitten kasvaa rintoihin jnejne. Just oli joku dokumentti Norjasta, missä ihan alaikäiset testasivat pääsevätkö hoitoihin…. Ja kyllä joissain paikoissa meni läpi 😦
   Joo Kauniiden ja Rohkeiden Taylor ois varmasti ollut kauniimpi ilman hihi 😀

   Tykkää

 4. Postauksessa ”paljain jaloin” (josta jain niita kommentteja odottamaan ja nostatin pienen hulabaloonin) ja joku vastasi minulle eilisessa postauksessa ”elamani olevan hukassa” niin kylla niin voisi sanoa. Minulla oli syopa ja joka tulee uusiutumaan ja vuoteni ovat hyvin rajalliset nyt.. joten kylla, hukassa olen. Rinnat poistettu, vatsassa lahes 30cm arpi, mutten kuitenkaan halua lahtea parantelemaan (enaa). Mutta jos joku haluaa teettaa minkalaisen toimenpiteen tahansa, jossa hiukan parantelee.. ja koska se vaikuttaa  myos itseluottamukseen, en nae siina mitaan pahaa ja  elamme kovin ulkonako painotteisessa maailmassa. Vaikuttaa myos tyonsaantiin.. valitettavasti. Tarkeinta on etta olemme itse  tyytyvaisia.  Elamme elamamme niinkuin taidamme ja niin kauan kun voimme ( toivon etten kuumenna kenenkaan tunteita kommentissani) Aurinkoista viikonloppua ja nauttikaa…

  Tykkää

  1. Voi ei…. Ensinnäkin…. Nyt olen tietysti vielä enemmän pahoillani, ettet saanut vastaustasi. Oikein kunnon kouraisu omassatunnossa… Mutta tosiaan multa saattaa joskus jäädä vastaukset väliin (pyrin kuitenkin tsemppaamaan tässä) ja toivon silloin, että asiaa ehkä kysytään uudelleen, koska en aina edes usko, että kukaan jaksaa lukea niitä vanhoja… Väärässä olin siis ja pahoittelen 😦
   Ja tossa itsetuntoasiassa olen ihan samaa mieltä! Moni asia voi myös parantua jollain pikkuisella korjauksella… Ja hei, unohdin mainita että olen poistanut luomenkin kasvoista ja sekin oli ihan kosmeettisista syistä ja varmasti vähän siisti mun ulkonäköä… Eli samaa mieltä tästä.
   Suuri halaus, suuret pahoittelut ja aurinkoista viikonloppua ja toivonkipinöitä sinne ❤ 

   Tykkää

 5. Moikka! Alkuun; Kiitoksia ihanasta blogista 🙂 Nyt teen neitsyt matkan kommentointiin.. Noh, kauneusleikkauksista… En itse veitseen suostuisi turvautumaan, mutta silikoni rinnat on haaveissani, ei muuten mutta, olisi kiva saada ajokoiran korvat kuriin, sekä rintani saman kokoiseksi. Ei ole kiva, kun toinen rinta on yhden kupin pienempi kuin toinen. Ehkä joku päivä toteutan tämän haaveeni – tai sitten en. Kokoa en haluaisi kasvattaa, mutta rinnat haluaisin samankokoiseksi ja tosiaankin niiden ei tarvitsisi valua napaan päin 😀 En haluaisi näyttää miltään povipommilta vaan ihan tavalliselle tallaajalle 🙂
  Onko muilla samanlaisia tuntemuksia?

  Tykkää

  1. Ymmärrän oikein hyvin…. Nykyään tällaisetkin asiat ovat niin tärkeitä ja saattavat ihan oikeasti parantaa elämänlaatua. Onnea haaveen kanssa, nykyäänhän noi toimenpiteet ovat aika pikkujuttuja kunhan rahat on kerätty kasaan! 🙂

   Tykkää

 6. Mulla ei ole fanaattista mielipidettä kauneuskirurgiasta, olen lähinnä sitä mieltä, että kukin tavallaan. Omalle kohdalleni voisin lähinnä kuvitella terveyssyiden perusteella tehtyä kauneuskirurgiaa, esimerkiksi rintasyövän jälkeinen mahdollinen rintarekonstruktio tai ison laihdutuksen/raskauksien jälkeinen vatsanahan kiristysleikkaus (siis jos on jäänyt sellainen iso tyhjä nahkapussi roikkumaan, joka vaikeuttaa ryhdinpitoa, aiheuttaa selkäsärkyjä ja jonka poimunaluset hautuvat rikki). Ja toki ymmärrän niitäkin, joilla on esimerkiksi erikokoiset rinnat ja haluavat niistä samankokoiset yms. 
  Se, mitä en voi omalle kohdalleni edes ajatella, on kauneuskirurgia vanhenemisen ”estämiseksi”. Mun mielestäni vanheneminen kuuluu yhä edelleen ihmisen luontaiseen elinkaareen, eikä sitä tulisi ylenmäärin peitellä. Ei 60-vuotiaan kasvojen tarvitse näyttää 20-vuotiaan kasvoilta. Voi kun esimerkiksi Hunter Tylo ja Meg Ryan olisivat antaneet itsensä ikääntyä luonnollisesti, lopputulos olisi satavarmasti ollut parempi kuin nykyinen. Nykyään on muotia hommata ne turbohuulet ja kiristyttää iho yläviistoon pinkeäksi kalvoksi, niin että silmätkin kääntyvät ulkonurkista ylöspäin. Onko se sitten kaunista? Siitä voidaan toki olla montaa mieltä, mutta toivon sydämestäni, ettei tuollainen meno laajene tavisten piiriin ainakaan kovin laajamittaisena ilmiönä. 
   

  Tykkää

  1. Samaa mieltä!! Toivon kanssa ettei ilmiö ihan leviäsi, mutta Norjassa siita on jo tullut aika suuri bisnes…. Luin muistaakseni Talouslehdestä (norj.) artikkelin siitä, miten rahakkaat ihmiset käyttävät ihan huoletta hilujaan kauneusleikkauksiin, ihan siinä määrin missä ennen autoihin ja keittioihin. Ja tietysti ne ei-niin-rahakkaatkin. Unohdinkin mainita että sen silikonirintaleikkauksen lisäksi yksi toinen parikymppinen työkaveri korjautti juuri nenänsä. Ja kyseessä on siis melko matalapalkkaiset nuoret tytöt, joilla rahanmenoa olisi varmasti järkevämmissäkin paikoissa….

   Tykkää

 7. Näinkö todella on Suomessa?! Todellakin vaikea uskoa. Mutta miksi? Mikä siinä nyt on niin vaikeaa uskottavaa, että suomalaiset naiset haluavat ”parannella” (lainausmerkeillä tai ilman) ulkonäköänsä? Onko se tosiaan se yleinen ajatus, se suomalainen vaatimattomuus.? Ehkäpä pinnan alla on jotain suurempaa. Kenties todella huono itsetunto? Sitä ei voida sulkea pois. Sehän on oikea Suomalainen ”kansantauti” tuo huono itseunto. Se on vain ensin huomattava ja oikeasti tunnustettava. Joskus jo mainitsinkin, että olen jo kauan ollut ulkosuomalainen. Tutkailen siis suomalaisia vähän niin kuin ulkopuolisena. Mutta miksi suomalaisilla sitten on nmahdollisesti niin huono itsetunto? Sitä jään ikuisiksi ajoiksi miettimään….
  Mutta suon jokaisella kauneusleikkauksen, jos hän ITSE tuntee olevansa sen tarpeessa. Kunhan vain yliammunnalta säästyttäisi.
  T:Mrs.Brown

  Tykkää

  1. Niin no, mun mielestä se oli lähinnä siksi vaikea uskoa, että mun kokemusten mukaan tää on esim. Norjassa paljon yleisempää. Eli sikäli ihmettelin tätä vertausta Euroopan amerikkalaisimmaksi maaksi… Mutta niin, siinä artikkelissa taidettiin myös mainita tää pitkä kieltäminen -vrt. alkoholiin… Suomessa on kielletty alkoholin käyttö kauan; se on aika rajua. Suomessa on kielletty ulkonäöllä koreilu; nyt räjähtää 😉 En tiedä… Jäin miettimään artikkelin luettuani… Ehkä myös vähän samaa itsetuntokysymystä minkä tässä nostit pinnalle.

   Tykkää

 8. Hei, en oikein ymmärrä että missä vaiheessa maaimassa on keksitty niin voimakkaasti että rypyt ja elämisen jättämät merkit kuten muuttuneet rinnat ja raskausarvet ovat rumaa ja nuorentytön vartalomalli on ainoa kaunis ja seksikkyyden symboli. Käytännössähän on erittäin harvinaista että kellään aikuisella yli kolmekymppisellä ja varsinkin imettäneellä naisella rinnat olisivat pystyt ja kiinteät. Mun mielestä se on pelottavaa ja nurinkurista että seksikkyys rajoittuisi reippaasti alle kolmekymppisten naisten vartalonmalliin. Koska käytännössähän pystyt rinnat ja juonteettomat kasvot tähtäävät nuoremman ulkonäön tavoitteluun. Peitetään iän ja elämän jättämiä jälkiä. Miksi, kuka keksi että se on rumuutta? Kuoleman pelko? Pidän tätä ajattelumallia naista/miestä jollain lailla alistavana ja me naiset vielä viemme sitä itse eteenpäin?
  Kaunista ja seksikästä on noin 40-50 vuotiaan itseään arvostavan ja itsestään pitävän aikuisen naisen ylpeänä kantava vartalo ja koko nainen. Valokuva taiteessa kauneimpia valokuvia mitä itse olen nähnyt on sykähdyttävän kauniit kuvat ryppyisistä vauvoista ja ryppyisitä vanhuksista.  Luulen että iän mukanaan tuoma rakkaus ja hyväksyminen auttaa paljon siinä että nauttii itsestään ryppyineen päivineen ja tätä kehitystä haluaisin olla itse tukemassa ja valamassa ja opettamassa nuoriin naisiin ja miehiinkin. En sitä kehitystä että lähdetään muuttamaan heti jos ollaan epävarmoja koska meillä on siihen oikeus. Toki en vastusta kauneusleikkauksia ja joskus varmasti hyvä vaihtoehto sekin. Mutta pelottaa mitä opetamme nuorille naisille naiseudesta, ollaan palattu sinne tiukkien korsettien henkeä ahdistavaan aikaan!

  Tykkää

  1. Kauniisti sanottu 🙂 Toivottavasti ollaan menossa vähän tähän suuntaan 🙂 Ihan samantapaisia ajatuksia täälläkin ja mun mielestä on jopa aika mielikuvituksetonta ja yksinkertaista ajatella, että se muovinen naismalli olisi kaunein -saati mielenkiintoisin….

   Tykkää

 9. Minusta kauneusoperaatiot viestivät ihmisten huonosta itsetunnosta ja sisäisestä epävarmuudesta. On suorastaan säälittävää, että naiset haluavat tavoitella muovista Barbie-sabloonaa. Ihmiset ovat erilaisia – toiset kauniimpia ja toiset rumempia (riippuu tosin katsojasta, mitä pitää kauniina). Sitäkään en ymmärrä, miksei esim. lasten saaminen saisi näkyä kropassa. Se on luonnollista. Elämä vaan menee niin. On täyttä puppua, että esim. työmarkkinoilla menestymiseen tarvittaisiin kauneusleikkauksia: huoliteltu olemus ei ole kiinni tissien tai huulien koosta.
  Minua inhottaa, että mediassa nostetaan aina esiin laihoja ja kauniita – nytkin MeNaisten kannessa oli nainen, joka oli laihduttanut paljon. Minusta olisi rohkeampaa kertoa ihmisistä – laihoista, lihavista, pitkistä, lyhyistä – jotka ovat tyytyväisiä itseensä sellaisenaan.

  Tykkää

  1. Mmm, ei munkaan mielestä kauneusleikkauksia tarvita; huoliteltu ulkonäkö riittää. Ainakin vielä…. 😉 Täytyy toivoa, ettei olla menossa ihan hulluun suuntaan…

   Tykkää

 10. Ainakin vielä pari vuotta sitten Espanja oli selvästi Euroopan kärkimaa kauneusleikkausten määrässä. Siellä on ihan normaalia ottaa osamaksulla uudet tissit tai sievempi nenä. Maailmassahan ykköspaikkaa pitää Brasilia, mikä on aika järkyttävää, kun miettii, miten isolla osalla sen maan asukkaista ei ole edes kunnollista perustoimeentuloa.
  Musta siisti, omannäköinen ulkoasu on hieno asia, mutta se ei saa olla pääasia.

  Tykkää

  1. Ahaa, tollasia en olekaan kuulut, hauska tietää! Ja tosiaan aika surullistakin kuulla toi Brasilia… Eikö siellä oo niiiiin luonnonkauniita naisia että…. Vai onko se sitten vain se, että naisellinen ulkonäkö on siellä niin paljon tärkeämpää. Varmaan se.

   Tykkää

 11. Kyllä ainakin isompien kaupunkien trendikkäämpien kuntosalien pukuhuoneissa näkyy silikoneja. Eri asia on, osaako niitä bongailla vaatteiden alta. Hiusten- ja ripsienpidennykset ja rakennekynnet on jo arkipäivää monilla naisilla ja varsinkin nuorilla niitä näkyy paljon. Onhan sekin tietyllä tapaa itsensä korjaamista. Niitä en tosin osaa paheksua, muuta kuin sellaisilla, joilla ei oikeasti olisi varaa laittaa 200 € kuukaudessa itseensä.
  Olen ikävä kyllä joutunut itse leikkauksiin nuoresta iästä huolimatta, enkä kyllä lähtisi missään nimessä ”huvikseen” siihen touhuun. Toipuminen on niin tuskallinen prosessi ja ainahan leikkauksessa on riskinsä.

  Tykkää

  1. Minuakin pelottaisi ne riskit… :S Ja ehkä kuitenkin tyytymätömyys lopputulokseen. Tosin onhan tässä jo kokeiltu yksi luomenpoisto keskeltä kasvoja ja hyvin sekin meni, että… 😉 Mutta siis mulla oli jo senkin jälkeen niin leikelty olo että en tiedä miten olisin suuremmasta selvinnyt ;D

   Tykkää

 12. Mun mielestä kauneuskirurgia on ihan ok jos se ei mene yli, eli tässäkin toimii tämä kultainen keskitie ja pitää tietää että koska se pitää lopettaa.Itse en uskaltaisi lähteä korjailemaan mitään, mutta toki olen miettinyt nyt kaksi lasta saaneena ja imettäneenä että olishan se kiva saada ne rinnat takaisin. Itsellä kun jäljelle jäi vain pelkät nahkapussit. En koskaan haluaisi isoja rintoja ja olen aina ollut todella tyytyväinen kun omani ovat olleet kokoa b, mutta nyt imetysten jälkeen rinnat ovat enää vain muisto, a ja aa kupeilla mennään ja suuntana on polvet joten kyllä se itselläni ainakin laskee itsetuntoa naisena kun oma kroppa on muuttunut lasten myötä. En ymmärrä miksi naisten pitäisi kantaa ylpeänä roikkuvat rinnat ja mahanahat jos ei ole pakko ja haluaa niistä eroon. Jos lasten saanti vaikuttaisi miehiin jollainlailla esim heillä alkais kassit roikkua polvissa tai vehje lyhenis muutamalla sentillä niin ihan varmasti miehet olisivat korjaamassa itseään ja se olisi ihan hyväksyttävää. Ja tämä vaikuttaisi kyllä miesten miehisyyteen ihan siinä missä naisillakin rinnat. Eli kyllä mun mielestä on ihan ok käydä korjaamssa rintojaan suuntaan jos toiseen jos tarve vaatii, mutta tässäkään ei tarvitse mennä yli vaan voi yrittää näyttää luonnolliselta eli jos olet muuten kokoa 34 niin silloin ei hirveen luonnollisen näköistä ole jos kuppikoko on DD. Mut kaikki tekee ja ajattelee tyylillään. Itsekkään en varmastikkaan koskaan tule rintojani muokkamaan, mutta jos joskus sen verran rikastun ja rohkeutta löydän niin miksipä ei.

  Tykkää

  1. 😀 I feel you….. 😉
   Ja toikin on totta, et jos miehet muuttuisivat noin raskauksien ja imetysten jälkeen, niin voi olla että kauneusleikkaukset olisivat suositumpia ;D En tiedä… Hyvä kommentti, kiitos! 🙂

   Tykkää

 13. Moni ihannoi isoja rintoja, mutta sellaiset omistan  ihan luomuna, enkä ole koskaan ollut aivan sinut sen asian kanssa. Ne hankaloittavat liikunnassa ja aiheuttavat hartiaseutuun jumitusta eli olen kerran jos toisenkin harkinnut rintojen pienennysleikkausta ihan terveydellisistä syistä ja siinä samalla se myös vaikuttaisi ulkonäköön. Eräs tuttavani tässä taannoin kävi ko.leikkauksen läpi ja hän on nyt tosi onnellinen sopivista rinnoistaan.Katsotaan,josko minäkin!

  Tykkää

  1. Niinpä, näinkin päin…. Mulla oli ennen lapsia ennemminkin aika suuret rinnat (verraten muuten hoikkaan kroppaan) ja nyt näillä pienemmilla olen kyllä jotenkin tyytyväisempi :)) On tullut kokeiltua molempia ja aiemmin toivoin kai hiukan pienempiä rintoja. Eli ei ne suuret rinnat välttämättä oo kivat, täytyy ainakin sopia kroppaan! 🙂

   Tykkää

 14. Vierailija
  23.03.2013 klo 02:14

  Moni ihannoi isoja rintoja, mutta sellaiset omistan  ihan luomuna, enkä ole koskaan ollut aivan sinut sen asian kanssa. Ne hankaloittavat liikunnassa ja aiheuttavat hartiaseutuun jumitusta eli olen kerran jos toisenkin harkinnut rintojen pienennysleikkausta ihan terveydellisistä syistä ja siinä samalla se myös vaikuttaisi ulkonäköön. Eräs tuttavani tässä taannoin kävi ko.leikkauksen läpi ja hän on nyt tosi onnellinen sopivista rinnoistaan.Katsotaan,josko minäkin!

  En tiedä kuinka moni ihannoi niinkään isoja rintoja, koska raskaus/imetys aikana moni senkin yleensä saa kokea. Eikä ainakaan itseltä tuntunut yhtään mukavalta, esim. urheillessa. Raskaus ja imetys kyllä jättävät omat jälkensa. Ja jos jotain kaipaan, on se vain normaaleja, ei niin tyhjiä, rintoja. En silti tiedä onko minusta koskaan rintoja leikkauttaan, johtuen juuri riskeistä ja tulevista leikkauksista.

  Tykkää

  1. No raskaus/imetysaikana rinnat ovatkin aika epämääräiset maitokoneet, ei niistä silloin oikein osaa nauttia 😀

   Tykkää

 15. Hei Johanna! Olen lukenut blogiasi jo monta vuotta, mutta olenkohan koskaan kommentoinut..? Kummastuttaa jos tämä on eka kerta kun blogisi kuuluu ehdottomiin suosikkeihini. 😀 No mutta, kauneuskirurgiasta. En sanoisi, että Suomessa veitseen turvautuminen olisi jotenkin arkipäivää, mutta onhan se yleistynyt. Itse ällistyin kun kuulin erään läheisen käyneen rasvaimussa. Hampaiden valkaisu kai kuuluu jo ihmisten ”kauneudenhoitorutiineihin”, mutta sehän ei olekaan leikkaus tai piikki. Mutta siitä muovisuudesta – se on jotenkin räjähtänyt silmille: on ripset ja kynnet ja tekohiukset ja purkkirusketukset. Epäluonnollisuus nuorten naisten keskuudessa on niin silmiinpistävää ja omaan silmääni ainakin rumaa.

  Tykkää

  1. Heisan, ihanaa että kommentoit ❤ Juu olen samaa mieltä…. juuri se muovisuus ja ”tekojutut” tekevät usein vähän surulliseksi. Että luonnollisuus olisi kiinostavampaa….

   Tykkää

 16. Push upit ja silikonit kertovat suurten tai ainakin isompien rintojen ihannoimisesta, kun niiden suosio on kovin suurta. Miksi sitä ei voisi olla tyytyväinen siihen, mitä Luoja on luonut, mutta ymmärrän toki, jos terveydellisistä syistä haluaa/pitää tehdä korjausleikkauksia. Miettiä sopii, teemmekö me naiset miesten takia niitä kohennuksia, vai ihan oman itsemme takia, jokainen miettiköön tykönään.

  Tykkää

  1. Niin no, niiden suosio on kyllä kova… mutta voi olla että myös ihan ryhdikkyys -kysymys, eihän ne niin kauheasti välttämättä suurenna…? Kai? No joo, kai ne suurentaa, tuo ainakin vähän muotoa lisää 😉

   Tykkää

 17. Heippa ja pahoittelut että hiukan aiheen vierestä kysymys; tiedätkö mistä tuo sun siskon keltainen neule on?! Ihastus siihen, ihanan keväinen!

  Tykkää

 18. Pakko kommentoida. Mun mielestä kaikenlainen itsensä laitto pitää tehdä tyylikkyydellä. Joillakin vaan on kykyä tehdä se hyvällä maulla. Oli se sitten silkonirinnat, tekotukka tai vaikka pelkkä meikki kasvoilla. Vaikka omaisin silarit, en tyrkyttäisi niitä kaupungilla tai haluaisi näyttää muoviselta barbilta.. tärkeintä on kuitenkin pitää itsestänsä huolta urheilemalla, syömällä oikein ja olemalla onnellinen. Silloin myös näyttää hyvältä 😉

  Tykkää

 19. hei!vähän aiheen vierestä kyselen,että mistä ootte siskosi kanssa hankkineet nuo ihanat värikkäät rannerenkaat?kiitos ihanasta blogistasi,by the way!

  Tykkää

 20. Tästä asiasta on tasan niin monta mielipidettä kuin on vastaajaakin.
  Itse olen 39-vuotias enkä ollut edes kuvitellut koskaan harkitsevani mitään kasvoihin kohdistuvaa kirugista toimenpidettä ennen kuin havahduin peilistä näkyyn, joka masentaa minua ITSEÄNI. Tulen niin surulliseksi kun näen, että minä en lukeudu niihin naisiin joilla on vahva iho ja joiden rypyt näyttävät vain kauniilta. Itse olen pilannut ihoni tupakoimalla 18 vuotta (nykyään en enää polta). Suvussa kulkevat raskaat silmäluomet ja paperinohut iho. Siksipä näytän nyt ihoni puolesta ikäistäni vanhemmalta ja tunnen koko ajan olevani jotenkin väsynyt kun silmäluomet ovat ruttuiset ja hikoilevat ja posket painavat suupieliä alaspäin.
  Samaten olen nuoresta tytöstä asti omistanut riippurinnat (lapsia ei ole) eikä se paperinohut iho ainakaan rintoja ole ryhdistänyt. Pakko myöntää, että vaikka rinnat on luotu imettämistä varten, niin kyllä niillä oma osuutensa on myös naisellisen itsetunnon kannalta. On myös tylsää ettei voi ikinä olla ilman rintsikoita 🙂
   
  Joten juu, en yhtään ihmettele, että nykyään kun erilaisiin kauneuskirurgisiin toimenpiteisiin on helpompi hakeutua, naiset myös näitä palveluita käyttävät. Mutta kyllähän jokaisen oma kauneuskäsitys vaikuttaa siihen miten paljon ja mitä tehdään. Itse haluaisin teetättää rintojen kohotusleikkauksen (jos juuri nyt ei olisi työttömyysuhkaa alla, ottaisin jopa lainan sitä varten) koska ne rinnat ovat vaivanneet minua viimeiset reilut 20 vuotta. Jos uskaltaisin, laitattaisin myös mieluusti suupielten syviin juonteisiin sitä kuuluisaa hyaluronihappoa ja kävisin korjauttamassa yläluomeni, jotta MINÄ ITSE voisin olla tyytyväisempi näkemääni.
  Ymmärrän sen, että ihminen vanhenee ja se on minunkin mielestä ihan ok koska tuleehan vanhenemisen myötä elämään paljon hyvää vaikka ulkonäköön se ei yleensä niin positiivisesti vaikuta (poikkeuksiakin on!). Mutta jos on varaa ja uskallusta ja hyvää makua korjata itseään harmittavia asioita, niin go for it 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos hyvästä ja rehellisestä kommentista!! Varmasti monilla ihan samoja ajatuksia… Nykyään luullaan niin helposti, että yli nelikymppisenkin on helppo näyttää parikymppiseltä…

   Tykkää

 21. Hhmmm… asialla on puolensa. Ymmärrän rintojen korjausleikkaukset rintasyöpäleikkauksen jälkeen, kosmeettiset kasvoleikkaukset esim. onnettomuuden jälkeen, näköä haittaavien roikkuvien luomien korjaukset. Samaten, jos on laihduttanut todella runsaasti, niin roikkuvat nahat voi mielestäni hyvin siistiä.
  Mutta mutta… aika muoviselta alkaa etumukset ja naama näyttämään silikonien ja ruiskeiden / liftausten jälkeen. Ei siinä arvokasta vanhenemista ole kyllä pätkääkään.
  Ja sitä ihmettelen, että kauniit nuoret naiset menevät leikkauksiin ja ruiskeita pistättämään aika hanakasti.
  Ei kaikkia ihmisiä saa millään muotoa samaan muottiin.
  Itselläni on kaksoisleuka, Sibelius-uurteet, hieman ryppyjä silmäkulmissa ja kellertävät hampaat. Olen kuitenkin onnellinen ulkonäöstäni. Keskityn hyviin puoliin. Omaan nätit silmät, iho on ok esim.
  Vinkkinä muillekin, että muistettaisiin mitä meillä on ja oltaisiin kiitollisia hyvistä jutuista.
  Onnellisuus näkyy naamasta. Hymy ( luonnollinen sellainen) tuo kauneutta koko olemukseen.
  – Katinka
   

  Tykkää

  1. Ihan samaa mieltä, tosi hyvin sanottu! Täällä on niin hyviä kommentteja ettei paljon lisättävää oo :))

   Tykkää

 22. Hyvät jutut poikivat hyviä keskusteluja. Kiitos Johanna ihanista kuvista ja tekstistä, jota on mukava lukea. Pääsiäisiloa koko perheelle ja aurinkoista kevättä!

  Tykkää

 23. Hankala aihe toden totta… Mulla on aika ristiriitainen suhtautuminen kauneuskirurgiaan. Toisaalta olen sitä mieltä, että jos joku sellaista tahtoo, niin eipä se muille kuulu. Toisaalta musta on todella surullista, että monet kokevat, etteivät ole kauniita sellaisina kun ovat. Mistä tulee se muotti, johon kaikkien naisten (useimmiten nimenomaan naisten kuin miesten) pitäisi mahtua? Kuka sen määrittää? Mua jopa ärsyttää, että kauneusihanteet on niin kapeat. Voin sanoa, että olen silti joskus toivonut, että mulla olisi isommat rinnat, mutta sitten heti perään todennut, että ne on mitkä on. Saa luvan riittää mulle ja muille. En edes uskaltaisi isoon leikkaukseen kuin pakon edessä. Jos jollakulla on ulkonäössä asia, joka vaivaa jatkuvasti ja aiheuttaa murhetta, niin sinänsä ymmärrän, että sen haluaa korjata. Mulla ei ole sellaista asiaa ainakaan vielä, niin eipä ole vakavasti tullut mitään operaatiota mietittyä. Pikkujuttuja kaikilla nyt varmaan on, mutta tuskin niitä koko ajan miettii.
  Ripsienpidennykset ja tekokynnet ovat monelle varmaan arkea helpottavia juttuja, joten sinänsä ovat ihan ok. Ne usein vaan vaativat tiheän huoltovälin. Useimmiten vaan ajattelen, että ”aah, hänelläkin on ripsienpidennykset”… Musta ne näkee heti eikä se ole ehkä haluttu lopputulos. Mutta kukin tavallaan. Eli summa summarum. Musta kaikki voivat tehdä, mitä haluavat. Itse toistaiseksi vältän kehoon lisättäviä juttuja, koska ne eivät välttämättä tee kauniimmaksi.
  T:Kata

  Tykkää

  1. Totta… ne ei välttämattä tee kauniimmaksi ja mun mielestä ainakin ihan rehellsiesti luonnollinen ulkonäkö on mielenkiintoisempi ja loppupeleissä kauniimpi kuin muokattu.

   Tykkää

 24. Pieni itsensä ”viilaaminen” ei ole minusta pahasta, käytetäänhän niitä kaikenlaisia voiteitakin vinot purkit.. mikä mihinkin ”vaivaan”. Leikkausveitsen alle meneminen olisi ison harkinnan alla, sitä välttäisin, mutta piikkiä itseäni häiritseviin ryppyihin kyllä voisin ottaa. Esim sibeliusryppy tekee vihaisen ja huolestuneen näköiseksi. Jos oma naama näyttää pirteämmältä ilman sitä tai jotain muuta ryppyä niin parhaiten siihen se piikki auttaa.. ei voiteet sitä nosta mihinkään…

  Tykkää

  1. Niinpä, ei voiteet enää tollaisiin juttuihin auta ja otsarypyt osataan varmaan nykypäivänä hoitaa pois ihan hyvällä maullakin -ettei toimenpidettä edes huomaa otsasta.

   Tykkää

 25. Olen 50+ ja toden totta, aika ajoin tulee mieleen, että otsajuonteet voisi siloitella ja otsan hiusrajan ”mikkihiiren” oikaista, jotta voisi kasvattaa otsatukan pois. Mitään ylimääräisiä kemikaaleja tmv. aineita en kuitenkaan kehooni halua, taitava kirurgi saisi homman hoitaa.
  Minua hirvittää se, että meillä Suomessakin jo alle parikymppiset saatavat laitattaa silikoneja rintoihin. (Briteissä ihan tavallista ja siellä äidit usein jopa kannustavat siihen???) Ongelmaaksi rintojen silikoneissa saattaa muodostua esim. rintasyöpä, jota ei hevin havaita, jos se piileskelee silikonin alla. Sairaus saattaa edetä kaikessa rauhassa ja kun se havaitaan, ovat vitsit vähissä. Ultrassa, joka on tavanomaisempi tutkimusmuoto nuorilla naisilla, sitä ei välttämättä havaita. Mammografiassa kuitenkin poikkeamat tulevat paremmin esille.
  On äärimmisen ikävää, että nuorilla ulkonäköpaineet ovat nykyään niin suuret. Kun on 50+ mittarissa, osaa jo arvostaa muita asioita elämässä, ei aina pelkästään aineellisia juttuja. Se on tietysti seurausta eletystä elämästä, mikä nuorilla vielä on edessä.
  Kiitos blogista, joka on raikas, kuin norjalainen merituuli ja tuo kauneudellaan iloa myös kypsemmän naisen arkeen!
   

  Tykkää

  1. Hyvä kommentti ja kiva saada tällainenkin näkökulma aiheeseen! Munkin mielestä jotenkin surullista, että kovin nuoret tytöt tekevät korjauksia, jotka ulkopuolisen silmään näyttävät ihan turhilta….Että kyllä sitä voi olla kaunis ja reipas ja seksikäs ilman silikonirintojakin… :/ Ja toi syöpäajatus on tosi pelottava, hyvä että nostit sen esiin!!
   Kiitos kivasta kommentista ❤

   Tykkää

 26. Jokainen tehköön keholleen mitä haluaa. Uskon kuitenkin, että itsensä parantelu on ns. loputon suo.
  Näyttää aika oudolta, kun jonkun pienirintaisen ja siron naisen rinnat yhtäkkiä kasvavat huomattavasti. Eihän siinä mitään pahaa ole, mutta kovin isorintainen ei ole enää siro ja ihmisen koko olemus muuttuu. Täytetyt huulet näyttävät monesti luonnottomilta, ei seksikkäiltä. Ripsienpidennykset on nykyään tosi tavallisia ja moni kuvittelee, että juuri ne omat ripsienpidennykset on tosi luonnolliset ja kauniit, vaikka niin ei olisikaan. Oma silmä vaan on tottunut niihin. Kestopigmentoinnit kulmissa on yleensä aika rumia. Moni perustelee kestopigmentointeja kulmissa sillä, että omat kulmakarvat on niin vaaleat, mutta miksi ei saisi olla vaaleita kulmakarvoja? Omasta mielestäni kaikkein kauniimmilta näyttävät persoonalliset ja luonnolliset naiset. Ei sellaiset, jotka on leikelty ja täytelty toistensa kopioiksi. Surullisia esimerkkejä ovat mm. Meg Ryan, Nicole Kidman ja Cameron Diaz.

  Tykkää

  1. Niinpä…. Sellaiset epäsopivat jutut pistävät tietty silmään jollain ihan muulla kuin kauneudellaan 😉

   Tykkää

 27. Olisihan se todella ihanaa saada täydellinen vartalo tai edes vähän täydellisempi. Mutta jätän suosiolla väliin omalta kohdaltani nämä jutut. Nämä eivät tunnu yhtään omalta jutultani, vaikka hyvin turhamainen hömpöttäjä olenkin 😉 
  Ehkä se on vähän niin, että kauneuskirurgia tuntuu itsestäni ankealta, että kelvatakseni vaikka vain itselleni, laittaisin botoxia tai muuta. Ymmärrän etteivät muut koe asiaa niin. Tämä on vain oma ajatukseni johon vaikuttaa varmasti reilut kymmenen terveyden vuoksi tehtyä leikkausta. En osaa ajatella leikkausta tai muita toimenpiteitä kauneuden takia tehtäväksi.
  Enkä oikeastaan ymmärrä sitä ideaa / ajatusta, että minun tai kenen tahansa tulisi näyttää jotenkin erilaiselta ollakseen kelvollinen. Jos oikeasti ajattelemme, että kaikki ovat kauniita omana itsenään, miksi kenenkään tulisi käydä kauneusleikkauksessa?
  – Aava

  Tykkää

  1. Hyvä kommentti Aava. Munkin olisi aika vaikea lahteä leikkaukseen, kun tietää mitä riskejä niihin aina liittyy. Plus että olen edelleen sitä mieltä, että luonnollisuus on kiinostavampaa! 🙂

   Tykkää

 28. Pakko sanoa että olen 30+ nainen, jolla on pystyt D-kupin rinnat ja M-koon housut. En ole lapsia tehnyt, koska ainakin siinä vaihessa ilmestyi samoilla geeneillä varustetulle äidilleni utareet kokoa FFF, jotka aiheuttivat hänelle valtavat selkä- ja niskasäryt koko loppuelämäksi. Muusta ylipainosta ja kudosten veltostumisesta nyt puhumattakaan.
  Molemmat lisäksi turvaudumme näköjään ruokaan vaikeina hetkinä ja etenkin unettomuuden tai stressin yhteydessä, joten lapsenteko olisi todennäköisesti pahinta mitä kropalleni voisin ikinä tehdä. Uskon että meillä on myös täsmälleen samat geenit tuon kudoslajin suhteen, enkä ikinä voisi antaa itselleni anteeksi rupsahtamista edes lastenteon verukkeella. Vaikka olenkin 10 senttiä pidempi ja syömiseni on terveelliset ja harrastan urheilua kahdesti viikossa.
  Mutta siskot hei -pieni pointti teille: ne rinnat ei pienene vaan vain kasvaa iän myötä. Itse haaveilen A-kupeista jotka eivät aina olisi tiellä urheillessa, hölsky ja jotka pitää kesähelteilläkin tukea juoksulenkille kaksilla hikisillä liiveillä ja kireillä paidoilla tai joita miehet eivät jatkuvasti tuijottaisi hölmön näköisinä (jopa takin läpi, talvella!)  kadulla kävellessä ja kysyisi että ”mitä”, kun sanon joskus jotakin työpainotteista. Se on nimittäin minusta maailman ärsyttävintä. Sitä rintavarustusta kun ei voi millään peittää. Joten miettikää naiset ennen rintojen suurennusleikkausta!
  Haaveena B

  Tykkää

  1. 😀
   Tai anteeksi, ei saisi tietnkään nauraa, mutta hymyilytti tämä humoristinen kommentti. Mutta älä nyt lasten tekoa tissien vuoksi hylkää 😉 Tollasessa tapauksessa pienentäminen on jo terveydellisistä syistä hyväksyttävää ja tärkeää… Mut joo, kyllä joillain saattaa myös pienetä iän myötä… Jos kropassa on vähän rasvaa niin siinä on, eikä se ainkaan rintoihin mene 😉
   Hyvä muistaa että me ollaan kaikki erilaisia, toiset kärsivät pienistä ja toiset suurista… Jollei se koko ihan terveyttä haittaa niin sitten parasta olisi tietenkin vain kävelle selkä suorana ja arvostaa itseään juuri sellaisena kuin on :))

   Tykkää

 29. ..Ja äskeiseen vielä: tämä EI OLLUT IRONIAA: Miettikää ihmiset asiaa!
  P.s. Vielä yksi pointti. Ulkomailla jos olet pitkä ja vaalea ja vielä komeapovinen saat kuulla ainakin Euroopan pienikokoisia ja -rintaisia naisia ihannoivissa maissa (Ranska, Saksa, Espanja) joka kulmassa ryssittelyä. Sekään ei ole erityisen viehättävää, vaikka ei mitään venäläisiä naisia vastaan sinällään olisikaan 🙂 Tämä paljon matkustelevan kommenttina.
  Haaveena B

  Tykkää

  1. Joo ymmärsin ettei se ollut ironiaa, vaikka aika hauskalla tavalla kirjoititkn :))
   Ihan varmasti ”teillä isorintaisilla” on omat murheenkryyninne, en epäile yhtään. Kiitos tästäkin näkökullmasta!

   Tykkää

 30. Itse olen nyt raskaana ja aion tehdä vielä toisenkin. Kuitenkin lasten jälkeen jos rinnat kärsii aion ne kohotuttaa uudelleen, ehkä silikonilla pyöristäen ja sitten ihoa kiristämällä. Kasvojen suhteen olen niin tarkka etten varmasti uskaltaisi lähteä muokkaamaan (eikä mies antaisi, kun vastustaa rintojakin..). Kavereistani vain yhdellä on silikonit ja kollegeenia. En pidä kirurgiaa ollenkaan pahana, se on jokaisen oma asia. Itseäni kuitenkin ärsyttää suunnattomasti nuoruuden ihannointi. Kauhistuin eilen esiin tulleesta raskausarvesta, ja sanoin siitä miehelle, mies vain hymyili ja sanoi, että siellä se vauva kasvaa. Kysyin eivätkö ne häiritse miestä, niin mies vastasi ”miksi häitritsisi?” Ajattelin olevani aika onnekas 🙂

  Tykkää

  1. Niinpä ❤ Ihanasti sanottu miehelta. Eikä muuta mieltä pitäisikään olla. Noin minäkin olisin sanonut :)))

   Tykkää

 31. Haaveena B, yhdelle kavereistani tehtiin rintojen pienennysleikkaus. Tuli todella kauniit, ja kela maksoi puolet kun rasitti selkää ja liikkumista, mikset sinäkin? Eikä se omakustanteenakaan mitenkään järisyttävän kallis operaatio ole. Hänellä nyt 2 lasta ja rinnat kokoa c ja terhakat 🙂

  Tykkää

 32. Vierailija
  24.03.2013 klo 11:38

  ..Ja äskeiseen vielä: tämä EI OLLUT IRONIAA: Miettikää ihmiset asiaa!
  P.s. Vielä yksi pointti. Ulkomailla jos olet pitkä ja vaalea ja vielä komeapovinen saat kuulla ainakin Euroopan pienikokoisia ja -rintaisia naisia ihannoivissa maissa (Ranska, Saksa, Espanja) joka kulmassa ryssittelyä. Sekään ei ole erityisen viehättävää, vaikka ei mitään venäläisiä naisia vastaan sinällään olisikaan 🙂 Tämä paljon matkustelevan kommenttina.
  Haaveena B

  Se ryssittelyhän ei välttämättä johdu niitä isoista rinnoista, vaan siitä, että monet suomalaiset näyttävät venäläisiltä, eli (kuoleman)kalpeilta ja vaaleilta/harmailta.
  Terveisiä Keski-Euroopasta

  Tykkää

  1. Tääkin vähän nauratti, voi kamala. Näyttääkö venäläiset kuolemankalpeilta ;))

   Tykkää

 33. Juu – Johanna ymmärsi hienosti. Eli aavistuksen kieli poskessahan tuon kommentin kirjoitin.
  Meitä on monenlaisia. Itse olen tällä hetkellä tosiaan omaan isohkoon mutta terhakkaan varustukseeni erittäin tyytyväinen, mutta jos tulevaisuudessa tulisi tilanne että repsahtaa roikkumaan vaikkapa lasten jäljiltä niin saatan harkita pienennystäkin. On tuo niin tärkeä juttu, miltä omassa kropassa oleminen tuntuu. Eli en tuomitse.
  Kiitän sympatiasta ja  kommenteista.

  Tykkää

 34. Kyllä minäkin näin yli nelikymppisenä haluaisin käydä korjaamassa otsaani ja leukaani, poistattamassa silmäpussit ja roikkuvat luomen. Saatikka laittaa rinnat terhakkaan kuntoon. Varsinkin kun sinkuksi jouduin/pääsin, mutta….
  Mietitäänpä nyt niitä oikeasti vanhoja ihmisiä ketkä ovat tehneet itselleen kauneusleikkauksia. Siis niitä ketkä nyt ovat 70+ iässä. Kyllä leikkely on tehnyt sen etteivät he ole enää normaalin ihmisen näköisiä. Iho roikkuu ja naama vääntyy miten sattuu. Tämä tosiasia vain taidettiin unohtaa silloin kun näitä leikkauksia alettiin yleisemmin tekemään. Jossain vaiheessa se leikattu naama kostautuu moninkertaisesti. Eli tuskin ainakaan tietyn iän jälkeen enää vanhetaan tyylillä. Näistähän on jo esimerkkejä olemassa ameriikan suunnalla. Kyllä nämä naamat tulee piakkoin Suomenkin katukuvaan. Silloin viimeistään tiedetään ketä on leikelty ja ketä ei.

  Tykkää

 35. Norjalainen ystäväni pääsi 20-vuotiaana rintojen suurennusleikkaukseen (silikonit) ihan kunnalliseen ja ”yhteiskunnan piikkiin”. Ensimmäisen raskauden ja imetyksen jälkeen rinnat roikkuivat, ystäväni kävi juttelemassa psykologille kuinka rinnat haittaavat mm. parisuhdetta itsetunto-ongelmien vuoksi ja siitä pääsi yhden lääkärissä käynnin kautta leikkaukseen. Suomessa ei taitaisi ihan onnistua.
  Jokainen päättää itse vartalostaan, turha muiden on niitä tuomita.

  Tykkää

 36. Palaan vielä vanhaan aiheeseen, kun se jäi aiemmin tämän luettuani mietityttämään.. 9. kommentoija sanoikin hienosti samoja mietteitä kuin on ollut itselläni mielessä aiheesta. Leikkaukset on varmasti mahtava juttu, jos pyritään tietynlaiseen naisen ruumiiseen 😉 Suurin kysymys on kuitenkin se, mihin mennään jos kauneuskäsitys kapenee vain tietynlaiseksi: ovatko muut -pienirintaiset, normaalipainoiset tai tukevat (siis ei-laihat), isonenäiset, pieninenäiset, pystynenäiset, pisamaiset, arpiset, suurijalkaiset, hieman liian karvaiset, liian lyhyet, liian rotevat, liian ohuthiuksiset jne.- lopulta jotenkin oudon näköisiä ja ei-hyväksyttyjä? Onneksi sentään Suomessa ei käsittääkseni olla vielä lähellä Amerikan tasoa, jossa kuulemma 25% naisista voittaisi mieluummin Huippumalli-kisan kuin Nobel-palkinnon… Jos ehdit lukaista tämän linkin, olisi kiva kuulla sun kommentteja siitä! Antoi ainakin itselleni ajattelemisen aihetta, mitä mallia itse annan eteenpäin nuoremmille. Huh, onneksi itselläni on vain kaksi poikaa, niin ei ole tämä haaste ihan niin omakohtainen. Tosin heillekin haluan ehdottomasti näyttää arvostavani enemmän sitä, mitä löytyy sisäpuolelta kuin ulkoa, kokeeksi vaihdoin kerran prinsessasadussakin ”kauniin” tilalle ”ihanan”, tyyliin ”..ja prinsessa oli niin ihana”. Me kaikki haluamme olla ihania, vaikka emme olisikaan yleisten kriteerien mukaan kauniita. Kauneuteen ei aina voi edes vaikuttaa, mutta ihanuus löytyy meistä jokaisesta, uskon!
  http://www.huffingtonpost.com/lisa-bloom/how-to-talk-to-little-gir_b_882510.html

  Tykkää

 37. Kannattaisiko ihan ekaksi kokeilla vaikka liikuntaa ja ruokavaliota? Tai hyvää meikkiä? Tai sopivia vaatteita? Tämä uusi suttura/pissis/botox/överi-tyyli ei sovi mielestäni raikkaille skandinaavi-naisille ollenkaan. Haluaisin itse ehdottomasti vanheta kauniisti ja tyylillä. Jokeri-naamat lähinnä naurattavat kanssaihmisiä, mutta harvapa niistä saanee rehellistä palautetta muuta kuin selän takana.

  Tykkää

 38. Mitäs mieltä olette tästä tekorusketus-buumista? Suomessa jotkut naiset vetää itsensä luonnottoman tasaisen ruskeaksi. Jotkut kuulemma kaikilla mahdollislla aineilla ja suihkurusketuksilla  – yhtäaikaa!!! Lopputulos muistuttaa lähinnä kakkakikkaretta. Tasainen pinta näyttää ei-elävältä. Tai vanhanajan leffojen plankkinaamalta, ei siis aidosti etniseltä vähemmistöltä varsinkaan yhdistettynä puhkiblondattuun tukkaan. Vanhentaa myös. Ja naurattaa. 🙂

  Tykkää

 39. Vippaskonstit on vippaskonsteja. Jos isolla rahalla ja alunperin kauniilla ulkonäölläkin saadaan karmeita lopputuloksia, esim. Cameron Diaz tai Madonna, kuka uskaltaa ottaa riskin? Tosin onnistuneita leikkauksia emme varmaan me tavikset edes huomaa. Pelottavaa myös jos naama rupeaa vetämään vanhemmiten johonkin epäluonnolliseen suuntaan, ja ihminen muuttuu irvikuvaksi. Ihmettelen mikseivät nuo kauneuskirurgit ole taiteellisesti taitavampia?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: