Vihreitä mekkoja

ja hamsteriposki

kukkamekko Lindex / vihreä pellavamekko ChillNorway Fabio dress*

***

Heippa hei, tää viikonloppu on mennyt aika pitkälti kotona touhuillessa vähän itsesäälisenä; noista kuvista ei kovin helposti huomaa, mutta kävin loppuviikosta operoimassa pois yhden viisaudenhampaan. Nyt on muutama päivä ollut sellanen hassun pullero puolihamsteriposki -olo… Eli turvotusta löytyy ihan kivasti vieläkin :))

Teitä kun aina kiinostaa nää Norjan ja Suomen erot niin mainitaan nyt hammashuollosta sen verran, että kunnallisia palveluita ei täällä yli 18 -vuotiaille ole tarjolla. Eli yksityiselle mars ja esimerkiksi mun vuosittainen tarkastus maksaa satasen ja kahdensadan euron välitä riippuen esimerkiksi rtg -kuvien tarpeesta. Yhden viisaudenhampaan poistamisesta kirurgilla maksoin nyt kolmisen sataa; siitä sain kyllä yllätyksekseni jonkun ”kela-alennuksen” -oikea hinta oli viitisen sataa… Ja muuta vaihtoehtoa ei tosiaan ole kuin toi yksityinen, oli asia mikä tahansa.

Noo ulkonakin on ollut hamsteriposkesta huolimatta pakko käydä, joten lohtushoppailin sitten itselleni kesämekon Lindexiltä :)) Ihana. Toi mulle heti värimaailmallaan mieleen yhden kuolaamani Malene Birgerin uuden silkkimekon, jota en taida koskaan raaskia ostaa… Tämä olkoon hyvä korvike. Roikkuu nyt tossa piristämässä ja muistuttamassa et kyllä se kesä sieltä vielä tulee vaikka onkin ollut melko vilpoinen viikonloppu raesateineen kaikkineen. Hrr.

Ja mun kaulakoru -se on muuten Trinen juttuja sekin :))

60 vastausta artikkeliin “Vihreitä mekkoja

  1. Kiitti, kunhan sais vielä tikit pois… :/ Juu mut tää ChillN mekko on just tosiaan ihanan rento ja huoleton… 🙂

   Tykkää

 1. Pirteät ja keväiset (siis kesäiset) mekot molemmat! Ihanaa kun tulee kesä ja lämmin, tässä ollaankin paleltu jo aivan liian kauan!! Meillä kun on kai jotenkin kylmä kotona, kun aina pitää olla villasukat (nyt kahdet päällekkäin) jalassa, eikä tulisi kuuloonkaan olla lyhythihaisessa paidassa kotona kun vasta helteiden aikaan….hyrr! 
   

  Tykkää

  1. Hih, mulla on harvoin villasukkia sisällä talvellakaan, oon tosi paljasjalkaihminen 🙂 Mut vielä on kyllä ihan kamaan kylmä…. :/

   Tykkää

 2. Tiedän ton turvotuksen. Onneksi viimeinen poistettava poistettiin viime syksynä. Sitä ei kyllä meinaa uskoa itse eikä kukaan mukaan miten hurjasti poski voikin turvota ja kuinka kauan se turvotus voikin kestää. Näitä pieni suisen kiroja :). Jaksamista sen kanssa, kyllä tuossa mekossa kelpaa toipua.
  Blomma

  Tykkää

  1. Joo mullakin on vieläkin pientä turvotusta, hitsi ei tosiaan ihan heti lähde pois. Kiitti kovasti, kyl tää tästä, huomenna meinaan jo päästä jumppamaan :))

   Tykkää

 3. Moi Johanna,
  Pitkästä aikaa tänne pitää kommentoida ja kiittää. Samalla olisi kysymyskin tuohon kastehelmi tuikkukippoon. Onko se värinä vedenvihreä? Keväällä ylioppilaaksi kirjoittava pikkusiskoni toivoi samaan tuikkuastiaa, mitä blogissasi on vilahdellut, mutten ole aivan varma tuosta väristä. Tulkitsisin sen vedenvihreäksi, vaaleansininen se ei varmaankaan ole 😉

  Tykkää

 4. Nätit mekot! Toivottovasti turvotus pian laskee. Suomessa on kyllä julkinen hammashoito, mutta se toimii kovin huonosti nykyään, jonot ovat todella pitkät eikä laatu kummoinen.

  Tykkää

  1. Joo jonot ovat varmaan pitkiä, mutta saapa ainakin sen vuositarkastuksen aika näppärästi/ edullisemmin tehtyä.

   Tykkää

 5. En malta olla hammashoitajana kommentoimatta..:) Eikö Norjassa ole hammaslääketieteen opiskelijoilla, kandeilla, opetusvastaanottoa, jolle olisi halvempaa päästä? 😮 vai harjoittelevatkohan he vain tekopäillä? Tietenkään hammaslääkiksiä ei ole kuin muutamilla paikkakunnilla, mutta siellä missä ne ovat, voisi olla tällainen vaihtoehto yksityisten vastaanottojen kanssa.

  Tykkää

  1. Joo voi muuten hyvinkin olla suuremmilla paikkakunnilla tosiaan. En ole kuullut eikä täällä meidän seuduilla tietenkään ole… Mutta voipa hyvinkin olla!

   Tykkää

 6. Hei!
  Joutuuko siellä teillä jonottamaan kuinka kauan hampulääkärin vastaanotolle? Toisin sanoen onko hammaslääkäreistä pulaa?

  Tykkää

  1. Pääsen kyllä omalleni oikeastaan koska vain, ehkä viikon sisällä jollei mistään akuutista ole kyse. Akuutteja ei ole ollut niin en ole pääsyt testaamaan, mutta voisin kuvitella että tilanne on aika hyvä.

   Tykkää

 7. Ihania löytöjä olet tehnyt! Onko teillä linumin tyynyjä? Tai tyynyliinoja! Itse olen täysin hullaantunut niihin, joka huoneesta pitää löytyä vähintään yksi. 😉
  t. Veera
  veeraeinolanelamaa.blogspot.com

  Tykkää

  1. Hmmm, kuulostaa kauhean tutulta, mut ei tietääkseni… täytyypä tutkaista 🙂 Ne on jotain tosi ihania, olen kyllä kuulut tosta…

   Tykkää

 8. Hei,
  mielestäni suomessa voisi hyvin toimia vastaavasti. Itse en ainakaan edes harkitse että menisin terveyskeskukseen nyt aikuisena hammashoitoon, ITSELLÄ (huom. siis minulla!! Ennenkuin joku suuttuu 😉 on huonoja kokemuksia terveyskeskuksen hammaslääkäreistä. Oma kokemus on että siellä tehdään vain se mikä on akuuttia eikä välttämättä edes kerrota mitä muuta siellä suussa on kuin se yksi kipeä hammas jonka on päässyt säryn takia hoidattamaan ilman puolen vuoden odotusta….. Voi olla että yksityisellä taas tehdään (rahan takia rumasti sanottuna) liikaakin, mutta voiko oikeasti oman terveyden (suun tai muuten) puolesta tehdä liikaa?

  Tykkää

  1. Mm, mutta voi tosin olla ettei yksityiselläkään akuuttisärky -vastaanotolla tehdä muuta heti kuin se akuutti asia, siis jollei ole varattu aikaa koko tarkastukseen. Mutta samaa mieltä, tärkeää päivittää purukaluston kuntoa ja käydä niissä vuosittaisissa tarkastuksissa 🙂

   Tykkää

 9. Täällä meilläpäin toimii julkinen hammashoito yllättävän hyvin, ei voi moittia.Aivan ihana tuo mekko! Pitääkin käydä Lindexillä jossain vaiheessa (vaikka täällä varmaan vähän eri valikoimat ovatkin). Vielä on niin hyytävän kylmä, villakangastakki ja sormikkaat eivät tunnu yhtään liian lämpimiltä vielä, ettei kesävaatteita osaa vielä oikein ajatellakaan
  Aurinkoista huhtikuun loppua 🙂
  .http://cathrinaz.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Juu tää iski heti mun silmään, sellanen mekko josta tuun (maksimekkofanina) varmasti tykkäämään kesällä 🙂

   Tykkää

 10. Taidan olla ainoa jonka mielestä kokovihreä mekko ei eroa mitenkään yöpaidasta enkä kuuna kullan valkeana poistuisi ihmisten ilmoille tuollainen ylläni, olkoon minkä merkkinen tahansa! 😮
   
  Kukkamekko on sen sijaan kaunis.

  Tykkää

  1. No et varmaan ole ainoa kuitenkaan 🙂 Tää nyt onkin enemmän tällainen rentoiluvaate lomailu- ja kotikäyttöön -plus että näyttää varmasti monta kertaa kivemmalta liehuessaan kesälämmössä ulkona :))

   Tykkää

 11. Vierailija
  29.04.2013 klo 08:51

  Hei,
  mielestäni suomessa voisi hyvin toimia vastaavasti. Itse en ainakaan edes harkitse että menisin terveyskeskukseen nyt aikuisena hammashoitoon, ITSELLÄ (huom. siis minulla!! Ennenkuin joku suuttuu 😉 on huonoja kokemuksia terveyskeskuksen hammaslääkäreistä. Oma kokemus on että siellä tehdään vain se mikä on akuuttia eikä välttämättä edes kerrota mitä muuta siellä suussa on kuin se yksi kipeä hammas jonka on päässyt säryn takia hoidattamaan ilman puolen vuoden odotusta….. Voi olla että yksityisellä taas tehdään (rahan takia rumasti sanottuna) liikaakin, mutta voiko oikeasti oman terveyden (suun tai muuten) puolesta tehdä liikaa?

   
  Jos menet särkevän hampaan vuoksi päivystykseen niin kyllä, siellä hoidetaan vain se akuutti, särkevä hammas ja toki sille varataan jatkohoitoajat (esim jos tehdään juurihoito). Jos menet migreenin kourissa yleislääkärin päivystykseen niin eihän sielläkään aleta kysellä että hei, laitetaanko tässä samalla kaikki verikokeet, ultrat, röntgenkuvat, mammografiat ja muut vaan siellä hoidetaan samoin tavoin se akuutti, päivystystä vaativa asia. Ja kyllä ne yksityishammaslääkärit ”ylihoitaa” esim siellä paikataan sellaisia reikiä jotka ovat vielä alkavia ja joilla olisi mahdollisuus pysähtyä…valitettavasti, raha ratkaisee :/ nimim. itsekin yksityisellä työskennelleenä. Oma hammas on AINA parempi kuin paikattu hammas eikä paikattu hammas tarkiita sitä etteikö kyseinen hammas voisi enää reikiintyä tai tarvitse juurihoitoa tai pihtihoitoa… Joten hammaslääkäri voi kyllä toisinaan ”hoitaa liikaa” – siellä kotona taas soisi hoitavan useimpien kohdalla enemmänkin. Yksityisellä ei myöskään ole jonoja koska heillä on vapaus valita ketä he ottavat potilaakseen ja kuinka paljon potilaita otetaan. Suomessa myös on suuri hammaslääkäripula – kun tekijöitä on vähän, myös jonot kasvaa, eikö tämä ole aivan selvä asia?? 
  Ja täytyy vielä sanoa, että kyllä meillä kaikilla hammaslääkäreillä on ihan sama koulutus, työskenneltiin sitten yksityisellä tai kunnalla… Yksityiselle hakeutuvat usein sellaiset joilla on kiinnostusta esim protetiikkaan tai kirurgiaan tai vaativiin purennan restaurointeihin koska yksinkertaisesti siellä on parempi mahdollisuus sellaiseen työhön sillä välineet ovat usein parempia ja potilailla enemmän rahaa…. 
  Monien kohdalla hammaslääkäripelolta vältyttäisiin kun ei kotona pelättäisi sitä hammasharjaa vaan otetaan se kauniiseen käteen aamuin illoin ja pestään KUNNOLLA ja AJAN KANSSA hampaat ja langataan hammasvälit. Ja jätetään se älytön napostelu, mehujen ja limsojen juonti vähemmälle. Ei ole todellakaan olemassa sellaista asiaa kuin huono hammasluu, eikä reikiintyminen ole millään lailla periytyvää. Usein myös toivoisi että vanhemmat ymmärtäisivät pitää omien lastensa hampaista huolen. On todella järkyttävää kun neljävuotiaallakin saattaa olla suussa monta tulehtunutta hammasta….
  pieni avautuminen, pahoittelen 😀 
   

  Tykkää

  1. Hyvä avautuminen 😉 Luulen että monella (itseni mukaanlukien, eh) on parantamisen varaa hammashoidossa. Hammaslangoissa ja fluorin käytössä ja ja ja. Ei koskaan pahasta pieni avautuminen 😉 

   Tykkää

 12. Oi, sama kohtalo mulla. Pe revittiin kaks viisuria ja vieläkin poski vähän turvonnut. Hinta ei onneksi suomalaisena yliopisto-opiskelijana päätä huimannut..:) Sulla on ihana blogi – syksystä asti olen seurannut!

  Tykkää

  1. Ai kaksi kerrallaan! Multa on ylimmät poistettu jo aikoja sitten ja nyt on nää alimmat…. toinen on vielä edessä :S Mut kiva kuulla muuten, tervetuloa :))

   Tykkää

 13. Hei, ihan kiva tuo vihreä mekko kotimekoksi, mutta en kyllä minäkään muualle sen kanssa menisi, yöpaitamainen. Minuun ei oikein muutenkaan iske kyseisen merkin vaatteet, mielestäni  hintalaatu suhde ei ole kohdallaan.   Lindexin mekko olisi kiva kesäjuhliin. Pikaista paranemista poskelle.

  Tykkää

  1. Juu nää onkin suureksi osaksi kotoiluvaatteita, mutta veikkaan et tää on tosiaan aika kiva ulkoiluvaate kunhan kesälämmöt rantautuvat tännekin… 🙂 Kiitos!

   Tykkää

 14. Itse kävin kunnan hammaslääkärillä kouluaikoina, ihan hyviä kokemuksia. Tosin tekivät aika pikatyötä, esimerkiksi lohjenneeseen hampaaseen laitettiin valkoista tököttiä ja se oli siinä (myöhemmin korjautin yksityisellä). Nykyään käyn yksityisellä aina kun on tarvetta, pääsee nopeasti, saa kela-alea vähäsen ja tiedät että hoitavat & firman nimi menee jos tekevät virheen eivätkä korjaa sitä. Kunnallinen halpa hammashuolto alle 18-vuotiaille on kuitenkin todella hieno asia 🙂
   
  Itsekään en jonkun kommentoijan tavoin pidä sinisestä mekosta yhtään. Näyttää yöpaidalta jota voi käyttää jossain viileässä aitassa kesällä.. Kukkamekko on nätti! 🙂

  Tykkää

  1. Hammashuoltokin on varmaan mennyt paljon eteenpäin, ne menetelmät joita mun lapsuudessa on kunnallisessa huollossa käytetty on varmaan korvattu jo ihan muilla jutuilla 😉

   Tykkää

 15. Kummatkin ihania kesämekkoja .. vosin harkita kans tollasta vihreää.. olisi armollinen mun mammamuodoilla..:P Nimim. synnytyksestä puolivuotta ja vieläkin turvottaa..:D

  Tykkää

  1. Hih, totta tää on ihanan huoleton -vaikka ihan kunnon vauvamasullekin 🙂 No mut puolivuotta ei oo mitään, kyllä vielä vähän kuuluukin turvottaa ❤ Onnellista vauvakesää 🙂

   Tykkää

 16. Tsemppiä paranemiseen!!! multa poistettiin pari vuotta sitten kaikki neljä viisuria samalla kertaa ja pakko myöntää että se turvotus oli silloin aikas mielenkiintonen kokemus kun ei omaa naamaansa meinannut peilistä tunnistaa. Olin kaupan päälle vielä aivan mustelmilla poskista (kuulema ihan normaalia leikkausten yhteydessä), etten oikeesti pystynyt menee pariin päivään ulos kun näytin siltä että mut ois pahoinpidelty ja kovaa.. 🙂 Onneksi suussa paranee leikkaukset ja haavat melko nopee joten; kyllä se siitä:) Ps. Ihanan pirteät ja kesäiset mekot!!!!!

  Tykkää

  1. Kaikki neljä yhtaikaa?!?!?!??!? Järkytys 😀 Multa eivät suostuneet poistamaan kuin yhden kerrallaan. Voin kuvitella et oli aika muhkurainen naama enkä väritystäkään epäile yhtään….. voi kauhea :S Kiitos piristyksestä, ei tunnu enää missään tää mun yksi pieni turvotus 😛

   Tykkää

 17. Mistä noi karvapohjaiset sandaalit ovat, vai näänkö minä harhoja? Aika hauskat ja nehän käy melkein villasukista :))))
  -Tuulikki S

  Tykkää

  1. Juu niissä on ihan lampaankarvaa, UGG merkkiset 🙂 Ihanan pehmeåat ja lämpöiset tosiaan.

   Tykkää

 18. On totta, että yksityisellä tehdään kerralla ehkä enemmän, juurikin rahan takia, kun hammaslääkäri näkee helposti kaikenlaista korjattavaa, poistettavaa hammaskiveä ym. Kuitenkin säännöllisillä tarkastuksilla myöskin julkisella puolella on mahdollista saada hampaansa pysymään kunnossa, eikä tule yllätyksiä sitten sen särkypäivystyksen kanssa kun yhden kipeän hampaan lisäksi sielä olisi siis ehkä muutakin..

  Vierailija
  29.04.2013 klo 08:51

  Hei,
  mielestäni suomessa voisi hyvin toimia vastaavasti. Itse en ainakaan edes harkitse että menisin terveyskeskukseen nyt aikuisena hammashoitoon, ITSELLÄ (huom. siis minulla!! Ennenkuin joku suuttuu 😉 on huonoja kokemuksia terveyskeskuksen hammaslääkäreistä. Oma kokemus on että siellä tehdään vain se mikä on akuuttia eikä välttämättä edes kerrota mitä muuta siellä suussa on kuin se yksi kipeä hammas jonka on päässyt säryn takia hoidattamaan ilman puolen vuoden odotusta….. Voi olla että yksityisellä taas tehdään (rahan takia rumasti sanottuna) liikaakin, mutta voiko oikeasti oman terveyden (suun tai muuten) puolesta tehdä liikaa?

  Tykkää

  1. Joo etenkin niihin vuositarkastuksiin julkinen ois ihan loistava; ja sit pakollisiin pikku toimenpiteisiin tarvittaessa. Yksityiselle ei ehkä tarvis mennä kuin just spesialistin tarpeessa kuten nyt kirugin… Tai voisi ainakin valita :s

   Tykkää

 19. En vähään aikaan olekaan kommentoinut. Nyt voisi siis olla aika:
  Oli hyvin mielenkiintoista kuulla norjalaisesta hammashoitosysteemistä. Voitteko kuviella, että Saksassa maksoin kympin siitä, että mun kaikki neljä viisaudenhammasta poistettiin. Siis kympin! Ja siis kyse ei ole mistään kämäsestä terveyden/hammashoidosta, vaan saksalaiseen tyyliin sielläkin kaikki on viimeisen päälle mietitty ja potilasta/asiakasta kunnoittavaa.
  Joskus mietin, onko sittenkin oikein, että monet maat EU:ssa ovat kärmeissään siitä, että Saksa ajaa heitä säästävämpään rahapolitiikkaan. Eihän Saksakaan säästä, missään! Ei voi olla oikein, että vaikka verovarat ovatkin vahvat, ettei tarvitse säästää, kun kuitenkin eletään velaksi (siis niin hyväthän ne verovarat eivät ole, etteikö velaksi elettäisi).
  Norjan julkisella sektorilla pyyhkii hyvin, mutta silti rahaa ei näköjään viskota ympäriinsä, ei ainakaan mikä hammashoitoon tulee. Näin sen pitäis olla muuallakin.
  Hyvää viikkoa vaan kaikille!
  T. Mrs.Brown

  Tykkää

  1. Joo Norja on monissa asioissa  todella säästäväinen hyvästä taloustilanteestaan huolimatta…. Mut joskus mietin että onko hammashuolto ja esim. lämpimän kouluruoan puute niitä oikeita paikkoja säästää… :/ No, hyvin täällä tää hamamshuoltosysteemi toimii kun ei paremmasta tiedetä 😉 Mutta ihan uskomaton toi sun neljä hammasta kympillä 😀 Verrattuna tähän Norjan menoon, 500 euroa per hammas…. 😉 omg.

   Tykkää

 20. En vähään aikaan olekaan kommentoinut. Nyt voisi siis olla aika:
  Oli hyvin mielenkiintoista kuulla norjalaisesta hammashoitosysteemistä. Voitteko kuviella, että Saksassa maksoin kympin siitä, että mun kaikki neljä viisaudenhammasta poistettiin. Siis kympin! Ja siis kyse ei ole mistään kämäsestä terveyden/hammashoidosta, vaan saksalaiseen tyyliin sielläkin kaikki on viimeisen päälle mietitty ja potilasta/asiakasta kunnoittavaa.
  Joskus mietin, onko sittenkin oikein, että monet maat EU:ssa ovat kärmeissään siitä, että Saksa ajaa heitä säästävämpään rahapolitiikkaan. Eihän Saksakaan säästä, missään! Ei voi olla oikein, että vaikka verovarat ovatkin vahvat, ettei tarvitse säästää, kun kuitenkin eletään velaksi (siis niin hyväthän ne verovarat eivät ole, etteikö velaksi elettäisi).
  Norjan julkisella sektorilla pyyhkii hyvin, mutta silti rahaa ei näköjään viskota ympäriinsä, ei ainakaan mikä hammashoitoon tulee. Näin sen pitäis olla muuallakin.
  Hyvää viikkoa vaan kaikille!
  T. Mrs.Brown

  Tykkää

 21. Tiedän tunteen, multa leikattiin ennen joulua samalla kerralla neljä (4!) viisaudenhammasta. Toisaalta hyvä, että ottivat kaikki kerralla, ois sekin ollu kauheeta mennä neljä kertaa sinne, kun sit toisilla kerroilla jo tietäis millasta se tulee olemaan 😀 
   
  Ihanat mekot! Kesäinen fiilis tuli heti 🙂
   
  – Tina’s – 
  tinasdecoration2.blogspot.fi

  Tykkää

  1. No mut härregyyd miten te ootte kestänyt neljän poiston 😥  Puudutus? MItä voi tehdä jos koko naama on puudutettu? Mulla annettiin tähän yhteenkin sellanen puudutus ettei meinanut mennä koko päivän aikana ohi 😉 

   Tykkää

 22. Heippa. Pakko kommentoida. Ainakin täällä pohjois-Norjassa on tarjolla hammashuoltoa kunnallisella puolella myös yli 18-vuotiaille. TOkihan se ei ilmaista ole, mutta tarjolla paljon edullisemmin kuin yksityisellä puolella. 🙂  Yksi paikka maksaa hieman alle 600 kruunua..tarkastuksen hintaa en nyt muista. Meillä onneksi vielä todella lyhyet jonot, että hammashoitoon pääsee viikon sisään varauksessa. Nyt täytyy koputtaa puuta, että jatkossakin pysyvät lyhyenä, kun hammashuoltoa tarvitsen. 🙂

  Tykkää

  1. No jopas! Onkohan toikin kovatsi kuntakohtaista kun täällä ei kyllä edes ole tota vaihtoehtoa. Onhan se todella paljon edulliemman kuuloista! Hmh, jännä kuulla! 

   Tykkää

 23. onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota, että äiti keikoilee nättinä, mutta Aino riepu on aina tukka takussa ja röntät kledjut päällä, oli kyse reissuvaatteista tai kotoilu- niin ikinä ei ole ollut esim. hiukset kammattuna/letiettynä ja sävy sävyyn vaan aina jotain niin eri väriskaalan vaatteita ja tosi ruman näköisiä isoja roikkoja. luulisi, että katsot joskus mitä lapsiesi päälle puet. joskus horissut, että ”miellyttävää materiaaleja ym”, mutta vanhassa postauksessa missä olitte jossain reissussa, oli aino kun huutolainen

  Tykkää

 24. Hihhihi…! Vaikkas teksti on aika tymäkkää niin jotenkin tosi hauskaa. 😀 Semmoisella sydämistymisellä Ainon puolesta että oksat pois. Eikä täysin vailla totuuspohjaa vaikka ehkä vähän toisin ajatuksen mielessäni olen muotoillutkin. 😉
   
   

  Vierailija
  30.04.2013 klo 11:11

  onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota, että äiti keikoilee nättinä, mutta Aino riepu on aina tukka takussa ja röntät kledjut päällä, oli kyse reissuvaatteista tai kotoilu- niin ikinä ei ole ollut esim. hiukset kammattuna/letiettynä ja sävy sävyyn vaan aina jotain niin eri väriskaalan vaatteita ja tosi ruman näköisiä isoja roikkoja. luulisi, että katsot joskus mitä lapsiesi päälle puet. joskus horissut, että ”miellyttävää materiaaleja ym”, mutta vanhassa postauksessa missä olitte jossain reissussa, oli aino kun huutolainen

  Tykkää

 25. Heippa! Tämä on aivan ihana blogi, upeita kuvia ja mukavan kepeitä juttuja. Tykkään todella paljon! Mutta kuka nuo kaikki kuvat sinusta itsestäsi ottaa, kun olet vaikka matkalla töihin? Otatko automaatilla? Millä alalla olet muuten töissä? Kaikkea hyvää ja iloista vappua, toivottavasti sima onnistui! 🙂

  Tykkää

 26. Hej !
  nyt on ihan pakko kommentoida norjalaista terveydenhoitosysteemiä koska olin yllättynyt että noin rikkaassa maassa hammashoito maksaa kuitenkin maltaita ! mistähän tuo johtuu ? Lämpimän kouluruoan puuttumisen tiesinkin, kotoa vaan mukaan ’matpakke’ mutta jollain tavalla yllättävää sekin.
  Suomessahan on jo pitkään mennyt terveydenhuolto vaan koko ajan alaspäin 😦
  Joten nyt on ihan pakko kehua nykyistä kotimaatani Ranskaa (jo yli 10 vuoden ajan eli tiedän mistä puhun) missä on useiden tutkimustenkin valossa jopa maailman paras terveydenhoito ! Jonoja ei ole oikeastaan ollenkaan ja jopa erikoislääkäreille saa ajan nopeasti. Julkinen Suomen KELAa vastaava organismi maksaa monesti jopa 70% hoidosta ja maksullinen lisävakuutus (josta työnantaja maksaa osan) usein loput tai ainakin ison osan. Eli potilaan vastuulle jäävä summa on pieni. Vastaavasti verojakin tietysti joutuu maksamaan, etenkin jos on vähänkin parempi palkka. Muttei kuitenkaan niin paljon kuin Suomessa !
  Samoin Ranskassa on ilmainen koulutus 3-vuotiaasta alkaen (pakollinen peruskoulu 6-vuotiaasta alkaen) ja lämmin kouluruoka alle 3€/päivä johon kuuluu alkuruoka-pää-ja jälkiruoka. Ja tuohonkin voi saada alennusta jos vanhemmat pienituloisia.
  Välillä vaan ihmetyttää kun aina ja vieläkin jaksetaan hehkuttaa pohjoismaisista hyvinvointiyhteiskunnista mutta omasta mielestäni Ranskassa tai Saksassa (missä olen myös aikaisemmin asunut) on moni asia itse asiassa paremmin !!
  Tämä teki nyt vaan mieli kommentoida kun ainakin Suomessa moni tuntuu ajattelevan vieläkin että on ’lottovoitto syntyä Suomeen’. En kiellä etteikö Suomessa olisi ihan ok asua (ja on esim. turvallisempaa, vähemmän rikollisuutta jne.) muttei missään nimessä asiat ole paremmin kuin muualla !
  Hauskaa vappua kaikille ! Johanna, eikö Norjassa tunneta ollenkaan Valborgsmässoaftonia ?!
  PS ja hienoja kuvia taas kerran ! Osaat hienosti vangita kamerallasi pienten asioiden ja hetkien kauneuden 🙂
   
   
   

  Tykkää

 27. Vierailija
  30.04.2013 klo 11:11

  onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota, että äiti keikoilee nättinä, mutta Aino riepu on aina tukka takussa ja röntät kledjut päällä, oli kyse reissuvaatteista tai kotoilu- niin ikinä ei ole ollut esim. hiukset kammattuna/letiettynä ja sävy sävyyn vaan aina jotain niin eri väriskaalan vaatteita ja tosi ruman näköisiä isoja roikkoja. luulisi, että katsot joskus mitä lapsiesi päälle puet. joskus horissut, että ”miellyttävää materiaaleja ym”, mutta vanhassa postauksessa missä olitte jossain reissussa, oli aino kun huutolainen

  Joo tota…noh…tässä mun mielipiteeni: Mikäli näin on, niin kysympä vaan, että miksi lapsen pitäis olla ”muotivaatteissa” tai ”viimesen päälle -kuteissa”?! Eihän siinä olisi mitään järkeä. Johan se olisi ihan järkyttävää rahan tuhlaustakin, kun puolen vuoden päästä vaatteet ovat taas pienet. Meillä aikoinaan kotona oli niin, kun olin lapsi, että jos joku jotain arvokkaampia vaatteita sai, niin ei kyllä lapset ja tämä nimenomaan mainitsemastani syystä. Ja tietenkin myös siitä syystä, ettei me lapset täten opittu pitämään vaatteita ”keskipisteenä”. Sain juosta siskon vanahat kuteet niskassa, vaikka äidillä ehkä olikin hienommat vaatteet. Ja ei muuten haitannut! Ei olisi tullut mieleenikään valittaa. Lapset ovat hyvinkin vähään tyytyviäisiä ja valtaisan onnellisia, kunhan niitä ei alunperinkään opeteta turhiin asioihin. Onhan nyt hyvänen aika lapsen maailma aivan toisenlainen kuin aikuisen! Varmasti löytyy myös muitakin syitä. Jospa itse miettisit loput.
  Mrs.Brown

  Tykkää

 28. Heippa! Sulla oli vanhan blogin puolella linkki johonki norjalaiseen sivustoon. Siellä oli se tosi kiva video, miten eri tavoin voi sitoa huiveja. Saisko sen tänne uuden blogin puolellenkin? 🙂 Ihania kuvia täällä aina edelleen!

  Tykkää

 29. Vierailija
  29.04.2013 klo 10:37

  Vierailija
  29.04.2013 klo 08:51

  Hei,
  mielestäni suomessa voisi hyvin toimia vastaavasti. Itse en ainakaan edes harkitse että menisin terveyskeskukseen nyt aikuisena hammashoitoon, ITSELLÄ (huom. siis minulla!! Ennenkuin joku suuttuu 😉 on huonoja kokemuksia terveyskeskuksen hammaslääkäreistä. Oma kokemus on että siellä tehdään vain se mikä on akuuttia eikä välttämättä edes kerrota mitä muuta siellä suussa on kuin se yksi kipeä hammas jonka on päässyt säryn takia hoidattamaan ilman puolen vuoden odotusta….. Voi olla että yksityisellä taas tehdään (rahan takia rumasti sanottuna) liikaakin, mutta voiko oikeasti oman terveyden (suun tai muuten) puolesta tehdä liikaa?

   
  Jos menet särkevän hampaan vuoksi päivystykseen niin kyllä, siellä hoidetaan vain se akuutti, särkevä hammas ja toki sille varataan jatkohoitoajat (esim jos tehdään juurihoito). Jos menet migreenin kourissa yleislääkärin päivystykseen niin eihän sielläkään aleta kysellä että hei, laitetaanko tässä samalla kaikki verikokeet, ultrat, röntgenkuvat, mammografiat ja muut vaan siellä hoidetaan samoin tavoin se akuutti, päivystystä vaativa asia. Ja kyllä ne yksityishammaslääkärit ”ylihoitaa” esim siellä paikataan sellaisia reikiä jotka ovat vielä alkavia ja joilla olisi mahdollisuus pysähtyä…valitettavasti, raha ratkaisee :/ nimim. itsekin yksityisellä työskennelleenä. Oma hammas on AINA parempi kuin paikattu hammas eikä paikattu hammas tarkiita sitä etteikö kyseinen hammas voisi enää reikiintyä tai tarvitse juurihoitoa tai pihtihoitoa… Joten hammaslääkäri voi kyllä toisinaan ”hoitaa liikaa” – siellä kotona taas soisi hoitavan useimpien kohdalla enemmänkin. Yksityisellä ei myöskään ole jonoja koska heillä on vapaus valita ketä he ottavat potilaakseen ja kuinka paljon potilaita otetaan. Suomessa myös on suuri hammaslääkäripula – kun tekijöitä on vähän, myös jonot kasvaa, eikö tämä ole aivan selvä asia?? 
  Ja täytyy vielä sanoa, että kyllä meillä kaikilla hammaslääkäreillä on ihan sama koulutus, työskenneltiin sitten yksityisellä tai kunnalla… Yksityiselle hakeutuvat usein sellaiset joilla on kiinnostusta esim protetiikkaan tai kirurgiaan tai vaativiin purennan restaurointeihin koska yksinkertaisesti siellä on parempi mahdollisuus sellaiseen työhön sillä välineet ovat usein parempia ja potilailla enemmän rahaa…. 
  Monien kohdalla hammaslääkäripelolta vältyttäisiin kun ei kotona pelättäisi sitä hammasharjaa vaan otetaan se kauniiseen käteen aamuin illoin ja pestään KUNNOLLA ja AJAN KANSSA hampaat ja langataan hammasvälit. Ja jätetään se älytön napostelu, mehujen ja limsojen juonti vähemmälle. Ei ole todellakaan olemassa sellaista asiaa kuin huono hammasluu, eikä reikiintyminen ole millään lailla periytyvää. Usein myös toivoisi että vanhemmat ymmärtäisivät pitää omien lastensa hampaista huolen. On todella järkyttävää kun neljävuotiaallakin saattaa olla suussa monta tulehtunutta hammasta….
  pieni avautuminen, pahoittelen 😀 
   

  Eh….juu, siis kyllä MINULLAKIN on toisinaan parannettavaa tässä omassa kotihoidossani vaikka hammaslääkäri olenkin:D Eikä se ole millään lailla vakavaa, vaikka joskus joku paikka täytyisikin tehdä (hell no, mähän olisi työtön..;)) mutta pointti tässä avautumisessa oli se, että jokaisen täytyisi ottaa vastuu siitä omasta terveydestään, MYÖS suunterveydestä. Minullekin tulee päivittäin potilaita, jotka ilmoittavat heti ovella, että mulla on sit kauhee pelko, eikä mulle saa tehdä yhtään mitään ilman puudutusta eikä sekään saa sitten sattua. Ja kun katson suuhun, näkee, ettei se hammasharja paljon ole vieraillut siellä. Eli siitä omasta suunterveydestä ei ole huolehdittu ja sekin on sitten jollain tapaa hammaslääkärin vika kun hän joutuu valitettavasti tuottamaan pientä kipua saadakseen hampaasi kuntoon…;) Samoin lasten kohdalla: suussa on kauhea märkivä hammas, lapsi on kipeä ja kiukkuinen ja vanhempien mielestä hammaslääkärit traumatisoivat lapsen kun ottavat kipeän tulehtuneen hampaan pois… No juu, näitä juttuja riittäisi vaikka loputtomiin ja tästä tais tulla jo toinen avautuminen:D Ja ennen kuin kuulostan aivan hirveältä tyrannilta, niin sanon aivan suoraan ja vilpittömästi, etten koskaan, ikinä oikeasti tuomitse yhtäkään ihmistä, joka vastaanotolleni tulee ja suun terveys on retuperällä. Olen itse valmistunut vasta neljä vuotta sitten ja meille on opetettu ihmisen kohtaamista ja motivoimista hyvin paljon, joten itselleni oikeasti on tärkeää, että saamme yhdessä potilaan kanssa suun kuntoon. Koska haluan nähdä hänet vuoden päästä tarkastuksessa kaunishampaisena ja säryttömänä enkä jälleen parin kuukauden päästä särkypäivystyksessä epätoivoisena 😉
   

  Tykkää

 30. Heissan Johanna (pitkä aika kun viimeksi olen kommentoinut mihinkään lopetettuani oman Onnela-blogini)!
  Voihan viisaus!!!
  Itseltäni poistettiin aikoinaan 3 kerralla…hammaslääkäriin oli syntynyt tätä ennen valtava pelko, mutta hienosti meni ja jälkeenpäin nauratti:) Muistan kun operaation jälkeen join kahviakin pillillä! Hintaa yksityisellä tuli Kela-alen jälkeen jotain 350€ röntgenkuvineen. Ja aivan mahtava hammaskirurgi Tullinsuussa Tampereella teki tuon operaation + pelko jäi sinne.
  Tuo Lindexin mekko olisi ihana…lasten kevätjuhlat lähestyy ja mekko on taas hakusessa. Päätin juuri, että tänä kesänä en pidä housuja kuin pakon edessä. Mekkolinjalla siis mennään:)
  Toivottavasti ilmat pian lämpenee siellä ja täälläkin!
   
   
   
   
   

  Tykkää

 31. Vierailija
  30.04.2013 klo 05:50

  Heippa! Sulla oli vanhan blogin puolella linkki johonki norjalaiseen sivustoon. Siellä oli se tosi kiva video, miten eri tavoin voi sitoa huiveja. Saisko sen tänne uuden blogin puolellenkin? 🙂 Ihania kuvia täällä aina edelleen!

  http://www.vgtv.no/#!/video/46890/stor-guide-22-skjerfknuter-på-8-minutter
  Yritin laittaa ko. linkin tuohon videoon, jonka löysin googlettamalla kalastajan vaimon ja huivi talk
  Itsekin tuota tässä yksi päivä muistin virkistykseksi katselin läpi
  -Marika

  Tykkää

 32. Olipa riemuisaa löytää blogisi kautta yhdestä vanhemmasta (taisi olla mallisto syksy/talvi 2011) Beach House Companyn Jersey Sheets -mainoskuvasta Land Rover, jollaisella ajan. Sain ihania taustakuvia puhelimeen.
  -Marika

  Tykkää

 33. Heippa 
  Ihania mekkoja ja pioneita? Oikein makeita kuvia.
  Saako ehdottaa postaustoiveita? Sun liikkumisesta ois kiva kuulla
  päiväkirjan omaisesti ja teidän pihasta ja eteisestä ois kiva saada palasia. 🙂 
  Joskus joku pyysi apua sinulta, että voisitko vinkata muutamia hyviä
  vaatekokonaisuuksia joita vois yhdistellä asuiksi. ( tyylii seitsemästä vaatteesta
  viikon jokaiseen työpäivään asu) pitäs uudistaa vaatekaappia niin vinkit ois kivoja
  Kiitos ja ihanaa toukokuuta!
  Tyyne

  Tykkää

 34. Hienolle näyttää tuon sinun rannekellosi, onko se kenen valmistajan ja mikä malli? 🙂 Olisi kiva joskus lukea postaus sinun koruistasi..
  -Henna

  Tykkää

 35. Ja tuo kaulakoru, aivan ihana!! 🙂 Osaatko sanoa, mikä tuon kaulakorun malli on, jos tuon tyylisen Trineltä tilaa ja osaatko sanoa kaulakorun hintaa? Miten käytännössä korun tilaaminen onnistuu sähköpostilla, hankala kun Trinen nettisivuiltakaan ei oikein löydy malleja ym..?
  -Henna

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: