Kesäasu kumppareissa

& rentunruusut 🙂

neuletakki Massimo Dutti / silkkimekko ChillNorway* / alushame H&M / saappaat lainassa

Jasso se on taas syksy 😀 Melkein yhtä kylmä ainakin, mut mulla on jotain pieniä vaikeuksia käyttää farkkuja keskellä kesäkuuta. Hitsi vie. Hame laitetaan vaikka saappaiden kanssa. Mut toivon kyllä et huomenna ois taas lämpimämpi. Kylmähän näissä tuli.

Ja oikeastaan mulla oli muuten ballerinat jalassa aamusta, mutta päiväkodin tädit lainasivat kumpparit kun hain lapsia kotiin 😀 Hyvä et päiväkodin tädit pitää huolta :))

Syksyltä tää tuntuu varmaan siksikin, että olen ollut ihan törkeän väsynyt viime päivinä. Tiedä johtuuko siitä, että yksi (ja viimeinen) viisaudenhammas operoitiin pois tiistaina ja siitä lähin olen suoraan sanottuna maanut sohvalla töistä päästyäni. Tiedän. Kuulostaa hyvin naiselliselta kärsimykseltä, mutta on toi poski ihan oikeasti taas ollut aika turvonut ja kipeä… eikä kipulääkkeet juuri vireystasoa kohota. Mut onpahan nekin nyt poissa. Viimeiset viisaudenrippeet. 

Huomenna ois ohjelmassa vaatekaapin kesäsiivous jos vihdoin ois vähän ylimääräistä energiaa. Jutskailen sitten täälläkin vähän kesävaatteista :)) See you ❤

21 vastausta artikkeliin “Kesäasu kumppareissa

 1. Kaunis piha teillä!
  Kylmää ja sateista on täälläkin;  tsemppiä meille, onneksi kesä on vasta alussa 🙂
  T. Annika
  l

  Tykkää

 2. Täälläkin on kesä ja syksy vuorotellen, samana päivänäkin. Jotenkin ihanaa ihmisestä, joka ei osaa päättää lempi vuodenaikaansa ja joka ehtii aina odottaa seuraavaa.
  Mutta eikös rentunruusut ole maitohorsmia?
  -Pirunpaskan Rinsessa

  Tykkää

 3. Rentunruusut on joo horsmia, ei lupiineja. Mutta horsma lienee hyvä yleisnimitys kaikille roskakasveille. Lupiini pitäs kyllä hävittää Suomesta kokonaan, tosi haitallinen kasvi, vaikkakin ihan kaunis.

  Tykkää

 4. Muistan vanhan sarjakuvan, jossa pieni poika näyttää veljelleen kukkaa ja sanoo: ”katso kuinka kaunis!”. Isoveli toteaa tylysti: ”Se on rikkaruoho!”, jolloin pikkuveli kysyy: ”Jaa, eikö se sitten ole kaunis?”. Tällainen tuli mieleen, kun mietin näitä merenrannan horsma- ja mesiangervoniittyjä täällä Oulun seudulla. Horsma on ihan aliarvostettu kasvi – se on oikeasti tosi kaunis! :). Katsokaapa tarkemmin! Lupiinikin on kaunis, mutta niin vahva ja kova leviämään, että se saattaa tukaduttaa kaikki muut kasvit, joten siinä mielessä vähän huono. Toisaalta Norjassa lupiinit kasvaa ihan hallitusti siellä täällä tien varrella…
  Hesarista luin sellaisen, että vaikka me täällä pohjolassa puhutaan aina neljästä vuodenajasta, niin oikeasti meillä on vain kolme vuodenaikaa ja yksi illuusio :D. Alan taipua samaan ajatukseen, kun vietän täällä kylmässä vesisateessa tätä illuusiota nimeltään kesä. (täällä on kyllä ollut tosi lämmintä, mutta helle loppui siihen, kun oma koneeni laskeutui Oulunsaloon…)
  Terveisiä Suomen pikalomalta, toivottaa Hanne saman Otavan alta 🙂
   

  Tykkää

 5. Heissan vaan täältäkin läsirannikon kupeesta,sateista ja kylmää………..:( ja väsyttää kans!
  Toivotaan että se Aurinko Ihana taas pian meitä kaikki piritäisi ja lämmittäisi!
  Ihana mekko! Viikonloppuja sinne!

  Tykkää

 6. Noi viisaudenhampaiden poistamiset eivät kyllä munkaan mielestä ole mitään herkkuja. Itselläni toisen alhaalla olleen viisurin poisto onnistui upeasti (särky oli ohi parissa päivässä), mutta toisen poisti vähemmän taitava hammaslääkäri (olin muuttanut toiselle paikkakunnalle), joka moukaroi sitä niin kauan, että mulla loppui jo puudutteen tehokin ja kun huomautin siitä kyseiselle lekurille, niin hän vaan tokaisi, että kyllä hänkin tämän operoinnin jo mielelläni lopettaisi. Hammashoitaja sitten puolestaan tokaisi lääkärille, että kyllä sitä puudutusta nyt on annettava lisää…
  Ongelma oli siinä, että minulta leikattiin se ensimmäinen alaviisuri ja kuvien mukaan tämä toinenkin olisi pitänyt leikata, mutta tämän toisen poistanut hammaslääkäri oli asiasta toista mieltä, sanoi, että lähtee ihan ”repimällä”. Juu ei lähtenyt, ja alkoi vissiin häntä itseäänkin harmittaa oma virhearviointinsa. No, lopputuloksena kaikesta, mulla jäi palanen sitä viisuria vielä johonkin leukaluun lähelle, ja tuon operaation jälkeen vedin 800 mg Buranaa kaksi viikkoa kolme kertaa päivässä. SILTI mulla särki koko toinen puoli kasvoista (etenkin sieltä leukaluun tienoilta) tasan sen kaksi viikkoa, siis ihan sillä tavalla, että särkylääkkeistä huolimatta se kipu puski läpi. Pyykkiä pestessä päälimmäisenä oli kipu, samoin lasten kanssa leikkiessä tai opiskelujuttuja tehdessä. Kahden viikon jälkeen se kipu sitten loppui kuin seinään.
  Mulla on onneksi jäljellä enää yksi viisuri (ylhäällä) ja siinä on niin pikkuset juuret, että jos se pitää poistaa, niin ei ole iso homma. Toistaiseksi se on saanut olla. 
  Että tsemppiä vaan, tunnen sympatiaa kaikkia niitä kohtaan, joilta noita viisureita on poistettu. 😀
   

  Tykkää

 7. Olipas niin perusteellinen selvitys yllä olevan vierailijan viisuri-asioista etten ees jaksanu lukea kokonaan! 😀
  Itsehän nautin näistä keleistä näin viimeisillään raskaana. Mukava, että on välillä tämmösiäki kelejä…kyllä niitä lämpimiä päiviäki ehtii! Älkää olko kärsimättömiä, ihmiset. 😉
  Johanna, teillä on nätti piha!!

  Tykkää

 8. Tulit mieleeni tänään ihan sattumalta ku inspaannuin pitsitopin virkkaamisesta! Oletko tehnyt tai onko sulla vinkata pitsitopin ohjetta? 🙂
  t. Hanna

  Tykkää

 9. Joo horsma eli rentunruusu on maitohorsma, semmonen vaaleanpunainen (ruma) kukkiva kasvi. Nuo sulla on lupiineja. Itse pidän lupiineista, ne on kauniita. Enkä tajua tuota hävittämisvimmaa. Mitä haittaa niistä on teiden varsilla tai niityillä,  ei kai ne muualla juuri kasvakaan? 
  Unnimai

  Tykkää

 10. Teillä tosi kaunis talon sisääntulo. (siis oletan, että tuo on pääsisisäänkäynti) Jotenkin niin harmoninen ja kuitenkin tosi simppeli. Itse välillä sorrun kasaamaan kaikkea krääsää hirveesti sisääntuloterassille 🙂 Saappaat ja kesämekko on mitä mainioin yhdistelmä – ainakin Suomen kesässä ja näköjään myös siellä. No, toivottavasti huomenna jo paistaa.
  http://niittykulma.blogspot.fi/

  Tykkää

 11. Jo useammassa kuvassa olen ihaillut tuota teidän aivan älyttömän upeana kukkivaa alppiruusua, vau!
  t. B

  Tykkää

 12. Hei saanko kysyä onko tuo valkoinen alushame tavallinen mekko vai millainen? Niin kiva idea taas kerran 🙂
  kiitos sinusta ja blogistasi, piristät päiviäni! 
  Marie

  Tykkää

 13. Netistä löytää kyllä tietoa lupiinin haittapuolista. Hävittää mm. luonnon omat keto- ja tienvarsikasvit (sitä myöten myös hyönteiset jne) koska lupiini typettää maaperää niin että toiset kasvit ei siinä pärjää. Sen takia peittää alleen kaiken, lisäksi leviää kulovalkean tavoin.

  Tykkää

 14. Siis onpas upean näköinen tuo pensas/puu pihallanne! ❤ Siis tuo, jossa on vaaleanpunaiset/liilat kukinnot!! ❤ Ei taida olla syreeni se?
  t. Heinis

  Tykkää

 15. Kumppareista kysymys, mutta ei tässä postauksessa olevista. Esittelit joskus huhti/toukokuussa Vintagevillahuivin ja niissä kuvissa sinulla oli valkoiset lyhytvartiset kumpparit. Kyselin silloin kumppareiden mallia ja kysyn samaa taas. Paksut pohkeet kaipaisivat juuri sellaisia kumppareita.
  Kiitos vastauksestasi jo näin etukäteen!

  Tykkää

 16. Vierailija
  15.06.2013 klo 04:51

  Siis onpas upean näköinen tuo pensas/puu pihallanne! ❤ Siis tuo, jossa on vaaleanpunaiset/liilat kukinnot!! ❤ Ei taida olla syreeni se?
  t. Heinis
   
  Se on iki-ihana rhododendron.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: