Pellavat Porvoossa

By Pia’s

Hei beibit, terkkuja kesäisestä ja lämpimästä Porvoosta! 🙂 Joku teistä saattaa ehkäpä muistaakin mun tehneen yhteistyötä (viime kesäinen postaus täällä) By Pia’s pellavatuotteiden kanssa vuosi sitten ja uusiksi oli tottakai otettava! Varmaan tiedätte mun olevan myös luonnonmatsku -fani ja pitävän pellavasta näin kesäisin, joten nää Pian huolella tehdyt ja sopivasti tyylikkään maalaisromanttiset tuotteet ovat kyllä ihan mun makuun. Siskolle annoin pitkin hampain lainaksi mekkoa 😉 No ei kai, ilomielin tottakai, senkin mielestä nää olivat aivan ihania. Eli mun housut ja siskon mekko on Pialta saatuja (mun neulepaita Vila).

Nämä valkoiset housut ovat Pian valikoimissa ihan uusi juttu ja tulivat oikeastaan tosi tarpeeseen kun mun edelliset, kymmenen vuotta vanhat suorat valkoiset pellavahousut ovatkin ihan ohuiksi kuluneet… Näissä on ihana joustavan ryhdikäs korsettivyötäröosa ja muutenkin napakka kivipesty kangas. Laatutyötä! Suosittelen kurkkaamaan linenbypias -sivustoa, ihania juttuja :))

Huomasin muuten etten tiedä kyllä Suomen kuvioista taas yhtään mitään… 😀 Sisko valisti aika kovasanaisesti etten voi tykätä tosta pariisin keväästä oikeesti. Ei meinanut uskoa etten vitsaile. Hehe.

Ja mietin muuten sitäkin että Suomessa on paljon pölömpiä politikkoja kuin Norjassa. Tai siis Suomessa törmää paljon useammin kaiken maailman typeriin lausuntoihin. Sellaisiin että ihmettelee oikein että eikö noiden kansanedustajien pitäisi olla jotenkin fiksuja ja kyvykkäitä ajamaan kansan etua. 

Hetken asiaa fiksussa mielessäni pyöriteltyä hoksasin kuitenkin sen pikku seikan, että norjalaisilta politikoilta puuttuu lähes täysin yksi suomalaiskollegoiden probleema; raha. Norjassa riittää kiva pala kakkua oikeasti kaikille, eikä tarvitse kitsastella leikattujen budjettien ja menetettyjen kakkupalojen kanssa. Mitä tästä opimme; Norjassa on helpompi olla politikko. Ja kun ei tarvitse oikeastaan sanoakaan niin paljon kuin vaikkapa Suomessa niin eipä kai tuo ihme ettei niitä pölöyksiäkään niin paljon lentele ilmoille.

Tästä hurjasti viisastuneena mietin, onko parisuhteessakin helpompaa silloin, kun rahaa on riittävästi eikä taloudellisista asioista tarvitse riidellä ja murehtia. Että tekeekö raha parisuhteesta helpompaa? Onnellisemmaksihan raha ei kuulemma tee, se on jo vanha viisaus, mutta jäin vähän miettimään, voiko parisuhde olla hyvävaraiselle helpompi. Ja jos, niin mihin se helppous sitten johtaa… Onneen vai vain… helppouteen, välinpitämättömyyteen? Jääkö ”helpossa” parisuhteessa jostain paitsi, tärkeät keskustelut käymättä? Puutuuko sellaisesta jonkinlainen yhteenkuuluvuuden ja yhdessä pärjäämisen tunne? Hmm. En tiedä, tämä vaatinee pidenmpiä pohdintoja.

Ja tänään ei sit tuu mitään musalinkkiä 😉 Moikka ❤

23 vastausta artikkeliin “Pellavat Porvoossa

 1. Pitäisi itsekin nähdä oma kotikaupunki noin ihanassa ja kesäisessä valossa! Hienoja kuvia! Itsekin olemme mieheni kanssa miettineet tuota rahajuttua, mutta niinkuin itsekin totesit, tuskin onnelisemmaksi tekee, mutta ehkä sen ytheisen elämän hieman helpommaksi, voisi nauttia elämästä yhdessä ilman, että tarvitsee laskea jokaista senttiä, mikä on kyllä tullut tutuksi viime vuosina, kun olemme molemmat opiskelleet. Katsotaan helpottaako jatkossa! 😉 Aurinkoista kesän jatkoa ja kiitos kauniista kuvista ja mieltä herättävistä kirjoituksista! – Emilia

  Tykkää

 2. Voi mitä kuvia!
  Rahateema on ajankohtainen näin lomailuaikaan. Itselleni riittää se, että pakollisten kulujen jälkeen on varaa ostaa hyvää ja laadukasta ruokaa. Ja tilkka viiniä 🙂 Tiedän monen joutuvan tinkimään myös ruoasta ja se tekee minut surulliseksi.
  Raha tekee elämästä helppoa, mutta onnea ja terveyttä se tuskin tuo.
  Iloa kesään!
  Madicken

  Tykkää

 3. Kyllä raha tekee elämästä helpomman ja nautittavamman, kun ei tarvitse laskea joka ikistä senttiä. Voi harrastaa ja ostaa jotain kivaa (esim. vaikka viidenkympin hajuveden joskus) helpommin. Raha tuo nimenomaan turvallisuutta, esim. työttömäksi jäädessä on vähän pelivaraa eikä tarvitse ensimmäisenä miettiä kodin myymistä. Itse olen hyvin vaatimattomista oloista, ja nyt kun elämä on taloudellisesti helpompaa, osaan todellakin arvostaa sitä ja olla kiitollinen.  

  Tykkää

 4. Pellavaatteiden ihailija täälläkin päässä. Tykkään ite ihan älyttömän paljon kaikista By  Pia’s malliston vaatteista ja sisustustekstiileistä. Nuo suoralahkeiset valkoiset housut sopivat hyvin sinun pitkiin jalkoihisi ja tuo kesämekko siskollasi on just sellainen, jonka itsekin haluaisin hankkia – ehkä mustana.
  Ihanaa kesän jatkoa sulle toivottaapi Riitta Nuppu Home blogista.

  Tykkää

 5. En nyt ihan ymmärrä siskosi kommenttia Pariisin keväästä. Sehän on tosi suosittu bändi Suomessa ja tekee todella hyviä lauluja, eli jatka vaan kuuntelemista!

  Tykkää

 6. Uskoisin, että raha tuo onnea parisuhteeseen silloin, kun siihen on muuten oikeat edellytykset. Onnetonta suhdetta tuskin mikään rahamäärä voi pelastaa, mutta suhteessa, jossa kaikki on jo valmiiksi hyvin, voi hyvä taloudellinen tilanne tuoda turvallisuutta, tyytyväisyyttä ja sitä kautta onnellisuutta. Ja vaikka sitä rahaa olisikin enemmän, en usko, että sellaisessa suhteessa ei käytäisi ”tärkeitä keskusteluja”. Kenties sellaiset keskustelut käytäisiin vain hieman eri näkökulmasta 🙂

  Tykkää

 7. On päivän selvää, että riittävän hyvä taloudellinen asema vaikuttaa myös parisuhteeseen. Ja vaikka millaisia fraaseja onkin väsätty rahasta onnellisuuden tuojana, niin kyllä se lisää myös onnellisuutta. Jatkuva huoli, tinkiminen elämän laatua rikastuttavista asioista ja päivittäinen miettiminen pärjäämisestä ei voi olla heijastumatta myös ihmissuhteeseen. Onhan sellainenkin sananlasku olemassa, että kun köyhyys tulee ovesta, niin rakkaus lentää ikkunasta. Raha ei kuitenkaan ole tae onnellisuudesta. Miksi muuten hyvässä taloudellisessa asemassa olevat parit muuten eroaisivat. Raha rauhoittaa ja antaa tilaa hyvälle ololle ja elämästä nauttimiselle.
  Ihania tunnelmakuvia kesäisestä Porvoosta ja kyllä niissä mielestäni näkyy onnellisia ihmisiä. 

  Tykkää

 8. Tutkitusti raha on parisuhteessa eniten riitoja aiheuttava aihe (ainaki täällä jenkeissä), joten vois kuvitella että kun on taloudellisesti helpompaa niin suhde voi paremmin. Tai ainakin rauhallisemmin. Lääkkeeksi käy kyllä myös parempi kommunikaatio, ei välttämättä pelkästään paksumpi lompakko. Raha voi tuoda myös turvallisuudentunnetta, joka lisännee onnellisuutta. Ihana sisko, lisää kuvia!

  Tykkää

 9. Eikös monet onnellisuustutkimuksetkin ole osoittaneet, että raha todella tuo onnellisuutta! Tämän vaikutus tosin hiljenee tai jopa lakkaa kun on ylitetty tietty raja ja ollaan keskituloisia… Näin myös valtioiden tasoilla. Ja ottaen huomioon, kuinka köyhyydellä voi olla monia seurannaisvaikutuksia, niin en yhtään epäile, etteikö raha tee myös parisuhteesta helpompaa (ihan kuten elämästä muutenkin). Raha yksin tosin tuo onnea tuskin minnekään 🙂

  Tykkää

 10. Ei sa raha yksin onnea tuo, mutta tekee elämästä hurjan paljon helpompaa, kun ei tarvitse jatkuvasti murehtia, mihin rahat riittävät ja mihin ei. Kun on rahaa riittävästi, ei tarvitse myöskään mököttäen vertailla, onko toinen ostanut itselleene enemmän, kuin toinen.
  Ja kyllä, politiikka on Suomessa ja Norjassa hyvin erilaista. Johtuu suureksi osaksi siitä, että Norjassa on käytössä listavallit, eikä äänestetä vain yksittäisiä henkilöitä, kuten Suomessa. Norjalainen systeemihän antaa enemmän päätäntävaltaa itse puolueelle ja puolueen sisältä valitaan ne, jotka aidosti ovat kyvykkäimpiä ja pätevimpiä hoitamaan tehtävää, eikä vain niitä, jotka onnistuvat tunnetuilla kasvoilla keräämään hyvin ääniä. Itselleni ei tule äkkiseltään mieleen yhtään julkkista Norjasta, joka olisi yks kaks siirtynyt lööpeistä pölö-poliitikoksi..
  Tiuhti
   
   

  Tykkää

 11. Täältäkin löytyy eräs, joka rakastaa pellavaa! Kesähelteellä pellavahousut (mulla hm:n mallistosta joskus viis vuotta sitte ostettu) toimii ihan täydellisesti! Ja saa niihin pukeutuneen tuntemaan olonsa cooliksi! 😀 Tuo mekko on ihan tosi nätti! Mutta aika hintavia näyttäs olevan nuo Pian pellavatuotteet…vaatii oikeasti rahapanostaki.
  Ja olen sitä mieltä, että raha tätä ajallista elämää pyörittää. Jos sitä on omassaki taskussa, se helpottaa arkea. Mutta raha ei yksistään onnelliseksi tee, ei todellakaan. Tai jos tekee, on arvot täysin väärässä järjestyksessä!
  Nimim. Aurinkoinen

  Tykkää

 12. Itse uskon, että kyllä se raha tekee parisuhteen nimenomaan helpommaksi, joskaan ei onnellisemmaksi! Meillä raha on tiukilla, kun toinen opiskelee ja toinen on työtön. Monesti mietimme, kuinka ihanaa olisi omistaa oma koti, ostaa hieman kalliimpaa ruokaa, käydä nauttimassa terassilla lasillinen ja syödä useammin ulkona. Jos kaikki saisin, niin olisin toki itse onnellisempi, mutta tuskin se parisuhdetta mihinkään muuttaisi, yhtä onnellisia olemme yhdessä, vaikka ravintolaillallisen sijaan menisimme vain kävelylle. Toisaalta uskon, että kun on elänyt köyhempiä aikoja, niin päästyään sinne keskituloisten luokkaan osaa arvostaa enemmän sitä, mitä on. Uskon, että minulla ja miehelläni on paremmat ajat edessä, ei vielä huomenna mutta muutaman vuoden päästä. On hyvä tietää, että parisuhteessa mene kaikki hyvin silloinkin, kun raha on tiukilla, silloin ei ehkä pelkää niin paljon esimerkiksi sitä, että lentääkö se rakkaus ikkunasta köyhyyden astuessa sisään, kuten tuolla aiemmin kirjoitettiin.

  Tykkää

 13. Raha ei tee onnellisemmaksi, vai tekeekö? Helpompaa, se on selvää. Kuulen narskuvien hampaiden kireyttä laajemminkin: kodin talous on kuralla: toinen jää työttömäksi ja toinen sairastuu. Säästöjen varassa siellä mennään. Sinne meni luomuruoat, joka kesäiset lomareissut, kesäkukat ja parisuhdetta todellakin kokeillaan.
  Toiset vanhemmat murehtii miten saadaan rahat riittämään ja kertoa lapsille että tänä kesänä ne leirit joudutaan unohtamaan eikä Lintsille mennä. Jos nyt jäätelöt syödään ja ehkä käydään mummoa katsomassa niin eikö sekin oo kivaa? 
  Näitä nykyajan taantumajuttuja, kun on puhjennut kuin rikkaruohoa kukkapenkissä…maksuvaikeuksia, lainaongelmia jne. Monessa kodissa parisuhde on kovilla juurikin tuon rahan takia. Pitkäaikaisesti talousongelmat alkavat syöpymään kuin hammaskivi hampaaseen…siinä ei enää auta ees ilmainen kädestä pitäminen.
  Ja sitten toisaalla: keskimääräisesti paremmin taloudellisesti pärjäävät ovat onnellisemman oloisia ja mukavampi myös toisilleen ja muillekin. Järjestetään juhlia, lomaillaan, pyydetään ystäviä veneelle ja mökille, maksetaan kierros golfia ja annetaan ylimääräiseksi jäänyt trampoliini niille ”köyhille” ystäväperheelle joilla oli rahaa just ja just sinne mökille tuloon matkarahaa…  Ne keskimääräisesti ”rikkaammat” eivät tiuski toisilleen ja siellä myös keskustellaan asiallisesti, kun taas ”köyhät” huutaa toisilleen tai ei ole enää mitään sanottavaa kun tilanne on niin murheellinen.
  Ei saa eikä pidäkään yleistää: monessa ”köyhässä” perheessä osataan olla myös tyytyväisiä vähään eikä olla murheellisia rahan takia. (onneksi näin )  Ja voi olla myös niin päin, että niillä ”rikkailla” sittenkin riidellään tai ei olla tyytyväisiä mihinkään. Mutta hei, helppo tarkistaa tilanne, kun katselet omaa ystävä/sukulais/naapuri pihoille & naamoihin: ollaanko siellä yrmyinä vai onnellisia ja mikä taloudellinen tilanne oikeasti onkaan.
  Ei sitä voi muuta kuin toivoa, että kenenkään onnellisuus ei olisi rahasta kiinni eikä rahan helpous veisi onnen.

  Tykkää

 14. Varmasti vaihtelee pariskunnasta toiseen. Meillä ainakin riidat on ihan muista jutuista kun rahasta. Siitä ei riidellä koskaan, vaikka aika monta vuotta elettiin köyhyysrajan alapuolella. Me ollaan vaan molemmat sopeuduttu sanattomasti kuhunkin tilanteeseen ja menot on muokattu tulojen mukaisiksi. Toisaalta ehkä köyhyyteen on helpompi sopeutua kun sen tietää tilapäiseksi. Mutta en siis usko rahan tuovan onnea. 

  Tykkää

 15. Rahaa tarvitaan ja mieluiten vähän yli riittävänkin. Jokainen perhe määrittelee kuitenkin itse sen riittävän, sekä tekee juuri heidän perheelleen sopivan tavoitetason. Jos jatkuvasti painaa töissä pitkää päivää rahankiilto silmissä niin uskallan väittää, että sillä tuskin on ainakaan positiivisia vaikutuksia parisuhteeseen. Ja näitä rahankiilto silmissä- ihmistyyppejä löytyy ihan joka yhteiskuntaluokasta. 😀 ! 
  Kesäterkuin Aurinkoisesta Yyteristä Mrs V
  http://vbelieveinyourdreams.blogspot.fi

  Tykkää

 16. Ihania kuvia! Nyt on ihan pakko laittaa omaa kokemusta rahasta ja parisuhteesta tai yleensäkin suhteista on ne sitten sisarus-tai ystäväsuhteita.
  Olen onnellisesti ”saanut”itselleni miehen joka on tarkka raha-asioista,ja molemmat on hyvissä töissä,nyt kylläkin jo vuoden mies ollut työttömänä,mutta ei meille rahasta tarvi tapella nytkäään. Elämme normaalia elämää,emme kyllä käy paljonkaan missään,mutta syömme hyvin ja voin ostaa melkein aina mitä huvittaa,säästän jos tarve vaatii.
  Mutta muutamat ystäväni on alkanut oudoiksi mieheni työttömyyden myöten,ihmettelevät millä pystymme elämään ja vihjailujakin olen saanat asiasta,heillä kun on tapana valittaa rahan puutetta,minä en valita koskaan sellaista,sekö heitä vaivaa? ja siskoni on jo muutaman vuoden kärsinyt,kun minulla on ostaa itselleni lapselleni ja kotiin jotain uutta,mutta hänellä ei…..ei tee mieli enään edes näyttää mitään uutta hänelle,yritän vähän oikeen piilotella häneltä jos vain pystyn……..kamala asia ja vaikea meidän välissä. (en ole mikään ”leuhkia”)
  haluaisin neuvoja teiltä tilanteeseeni?
   

  Tykkää

 17. Varallisuus on kaikin puolin erikoinen asia: sillä määritellään ihmisen elämässä paljon, se vaikuttaa sosiaalisiin suhteisiin ja määrittelee oman elämän ”laadun”. En ole hyvä palkkaisessa työssä, mutta silti olen elänyt viimeiset vuodet ilman hampaiden kiristelyä raha-asioissa. Nuoruusvuosina rahan riittäminen oli jatkuva murhe, mutta jälkikäteen tarkasteltuna nälkää en nähnyt silloinkaan. Muistan sieltä sen kuinka oli ystävälle kade hänen omistusasunnosta, autosta ja shoppailusta. Kun asiasta sanoin ääneen ystävän ilme oli näkemisen arvoinen;) Kovaa työntekoa kaikki saavutettu oli häneltäkin vaatinut. 
  Aina on ihmisiä jotka miettivät toisten rahan riittämistä, lähinnä ehkä siksi, että säikähtävät omaa tilannettaan esim. työttömyys. Kestäisikö itse kokea sen? Mistä kaikesta joutuu luopumaan? Onko säästöjä vai velkaa? Osalla on krooninen rahapula vaikka tulot olisivat mitä. Kulutustottumisistahan siinä on kyse: menot suhteutetaan tuloihin. Ihailen ihmisiä jotka ”osaavat” säästää ns pahan päivän varalle koska itsellä on siinä opeteltavaa.
  Läheisten ihmisten kanssa kannattaa olla rehellinen, silloin mahdolliset väärät käsitykset kaikkoavat. En nyt tarkoita, että perheen tuloja kannattaa sentilleen kertoa, mutta suuntaviivoja. Jokainen voi sitten miettiä onko se rahan käyttö itselleen mieluisaa mitä toinen tekee. Me kun emme kaikki satu pitämään samoista asioista. Toiset tuhlaavat vaatteisin, laukkuihin kampaajalle jne, toiset harrastavat kalliisti, vaihtavat autoa jne. Jotkut eivät välitä rahasta tuon taivaallista, onnea tuottavat asiat tulevat jostain muualta.
  Parisuhde ei ole kiinni varallisuudesta, muuta kuin silloin jos tulot heilahtavat suuntaan tai toiseen varoittamatta, niin että esim. toinen osapuoli ei ole ollut kaikista asioista tietoinen. Valheellisuus on näissä tilanteissa raskasta käsitellä. Onko parisuhde automaattisesti onnellinen kahden kauniin ihmisen välillä, on mielestäni kanssa hyvä kysymys. Miksi olisi? Näitä ulkoisia asioita arvotaan aina aivan liikaa! Elämä ei saa olla taistelua, mutta se ei saa myöskään olla jatkuvan porkkanan perässä juoksemista. Ei sitä onnea saavuta onnea etsimällä.
  T:Maikki

  Tykkää

 18. Empiirisen tutkimuksen nojalla voin sanoa, että raha helpottaa elämää ja parisuhdetta, muttei se se lopullinen liima ole tietenkään. Etenkin kun joillekin se voi nousta päähän enemmän kuin toisille. 
  Ja kyllä se rahattomuuskin voi olla todella yhdistävää, kun päätetään yhdessä pärjätä, vaikka olisikin tiukkaa. 
  Tällä hetkellä ottaisin mielelläni vähän väljemmin rahaa, että pystyisi tehdä jotain yhdessä puolison kanssa muutakin kuin vain kotonurkissa hengailua. Kun kaikki maksaa niin tuhottomasti. 

  Tykkää

 19. Itse Norjassa asuvana olen kyllä vähän eri mieltä tuosta ”riittää kiva pala kakkua kaikille”. Jos lehtiä ja muita tiedotusvälineitä on uskominen, täällä keskustellaan yhtä lailla kuin Suomessa siitä, ettei ole varaa siihen ja tähän ja pitää leikata siitä ja tästä. Eli ei sitä kakkua ihan kaikkeen riitä tai näin ainakin uskotellaan.
  Teiden huono kunto, vanhusten hoidon ja sairaanhoidon tiilanne – muutamia esimerkkejä mainitakseni.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: