Haugesundin kohdilla

mekko + neuletoppi

Hups, sitten ollaankin jo kiertelemässä ympäriinsä Norjaa kun just ja just ollaan Suomesta kotiuduttu. En muuten tykkää yhtään näistä Norjan tunneleista. Kilometrien pituisia mustia aukkoja. Monta sataa metriä jyrkästi meren alle ja monta sataa metriä taas pinnan päälle. Vuonojen ali. Ja entäs jos sattuu onnettomuus. Näillä teillä ei apu kamalan nopeasti paikalle ajele ja tällä reissulla jonotettiin neljä tuntia erääseen suljettuun tunnelliin, jossa kaksi autoa oli aika pahannäköisesti toisiinsa törmännyt. Not nice. 

Maisemat ovat sentään mahtavia, tässä tarjoilen teille muutaman hyyyvin perusnorjalaisen näkymän 🙂

Ja matkavaatteista sen verran, että olen näköjään pikkasen tykästynyt yhdistelmään pitkä mekko & neuletoppi 🙂 Täällä reissussa on parikin sellaista mukana. Aurinkoista kierrätyskankaista valmistettua kukkamekkoa olen rauhoittanut vahän klassisemmalla ja hillitymmällä Henri Loydin puuvillatopilla ja Kookaîn silkkimekon kaverina on samaa rentoa kesäboheemia tyyliä taas toi sama Vilan kesäneule kuin ed. postauksessakin. 

Tosi kätevä yhdistelmä matkustaessa, jolloin auton/lentsikan/laivan ilmaistointi sattaa vähän vetää.

Mut okei, nyt taas jatkuu matka, HYVÄÄ VIIKONLOPPUA ❤

11 vastausta artikkeliin “Haugesundin kohdilla

 1. Mieli lepää kuvissa. Toisaalta tuollaisiin tunneleihin saisi minut vain tajuttamaksi tainnutettuna..
  Sain  äidiltäni lahjaksi muutaman itsetehdyn ihanan kesäisen neuletopin. Ihastuin niin, että pyysin muutaman lisäkappaleen syksyisemmistä langoista ja väreistä.
  Mukavia lomapäiviä sinne!
  t. Madicken
   

  Tykkää

 2. Kauniita kuvia, kumpa joskus Norjaan pääsisi 🙂 Tunneleissakin on se oma jännä fiilis ajaessa,  jotenkin uppoaa muuhun maailmaan siellä ollessa. Tosin jotain sattuessa, ovatkin sitten ihan jotain muuta kun jännää.
  Kivaa loman jatkoa!
  http://www.haaveharrastaja.fi/

  Tykkää

 3. Kivoja lomatunnelmia kuvissa. Hienosti teillä lapset jaksaa olla reissun päällä, no sitähän se kesä on… ja missä vanhemmat, siellä lapsen turva! Aina mukana. Ihanaa kun lasten kasvaessa matkustelukin helpottuu (kunnes eivät enää lähdekään mukaan, kuten mun 19v esikoinen eka kertaa nyt teki). No onneksi on vielä tuo sylissäpideltäväkin malli, 2v kuopus. palasimme juuri Espanjasta.
  Kuulehan, tulin uteliaaksi edellisistä postauksista, että mitä norjalaista musiikkia voisit suositella, kuunteletko sitä (lainkaan)?  Puuttuvatko melankoliset haikeus -laulut tykkänään vai..? Luulen myös kuten joku aiempi kommentoija, että ihana Julie Delpyn näköinen siskosi ei vain osaa arvostaa Pariisin kevään Kesäyötä -vielä! Mutta kunhan parin vuoden päästä ehtii kaihoisaan ikään, niin kysypä sitten uudestaan 😉 
  Meillä soi Kesäyö häpeilemättä kuin myös jo sulle suositellun Elokuu -bändin monet biisit aika haipakkaa. Musiikki, mikä tunteiden kanava! Helpotusta suruun ja nostatusta iloon, kaikkeen löytyy sopivaa, eikös..
  Leppoisaa kesänjatkoa! 
  Krisse,
  http://www.tallessamaailma.blogspot.fi
   
   

  Tykkää

 4. Maanantaina neljännelle kesäreissulle Norjaan, reiluksi viikoksi. Lopultakin kohteena Lofootit (moni taitaa suunnata sinne tai Nordkappiin ensimmäisellä Norjan matkalla) ja Tromssan tienoo. 

  Tykkää

 5. Mä oon niin samaa mieltä noista tunneleista. Seududta päätellen olette ajaneet myös Bömlafjord -tunnellin. Aivan kamala! Korvissa soi ja surisee ja paineen vaihtelut saa voimaan pahoin :S
  Tiuhti

  Tykkää

 6. Hei!Tuosta norjankielisestä kappaleesta intoutuneena tällaista kysymystä: minkälainen kielipolitiikka teillä on kotona? Osaavatko lapset suomea, ja jos näin on niin kuinka kahden kielen yhdistäminen onnistuu?

  Tykkää

 7. Heissan!
  Huh, nuo tunnelit! Minäkään en niistä hirveesti pidä. Olin itse pari viikkoa sitten Norjan reissulla ja aina kun tunneliin oltiin ”sukeltamassa” oli pakko tarkastaa kuinka pitkä se on. Ne alle 2-3km vielä uuri ja juuri menettelee, mutta 24,5km pitkä Laerdedalin tunneli oli lähes paniikin paikka. 
  Mutta on se Norja hieno maa ja vuonot ja vuonokylät (jälleen kerran) niin kauniita, maisemat upeita ja kala- ja rapuruoat herkullisia.

  Tykkää

 8. Hei! Viime viikonhaettiin pistäydyttiin Norjassa kun oltiin Kilpisjärvellä lomalla ja kyllä oli upeat maisemat! Ihastuin todella 🙂 toki vähän jännitti ajella siellä kun rotkot on todella hurjia mutta kertakaikkiaan ihana kokemus. Pitää ehdottomasti tulla uudestaan oikein ajan kanssa. Hirveästi olemme haaveilleet että näemme kissakalan 😀 se haave täytyy toteuttaa vielä:)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: