Ehkä maailman paras lenkki

~ Ut på tur Aldri sur ~

Jehei 😀

Siitä kun viimeksi olen ollut Preikestolenilla, on nyt seitsemän vuotta (apua!!) ja tänä vuonna teki taas sen verran kovasti lenkkeillä, että raahasin siskonkin mukaan. Tämä nyt on vaan sellainen lenksu, joka senkin oli vaan pakko kokea! 

Vaikka reitin lähtöpaikoille voi ajaa ja parkkeerata omalla autolla, otimme tällä kertaa pienen risteilyn Stavangerin keskustasta. Kätevää; syöt hotellilla hyvän aamupalan ja hyppäät keskustasta veneen kyytiin. Ihailet vuonomaisemia risteilijällä ja hörpit kahvia aurinkokannella jalat innosta vipattaen. Että pääsis jo vaeltamaan! :))

Preikestolenin lenkki on metsää, tunturia, suota, kivkkoa, alamäkeä ja ylämäkeä ja onpa siellä pari pientä järveäkin, joihin oikein hikisenä voi pulahtaa vilvoittelemaan. Vähän kaikkea, vaihtelevampaa maastoa kuin mitä nää mun kuvat antavat ymmärtää. Kiveltä kiveltä hyppiessä melkein lentää eteenpäin :)) Näin huippusesonkina et yksin kuitenkaan pääse retkeilemään ja vuosittain Preikestolenilla vieraileekin yli 100 000 lenkkeilijää. Kovin moni kanssakävelijä ei muuten norjaa puhunut. Saksa englanti, italia ja ranska olivat kai luonnollisestikin edustetuimpia kieliä. Englanniksi Preikestolen tunnetaan nimellä ”Pulpit Rock”.

Preikestolen itse on vajaan neljän kilometrin lenkin päässä sijaitseva 25m x 25m kokoinen vuononreunaan muodostunut kivilaatta, josta mereen on suoraa pudotusta reilu 600 metriä. Aika mahtava paikka syödä eväät pienen vaelluksen jälkeen! :))

Tai Awesome!  niinkuin yksi amerikkalainen hengästyneenä high fiven kera huikkasi huipulle päästyään :)) Matkan varrella tapaa helposti monta uutta tuttavuutta 🙂

UT PÅ TUR ALDRI SUR -meidän tiimipaidat (hehe) on Moods of Norwayn ja ihan superhyvät trikoopöksyt Trimtexin. Toi kovin suosittu sanonta on vähän vaikea suomentaa yhtä rimmaavaksi, mutta se tarkoittaa että ulkona lenkillä ei koskaan oo paha mieli. Eikä kyllä ollut :)) Superkiva reissu!

23 vastausta artikkeliin “Ehkä maailman paras lenkki

 1. Huikeat maisemat! Kiitos tämän jakamisesta! Kyllä Norjakin on kaunis! Kuvat ovat niin hienoja, oikein vatsanpohjassa tuntui nuo korkeat paikat! Ootte reippaita! 

  Tykkää

 2. Maisemat huikeita! Mutta minulle – korkeanpaikan kammoiselle – tuli samanlainen olo kuin esim.Madeiralla, että pelkäisin kuollakseni putoamista! Eikö koskaan kukaan…??

  Tykkää

 3. Oijoij joi, aivan mahtavat maisemat. Joskus olen ihan pohjois- norjassa käynyt, upeaa sielläkin….

  Tykkää

 4. Onpa hienot maisemat! Mutta täällä kädet hikosivat jo pelkästä kuvien katselusta! 🙂 Miten tuo yksi tyttö uskaltaa istua tuossa ihan kiven reunalla?! ja onko tuossa kohdassa pudotusta juuri se 600m? Itsestä ei tuohon olisi. Lenkkeilyyn kyllä ja vaeltamiseen, mutta korkeat paikat no no. Ihanat sisaruskuvat teistä! 🙂

  Tykkää

 5. No huh huh! Hyvä, että sormien välistä uskalsin katsoa noita rotkon reunalla keikkuvia! Selvisin nimittäin lauantaina juuri ja juuri lastenlasten kanssa Lintsin maailmanpyörästä, kun pelotti niin kamalasti. Mutta on kyllä mielettömät on maisemat ja siskokset kauniita kuin prinsessat. 🙂 Anne-Maria/ http://annenkotonajapihalla.blogspot.fi

  Tykkää

 6. Se on ihan mahtava paikka! Käytiin pari vuotta sitten. Kuten samoi koko eteläinen Norja mihin niiiin ihastuin 🙂

  Tykkää

 7. Upeita kuvia ja upea paikka. Pitää laittaa ylös jos joskus vaikka menisi sinne. Vähän olen korkean paikan kammoinen, mutta moneen korkeaan paikkaan olen itseni kuitenkin vienyt…  ihan tuonne reunalle en kuitenkaan menisi keikkumaan… 🙂

  Tykkää

 8. Sun siskon pitäis kyllä perustaa blogi. Ihanan näköinen ilmestys aina kun laitat teistä kuvia 🙂

  Tykkää

 9. Ihanat maisemat. Me palattiin just parin viikon Norjan reissulta, kiivettiin Oslon lähellä sijaitsevan Gaustatoppenin huipuille. Sekin oli kivaa. Ja käytiin samana päivänä Kristiansandissa ostoksilla kuin sinäkin – pieni maailma. En millään kehdannut tulla nykäisemään hihasta. 🙂

  Tykkää

 10. Jestas miten paljon ihmisiä!!!! Ei Kilpisjärven tienoilla ihan noin paljoa väkeä eilen patikoidessa näkynyt.

  Tykkää

 11. Ihania maisemia. Ihania kuvia… Saakohan noita Trimtexin trikoita ostettua mistään? Näyttäis olevan jotain tiimivaatteita, eikä niitä saa yksitellen tilailtua. Harmi, jos näin on.

  Tykkää

 12. Olette kyllä niin saman näköisiä siskosi kanssa! Ihanat! Ja mä keskityin ehkä vähän vääriin juttuihin mutta mun mielestä paras ”maisema” tässä postauksessa on tuo mies sun siskon takana viidennessä kuvassa ;D

  Tykkää

 13. Norja on niin kaunis maa! Olimme muutama vuosi sitten poikaystävän kanssa autoilemassa reitillä Lillehammar-Ålesund-Balestrand-Bergen-Oslo. Kävimme mm. Geirangerilla haikkailemassa, ajoimme erinäisiä mutkaisia teitä ja ihailimme vuonojen vesien värejä, jotka ovat kaikkea mahdollista akvamariinin ja syvän turkoosin välillä. Naurettiin, että näytetään varmaan ihan pusukaloilta kun jatkuvasti oli suut auki ihailevista hämmästyksen huokauksista ooh ja aah teitä pitkin ajellessa. Syyskuu oli hyvä ajankohta, turistit jo poissa ja teillä pääsi vapaasti ajelemaa.

  Tykkää

 14. Ylivoimaisesti hienoin paikka minne olen ikinä vaeltanut! Se fiilis huipulla oli mahtava 🙂 Ja välittyyhän se myös näistä sun kuvista. Norge ❤

  Tykkää

 15. Preikestolen on ”places-to-see” -listallamme – mutta uskaltaako tuonne ottaa 10- ja 8-vuotiaat lapset mukaan?!? Jos vaikka juoksevat reunan yli :-O

  Tykkää

 16. Vierailija
  15.08.2013 klo 04:31

  Preikestolen on ”places-to-see” -listallamme – mutta uskaltaako tuonne ottaa 10- ja 8-vuotiaat lapset mukaan?!? Jos vaikka juoksevat reunan yli :-O

  En ole ollut tuolla, mutta jos olet epävarma, älä ota lapsia mukaan.

  Tykkää

 17. Käytiin heinäkuussa Preikestolilla. Mukana olivat lapset (iältään 7, 9 ja 12). Hienosti jaksoivat kiivetä. Kyllä sinne voi lasten kanssa mennä, toki vieressä pitää ylhäällä olla. Kansainvaellus- fiilis, tosi suosittu paikka, kannattaa varautua jonossa vaeltamiseen. Maisemat on upeat. Sää tosin voi nopeasti vaihdella: alhaalla tihkusade, ylhäällä lopulta sumu hälveni, maisema avautui mahtavana.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: