Se (kukkakaali)keitto

ja syyshiuksia 🙂

Heip, siinäpä sitä meidän tapetointipuuhissa(kin) syötyä keittoa olkaapa hyvät! 🙂 Aloitan tosiaan keittämällä kanaliemikuution ja siihen sitten lisäilen kaikki muut -paitsi puolet kaaleista, jotka säästän kivoina suupaloina loppuun. Surautan keittoa pehmeämmäksi sauvasekoittimella enne suupalojen lisäämistä ja niitä ei sitten saakaan keittää yli viittä minuuttia, jotta pieni puruvastus säilyy. Tai riippuu tietty koosta, mutta jos nyt tollasia mun palojen kokoisia tekee. Ja olkaa varovaisia kuuman keiton ja sekoittimen kanssa :S 

Maizenan laitoin sulkuihin; ei sitä välttämättä tarvitse, mutta jos joskus haluaa oikein paksua keittoa, voi sitä vähän vielä boostata suurusteella.

Pippuria vielä pintaan ja homma on valmis, helppo juttu! 🙂

Kuvissa vilahtelee myös mun justiinsa kampaajallakäyneitä hiuksia; kesäauringon ihan blondaama tukka, joka nyt alkusyksystä alkaa kärsimään tummasta juurikasvusta, voi piristyä kovastikin tummista raidoista. Sellaisista suunnilleen juurikasvun värisistä. Ja koska olen taas niin tykänyt tästä vaaleasta, niin muutama vaaleakin raita ihan päälle laitettiin ettei ihan joudu luopumaan kesäblondiudesta vielä :))

Ps. Vastailen huomenna kommentteihin (lupaan), nyt on nukkuma-aika

38 vastausta artikkeliin “Se (kukkakaali)keitto

 1. Kiitos reseptistä! Siis aivan varmasti tykkäisin tuosta keitosta – nyt on tämän viikon ruokaostokset tehty, mutta jos ensi viikolla tekisi keittoa.. =P
  En tosin ollenkaan muista, missä sauvasekoittimeni on, mutta homma hoitunee myös manuaalisesti (sellaisella survimella – tai mikä sen virallinen nimi onkaan – millä muussaan mm. perunat).

  Tykkää

 2. Kerman sijaan paketti tuorejuustoa, eikä tartte edes miettiä maizenaa. Meillä toimii ruohosipuliversio (17%) juustosta, mutta maun mukaan… Muuten samat mausteet, vain muutama hitu kuivattuja chilinsiemeniä koko kattilaan lisäksi. Näin pyytää mun lapset usein 🙂 Ja sitä leipää ei saa unohtaa, jos ei itse ehdi leipoa niin sitten oman uunin kautta kaupan esipaistettuja + hyvää juustoa! PS. Jos teen tupla-annoksen, kun syöjiä riittää, käytän paketin juustoa ja purkin kermaa..Toimii etenkin tyttöjen iltana 🙂

  Tykkää

  1. Kiitti, hyvä vinkki toi tuorejuusto! Olen kanssa joskus käyttänyt täällä ”rømmeä”, mutkun en oikein keksinyt sille vastinetta Suomessa… Tuorejuusto kuulostaa loistoidealta!

   Tykkää

 3. Meillä keskimmäinen lapsi rakastaa parsakaalia, on ihan oikeasti pöpi sen kanssa. Jos lehdessä on parsakaalin kuva mainoksessa, pitäisi sitä lähteä hakemaan mielellään heti. Hyvin omituista, joskin mukavaa.
  Tätä keittoa täytyy siis meilläkin kokeilla ihan ehdottomasti! Hyviä keitto-ohjeita on liian vähän ja sitten aina tulee tehtyä samanlaista, sipulikeitto tai lihakeitto on aika usein listalla.
  http://mamainprogess.blogspot.fi/
   

  Tykkää

  1. Tota, vaihtelu virkistää aina! :)) Meillä kanssa etenkin Omppu tykkää kauheasti parsakaalista! 😀

   Tykkää

 4. Kiitos reseptistä! 🙂
  Lähetin just rakkaalleni töihin viestin, johon liitin kuvan tuosta keitostasi, että jos teen sitä sitten viikonlopulla. Uskonpa, että hyvinkin siitä voi tulla yksi meidän suosikkiruoistamme 🙂 Sopii hyvin tänne Teneriffan ilmastoon tuollainen. Nyt meilläkin on pikkuhiljaa alkamassa syksy, ja ihanaa syödä tuollaista lämmintä, pehmoista keittoa hyvän leivän ja viinin kanssa ❤ Kesä on täällä kuuma ja kuiva, ja syksy on mielestäni ihan parasta aikaa ❤ Onhan meillä tietysti pohjoisen mittapuun mukaan täällä lämmintä ympäri vuoden, mutta kyllä välillä talvisin ihan vilukin on, ja talvisin käytän kotona usein villasukkia, kun nuo laattalattiat ovat aika vilpoiset. Itse en ole tottunut käyttämään kotona kenkiä paikalliseen tapaan.
  Mukavaa alkusyksyä sinulle!
  Katriina

  Tykkää

 5. Hei Johanna!
  Kiitos kivasta reseptistä ja KIITOS ihanasta blogista. Löysin sinun blogin ihan sattumalta sunnuntaina kun googlasin kuvia Ponchosta. Löysin sinun Ponchon jonka olet tehnyt 2010. Tosi kaunis ja onneksi mun äiti on luvannut tehdä sen minulle 🙂 Olet liittänyt ohjeet sinne ja lenkin Dropsin sivuille, mutta valitettavasti ei sivu ole enää käytössä..Muistatko mikä numero ohje on? Minä kävin läpi eilen 25 sivua malleja, mutta en mielestäni löytäny sitä ”vaikeampaa palmikkolettiä” 😉
  Sun hiukset ovat aivan upeet! Olen yrittänyt tehdä sinun lettejä ja ponkkareita, mutta tulos ei ole ihan sama,heh. Harjoitus tekee mestarin. Mulla on luonnonkihara pörrönen tukka, etuhiukset ovat onneksi suoremmat. Luin jostain sinun kommentista, että käyt suihkussa illalla ja laitat vielä pampulat päähän ennen nukkumaan menoa,. Laitatko jotain muotoilutuotetta hiuksiin silloin? Onko ne lämpöpampulat? Tulipa paljon kysymyksiä,heh.
  Ihanaa kun löysin sun blogin, se on todella piristävä ja inspiroiva 🙂 Toivottavasti ehdit kiireiltäsi vastamaan.
  Mukavaa Syksyä
  Sanna

  Tykkää

  1. Kiitosta ihanan pirteästä kommentista :)) En kyllä muista yhtään poncho -ohjetta, enkä kyllä ihan suoraan mitään ohjetta varmaan noudattanutkaan, joten ota vaan joku kivannäköinen ohje ja muokkaat omaan makuun 😉 tai äiti tässä tapauksessa :))
   Ai niin mutta niin siinä taisikin olla vain se palmikkomalli otettu sieltä dropsin ohjeista, niin olikin! Katso olisiko se ohjekirjastossa; sieltä valikosta löytyy mm. lettiohjekirjasto!
   Mun ehdoton suosikkihiusaine on Tigin Small Talk. Se on sellainen tumman lila pyöreä purkki. Tehoaa hyvin myös taltuttamaan pahimman kiharat 😉 Ja sitten isot rullapapiljotit illalla noin tunniksi -enpä muuta tee 🙂
   Kivaa syksyä sinne kans ❤

   Tykkää

 6. Kiitos taas kivoista hiuskuvista. Pitaiskin kesan jalkeen taas rynnata kampaajalle kun aurinko ja merivesi tehnyt tehtavansa.. Tastahan saa k”atevasti printattua ja kampaajalle kiikutettua 🙂 Eika ole eka kerta!
  Tuuli

  Tykkää

  1. Hihi, hyvä kuulla. Ja lykkyä tykö, piristää aina kummasti toi kampaajalla käynti! 🙂

   Tykkää

 7. Hei.
  Oilisi mukava tietää taustastasi, kuinka kauan olet asunnut Norjassa ja miksi alunperin lähdit sinne?:)
  T.Kirsi

  Tykkää

  1. Moi moi, olen asunut täällä reilu 7 vuotta ja miehen vuoksi olen muuttanut ja pysynyt :))

   Tykkää

 8. Ihana tukka ja keitto pääsee kokeiluun 🙂 Jotain liikuntajuttuja olis kiva lueskella taas näin syksyllä kun motivaatio taas nousee 😉 Mitkä on sun lemppari ryhmäliikuntatunteja vai käytkö ainoastaan omilla zumba-tunneilla? 🙂

  Tykkää

 9. Kiitos ihanasta ohjeesta, täällä keitto porisee 🙂
  Tässä yksi  hyvä ja helppo kukkakaali-parsakaalisalaatin ohje:
  Kukkakaali,  parsakaali, punasipuli, viinirypäleitä ja kreikkalainen salaatinkastike. Pilko kaikki ainekset ja sekoita salaatinkastike joukkoon. Valmis! 🙂

  Tykkää

 10. Kiitos kivasta ohjeesta! Täällä tehtiin eilen siskon kanssa keittoa iltakävelyn päätteeksi ja tulipa tosi hyvää! Mitä nyt tuli vähän sotkua kun hurautettiin keittoa melkeen kattoon asti sauvasekoittimella, hups! Sitten tajuttiin ottaa sen kanssa vähän varovammin 😉

  Tykkää

 11. Tää keitto oli tosi nam! 🙂 siskoni laittamana sain sitä toissailtana syödä. Kiitos reseptistä! 🙂
  -Nuori nainen

  Tykkää

 12. Hej! Ihan super-maximus hyvää keittoa oli, kiitos tuhannesti reseptistä, ja vielä helposta sellaisesta 😉 Pakkohan tuota oli hetimiten koittaa..mums! Lisää tälläisiä ohjeita, kiitos. 😀

  Tykkää

 13. Nam, aivan super nami keitto! Toimii myös lihaliemikuution kanssa (unohdin ostaa kana, hups!) ja itse heitin vielä tarjoiluvaiheessa purkin raejuustoa sekaan, sai vähän tuhdimman ja prodepitoisen lounaan. Kiitos reseptistä! 🙂
   
  -Maria

  Tykkää

 14. Moi, viikonloppuna nautiskelin omalla kotiterassillani antamallasi ohjeella keitettyä parsa-& kukkakaalikeittoa, se oli tosi tosi hyvää, minulla jäi sitä vielä niin, että saan otettua huomenna töihin mukaan. Kiitos sinulle, piristit mun päivän!
  Päivi

  Tykkää

 15. Nam, aivan super nami keitto! Toimii myös lihaliemikuution kanssa (unohdin ostaa kana, hups!) ja itse heitin vielä tarjoiluvaiheessa purkin raejuustoa sekaan, sai vähän tuhdimman ja prodepitoisen lounaan. Kiitos reseptistä! 🙂
   
  -Maria

  Tykkää

 16. Todella helppoa ja herkullista ! Keitto-ohjeesi pääsi ensimmäistä kertaa kokeiluun tänään eikä tule varmasti jäämään viimeiseksi kerraksi, kun tätä valmistan ruoaksi ! 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: