Lenksulle, Let’s go!

Liikuntamotivaatiota 🙂

Sunnuntai-iltaisin on mun mielestä ihan parasta lopettaa viikonloppu treenaillen. Mieluiten ulkoilmassa ja niin, että hiki roiskuu ja kropassa tuntuu. Saa annoksen ekstraenergiaa aloittaa uusi viikko ja olo on väsyneen ja nuukahtaneen sunnuntailöhöilyn sijasta reippaan freesi. Valmis uuteen viikkoon yksinkertaisesti! 

Pikkasen oli raskasta ekalla lenksulla joululöhöilyjen jälkeen -jos suoraan sanotaan niin tuntuu kyllä siltä että jotain ylimääräistäkin on tohon keskivartalolle kertynyt 😛 …Mutta kyllä se siitä! Nyt vaan lenksulle (siis nyt, ei viikon päästä). Vaikka kuinka raskaalta tuntuisi -yksikään askel ei ole turha ja miten useamman otat, sitä enemmän jaksat ottaa seuraavalla kerralla! 🙂

Olen tällä viikolla käynyt joka toinen ilta juoksemassa noin 40 min. ja sen jälkeen jumppailut lihaskuntoa (lähinnä sitä keskivartaloa) olohuoneessa. Eikä toi 40 minuuttiakaan tietenkään mikään must ole; aloita vaikka puolella siitä jos siltä tuntuu -ja vaikka kävellen. Sanovat kuitenkin että rasvanpoltto käynnistyy kunnolla vasta noin puolen tunnin treenin jälkeen ja jatkuu sitä reippaampana treenin jälkeenkin, mitä kovemmin olet onnistunut nostamaan sykettä. 

Itse pidän juoksemisesta yksin ja musiikin kera ja hyvä soittolista onkin The Thing, joka saa minut pinkaisemaan ovesta ulos; kuuntelemaan hyvää musiikkia ulkoilmassa! 😉 Ehkä teillekin, joille liikunta ei (vielä) tule ihan luonnostaan ja puhtaasti ilosta, voi hyvä motivaattori olla joku sivuseikka; kuten musiikki. 

Liikunta on vaan sellainen juttu, jota en voi tarpeeksi suositella… Se antaa niin paljon. Tylsää oloa ja pahaa mieltä voi aina purkaa lenkkipolulle. Tai ilosta ja onnellisuudesta ammentaa lisäpotkua liikuskeluun. Sivutuotteena hyvästä harrastuksesta saa terveemmän mielen ja reippaamman kropan. Enemmän itseluottamusta ja vahvuutta kohdata vastoinkäymisiä. Se on sun elämäsi tärkein työväline, jota siinä huollat. Kuin rahaa laittaisi pankkiin. Lähestulkoon ilmaista (jos vain lenkkeilystä puhutaan), mutta niin paljon antava tapa kehittää itseään.

Oletteko kenties tehneet jotain liikuntahenkisiä uudenvuoden lupauksia? ;))

Mulla ei ole tapana luvata mitään, olen kai vähän sitä tyyppiä joka tekee mieluummin kuin suunnittelee tekevänsä. Ei niillä lupauksilla siis niin väliä, lähde ennemmin sinne lenksulle! Satoi tai paistoi -huonoa säätä ei ole olemassakaan. Päin vastoin; kylmässä viimassa sitä vasta pirteän punan saakin poskille ja sateella saa usein fiilistellä poluilla ihan omassa rauhassa.

(Sitten vielä yksi erä Afrikan Tähteä ennen lasten nukkumaanmenoa… :))

Hyvää maanantaita! ❤ (Se on vähintään yhtä hyvä lenksupäivä kuin sunnuntaikin. ;))

54 vastausta artikkeliin “Lenksulle, Let’s go!

 1. Minä vedin toissa su ekan ”kyläjumpan”, hieman lattarimusan tahtiin lämmittelyä, lihaskuntoa ja venytyksiä ja eilen kahvakuulatreenin. Ei meitä montaa ole mutta oli meillä kivaa ja saatiin juteltua isommalla porukalla. Lenkilläkin, ihan juosten, kävin lauantaina! Mulla on ylipainoa ja aloitin nyt kuntokuurin ja ruokavalion tarkkailun et saa nähdä kuin ämmän käy. Huomista circuitia ja sunnuntain zumbaa odotellen – Mertsi

  Tykkää

 2. Kiitos kivasta blogista! Norjassa itsekin asuneena ´(hoitaja myös) luen mielenkiinnolla tektejäsi. Aiheet on niin hyviä ja itseä kiinnostavia 🙂 Liikunta ja lenkkeily on huippua, parasta lääkettä pimeyteen. Niistä voi tulla kirjoituksia vaikka useamminkin 🙂 Kuinka pitkän matkan muuten ehdit juosta 40minuutissa?
   
   

  Tykkää

 3. Those who commonly observe about Switzerland wrist watches gained&rsquot be familiar with the small model Bell & Ross. Nevertheless, in regards to squared molded wrist watches with exceptional legibility, Bell & Ross luxury replica watches watches will not be overlooked. Certainly, the artistic rectangular circumstances and big numerals of Bell & Ross wrist watches can get away from heavy effect on people today anytime just about anywhere.

  Tykkää

 4. Terve Johanna!
  Pieni oikaisu rasvanpolttoon: rasvaa palaa aina liikuttaessa, MUTTA jo 10-15 min tehokkaalla / rasittavalla intervalli harjoittelulla (kiertoharjoittelu hyppyineen, kahvakuulaharjoittelu tms.) vastaa samaa rasvanpolttoa kuin 60 min kävely. Intensiteetin tulee olla kova. Tietenkään tämä ei korvaa peruskunnon kohentamista, vaan tehostaa rasvan polttoa :). Mutta mikään ei vedä vertoja kunnon lenkille raittiissa ilmassa, siitä olen samaa mieltä 🙂
  Tykkään niiiiiiin näistä sportti postauksista. Se jos antaa ihmisille lisäpotkua huolehtimaan siitä ainoasta kehosta, joka on! Ihminen on luotu liikkumaan, ei makoilemaan. Odotan innolla pääsyä takaisin lenkkipolulle polvileikkauksen jälkeen….ehkä keväällä.
  Tsemppiä Johanna ja kiitos taas tästä!
  -Tanja L

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: