Pitsinen piristys

& iloisia värejä

 neule ChillNorway* / pitsitoppi ?Tanskasta jostain / farkut GinaTricot

Heippa hei, kivaa keskiviikkoa! 🙂

Tässä oikeastaan eilistä asua ja lounasta, en vaan sitten ehtinytkään eilen julkaisemaan. Mietin myös aika tovin, että laitanko mitään ruokapäiväkirjan tapaista blogiin -en syö mitenkään tietoisesti enkä vatrmasti esimerkillisesti, enkä pidä mitään kirjaa syömisistäni. Mutta koska näitä silloin tällöin kysellään ja ravintoasioista on aina mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia, niin jutellaan siitäkin nyt sitten vähän. 🙂

Mun suhtautuminen ravintoon on melko mutkaton ja tykkään nautiskella ruoastani tietäen ihan hyvin ettei kaikki syömäni ole ihan superterveellistä. Pidän kunnon voista (no, tyyliin voimariini), täysmaidosta ja kunnon kermaisista jugurteista. Täysmaitoa menee varmasti ainakin puoli litraa päivässä. Irtokarkkejakin mulla on kai aina jossain jemmassa, vaikka niissähän nyt ei ole mitään terveellistä! Pieni kourallinen karkkeja saattaa mennä useana iltana viikossa, ihan nautiskeluun. :))

Sekin on vaan tosi tärkeää -ettei turhaan stressaa kroppaa kieltäytymällä kaikesta hyvästä ja syömällä jotain ”korviketta” (esim light -tuotteita), mihin kroppa reagoi alitajuisesti pienellä ärtymyksellä ja epätasapainolla. Niin paljon tästä ravintojutusta on nykypäivänä kiinni korvien välistä; kaikkea on tarjolla ja itse pitää osata valita ne oikeat jutut ja tavat. Ja se ”koriven väli” ja esimerkiksi stressi vaikuttavat yllättävän paljon kropan toimintakykyyn ja esimerkiksi nesteiden kertymiseen ja lihomiseen.

Joku saattaisi myös sanoa mulle, että syön ihan liian vähän. Ehkä, olen aika pieniruokainen, mutta miksi pitäisi syödä enemmän kuin on nälkä tai enemmän kuin tarvitsee? Ihmiset syövät nykyään aika paljon enemmän kuin esimerkiksi 50 -luvulla vain siksi, että ruokaa on paljon enemmän tarjolla. Hmm. Taisin muuten syödä tossa päivän aikana yhden omenan ja pähkinöitäkin -en ole kovin rutinoitunut ruokapäiväkirjailija kuten sanottu. :)) Hedelmät ja pähkinät ovat sitäpaitsi sellaisia juttuja, joita saa syödä oikeastaan niin paljon kuin pystyy -eikö? ;)) Mulla on aina pähkinöitä töissä ja napostelen niitä pitkin päivää… Kourallinen päivässä on varmaan aika hyvä nyrkkisääntö.

Mun kohdallani syömiset eivät juuri painoon vaikuta, mutta esimerkiksi ihon kunto onkin sitten täällä isompi ongelma… Saan helposti näppylöitä ja iho vaan muuttuu sameaksi ja veltoksi ja isohuokosiseksi jajaja jos ruokavalio reistailee. Naama ei vaan oo kauhean nätti. 😛 Se on mulle sellainen näkyvä motivaattori, miksi kannattaa syödä niitä pähkinöitä ja kaloja ja avokadoja ja hedelmiä. PLUS että energia- ja vireystaso on ihan toista.

Luittehan Ravintoa iholle -postaukseni tovi sitten, siellä on menty vähän syvemmälle pinnan alle tän aiheen kanssa. Lukaiskaa se, jos kiinostaa. Nyt minusta nimittäin tuntuu, että tää ruoka/terveys -aihe alkaa taas toistaiseksi riittämään. 😛

Viikonloppuna saattaa kyllä taas tulla vähän liikunta -juttua; olen lähdössä zumbailemaan Köpenhaminaan, juhuu 🙂 Sitä fiilistellessä yksi kuuma lattaribiisi, joka on itseasiassa just nyt mun suosikki vatsalihas -biisi kotijumppailessa:

68 vastausta artikkeliin “Pitsinen piristys

 1. Vierailija
  16.01.2014 klo 10:45

  Heipä hei!
  Olen huomannut ravinnon vaikuttavan myös kovasti ihooni, mutta suurimman muutoksen sain jättämällä kaikki kasvojen puhdistusaineet sekä kasvovedet pois käytöstä. Huolellinen puhdistus vedellä riittää. Tarvittaessa poistan silmämeikin kasvovoiteen avulla. Kasvovoiteenkin olen valinnut mahdollisimman luonnonmukaisen. Ihoni on ollut noin vuoden muutoksen jälkeen parhaimmassa kunnossa aikoihin.  Kokeile ihmeessä, minulla toimii !
  Ennen joulua aloitin myös hiustenhoitorutiinieni muutoksia ja kyllä siinäkin on luonnollisuus tärkeää. Nyt jo saanut kiiltoa, tuuheutta ja hallittavuutta näkyvästi. En malta odottaa mitä pidemmän aikavälin vaikutukset tuovat tullessaan.
  Pakkasterveisiä Suomesta.
   
   
   
   
   Saman huomannut minäkin, joskus yritin hoitaa ihoani aknen takia kaikin mahdollisin konstein,mutta silti iho kukki. Loppujen lopuksi iholle oli parasta pelkällä vedellä peseminen ja korkeintaan jos on tuntunut iho kuivalta, apteekin Humektan -kosteusvoide.
   

  Tykkää

 2. Biisi tosi hyvä, taidan itsekin tehdä vatsoja sen tahtiin 🙂 Mistä olen löytänyt tuon ihanan pitsitopin?
   

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: