Kuvia Kuubasta

just a few

Moi moi, pitkästä aikaa! 🙂 Muutama kuva meitin reissusta; hektisestä Havannasta totaalipysähtyneeseen Playa Largaan. Viisi vuorokautta Havannan kuumuudessa ja viisi vuorokautta Karibian pehmeässä tuulessa. Ei yhtäkään niistä hotellissa.

Havannassa vuokrasimme vähän ”yläluokkaisemman” talon uima-altaineen (tuolikuvat ovat sieltä) ja Playa Largassa asuimme vaatimattomammassa casassa ihan hiekkarannalla. Niin, että illalla nukahti aaltojen kohinaan ja aamulla heräsi kukonlauluun ja auringonnousuun. Lämmintä vettä taisin saada suihkusta kerran reissun aikana -ei niin että olisin kauheasti edes kaivanut.

Havannan talossa meillä taisi jossain olla telkkari (kertaakaan sitä avannut), mutta muuten en yhtään tällaista tietoruutua reissussa nähnyt. Puhelimeen tuli Amsterdamissa viesti dataroaming -hinnoista; 4 kruunua/MB ja Havannassa vastaava hinta oli 112kr. Jätin sitten kokeilematta minkähintaiseksi internetin käyttö puhelimella olisi tullut. 😉 Enkä olisi muistanut/ehtinyt/kaivanut kokeillekaan.

Lapsista (ja aikuisista) oli uskomattoman kivaa ajella vanhoilla autoilla, joissa ei ollut turvavöitä lainkaan ja mitä lähemmäs Kuuban eteläpuolella sijaitsevaa Playa Largaa ajelimme, sitä yleisemmäksi kulkupeliksi kävivät hevoskärryt. Oh my. Autokuvia ja paljon muutakin siis tulossa. 🙂

Ensi kerralla aion kyllä osata kunnolla espanjaa. Opiskelu on alkanut. Ensi kerta nimittäin tulee. Lähtisin heti takaisin.

98 vastausta artikkeliin “Kuvia Kuubasta

  1. Hahaaa, olipa hauskaa lukea, että piditte Kuubasta. Olimme siellä tasan vuosi sitten helmi-maaliskuun vaihteessa kolme viikkoa ( Havannassa ja Varaderossa). Emme ikinä lähtisi takaisin, vaikka matka meille maksettaisiin:D Ymmärrän Havanna ”kauneuden”, mutta samalla se oli surullisen oksettava kokemus- aivan kuin olisimme kävelleet viisikymmentä vuotta ajassa taaksepäin, rakennukset niin ränsistyneitä.. Itselleni jäi mielikuva yliopistorakennuksesta jonka kasvillisuus oli vallannut ja taka-alalla oli uimastadion jota ei oltu käytetty ikuisuuksiin.. Tiet montuilla, erikoiset sähköviritykset jne.. Kävelimme kaukana Havannan keskustasta ja siellä keskellä ränsistyneitä taloja, viemäröimättömiä kerrostaloja (ulosteteet heitettiin ulos ikkunasta) nainen hinkkasi kuin viimeistä päivää ovensa edessä olevaa neliön mosaiikkikivistä tehtyä ”rappurallia”. Se oli sen kadun ainut loistelias kohta ja nainen selvästi tyytyväinen siitä mitä hänellä oli.<3 Kommunistimisuuden äärimmäinen linjaus saa minut voimaan pahoin, etenkin kun turisteille on turistialueet esim. huvipuistoissa. Me emme näe koko totuutta. Oppaammekin pystyi kertomaan osa totuuden. Varadero taas oli uskomaton turistirysä turvallisena all-inclusive-alueena jossa paikalliset käy töissä ja valtio kuskaa heidän pois vuoronsa jälkeen… Uutisissa oli kuukausi sitten siitä, että nykyään myös tavalliset kansalaiset saavat ostaa auton. Kuubassa… Jep jep, voivat ostaa mutta auton hinta oli sama kuin tyyliin työntekijän koko elämän tulot..:( Meillä oli mukana myös meidän 4,5kk tytär (!!) ja hänen kannaltaan lennot ja muu meni täydellisesti, minä ja mies olimme taas molemmat oksennustaudissa ja ripulissa, ikinä eläessäni en pelännyt ruoka-aikoja näin paljon. Aasian ripulit eivät olleet mitäään verrattuna Kuuban vaikka kerrankin söimme maitohappoja ja ennalta ehkäiseviä ripulilääkkkeitä:D Oli outoa miten toivoimme, että loma loppuisi nopeasti, näin ei ole ikinä ennen käynyt. Kuubaan kannattaa mennä nyt vielä kun Fidel on elossa, paikalliset sanoivat pelkäävänsä mitä tapahtuu kuin Fidel kuolee, pelkäävät uutta vallankumousta. Itse keksisin kyllä monta muuta paikkaa missä nauttia lomasta enemmän.:) Kävi muuten huono tuuri säiden suhteen, eka 1 1/2 viikkoa oli niin viileää, että Havannassa neitokainen oli rintarepussa Popin windfleece päällä ja iltaisin turistit kulkivat huppareissaan ja college-housuissa (siis niillä joissa normaalisti matkustetaan), kun kaikki luulivat tulleensa helteeseen:)) ja vaatteita ei tietysti saanut mistään lisää:) Ja jos jotain positiivista niin mojitot ja alkoholittomat pina coladat olivat kyllä hyviä! Sinänsä kuubalainen keittiö ei ole mikään elämys. Rannat ja hiekka oli upeaa!:) p.s muksulla oli kaikki korvikkeista, vaipoista, rattaista, purkkiruuista, keittöliedestä ( kuubaan ei saa muuten viedä, koska on luksus-tuote- tämä tarina erikseen;) ja kattilasta lähtien mukana. Eli reippaasti vaan reissuun muksunkin kanssa!:P Tarkoitus ei ollut olla negatiivinen, ihmiset vain näkevät asiat erilaisena. Blogin pitäjä on ehkä enemmän hippihenkinen kuin minä, minä taas seuraavalla kerralla lähden ennemmin vaikka Thaimaaseen josta vuokraan huvilan palvelusväen kera…:D

    Tykkää

  2. Hei, oliko Havannasta vuokraamanne talo mielestäsi suosittelemisen väärti, mitä kautta löysitte sen? Olen matkaamassa mieheni kanssa Kuubaan jouluksi ja suunnittelemme matkaa parhaillaan tarkemmin – etenkin joulu olisi kiva viettää Havannassa jossakin vähän ekstrakivassa paikassa (yövymme kyllä myös casa particulareissa) ja kierrämme muitakin kaupunkeja. Kiitos paljon suosituksistasi jo etukäteen! P.s. ihana blogi sinulla – olen jo pitkään seurannut, mutta harvoin kommentoin 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: