Miramar, Havanna

~asumisesta~

mun kaikki vaatteet ovat ChillNorwayn kesä 2014 mallistoa, saatu 

 

Heips taas! Tulipas yllättävän monen päivän tauko siihen nähden miten innokas olen ollut kertomaan matkakuulumisia. Kummasti toi aikaero vaan on väsyttänyt; eilen työpäivän jälkeen kävin nukkumaan puoli kasilta lasten kanssa! 😀 Jospa nyt jo alkais tasottumaan. Viime yö meni ainakin jo ihan kohtuu hyvin.

Mulla on myös ollut vähän vaikeuksia päättää mistä aloittaisin; asioita on MONTA. Koska kuitenkin asuminen kiinosti aika monia ed. kommenttiboksissa, aloittelen vaikka siitä. Havannassa asumisesta nyt ensin.

Me vuokrasimme talon Havannasta tutun tuttujen kautta; en oikein tiedä miten matkatoimistot voivat auttaa näiden casa particulares vuokraamisissa, mutta luulisin että sieltä kannattaa kysyä jollei muita yhteyksiä ole. Mulla ei valitettavasti ole tähän Havannan taloon muuta kuin puhelinnumero. 

Talojen vuokrat Havannassa liikkuvat 50-100 euron paikkeilla per huone per yö. Meidän casan huonehinta oli noin 90 euroa yöltä ja koska meitä oli kaksi lasta ja neljä aikuista (yksi pari isovanhempiakin mukana), vuokrasimme kaikki talon kolme makuuhuonetta. Ihan superhalpaa se siis ei ole, mutta veikkaisin kuitenkin että edullisempaa kuin vähänkin hyvätasoiset hotellit Havannassa. 

Taloissa on ymmärtääkseni aina myös ”väkeä” (en tiedä haluanko kirjoitaa ”palvelusväkeä”, no kuitenkin), joka hoitaa siivouksen ym., tekee aamupalaa ja on muuten vaan läsnä ympäri vuorokauden. Heillä on oma asuinyksiönsä talon yhteydessä.

Me asuimme Miramarin kaupunginosassa, joka on tunnettu suurista vaalankumouksen aikaisista taloista ja huviloistaan; täältä löytyykin lähes kaikki Havannan ulkomaan suurlähetystöt ja varmasti aika paljon näitä parempia vuokrataloja. Meidän lähin naapurimmekin oli (muistaakseni) Uruguain suurlähtystö. Suurlähetystöjä oli joka kulmassa ja jokaisen edessä oma vartijansa. En muutenkaan tuntenut oloani koskaan turvattomaksi ja ihan pimeässäkin liikuskeltiin joka päivä.

Suosittelen ehdottomasti casaa Kuubaan haaveilevalle, hotellissa jäisi paitsi monesta kokemuksesta ja elämyksestä! 🙂 

(Kertoilen vielä ranta-asumisesta myöhemmin; siellä huonehinnat olivatkin kolme kertaa pienemmät…)

Ps. Näistä kuvistaa muistuu hyvin mieleen miten mun (ja Ainon) silmät vuotivat Havannassa… ripsaria ei juuri voinut käyttää… olikohan siellä jotain siitepölyä… vai vaan se ihmeellinen valon määrä! 😀

12 vastausta artikkeliin “Miramar, Havanna

 1. Miramar on yksi kalleimmista alueista Havannassa, esimerkiksi Vedadossa tai muilla Havannan suosituilla keskusta-alueilla huoneen casa particular majoituksesta kerrostalosta tai vanhasta ”huvilasta” saa noin 30-40 eurolla. Myös uima-allas pihalla tuo tietysti lisähintaa. Ihan näin vertailun vuoksi kiinnostuneille. Olen nähnyt esimerkiksi Kilroyn sivuilla yhteystietoja noihin kotimajoituksiin, tosin suositteluilla löytyy usein paras majoitus.
  Terveisin Kuuban matkaaja

  Tykkää

 2. Äh, onnistuinko poistamaan kaikki kaksi kommenttia täältä? siinä oli hyvä kommentti johon mun oli tarkoitus  vastata, mutta onnistuin kai painamaan poista-nappia 😦 Siinä siis vinkattiin muita kaupunginosia, joista  casan löytää jopa alle viidelläkympillä! Jos viitsit, niin kirjoita uudelleen, sorry :(( Kännykällä näpyttelen… :/

  Tykkää

 3. oih! ihanan näköistä 🙂 tekisi mieli itsekin jonnekin lämpimään kun katsoo ikkunasta ulos: lunta tupruttanut koko päivän :/
  ja kysymys chillnorwayn vaatteista: pitääkö koot miten paikkaansa? onko sinun cloud dress mitä kokoa? 🙂 mietin vain, kun olen semmoista tilaamassa (vihdoin löytyi eräästä nettikaupasta 🙂
  -salla  http://www.pihlajapolku.blogspot.com

  Tykkää

 4. Kun menee keskustan ei niin luksuksen näköisille seuduille, huoneen omalla suihkulla ja jääkaapilla saa 25 dollarilla per yö. Ja kahviakin isäntäväki keitteli siihen päälle.

  Tykkää

 5. Voi kuinka ihania kuvia ja tunnelmia olet saanut vangittua kameralla….
  Tuntuu kuin itse olis hetkeksi päässyt lämpimälle, tuoksuja ja makuja täynnä olevalle paratiisi saarelle täältä lumen ja pakkasen keskeltä. Varmaan upea paikka lomailla!

  Tykkää

 6. Miramar on yksi kalleimmista alueista Havannassa, esimerkiksi Vedadossa tai muilla Havannan suosituilla keskusta-alueilla huoneen casa particular majoituksesta kerrostalosta tai vanhasta ”huvilasta” saa noin 30-40 eurolla. Myös uima-allas pihalla tuo tietysti lisähintaa. Ihan näin vertailun vuoksi kiinnostuneille. Olen nähnyt esimerkiksi Kilroyn sivuilla yhteystietoja noihin kotimajoituksiin, tosin suositteluilla löytyy usein paras majoitus.
  Terveisin Kuuban matkaaja

  Tykkää

 7. Äh, onnistuinko poistamaan kaikki kaksi kommenttia täältä? siinä oli hyvä kommentti johon mun oli tarkoitus  vastata, mutta onnistuin kai painamaan poista-nappia 😦 Siinä siis vinkattiin muita kaupunginosia, joista  casan löytää jopa alle viidelläkympillä! Jos viitsit, niin kirjoita uudelleen, sorry :(( Kännykällä näpyttelen… :/

  Tykkää

 8. oih! ihanan näköistä 🙂 tekisi mieli itsekin jonnekin lämpimään kun katsoo ikkunasta ulos: lunta tupruttanut koko päivän :/
  ja kysymys chillnorwayn vaatteista: pitääkö koot miten paikkaansa? onko sinun cloud dress mitä kokoa? 🙂 mietin vain, kun olen semmoista tilaamassa (vihdoin löytyi eräästä nettikaupasta 🙂
  -salla  http://www.pihlajapolku.blogspot.com

  Tykkää

 9. Kun menee keskustan ei niin luksuksen näköisille seuduille, huoneen omalla suihkulla ja jääkaapilla saa 25 dollarilla per yö. Ja kahviakin isäntäväki keitteli siihen päälle.

  Tykkää

 10. Voi kuinka ihania kuvia ja tunnelmia olet saanut vangittua kameralla….
  Tuntuu kuin itse olis hetkeksi päässyt lämpimälle, tuoksuja ja makuja täynnä olevalle paratiisi saarelle täältä lumen ja pakkasen keskeltä. Varmaan upea paikka lomailla!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: