Something from the beach

…keskiviikkoaamuusi 🙂

 hame & paita ChillNorway (saatu)

 

Paradise on Earth. Todellakin.

Viis lämpimästä suihkuvedestä tai yhdestäkään kaupasta, josta olisi voinut käydä hakemassa jotain naposteltavaa. ei mitään muutakaan kauppaa. Ei siellä ollut mitään. Ei uimapatjoja eikä rantaleluja eikä jäätelöä eikä mainosvaloja. Eikä kukaan edes huomanut niiden puuttuvat. Kaikilla oli onnellinen olo. Paikka ol aivan täydellinen lomaparatiisi. Todellista luksusta. 

Meillä on niin kamalan paljon kaikkea. Vessapaperia ja just sen lämpöistä vettä kuin halutaan.

Niin paljon, että ei-mistään tulee luksusta ja pelkkä luonto ja pysähtynyt aika saa pakahtumaan onnesta. 

Niin että mitä me sitten oikeastaan tarvitaan? Kannattaako kaikki tämä meno ja meininki ja kilpailu? Mikä olisi meille parhaaksi? Mietin vain.

44 vastausta artikkeliin “Something from the beach

  1. Niinpä, välillä on pakko ainakin ottaa etäisyyttä kaikesta. Joku erämökki lähiseudulla saattaa toimia ihan yhtä hyvin? 🙂

   Tykkää

 1. Hieno fiilis! Tästä tuli hyvä mieli tänä aamuna, kun just murehdin pienen poikani jättämistä dagikseen, jossa kaikki ainaista taistelua omasta tilasta.. 

  Tykkää

  1. Tää elämä ja maailma ei ole mikään kovin helppo juttu… Siksi jollain tavalla kyllä ihailen ja ainakin olen tosi utelias miten Kuuban tapainen kommunistinen yhteiskunta toimii… Onko siellä helpompaa… En tiedä.

   Tykkää

 2. Joo, oon miettinyt itsekkin tuota samaa, että liika kuluttaminen ei tee onnelliseksi. Ihania lomakuvia!
  Tanja

  Tykkää

 3. Kauniita, yleviä ajatuksia…
   
   
   
  Kovin tärkeää kuitenkin, että hame & paita ChillNorway.
   
   

  Tykkää

  1. En sanoisi sen olevan kovin tärkeää, mutta kuuluu blogin luonteeseen. Olisin kai voinut vain esitell vaatteet rannalla, mutta blogin luonteeseen kuuluu myös jakaa ajatuksia… Ja ajatukset ovat kuitenkin usein se mulle tärkein ja mieluisin juttu, vaatteet ”pitää” mainita.

   Tykkää

 4. Oi, tuonne kun pääsisi!
   
  (Kylläpä nyt on kärkästä kommentointia eikä mitenkään päin ole hyvä – muistaakseni täälläkin on itketty että pitää ehdottomasti aina mainita jos postauksessa esiintyy blogin kautta saatuja tuotteita – nyt sekään ei ole hyvä… On my…)

  Tykkää

  1. Niin, onhan täällä nyt vaatemaintoja ollut vuosia ja jos ei ole niin niitä kysellään 😉 Myös pohdintoja siinä rinnalla on aina ollut, eipä kai tässä mitään uutta 🙂

   Tykkää

 5. Nättejä kuvia! Olitteko ihan vain omalla perheellänne reissussa? Mistä ihmeestä saitte ajatuksen tämmöselle matkalle? 😀 Taitais tehä hyvää meille jokaiselle välillä olla ilman näitä kaikkia elämän hienouksia ja turhuuksia. Keskittyä vain olemiseen ja olennaiseen. 🙂 -Annamari

  Tykkää

  1. Joo, me neljä kaksi isovanhempaa. Mun mies on käynyt Kuubassa monta kertaa aiemminkin (työn puolesta kalastamassa), joten tiesi tällaisista paikoista vähän. 

   Tykkää

 6. Vierailija
  19.03.2014 klo 10:23

  Oi, tuonne kun pääsisi!
   
  (Kylläpä nyt on kärkästä kommentointia eikä mitenkään päin ole hyvä – muistaakseni täälläkin on itketty että pitää ehdottomasti aina mainita jos postauksessa esiintyy blogin kautta saatuja tuotteita – nyt sekään ei ole hyvä… On my…)

  Ehkei pointti tässä ole siinä, onko saatu vai ei – kuluttamista yhtä kaikki..?
   

  Tykkää

  1. Enpä taas olisi arvannut että vaatetiedoista tulee sanomista, useinhan näitä pyydellään! 🙂 Kyllähän sitä kuluttamista voi miettiä ja pohtia vaikka olisi vaatteetkin päällä…  veikkaan että moni saattaa ostaa etelän reissuun uutta kesävaatetta tai bikiniä – itse en muuten ostanut yhtäkään, mutta tähän ”blogityöhön” kuuluu silloin tällöin tällainen pinnallisempi visuaalinen puoli kuten vaatekappaleiden saaminen esittelyyn, jonka moraalia tietysti itsekin tulee paljon pohdittua… Että onko lopputulos inspiroiva ja hyvää mieltä tuova vai villitseekö se ulkonäkö- ja kulutushysteriaan… Toivon tietysti ensimmäistä. Mutta siitä olisi sen verran sanottavaa, että taidan jättää ihan omaksi aiheekseen! 🙂

   Tykkää

 7. Kuvista päätellen upea lomanviettopaikka:)
  Tuommoisessa paikassa tulee varmaan mieleen, että tämä riittäisi, mutta kun on palattava arkeen ja sehän pyörii kuluttamalla vaikka kuinka kauniisti ajattelisi toisin.
  Chill Norwayn vaatteet ovat tämän vuoden mallistossa kauniita, mutta harmikseni Suomesta niitä ei saa (?)enkä tiedä hyvää nettikauppaakaan.

  Tykkää

  1. Niinpä niin, ei täällä voi teeskennellä olevansa Kuubassa vieläkin, kaikki toimii niin eritavoin… Mutta hyvin  saa kyllä miettimään miten voisi vähemmällä pärjätä ja jopa olla onnellisempi  ja ehkä taas vähän muuttaa omia asenteita…
   Chilliä  saa pikkasen huonosti juu, mutta tämän kesän jutuissa oli tosiaan kauniita yksilöitä ja ihan kuin hinnatkin ois pikkasen huokeammat… Tiedän, että ainakin Putiikki Rannalla myy  jotain, kysele jälleenmyyjiltä, ehkä ne saa tilattua 🙂

   Tykkää

 8. Kauniita kuvia! Voi kun tänne Suomeenkin tulisi pian kevät ja kesä, tuntuu vielä niin kaukaiselta.. Ihanat värit tossa hameessa, sopii hyvin yhteen noiden Kuuban värien kanssa!
  – M

  Tykkää

 9. Se on juurikin näin ❤  ja olen onnellinen että olen hoksannut tuon asian tässä vaiheessa elämään, enkä sitten eläkkeellä. Kerkiää nauttimaan elämästä myös nyt.

  Tykkää

 10. Ihana reissu ilmeisesti ! Samaa olen mietiskellyt niillä reissuilla joita perheen kanssa on tehty sellaisiin maihin joissa ei kaikki mukavuudet ole kuin HIltonissa . Tarvitseeko ? Asenteestahan se on kiinni . Meillä on asiat kuitenkin niin hyvin että osaammeko sitä edes arvostaa .
  Hanne
   

  Tykkää

 11. Oooh, mulla oli joskus 90-luvulla just melkein tuollainen hame. Vähän kapeamman kangassuikaleet vaan. Vieläköhän se olis äidin ullakolla jemmassa, vai onkohan mennyt kierrätykseen… hhmm. Pitääpä mennä penkomaan.
  Ihania nämä teidän matkakuvat. 🙂

  Tykkää

 12. Ihania kuvia, tulin hyvälle fiilikselle näistä. Kesää odotellessa. Ikävää että aina löytyy katkeraa sävyä ihanista postauksista. Itse satsaan siihen, että onnellisuutta voi opetella joka päivä lisää, Se ei ole riippuvaista olosuhteista tai taloudellisesta tilanteesta. Se on paljon asennetta ja pään sisällä tapahtuvaa omaa ajattelua miten asiat haluaa itse nähdä. Tyytyväisyyttäkin. Onnellista päivän jatkoa kanssasiskot!

  Tykkää

 13. Oiiiih….aivan ihanaa tunnelmanluontia saat aikaiseksi noilla kuvillasi :)! Oikein voin aistia sen lämmön ja pienen tuulen tuiverruksen, haistaa aaltojen suolaisuuden ja tuntea ennen kaikkea sen rennon lomafiiliksen, sen pysähtyneisyyden tunteen ja onnellisuuden. Kun vain on siinä.
  Ihana loma teillä ollut, mistä lähteä ammentamaan sitä energiaa ja iloa arkeen :). Ja aivan kuten Maria ehtikin tuossa sanomaan – joskus on syytä lähteä kauas, nähdäkseen ja ymmärtääkseen sen, mitä itsellä jo on <3.
  Ja ihan loppuun mun on huokaistava, miten kaunis onkaan tuo hurmaava pitkä hameesi :). Niin sopiva aikaan ja paikkaan kuin myös kantajalleen.
  Mukavaa keskiviikkoa 🙂
  – Tanja –

  Tykkää

 14. Ihania kuvia ja taatusti ihanan rentouttava loma takana:)
  Oikeastihan me ihmiset tarvitaan rakkaita ympärille, mahdollisimman hyvää terveyttä, turvallisuutta ja ruokaa. Meille pieniä asioita täällä Suomessa ja toisaalla hyvinkin niukassa olevia, turvallisuus ja ruoka.
  Ihan varmasti me ei tarvita kalliita merkkivaatteita ja isoja, naurettavan tehokkaita autoja ja kyllä kai meikitkin ovat vähän turhuutta vaikka joka päivä niitä käytänkin. Moni meille itsestään selvä on totaalisen turhaa, on kyllä hyvä pysähtyä miettimään hetkeksi että mihin rahansa, aikansa ja energiansa haluaa käyttää. Aikaa kannattaa tuhlata läheisiin.
  Ekologisessa tai eettisessä mielessä varmasti joka päivä tekee huonoja valintoja. Vähemmälläkin tosiaan pärjää:) 

  Tykkää

 15. Siis ihan paras postaus ever. Niin totta. Elämä on tässä ja nyt, onnellisuus on tässä ja nyt, ei siinä kun ostamme sen uuden kodin, uuden auton, uuden telkkarin, kun lähdemme lomalle, kun kun kun ja jos jos jos… Vähällä pärjää, tosi vähällä ja voi silti olla onnellinen.

  Tykkää

 16. Ihana postaus ja niin täyttä totta! Osittain sun blogin kautta olen saanut sellaisen pienen palavan halun lähteä Norjaan tekemään loppuopintojen synnytysharkkoja. Tulevaisuudessa kiinnostaisi vuoden työpesti kätilönä Norjassa. Nyt sitten päätin vihdoin ottaa selvää mahdollisuuksista ja toivonkin, että joku päivä sinne pääsisin 🙂 Kiitos kovasti sinun blogille! Kovasti jännittää edes hakea sinne, osittain ehkä kielen takia. Mutta eiköhän sitä jotenkin jossain opi 🙂 Täytyy palkata joku personal norjalainen opettamaan mulle kieltä 😀 
  Veronica

  Tykkää

 17. Vähän ohi aiheen, mutta luksus.. Voi että mä odotan jo sunnuntaita ja mun omaa ykkös luksusta. Ajoissa saunaan, pikainen kasvo- ja jalkahoito ja puhtaana ja pehmoisena nukkumaan puhtaisiin lakanoihin. Oi että mä nautin. Elämän pieniä suuria iloja.
  Tiuhti

  Tykkää

 18. Kaunista….. ja varma on että yllättävän vähä me tarvitsemme olaksemme onnellisia! Onnellinen voi olla kotonakin, mutta noin kaunis maisema/luonto koskettaa meitä ja sanotaan että kauneuteen ei silmä koskaan kyllästy. Meidän yhdeksän vuotia tyttö kysyi minkä värinen meri oli siellä, pystyikö esim. snorklaamaan?
  ps. Bongasin sinun jostain vanhasta blogista Beac housin yö paidan, nyt sillä on nukuttu hyvin kaksi yötä;)).

  Tykkää

 19. Ihania kuvia, joista välittyy rento tunnelma. Pääsisipä sitä itsekin makoilemaan palmun alle. 🙂
  Tuo hameesi on ihana!
  -Sansi-
   

  Tykkää

 20. Hei Johanna
  Kommentoin harvoin vaikka olen ollut lukijasi jo toooooosi kauan, ajalta kun meitä oli ”vain” about 500… 😀
  Monesti tekisi mieli kommentoidakin, mutta jos näen, että kommenttiboksissa on kymmeniä tai satoja kommentteja, mulle tulee sellainen fiilis, että säästän sinut tällä kertaa minun sanoiltani. 😀 😀 😀
  Mutta tämä oli ihana postaus. Se on justiin noin. Less is more. Teillä on ollut ilmiselvästi aivan upea matka!
  Kiitos blogistasi. Kiitos, että jaksat vielä tehdä sitä ja jakaa arkeasi. Annat tällä niin paljon.

  Tykkää

 21. Ajatuksia.. niitä Kuuba todella herättää! Kuubassa juuri käyneenä sisäistän hyvin tuon sinun tekstin ♥
   

  Tykkää

 22. Hei,
  Olisin kysellyt muistatko, kun olet aiemmin tehnyt tilkkutäkki neuleen paloista? Olisin kysynyt minkä kokoisia palat neuleessa olivat. Mietin, kun olet käsityö ihmisiä niin oisitko keksinyt meille lukijoille vaikka jotain kivaa pääsiäisaskartelua?

  Tykkää

 23. Toi fiilis tulee aina mökillä..Viihtyy vanhoissa rytkyissä, ei tarvitse juuri mitään, kaikki tarvittava on luonnon kauneudessa ja siinä hetkessä. Väitän, että pärjäisi tosi vähällä, jos asuisi lämäpimässä, kauniissa paikassa. Suomessa eletään kuitenkin suurin osa vuotta kuolleen, harmaan luonnon keskellä ja monet vielä betoniviidakossa kaupungissa. Ihminen kai siksi ”tarvitsee” tällaisessa elinympäristössä viihdykkeitä järjissään pysymiseksi. Esim yksinäinen ihminen kerrostalossa ei halua tuijottaa seinää, vaan taulua, telkkua tai tietokonetta, kun kaunista maisemaa tai toista ihmistä ei ole saatavilla…

  Tykkää

 24. [quote author=”Vierailija” time=”21.03.2014 klo 12:08″]
  Toi fiilis tulee aina mökillä..Viihtyy vanhoissa rytkyissä, ei tarvitse juuri mitään, kaikki tarvittava on luonnon kauneudessa ja siinä hetkessä. Väitän, että pärjäisi tosi vähällä, jos asuisi lämäpimässä, kauniissa paikassa. Suomessa eletään kuitenkin suurin osa vuotta kuolleen, harmaan luonnon keskellä ja monet vielä betoniviidakossa kaupungissa. Ihminen kai siksi ”tarvitsee” tällaisessa elinympäristössä viihdykkeitä järjissään pysymiseksi. Esim yksinäinen ihminen kerrostalossa ei halua tuijottaa seinää, vaan taulua, telkkua tai tietokonetta, kun kaunista maisemaa tai toista ihmistä ei ole saatavilla…
  On tietysti kaiken yltäkylläisyyden keskellä helppo sanoa, että vähemmälläkin pärjää. Ei siellä Kuubassakaan pelkällä maisemalla elä, kyllä on ruokaa saatava itsensä ja lasten suuhun. Minusta on myös aika hullua oikeuttaa kaikki vempeleet ja viihdykkeet harmaudella ja betoniviidakolla. Kyllä Suomestakin kauneutta ja elämää löytyy, jos vain lähtee ovesta ulos. On vähän eri asia köyhäillä jossain mökillä kuin elää niukkuudessa joka päivä, hamaan tulevaisuuteen saakka.
   

  Tykkää

 25. Kuuba on mun seuraava matkakohde. Kiitos tästä ihan superihanasta matkakertomuksesta, tulee NIIIN matkakuume! Sun blogi on aarre 🙂

  Tykkää

 26. hei, luin blogiasi, koska olen lähdössä Kuubaan perheeni kanssa. kiitos vinkeistä ja kauniista kuvista! Mukavaa myös, että blogiisi mahtuu pohdiskelua vakavammista yhteiskunnallisista asioista. Liian moni blogi perustuu vaan ylenpalttisen kuluttamisen ja materian ilosanomalle.

  Tykkää

 27. Hei! Tämä kommentti tulee vähän myöhään, mutta muistaisitko tuon Playa Largan casan nimeä? Ollaan perheen kanssa lähdössä kesällä käymään Kuubassa ja suunnitelmat on vielä aika auki. Näyttää ihanalta paikalta 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: