Something from the beach

…keskiviikkoaamuusi 🙂

 hame & paita ChillNorway (saatu)

 

Paradise on Earth. Todellakin.

Viis lämpimästä suihkuvedestä tai yhdestäkään kaupasta, josta olisi voinut käydä hakemassa jotain naposteltavaa. ei mitään muutakaan kauppaa. Ei siellä ollut mitään. Ei uimapatjoja eikä rantaleluja eikä jäätelöä eikä mainosvaloja. Eikä kukaan edes huomanut niiden puuttuvat. Kaikilla oli onnellinen olo. Paikka ol aivan täydellinen lomaparatiisi. Todellista luksusta. 

Meillä on niin kamalan paljon kaikkea. Vessapaperia ja just sen lämpöistä vettä kuin halutaan.

Niin paljon, että ei-mistään tulee luksusta ja pelkkä luonto ja pysähtynyt aika saa pakahtumaan onnesta. 

Niin että mitä me sitten oikeastaan tarvitaan? Kannattaako kaikki tämä meno ja meininki ja kilpailu? Mikä olisi meille parhaaksi? Mietin vain.

88 vastausta artikkeliin “Something from the beach

 1. Ihania kuvia ja taatusti ihanan rentouttava loma takana:)
  Oikeastihan me ihmiset tarvitaan rakkaita ympärille, mahdollisimman hyvää terveyttä, turvallisuutta ja ruokaa. Meille pieniä asioita täällä Suomessa ja toisaalla hyvinkin niukassa olevia, turvallisuus ja ruoka.
  Ihan varmasti me ei tarvita kalliita merkkivaatteita ja isoja, naurettavan tehokkaita autoja ja kyllä kai meikitkin ovat vähän turhuutta vaikka joka päivä niitä käytänkin. Moni meille itsestään selvä on totaalisen turhaa, on kyllä hyvä pysähtyä miettimään hetkeksi että mihin rahansa, aikansa ja energiansa haluaa käyttää. Aikaa kannattaa tuhlata läheisiin.
  Ekologisessa tai eettisessä mielessä varmasti joka päivä tekee huonoja valintoja. Vähemmälläkin tosiaan pärjää:) 

  Tykkää

 2. Siis ihan paras postaus ever. Niin totta. Elämä on tässä ja nyt, onnellisuus on tässä ja nyt, ei siinä kun ostamme sen uuden kodin, uuden auton, uuden telkkarin, kun lähdemme lomalle, kun kun kun ja jos jos jos… Vähällä pärjää, tosi vähällä ja voi silti olla onnellinen.

  Tykkää

 3. Ihana postaus ja niin täyttä totta! Osittain sun blogin kautta olen saanut sellaisen pienen palavan halun lähteä Norjaan tekemään loppuopintojen synnytysharkkoja. Tulevaisuudessa kiinnostaisi vuoden työpesti kätilönä Norjassa. Nyt sitten päätin vihdoin ottaa selvää mahdollisuuksista ja toivonkin, että joku päivä sinne pääsisin 🙂 Kiitos kovasti sinun blogille! Kovasti jännittää edes hakea sinne, osittain ehkä kielen takia. Mutta eiköhän sitä jotenkin jossain opi 🙂 Täytyy palkata joku personal norjalainen opettamaan mulle kieltä 😀 
  Veronica

  Tykkää

 4. Vähän ohi aiheen, mutta luksus.. Voi että mä odotan jo sunnuntaita ja mun omaa ykkös luksusta. Ajoissa saunaan, pikainen kasvo- ja jalkahoito ja puhtaana ja pehmoisena nukkumaan puhtaisiin lakanoihin. Oi että mä nautin. Elämän pieniä suuria iloja.
  Tiuhti

  Tykkää

 5. Kaunista….. ja varma on että yllättävän vähä me tarvitsemme olaksemme onnellisia! Onnellinen voi olla kotonakin, mutta noin kaunis maisema/luonto koskettaa meitä ja sanotaan että kauneuteen ei silmä koskaan kyllästy. Meidän yhdeksän vuotia tyttö kysyi minkä värinen meri oli siellä, pystyikö esim. snorklaamaan?
  ps. Bongasin sinun jostain vanhasta blogista Beac housin yö paidan, nyt sillä on nukuttu hyvin kaksi yötä;)).

  Tykkää

 6. Ihania kuvia, joista välittyy rento tunnelma. Pääsisipä sitä itsekin makoilemaan palmun alle. 🙂
  Tuo hameesi on ihana!
  -Sansi-
   

  Tykkää

 7. Hei Johanna
  Kommentoin harvoin vaikka olen ollut lukijasi jo toooooosi kauan, ajalta kun meitä oli ”vain” about 500… 😀
  Monesti tekisi mieli kommentoidakin, mutta jos näen, että kommenttiboksissa on kymmeniä tai satoja kommentteja, mulle tulee sellainen fiilis, että säästän sinut tällä kertaa minun sanoiltani. 😀 😀 😀
  Mutta tämä oli ihana postaus. Se on justiin noin. Less is more. Teillä on ollut ilmiselvästi aivan upea matka!
  Kiitos blogistasi. Kiitos, että jaksat vielä tehdä sitä ja jakaa arkeasi. Annat tällä niin paljon.

  Tykkää

 8. Ajatuksia.. niitä Kuuba todella herättää! Kuubassa juuri käyneenä sisäistän hyvin tuon sinun tekstin ♥
   

  Tykkää

 9. Hei,
  Olisin kysellyt muistatko, kun olet aiemmin tehnyt tilkkutäkki neuleen paloista? Olisin kysynyt minkä kokoisia palat neuleessa olivat. Mietin, kun olet käsityö ihmisiä niin oisitko keksinyt meille lukijoille vaikka jotain kivaa pääsiäisaskartelua?

  Tykkää

 10. Toi fiilis tulee aina mökillä..Viihtyy vanhoissa rytkyissä, ei tarvitse juuri mitään, kaikki tarvittava on luonnon kauneudessa ja siinä hetkessä. Väitän, että pärjäisi tosi vähällä, jos asuisi lämäpimässä, kauniissa paikassa. Suomessa eletään kuitenkin suurin osa vuotta kuolleen, harmaan luonnon keskellä ja monet vielä betoniviidakossa kaupungissa. Ihminen kai siksi ”tarvitsee” tällaisessa elinympäristössä viihdykkeitä järjissään pysymiseksi. Esim yksinäinen ihminen kerrostalossa ei halua tuijottaa seinää, vaan taulua, telkkua tai tietokonetta, kun kaunista maisemaa tai toista ihmistä ei ole saatavilla…

  Tykkää

 11. [quote author=”Vierailija” time=”21.03.2014 klo 12:08″]
  Toi fiilis tulee aina mökillä..Viihtyy vanhoissa rytkyissä, ei tarvitse juuri mitään, kaikki tarvittava on luonnon kauneudessa ja siinä hetkessä. Väitän, että pärjäisi tosi vähällä, jos asuisi lämäpimässä, kauniissa paikassa. Suomessa eletään kuitenkin suurin osa vuotta kuolleen, harmaan luonnon keskellä ja monet vielä betoniviidakossa kaupungissa. Ihminen kai siksi ”tarvitsee” tällaisessa elinympäristössä viihdykkeitä järjissään pysymiseksi. Esim yksinäinen ihminen kerrostalossa ei halua tuijottaa seinää, vaan taulua, telkkua tai tietokonetta, kun kaunista maisemaa tai toista ihmistä ei ole saatavilla…
  On tietysti kaiken yltäkylläisyyden keskellä helppo sanoa, että vähemmälläkin pärjää. Ei siellä Kuubassakaan pelkällä maisemalla elä, kyllä on ruokaa saatava itsensä ja lasten suuhun. Minusta on myös aika hullua oikeuttaa kaikki vempeleet ja viihdykkeet harmaudella ja betoniviidakolla. Kyllä Suomestakin kauneutta ja elämää löytyy, jos vain lähtee ovesta ulos. On vähän eri asia köyhäillä jossain mökillä kuin elää niukkuudessa joka päivä, hamaan tulevaisuuteen saakka.
   

  Tykkää

 12. Kuuba on mun seuraava matkakohde. Kiitos tästä ihan superihanasta matkakertomuksesta, tulee NIIIN matkakuume! Sun blogi on aarre 🙂

  Tykkää

 13. hei, luin blogiasi, koska olen lähdössä Kuubaan perheeni kanssa. kiitos vinkeistä ja kauniista kuvista! Mukavaa myös, että blogiisi mahtuu pohdiskelua vakavammista yhteiskunnallisista asioista. Liian moni blogi perustuu vaan ylenpalttisen kuluttamisen ja materian ilosanomalle.

  Tykkää

 14. Hei! Tämä kommentti tulee vähän myöhään, mutta muistaisitko tuon Playa Largan casan nimeä? Ollaan perheen kanssa lähdössä kesällä käymään Kuubassa ja suunnitelmat on vielä aika auki. Näyttää ihanalta paikalta 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: