Ihmisiä & ostoksia Havannassa

pikkuaarteita, matkamuistoja

toppi & shortsit ChillNorway / sandalit Ilse Jacobsen / laukku Mulberry

Olisin voinut ottaa ihmisistä tuhansia kuvia, mutta ei niitä nyt kaikkia kehdanut kuvailla. Ja tiedättekö kaikki ne sikaria tupruttelevat ryppyiset mummelit ja kukkakoreja kantavat värikkäät naiset? Ne maksavat. Peso kuvasta.

Kuubalaiset ovat muuten hyviä pukeutumaan -ja vielä siihen nähden, ettei edes Havannasta juuri tahtonut löytyä vaatekauppoja. Pääostoskadulla oli vaikka mitä käsintehtyä -myös pitsi- ja pallavavaatteita, mutta shoppailumatkakohteeksi Kuubaa en voi suositella 😀 En oikein vieläkään tajua mistä paikalliset ostavat vaatteensa. (Kertokaahan fiksummat taas.)

Havannalaismiehillä oli ihanan värikkäitä; pinkkejä, oransseja ja violetteja -ja todella trendikkäitä asuja. Ja siististi leikattuja hiuksia. Tai pitkiä rastoja. Tai nutturoita pään päällä. 🙂 Siellä oli aika monta karkin näköistä kulkijaa. :P’ Unohtakaa köyhyys ja surkeus, sanon vaan. Naisten asukoodi oli iästä ja koosta riippumatta tiukka. Tiukka toppi ja tiukat trikoot; pepun ja masun koosta välittämättä. Kyllä pari kertaa mietin että mitä ihmettä täällä meillä vouhotetaan tosta laihduttamisestakin.. ja hävetään kaikkea mikä ei vastaa mainostejen photoshoppattuja mallikroppia. :/ Härregyyd. Sairasta. Ja ne oli ihan älymakean näköisä. Kaikki ne tiukat trikoot. Kaiken kokoisilla. Tightseissa trendikkäintä taisi muuten olla kuviot; joko kukkatrikoot tai jotkut afrikkalaiskuvio -trikoot. 🙂 Hmm, miksi sellainen pukeutuminen näyttäisi täällä jotenkin härskiltä? Pitäiskö kokeilla kunhan lämpö tulee… 😛

Mitä Kuubasta sitten voi ostaa? No, rommia ja kahvia ja sikareita, jos niistä pitää. Mun tuli kai laitettua eniten rahaa musiikkiin; ihan vanhoihin kunnon cd -levyihin! Käsintehtyjä koruja on myös vaikka mitä; suurin osa hyvin värikkäitä. Myös puuleluja ja -soittimia löytyy runsaasti, samoin nahkapussukoita. Ja sitten Che -teepaitoja. 

Aika aarteita löytyi myös divari-tyyppiseltä kirja/musiikki/printti -markkinoilta, jossa myytiin niin vanhaa kuin uuttakin tavaraa Lp-levyistä rannekelloihin -ja pääasiassa Ernesto (Che) Guevarasta tai Kuuban historiasta muuten kertovia teoksia -sekä paljon Kuubassa aikaansa viettänyttä Ernest Hemingwayta. Vähän harmittaa etten ostanut mitään julistetta; siellä oli vaikka mitä printtejä; vanhoja ja uusia, kankaalla ja paperilla.

Kuten sanottu, Kuubaan ei voi lähteä shoppailemaan. Mutta veikkaan, että jokainen sieltä mukaan lähtenyt kappale säilyttää tunnearvonsa.

Eikä Kuubaan tavaraa kannata lähteäkään hakemaan, vaan kokemuksia ja elämyksiä. Ja rommidrinkkejä! 😉 Missä vain, joka paikassa saa Mojitoa parilla pesolla. 😛

No mutta, sain jo vähän innokkaita kyselyitä mitä sitten olen ostanut reissusta. Tässäpä ne suunnilleen, mitä mulle itselleni jäi:

 
En ihan tiedä vielä mitä sikarirasialla aion tehdä… Kun en nyt ihan ajatellut sitä tuprutteluakaan aloittaa. Eikä rasiaan mahdu puhelin eivätkä aurinkolasit. Ja korutkin menisivät vain sotkuun. Rasia oli vaan niin puoleensavetävä, etten voinut jättää sitä. 🙂

Pikkuaarteita, matkamuistoja.

48 vastausta artikkeliin “Ihmisiä & ostoksia Havannassa

 1. Moikka, jos oli karkin näköistä kulkijaa liikenteessä niin aika mieletön on katunäkymäkin värikkäine taloineen.  Kesää odotellessa…
  t: Maarit

  Tykkää

  1. Niinpä, siellä on ihan oma värimaailmansa joka ilmiselvästi on saanut inspiraationsa turkoosista merestä ja kukkaloistosta ❤

   Tykkää

 2. Hei Johanna ja kiitos kiitos, että jaat nämä ihanat kuvat meidän kaikkien nähtäväksi 🙂 On niin upean näköistä ja kuvista voi melkein kuulla ja aistia sen puheen sorinan ja autojen tööttäilyn ja rytmimusiikin ja… voi kun täälläkin ihmiset hieman repasis ja heittäytyis myös noin elämän vietäväksi ja antais vaan mennä 🙂 mutta se on varmaan tämä kylmyys, kylmyys.. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! tv Sanna täältä kylmästä pohjoisesta  😉

  Tykkää

 3. Hei! Upeita kuvia olet ottanut! Ja juttuja matkaltasi on kiva lukea. Kuten yleensäkin koko blogiasi, jota olen nyt seuraillut aktiivisesti jonkin aikaa. Voisikohan sikarirasiassa säilyttää vaikka virkkuukoukkuja? En tosin tiedä virkkaatko, vai oletko pelkästään neuleihmisiä 🙂
  Hyvää kevättä sinne! terveisin Minna

  Tykkää

  1. Hei, paras käyttötarkoitusidea tähän asti!! Virkkuukoukut on aina hukassa! 🙂

   Tykkää

 4. Kuuba kun on kauppa saarrossa, niin ei kaupoista todellakaan saa mitään. Kuubalainen ystäväni on tätä minulle selittänyt, että kaikki mikä voidaan, korjataan ja uusiokäytetään kerta toisensa jälkeen. Hinnat, jos kaupassa jotain on, ovat myös paikallisille tavoittamattomat palkkoihin nähden, jotka juuri ja juuri riittävät ruokaan, eikä siihenkään. Moni noista värikkäistä taloista lahoaa käsiin, katot vuotavat ja varisevat niskaan, vessat eivät toimi…ja niitä ei voi juuri korjata, kun rakennusmateriaaleja ei ole, tai jos on, niitä ei tavallinen kuubalainen pysty ostamaan. Että näin tuo paratiisilta näyttävä paikka. Ja kyllä, luonto on heidän rikkautensa. Kuvitelkaa tämä kaikki ilman sitä.

  Tykkää

  1. No se on kyllä varma, että kaikki käytetään mitä pystytään ja korjataan tuhanteen kertaan. Polkupyörä on hyvä jos siinä jotkut renkaat on mitkä pyörii… Ja kuvassahan keskivertopalkka on jotain 20 peson paikkeilla (korjatkaa jos oon väärässä) – yksi tollanen pieni rannekoru maksoi peson ja sormus kolme pesoa… Aika suuri osa kuukausipalkasta 😦 Eihän siellä raha mihinkään ole eikä mitään mihin niitä rahoja laittaisi… Huh, melko erilaista. Siksikin ihmettelin katukuvaan ihmisiä; hyvinpukeutuneita. Että mistä sellaisia vaatteita edes on voinut löytää… Havannassa tietysti oli paljon turistejakun, mutta ihan paikallisillekin tuntui pukeutuminen olevan tärkeä asia. Ja turistien kanssa työtä tekevät ja tippiä saavat paikalliset ovat tietysti paremmassa asemassa. 

   Tykkää

  2. Ei kuvassa vaan Kuubassa (sorry kirjoitusvirheet -kännykkä ja autocorrect, phuuh.)

   Tykkää

 5. Ihania piristäviä kuvia! Ja tosi herkku ruusutoppi päälläsi, sellainen täytyy ehkä hankkia 🙂
  Rentouttavaa viikonloppua, Lily

  Tykkää

 6. Tämä on totta. Lomailu ja oikea arkinen elämä ovat monissa kohteissa niin kovin erilaisia kokemuksia. On hyvä nauttia ilmastosta, väreistä ja esteettisistä elämyksista, mutta ei kannata kuitenkaan täysin sulkea silmiä paikallisten ihmisten todellisuudelta. Lomailijan vapaus ei tarkoita paikallisen väestön vapautta (esim. poliittiset ja sosiaaliset vapaudet), ja vähäosaisuus ei itse elettynä ole yhtä romanttista kuin ulkoapäin katsottuna. Mutta Kuubassa on kyllä charmia, sitä ei voi kieltää! Olen itse käynyt siellä – hui! – yli kaksikymmentä vuotta sitten. Olisi mukava tietää miten asiat ovat muuttuneet. Matkustusrajoituksia taidettiin ainakin höllentää ihan viime aikoina (siis Kuuban kansalaisten rajoituksia ulkomaille matkustamisen suhteen)?
   

  Vierailija
  21.03.2014 klo 09:06

  Kuuba kun on kauppa saarrossa, niin ei kaupoista todellakaan saa mitään. Kuubalainen ystäväni on tätä minulle selittänyt, että kaikki mikä voidaan, korjataan ja uusiokäytetään kerta toisensa jälkeen. Hinnat, jos kaupassa jotain on, ovat myös paikallisille tavoittamattomat palkkoihin nähden, jotka juuri ja juuri riittävät ruokaan, eikä siihenkään. Moni noista värikkäistä taloista lahoaa käsiin, katot vuotavat ja varisevat niskaan, vessat eivät toimi…ja niitä ei voi juuri korjata, kun rakennusmateriaaleja ei ole, tai jos on, niitä ei tavallinen kuubalainen pysty ostamaan. Että näin tuo paratiisilta näyttävä paikka. Ja kyllä, luonto on heidän rikkautensa. Kuvitelkaa tämä kaikki ilman sitä.

  Tykkää

  1. Tottakai… En ehkä voisi kuvitella asuvani tuolla… Tai en tiedä, en todellakaan osaa sanoa ennen kuin olen kokeilut

   Tykkää

  2. Oikeasti ihan asumista Kuubassa. Toisaalta se kyllä nimittäin kiehtoo ja saattaisin hyvinkin lähteä kokeilemaan jos tilaisius määräajaksi tarjoutuisi. Tollaisissa paikoissa ja maissa nimenomaan kannattaakin pitää silmät auki ja tutustua paikallision tapoihin; muuten on helpompaa valita joku mukavampi/edullisempi/helpompi matkakohde.  Eihän tuolla mitään sellaisia mukavuuksia ole , joita me täällä Pohjoismaissa olemme tottuneet  vaatimaan…. Joo  kuubalaiset saavat matkustaa melko vapaasti, mutta harvalla siihen on varaa varmaankaan… Pelkkä lentokenttämaksu 25 pesoa eli yli normaalin kuukausipalkan. Huoh.  Hieno, ihmeellinen maa nähdä, ei varmasti niin hieno asua. Parhaina poismuuttovuosina Kuubasta onkin lähtenyt lähemmäs 100 000 asukasta ja USAn puolella asuu varmasti melko  joukko kuubalaisia.

   Tykkää

 7. Ihania kuvia…Kuubalaiset saavata paljon vaatteita Ameriikasta sukulaistensa ja ystävien kautta (niinkuin monet muutinkin Karibian saarten asukkaat). Minunkin kuubalaiset tuttavani hamstraavat paljon kaikenlaisia vaatteita jotka he sitten vievät kotisaarelleen. Usassa on paljon kuubalaisia, varsinkin Floridassa.
   

  Tykkää

 8. Hei Johanna!
  Aivan ihania kuvia! Mistä saitte innokkeen lähteä juurikin Kuubaan? 
  Ja toinen kysymykseni että aina välillä ihastun joihinkin Chillnorwayn vatteisiisi, kuten nyt palavasti tähän kukkapaitaan… osaatko sanoa mistä niitä voisi hankkia? En asu pääkaupunkiseudulla eikä oikeen netistäkään tunnu löytyvän hyvää jälleenmyyjää :/

  Tykkää

 9. Moi, minäkin olen ihastellut Chillnorwayn vaatteita ja netistä niitä voi tilata ainakin Zalandolta. Putiikki Rannalla -verkkokaupan sekä kivijalkamyymälöiden valikoimista myös löytyy. – Merja
  Hei Johanna!
  Aivan ihania kuvia! Mistä saitte innokkeen lähteä juurikin Kuubaan? 
  Ja toinen kysymykseni että aina välillä ihastun joihinkin Chillnorwayn vatteisiisi, kuten nyt palavasti tähän kukkapaitaan… osaatko sanoa mistä niitä voisi hankkia? En asu pääkaupunkiseudulla eikä oikeen netistäkään tunnu löytyvän hyvää jälleenmyyjää :/
  [/quote]

  Tykkää

 10. Olipa kauniin väristä kuvasatoa! Kuvaan itsekin paljon ja kiinnitin huomiota, että olet lähiaikoina alkanut ottaa kuvia vinosti kulmittain. Tein samaa kunnes joku sanoi, että niiden katselu pitkän päälle rasittaa ja käytän tyyliä vain tehokeinona silloin tällöin. Tulin jotenkin sokeaksi asialle, kun innostuin – saahan sillä jotenkin vähän laajemman perspektiivin. Mutta superkauniita kuvia taas kerran!! 
  Sikarirasiaa en minäkään olisi voinut jättää ostamatta…
  Kiitos kivasta blogista, ihanan rennolla tyylillä kerrot ja kuvailet asioita. ❤
  Ruuu

  Tykkää

 11. Ihania! Tätini kävi Kuubassa 2 vuotta sitten ja toi tuliaiseksi Che-jääkaappimagneetin. Pyysin ihan rantakiviä, mutta niitä hän ei ollut löytänyt…?
  Olisit ihan kysynyt paikallisilta, mistä vaatteensa shoppaavat. Nyt alkoi itselläkin ihmetyttämään…Mahtava kyllä käsitöitäkin ostaa kadulta ja tukea ihmisiä rahallisesti.
  Miten ruokapuoli, mistä piditte eniten? Entä oliko hanavesi juotavaa?
  Luulen, että valon määrä oli aika kirkas, ja silmänne aristivat siksi. Riittikö aurinkolasien tehot?
  Curacaolla on talot valkoisista aikoinaan maalattu värikkäiksi, juuri kirkkauden vuoksi. Valkoiset talot sokaisivat näön…
   
  Menette vielä varmaan uudestaan?
   
  Tinette
   

  Tykkää

 12. Itse olin Kuubassa lomalla loppuvuodesta Kanadasta käsin, jotka ovat erittäin suuri matkailijaryhmä Kuubassa. Kanadalaiset jättävät paljon lomavaatteitaan ja muutakin saarelle, esim me jätimme kaikki kesävaatteet ja veimme paljon kenkiä ja hygieniatarvikkeita. Hotellilla kun palautimme pyyhkeet saimme kysymyksen, voisivatko he saada jotain tavaroita, mitä emme tarvitse talvella pohjoisessa. Jätin lähestulkoon kaikki vaatteet, paitsi ne millä matkusin takaisin. Ihmisillä on siellä niin vähän.

  Tykkää

 13. Vierailija
  24.03.2014 klo 09:29

  Itse olin Kuubassa lomalla loppuvuodesta Kanadasta käsin, jotka ovat erittäin suuri matkailijaryhmä Kuubassa. Kanadalaiset jättävät paljon lomavaatteitaan ja muutakin saarelle, esim me jätimme kaikki kesävaatteet ja veimme paljon kenkiä ja hygieniatarvikkeita. Hotellilla kun palautimme pyyhkeet saimme kysymyksen, voisivatko he saada jotain tavaroita, mitä emme tarvitse talvella pohjoisessa. Jätin lähestulkoon kaikki vaatteet, paitsi ne millä matkusin takaisin. Ihmisillä on siellä niin vähän.

  Tosi kauniisti tehty. Tiedän, että jotkut suomalaisetkin palaavat takaisin vain päällään olevat vaatteet mukanaan.
  Hämmästyttävän monella täällä Suomessakin on erilaisia keräysprojekteja eri maihin. Työkaverini on yksi tällainen energinen maailmanmatkaaja, joka jaksaa innostaa meitä muitakin tällaiseen jakamiseen. 
   

  Tykkää

 14. Kuubalaisille on tosi tärkeää näyttää hyvältä ja ulkonäköön panostetaan. Vaatteita ostetaan esim. Carlos Tercerosta (kauppakeskus) ja hotellien yhteydessä olevista myymälöistä. Hinnat ovat CUC:ssa, joten kaikki eivät niissä pysty ostoksia tekemään. Vaatteita ostetaan myös ”mustasta pörssistä” niinkuin monia muitakin tuotteita. Lisäksi vaatteita tulee ulkomailta (turistien ja kuubalaisten kautta). Niitä myös lainaillaan usein puolin ja toisin esim. kavereiden kesken. 

  Tykkää

 15. Moikka, jos oli karkin näköistä kulkijaa liikenteessä niin aika mieletön on katunäkymäkin värikkäine taloineen.  Kesää odotellessa…
  t: Maarit

  Tykkää

  1. Niinpä, siellä on ihan oma värimaailmansa joka ilmiselvästi on saanut inspiraationsa turkoosista merestä ja kukkaloistosta ❤

   Tykkää

 16. Hei Johanna ja kiitos kiitos, että jaat nämä ihanat kuvat meidän kaikkien nähtäväksi 🙂 On niin upean näköistä ja kuvista voi melkein kuulla ja aistia sen puheen sorinan ja autojen tööttäilyn ja rytmimusiikin ja… voi kun täälläkin ihmiset hieman repasis ja heittäytyis myös noin elämän vietäväksi ja antais vaan mennä 🙂 mutta se on varmaan tämä kylmyys, kylmyys.. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! tv Sanna täältä kylmästä pohjoisesta  😉

  Tykkää

 17. Hei! Upeita kuvia olet ottanut! Ja juttuja matkaltasi on kiva lukea. Kuten yleensäkin koko blogiasi, jota olen nyt seuraillut aktiivisesti jonkin aikaa. Voisikohan sikarirasiassa säilyttää vaikka virkkuukoukkuja? En tosin tiedä virkkaatko, vai oletko pelkästään neuleihmisiä 🙂
  Hyvää kevättä sinne! terveisin Minna

  Tykkää

  1. Hei, paras käyttötarkoitusidea tähän asti!! Virkkuukoukut on aina hukassa! 🙂

   Tykkää

 18. Kuuba kun on kauppa saarrossa, niin ei kaupoista todellakaan saa mitään. Kuubalainen ystäväni on tätä minulle selittänyt, että kaikki mikä voidaan, korjataan ja uusiokäytetään kerta toisensa jälkeen. Hinnat, jos kaupassa jotain on, ovat myös paikallisille tavoittamattomat palkkoihin nähden, jotka juuri ja juuri riittävät ruokaan, eikä siihenkään. Moni noista värikkäistä taloista lahoaa käsiin, katot vuotavat ja varisevat niskaan, vessat eivät toimi…ja niitä ei voi juuri korjata, kun rakennusmateriaaleja ei ole, tai jos on, niitä ei tavallinen kuubalainen pysty ostamaan. Että näin tuo paratiisilta näyttävä paikka. Ja kyllä, luonto on heidän rikkautensa. Kuvitelkaa tämä kaikki ilman sitä.

  Tykkää

  1. No se on kyllä varma, että kaikki käytetään mitä pystytään ja korjataan tuhanteen kertaan. Polkupyörä on hyvä jos siinä jotkut renkaat on mitkä pyörii… Ja kuvassahan keskivertopalkka on jotain 20 peson paikkeilla (korjatkaa jos oon väärässä) – yksi tollanen pieni rannekoru maksoi peson ja sormus kolme pesoa… Aika suuri osa kuukausipalkasta 😦 Eihän siellä raha mihinkään ole eikä mitään mihin niitä rahoja laittaisi… Huh, melko erilaista. Siksikin ihmettelin katukuvaan ihmisiä; hyvinpukeutuneita. Että mistä sellaisia vaatteita edes on voinut löytää… Havannassa tietysti oli paljon turistejakun, mutta ihan paikallisillekin tuntui pukeutuminen olevan tärkeä asia. Ja turistien kanssa työtä tekevät ja tippiä saavat paikalliset ovat tietysti paremmassa asemassa. 

   Tykkää

  2. Ei kuvassa vaan Kuubassa (sorry kirjoitusvirheet -kännykkä ja autocorrect, phuuh.)

   Tykkää

 19. Ihania piristäviä kuvia! Ja tosi herkku ruusutoppi päälläsi, sellainen täytyy ehkä hankkia 🙂
  Rentouttavaa viikonloppua, Lily

  Tykkää

 20. Tämä on totta. Lomailu ja oikea arkinen elämä ovat monissa kohteissa niin kovin erilaisia kokemuksia. On hyvä nauttia ilmastosta, väreistä ja esteettisistä elämyksista, mutta ei kannata kuitenkaan täysin sulkea silmiä paikallisten ihmisten todellisuudelta. Lomailijan vapaus ei tarkoita paikallisen väestön vapautta (esim. poliittiset ja sosiaaliset vapaudet), ja vähäosaisuus ei itse elettynä ole yhtä romanttista kuin ulkoapäin katsottuna. Mutta Kuubassa on kyllä charmia, sitä ei voi kieltää! Olen itse käynyt siellä – hui! – yli kaksikymmentä vuotta sitten. Olisi mukava tietää miten asiat ovat muuttuneet. Matkustusrajoituksia taidettiin ainakin höllentää ihan viime aikoina (siis Kuuban kansalaisten rajoituksia ulkomaille matkustamisen suhteen)?
   

  Vierailija
  21.03.2014 klo 09:06

  Kuuba kun on kauppa saarrossa, niin ei kaupoista todellakaan saa mitään. Kuubalainen ystäväni on tätä minulle selittänyt, että kaikki mikä voidaan, korjataan ja uusiokäytetään kerta toisensa jälkeen. Hinnat, jos kaupassa jotain on, ovat myös paikallisille tavoittamattomat palkkoihin nähden, jotka juuri ja juuri riittävät ruokaan, eikä siihenkään. Moni noista värikkäistä taloista lahoaa käsiin, katot vuotavat ja varisevat niskaan, vessat eivät toimi…ja niitä ei voi juuri korjata, kun rakennusmateriaaleja ei ole, tai jos on, niitä ei tavallinen kuubalainen pysty ostamaan. Että näin tuo paratiisilta näyttävä paikka. Ja kyllä, luonto on heidän rikkautensa. Kuvitelkaa tämä kaikki ilman sitä.

  Tykkää

  1. Tottakai… En ehkä voisi kuvitella asuvani tuolla… Tai en tiedä, en todellakaan osaa sanoa ennen kuin olen kokeilut

   Tykkää

  2. Oikeasti ihan asumista Kuubassa. Toisaalta se kyllä nimittäin kiehtoo ja saattaisin hyvinkin lähteä kokeilemaan jos tilaisius määräajaksi tarjoutuisi. Tollaisissa paikoissa ja maissa nimenomaan kannattaakin pitää silmät auki ja tutustua paikallision tapoihin; muuten on helpompaa valita joku mukavampi/edullisempi/helpompi matkakohde.  Eihän tuolla mitään sellaisia mukavuuksia ole , joita me täällä Pohjoismaissa olemme tottuneet  vaatimaan…. Joo  kuubalaiset saavat matkustaa melko vapaasti, mutta harvalla siihen on varaa varmaankaan… Pelkkä lentokenttämaksu 25 pesoa eli yli normaalin kuukausipalkan. Huoh.  Hieno, ihmeellinen maa nähdä, ei varmasti niin hieno asua. Parhaina poismuuttovuosina Kuubasta onkin lähtenyt lähemmäs 100 000 asukasta ja USAn puolella asuu varmasti melko  joukko kuubalaisia.

   Tykkää

 21. Ihania kuvia…Kuubalaiset saavata paljon vaatteita Ameriikasta sukulaistensa ja ystävien kautta (niinkuin monet muutinkin Karibian saarten asukkaat). Minunkin kuubalaiset tuttavani hamstraavat paljon kaikenlaisia vaatteita jotka he sitten vievät kotisaarelleen. Usassa on paljon kuubalaisia, varsinkin Floridassa.
   

  Tykkää

 22. Hei Johanna!
  Aivan ihania kuvia! Mistä saitte innokkeen lähteä juurikin Kuubaan? 
  Ja toinen kysymykseni että aina välillä ihastun joihinkin Chillnorwayn vatteisiisi, kuten nyt palavasti tähän kukkapaitaan… osaatko sanoa mistä niitä voisi hankkia? En asu pääkaupunkiseudulla eikä oikeen netistäkään tunnu löytyvän hyvää jälleenmyyjää :/

  Tykkää

 23. Moi, minäkin olen ihastellut Chillnorwayn vaatteita ja netistä niitä voi tilata ainakin Zalandolta. Putiikki Rannalla -verkkokaupan sekä kivijalkamyymälöiden valikoimista myös löytyy. – Merja
  Hei Johanna!
  Aivan ihania kuvia! Mistä saitte innokkeen lähteä juurikin Kuubaan? 
  Ja toinen kysymykseni että aina välillä ihastun joihinkin Chillnorwayn vatteisiisi, kuten nyt palavasti tähän kukkapaitaan… osaatko sanoa mistä niitä voisi hankkia? En asu pääkaupunkiseudulla eikä oikeen netistäkään tunnu löytyvän hyvää jälleenmyyjää :/
  [/quote]

  Tykkää

 24. Olipa kauniin väristä kuvasatoa! Kuvaan itsekin paljon ja kiinnitin huomiota, että olet lähiaikoina alkanut ottaa kuvia vinosti kulmittain. Tein samaa kunnes joku sanoi, että niiden katselu pitkän päälle rasittaa ja käytän tyyliä vain tehokeinona silloin tällöin. Tulin jotenkin sokeaksi asialle, kun innostuin – saahan sillä jotenkin vähän laajemman perspektiivin. Mutta superkauniita kuvia taas kerran!! 
  Sikarirasiaa en minäkään olisi voinut jättää ostamatta…
  Kiitos kivasta blogista, ihanan rennolla tyylillä kerrot ja kuvailet asioita. ❤
  Ruuu

  Tykkää

 25. Ihania! Tätini kävi Kuubassa 2 vuotta sitten ja toi tuliaiseksi Che-jääkaappimagneetin. Pyysin ihan rantakiviä, mutta niitä hän ei ollut löytänyt…?
  Olisit ihan kysynyt paikallisilta, mistä vaatteensa shoppaavat. Nyt alkoi itselläkin ihmetyttämään…Mahtava kyllä käsitöitäkin ostaa kadulta ja tukea ihmisiä rahallisesti.
  Miten ruokapuoli, mistä piditte eniten? Entä oliko hanavesi juotavaa?
  Luulen, että valon määrä oli aika kirkas, ja silmänne aristivat siksi. Riittikö aurinkolasien tehot?
  Curacaolla on talot valkoisista aikoinaan maalattu värikkäiksi, juuri kirkkauden vuoksi. Valkoiset talot sokaisivat näön…
   
  Menette vielä varmaan uudestaan?
   
  Tinette
   

  Tykkää

 26. Itse olin Kuubassa lomalla loppuvuodesta Kanadasta käsin, jotka ovat erittäin suuri matkailijaryhmä Kuubassa. Kanadalaiset jättävät paljon lomavaatteitaan ja muutakin saarelle, esim me jätimme kaikki kesävaatteet ja veimme paljon kenkiä ja hygieniatarvikkeita. Hotellilla kun palautimme pyyhkeet saimme kysymyksen, voisivatko he saada jotain tavaroita, mitä emme tarvitse talvella pohjoisessa. Jätin lähestulkoon kaikki vaatteet, paitsi ne millä matkusin takaisin. Ihmisillä on siellä niin vähän.

  Tykkää

 27. Vierailija
  24.03.2014 klo 09:29

  Itse olin Kuubassa lomalla loppuvuodesta Kanadasta käsin, jotka ovat erittäin suuri matkailijaryhmä Kuubassa. Kanadalaiset jättävät paljon lomavaatteitaan ja muutakin saarelle, esim me jätimme kaikki kesävaatteet ja veimme paljon kenkiä ja hygieniatarvikkeita. Hotellilla kun palautimme pyyhkeet saimme kysymyksen, voisivatko he saada jotain tavaroita, mitä emme tarvitse talvella pohjoisessa. Jätin lähestulkoon kaikki vaatteet, paitsi ne millä matkusin takaisin. Ihmisillä on siellä niin vähän.

  Tosi kauniisti tehty. Tiedän, että jotkut suomalaisetkin palaavat takaisin vain päällään olevat vaatteet mukanaan.
  Hämmästyttävän monella täällä Suomessakin on erilaisia keräysprojekteja eri maihin. Työkaverini on yksi tällainen energinen maailmanmatkaaja, joka jaksaa innostaa meitä muitakin tällaiseen jakamiseen. 
   

  Tykkää

 28. Kuubalaisille on tosi tärkeää näyttää hyvältä ja ulkonäköön panostetaan. Vaatteita ostetaan esim. Carlos Tercerosta (kauppakeskus) ja hotellien yhteydessä olevista myymälöistä. Hinnat ovat CUC:ssa, joten kaikki eivät niissä pysty ostoksia tekemään. Vaatteita ostetaan myös ”mustasta pörssistä” niinkuin monia muitakin tuotteita. Lisäksi vaatteita tulee ulkomailta (turistien ja kuubalaisten kautta). Niitä myös lainaillaan usein puolin ja toisin esim. kavereiden kesken. 

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: