Pääsiäisneulomista?

dagens puuvillaneule

farkut Cubus, vanhat

 

Joku kyseli vähän että oisko mulla mitään käsityövinkkiä pääsiäispyhiksi… :))

Olin jo melkein unohtanut koko jutun kunnes tänään päällä oli tää viime kesänä neuloomani pitsineule. Tähän löysin muuten langan ihan Prismasta; tässä Novitan Hangossa oli niin kaunis vihreän sävy ja matsku puuvillan lisäksi vieläpä ekoa.

Niin, mietin että tää nyt on just tän vuodenajan neulomuksia. Lanka on sen verran paksua, että neule etenee nopeasti ja saattaa nopsalta hyvinkin valmistua pyhien aikana. Neule on juuri paksuutensa ansiosta tarpeeksi lämmin jo nyt käytettäväksi, mutta kuitenkin niin reikäinen ja ilmava, että sitä voi pitää hienosti myös keskikesällä. Olen paitaa ja vähän ohjettakin vilauttanut jo silloin heinäkuussa tässä postauksessa; voit kurkkasta miten kivasti sopii shortsienkin kanssa! 🙂 Mutta nyt vähän kattavampi ohje… Jos joku vaikka innostuisi -tai saisi kaipaamaansa inspistä kevätneulomiseen.

Paitaosa on hirmu simppeli -kunhan mallikuvion oppii- sillä se on pelkkä suora pötkö ja pääntienkavennuksetkin voit tehdä ihan miten haluat. Mun neuleessa aloitin pääntien tekemisen tosiaan kun neuleen korkeus oli noin 50 cm jakamalla neulottavan osan kahteen 30 silmukan kappaleeseen ja neulomalla ensin toisen puolen kaventaen 15 silmukkaa joka kerroksella. Simppeli juttu? 😉

Hihat ovat myös nopeasti tehty, sillä vaikka aloitat silmukkamäärällä 50, vähenee se koko ajan ja hiha kaventuu niin, että lopullinen hihanympärys on vain 25 silmukkaa. Mun hihan mitta on vain noin 20 cm. Ota huomioon, että kiinnittäessä hihat paitaosaan, venyy paidan hartia melkein hauiksen kohdalle asti eikä itse hihaa tarvitse olla niin paljon.

Kysykää jos joku jäi ihmettymään. Palaan kommenttiboksiin tänään. Ihan satavarmalla. :)) Kivaa torstaita!

76 vastausta artikkeliin “Pääsiäisneulomista?

 1. Onko tosi että 400g hanko-lankaa riittää tuohon neuleeseen? Ja saako udella onko sulla joku toppi tuon alla vai onko sen verran peittävä että voin olla ilman?

  Tykkää

 2. Kaaviossa on useampikin virhe, ei ihme, että monella on ollut vaikeuksia. Ensinnäkään se ei ole johdonmukainen, koska alaosassa ennen pitsikuvion alkamista on merkitty nurjat silmukat mutta reikäneuleen kohdalla ei ole. Lisäksi kuvaan verraten siinä on yksi turha kerros, eli alhaalta päin 5. kerros. Kuvioneule ei ala nurjalla puolella, joka tuon mukaan olisi, vaan oikealla. Ja siis jos osassa kuviota on merkitty nurjat, pitää merkitä koko työssä tai ainakin selvästi tuoda esille, että merkkaustapa muuttuu kesken kaavion 🙂
  Eli siis joka kuviokerroksen jälkeen tulee nurja kerros, jolla ei tehdä mitään muuta kuin nurjia silmukoita.

  Tykkää

 3. Täälläkin yksi neuloja pohti päänsä melkein puhki että kuinka tuota neuletta on mahdollista tehdä. Lopulta muokkasin ohjetta hieman ja päädyin jättämään nuo ”välissä” olevat nurjat ja oikeat kerrokset pois. Myös tuo kahden langan puikolle nostaminen tuotti päänvaivaa silmukkamäärän lisääntymisen vuoksi. Niinpä päätin nostaa noissa kohdissa puikolle vain yhden langan ( josta tulee siis yksi uusi silmukka). 
  Seurauksena näistä muutoksista olen saanut hyvän matkaa valmista neuletta, jossa on vähän kuin salmiakkikuvioita pienien reikien ympäröimänä. Tein neuletta kainaloihin asti pyöröpuikoilla niin, että aloitin mallikuvion mukaan ja neuloin tuon yhdeksän kerrosta ihan kuten ohjeeseen on merkitty (Paitsi siis yksi langannosto kahden sijaan). Kymmenennen rivin tein pelkkää oikeaa silmukkaa. 11. rivi alkoi kahden silmukan neulomisella yhteen, eli malli rakentuu ”tiiliskivimäisesti” (joka toinen yhdeksästä kerroksesta koostuva kuviokerros siis alkaa kuvion keskeltä) Valmistin neuleeni siis niin, että neljän langannosto-kavennus-kerroksen jälkeen tulee yksi rivi pelkkää oikeaa ja sitten langannosto-kalennuskuvio alkaa taas mutta vaivoin keskeltä. 
  Kun neule on kainaloihin asti valmis, neuloin takakappaleen yläosan tasona pitäen huolen siitä, että kuvion pienet reiät sattuvat oikeille kohdille. Neuleen oikealla puolella oikein neulotut silmukat neulotaan siis toisella puolella nurjina.
  Toivottavasti tästä pitkästä selityksestä oli jollekin apua! On nämä neuleohjeet aika jänniä:) 

  Tykkää

 4. Vierailija
  06.04.2014 klo 02:17

  Täälläkin yksi neuloja pohti päänsä melkein puhki että kuinka tuota neuletta on mahdollista tehdä. Lopulta muokkasin ohjetta hieman ja päädyin jättämään nuo ”välissä” olevat nurjat ja oikeat kerrokset pois. Myös tuo kahden langan puikolle nostaminen tuotti päänvaivaa silmukkamäärän lisääntymisen vuoksi. Niinpä päätin nostaa noissa kohdissa puikolle vain yhden langan ( josta tulee siis yksi uusi silmukka). 
  Seurauksena näistä muutoksista olen saanut hyvän matkaa valmista neuletta, jossa on vähän kuin salmiakkikuvioita pienien reikien ympäröimänä. Tein neuletta kainaloihin asti pyöröpuikoilla niin, että aloitin mallikuvion mukaan ja neuloin tuon yhdeksän kerrosta ihan kuten ohjeeseen on merkitty (Paitsi siis yksi langannosto kahden sijaan). Kymmenennen rivin tein pelkkää oikeaa silmukkaa. 11. rivi alkoi kahden silmukan neulomisella yhteen, eli malli rakentuu ”tiiliskivimäisesti” (joka toinen yhdeksästä kerroksesta koostuva kuviokerros siis alkaa kuvion keskeltä) Valmistin neuleeni siis niin, että neljän langannosto-kavennus-kerroksen jälkeen tulee yksi rivi pelkkää oikeaa ja sitten langannosto-kalennuskuvio alkaa taas mutta vaivoin keskeltä. 
  Kun neule on kainaloihin asti valmis, neuloin takakappaleen yläosan tasona pitäen huolen siitä, että kuvion pienet reiät sattuvat oikeille kohdille. Neuleen oikealla puolella oikein neulotut silmukat neulotaan siis toisella puolella nurjina.
  Toivottavasti tästä pitkästä selityksestä oli jollekin apua! On nämä neuleohjeet aika jänniä:) 

  korjaan vielä edellistä viestiäni: muutoksien jälkeen yksi ”kuviokerros” on siis neljä, ei yhdeksän kerrosta korkea 🙂
   

  Tykkää

 5. Tuon kahden silmukan nostamisen minä olen tehnyt niin, että vain kierrän 2 kertaa, jolloin tulee yksi hiukan pidempi silmukka. En siis itse ole tekemässä tämän kanssa mitään, mutta ystävä koetti tehdä tätä eikä virheitten takia päässyt eteenpäin!

  Tykkää

 6. Garnstudion mallikuvio on suljettuna neuleena neulottaville pitsisukille, siksi ei onnistu nurjan kierroksen kanssa, selitykset silmukoille ovat 
  =
  oikea s
  =
  nurja s
  =
  2 langankiertoa 2:n s:n välissä, seuraavalla krs:lla toinen langankierto neulotaan ja toinen pudotetaan
  =
  nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 2 s oikein yhteen, vedä nostettu s kavennuksen yli
   
  Nämä löysin alkuperäisestä sukan ohjeesta. Itse ajattelin kokeilla tämän mallikerran kanssa
  http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=147&d_id=33&lang=fi

  Tykkää

 7. Haluaisin vielä tarkennusta ohjeisiin. Minulta ei onnistu nurjalta puolelta neulominen eikä silmukoiden pysyminen kuudessakymmenessä.

  Tykkää

 8. Tuo 400g lankaa ei kyllä riitä tuohon koko puseroon. Täällä ollaan tekemässä ja lankakaupoille täytyy lähteä kun loppui kesken.

  Tykkää

 9. Hei, hihoista kysymys: miksi kavensit hihoissa? Aloititko kainaloista? Kuvio näyttää kuitenkin siltä, että olisi tehty alhaalta ylös.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: