Pääsiäisneulomista?

dagens puuvillaneule

farkut Cubus, vanhat

 

Joku kyseli vähän että oisko mulla mitään käsityövinkkiä pääsiäispyhiksi… :))

Olin jo melkein unohtanut koko jutun kunnes tänään päällä oli tää viime kesänä neuloomani pitsineule. Tähän löysin muuten langan ihan Prismasta; tässä Novitan Hangossa oli niin kaunis vihreän sävy ja matsku puuvillan lisäksi vieläpä ekoa.

Niin, mietin että tää nyt on just tän vuodenajan neulomuksia. Lanka on sen verran paksua, että neule etenee nopeasti ja saattaa nopsalta hyvinkin valmistua pyhien aikana. Neule on juuri paksuutensa ansiosta tarpeeksi lämmin jo nyt käytettäväksi, mutta kuitenkin niin reikäinen ja ilmava, että sitä voi pitää hienosti myös keskikesällä. Olen paitaa ja vähän ohjettakin vilauttanut jo silloin heinäkuussa tässä postauksessa; voit kurkkasta miten kivasti sopii shortsienkin kanssa! 🙂 Mutta nyt vähän kattavampi ohje… Jos joku vaikka innostuisi -tai saisi kaipaamaansa inspistä kevätneulomiseen.

Paitaosa on hirmu simppeli -kunhan mallikuvion oppii- sillä se on pelkkä suora pötkö ja pääntienkavennuksetkin voit tehdä ihan miten haluat. Mun neuleessa aloitin pääntien tekemisen tosiaan kun neuleen korkeus oli noin 50 cm jakamalla neulottavan osan kahteen 30 silmukan kappaleeseen ja neulomalla ensin toisen puolen kaventaen 15 silmukkaa joka kerroksella. Simppeli juttu? 😉

Hihat ovat myös nopeasti tehty, sillä vaikka aloitat silmukkamäärällä 50, vähenee se koko ajan ja hiha kaventuu niin, että lopullinen hihanympärys on vain 25 silmukkaa. Mun hihan mitta on vain noin 20 cm. Ota huomioon, että kiinnittäessä hihat paitaosaan, venyy paidan hartia melkein hauiksen kohdalle asti eikä itse hihaa tarvitse olla niin paljon.

Kysykää jos joku jäi ihmettymään. Palaan kommenttiboksiin tänään. Ihan satavarmalla. :)) Kivaa torstaita!

38 vastausta artikkeliin “Pääsiäisneulomista?

  1. Joo, väriin nimenomaan ihastuin! Kaunis vihreä, toivottavasti Novita tekee vielä samaa!

   Tykkää

  1. Hyvä kuulla! Tää on munkin mielestä ihan kevätklassikko; aina nää pitsineuleet tulee muotiin -tai ovat koko ajan 😉

   Tykkää

 1. Ihana neule! Mutta en suosittelisi Novitan Hanko-lankaa, vaikkakin tosi hienot värit löytyy. Kudoin kyseisestä langasta neuleen viime keväällä, valitettavasti tuli nuppuja (?) melkein heti (onks oikea sana? tarkoitan siis ”nupper” norjaksi). Harmi kun olin käyttänyt siihen paljon aikaa..

  Tykkää

  1. Oi, en oo huomannut samaa! :/ En ollenkaan.. Eikä pitäisi kai kovin tavallista olla puuvillalangassa, vaikkakin ekopuuvillassa varmaan vähän ymmärrettävämpää. Voihan hitsi. Voisko näissäkin olla sattunut joku huonolaatuinen erä…? 

   Tykkää

 2. ihanan näköinen neule !!! Voisitko vielä sanallisesti kertoa nuo kaksi viimeistä kohtaa eli langanheitot jne. Tästä tulisi ihana kevätneule!

  Tykkää

  1. Langanheitto tarkoittaa sitä, että kiepsautat langan vain puikon yli niin, että se jää siihen neulottavaksi seuraavalla kerroksella omana, uutena silmukkana vaikka onkin vain lanka… Ymmärsitkö? :))

   Tykkää

 3. Nyt pitää kysäistä…neuleessa ilmeisesti joka toinen mallikerta on eri kohdassa (kavennukset näyttää olevan erikohdissa), koska muutoin ei tulisi tuota ”salmiakkikuviota” vaan pelkästään sahalaitaa…vai onko mulla nyt joku ymmärryongelmä tässä?
  t. Pia

  Tykkää

  1. Joo, aivan Pia! 😀 Tosi hyvä huomio, jota en oo missään kohtaa selvittänyt! Ihan totta, siinä pitää aina kun uusi mallikuvio alkaa laskea niin, että aloittaa vähän niinkuin tiiliskivi -malliin puolikkaalla mallikuviolla joka toinen krs…. Aikamoista vääntöä nää neuleohjeet… Siksi tykkäänkin tehdä ilman ohjeita, en meinaa pysyä näissä itsekään perässä! 😀

   Tykkää

 4. Ihana neule 🙂 Olen tässä jo tovin sunnitellut sitä Skappel-neuleen neulomista, mutta taidankin kokeilla ensin tätä. Ehkä tämä valmistuisi hieman nopeammin. Kiitos hyväntuulisesta, kauniista ja inspiroivasta blogistasi. Silloin, kun itsellä on hieman harmaampi päivä, täältä saa monesti uutta tuulta purjeisiin.
  t. Ulla
   

  Tykkää

  1. Jee, kiva kuulla :)) Tää valmistuu tosiaan aika nopsaan ja on mielenkiintoinen neuloa kun toi kuvio kasvaa koko ajan… 🙂 

   Tykkää

 5. kiitos niin parhaasta blogista:)niin piristäviä ajatuksia ja mahtavia postauksia!
  ootko koskaan pitänyt mitään kirpputoria ym.?Sulla kun on niin ihkuja ja omantyylisiä vaatteita, että olisin innokas uudiskäyttäjä;)

  Tykkää

  1. ❤ Kiitos tuhannesti, kullanarvoista palautetta tällainen! 🙂 Voikun asuisin Suomessa niin vaatteita tulisi myytyä varmaan paljon enemmän eteenpäin… Täällä ei harrasteta niin paljon kirppiksiä enkä aina jaksa laittaa nettiinkään -pelkät postikulut ovat usein enemmän kuin itse vaatteesta pyytäisin…. :/ Hmhp.

   Tykkää

 6. Oikein on ihana tuo neule ja kaula-aukosta tykkään eritoten. Tuonkaltaista ei hevin kaupasta löydäkään… Tais tulla kutomisprojekti keväälle:) Aurinkoa kevääseesi!

  Tykkää

 7. No voi kääk, sun blogin inspiroimien neuletöiden ”to-do”-lista senkun kasvaa 🙂
  Kunpa saisin tehtyä Eskimo-lankaisen neuletakin ensin loppuun, sitten taidan herkutella tällä pitsineuleella 🙂
  Kiitos ihanan positiivisesta ja inspiroivasta blogista!

  Tykkää

 8. Ihana neule. Täällä jo kovasti työstetään! Pieni kysymys; jos aloitit hihan teon hihan yläosasta,  kuvio ilmeisesti tulee ikäänkuin ”väärinpäin” suhteessa muuhun? vai onko sillä niin merkistystä..:)
  Kiitos ihanasta blogista!

  Tykkää

 9. Voi vitsit! Eka kertaa sitten ala-asteen tuli fiilis, että pitäisköhän opetella neulomaan? ..tai etsiä joku pätevä neuloja, joka mulle tämän ihanan neuleen tekisi 😀
  -Sohvi!

  Tykkää

 10. Ihana neule! Kiva kun laitoit tuohon myös linkin niihin vanhempiin kuviin, koska sieltä muistui mieleen se toppiversio, jonka tällainen laiska kutoja voisi ottaa ensin projektiksi näin kesää odotellessa 🙂
  Kiitos sinulle muutenkin kauniista blogista, josta tulee joka kerta tosi hyvä mieli. Ja joka pitää tällaisen liian kiireisen ja muuten muotia seuraamattoman perheenäidin vähän perillä siitä, miten voi pukeutua nätisti. Ja oikeasti inspiroikin tsemppaamaan ihan pikkuisen enemmän oman ulkonäön suhteen. Piristävää!
  Täytyy tässä paljastaa, että kesti pitkään ennen kuin aikoinaan tulin kurkkaamaan blogiasi, kun nimen perusteella kuvittelin sen olevan jonkun känsäsormisen kalalta haiskahtavan ronskin eukon kertomuksia merisäästä ja verkkojen laskemisesta 😉 Mutta täähän oli jotain ihan muuta. Onneksi eksyin.
  -rosavilla

  Tykkää

 11. Vierailija
  27.03.2014 klo 11:07

  Ihana neule! Mutta en suosittelisi Novitan Hanko-lankaa, vaikkakin tosi hienot värit löytyy. Kudoin kyseisestä langasta neuleen viime keväällä, valitettavasti tuli nuppuja (?) melkein heti (onks oikea sana? tarkoitan siis ”nupper” norjaksi). Harmi kun olin käyttänyt siihen paljon aikaa..

  Heh::)
  Nyppyjä 🙂 nuppuja= kukan nuppuja
  mut läheltä liippaa norjan sana:)

  Tykkää

 12. Vierailija
  27.03.2014 klo 11:07

  Ihana neule! Mutta en suosittelisi Novitan Hanko-lankaa, vaikkakin tosi hienot värit löytyy. Kudoin kyseisestä langasta neuleen viime keväällä, valitettavasti tuli nuppuja (?) melkein heti (onks oikea sana? tarkoitan siis ”nupper” norjaksi). Harmi kun olin käyttänyt siihen paljon aikaa..

   
  Hanko-langassa on 50% puuvillaa ja 50% akryyliä, siitä varmaan johtui nyppyyntyminen 🙂
   

  Tykkää

 13. Minä pitkänä ihmisenä ihmettelen, miksi joku keskimittainen – kuten sinä ilmeisesti olet – tekee vapaaehtoisesti itselleen vajaamittaisen näköisen neuleen. Minulle tuon mittaiset vaatteet ovat juuri niitä, jotka kerta toisensa jälkeen jäävät sovituskopin kautta kauppaan. Omatekoisista vaatteista voi onneksi tehdä helposti tyylikkäitä. Hameista pepun ja puseroista navan peittäviä.

  Tykkää

 14. Miten tuo mallineule tehdään nurjalla kierroksella? Olen yrittänyt niin monta kertaa tätä neuloa ja siihen se aina kaatuu 😦 Toppiversiosta kylläkin haaveilen.. Että heinäkuusta asti olen siis tätä reenaillut enkä vain osaa!

  Tykkää

 15. Vierailija
  28.03.2014 klo 11:43

  Minä pitkänä ihmisenä ihmettelen, miksi joku keskimittainen – kuten sinä ilmeisesti olet – tekee vapaaehtoisesti itselleen vajaamittaisen näköisen neuleen. Minulle tuon mittaiset vaatteet ovat juuri niitä, jotka kerta toisensa jälkeen jäävät sovituskopin kautta kauppaan. Omatekoisista vaatteista voi onneksi tehdä helposti tyylikkäitä. Hameista pepun ja puseroista navan peittäviä.

   
  Heh heh, mä sitten taas pitkänä naisena rakastan juuri tällaisia lyhyitä neuleita, koska ne ikäänkuin ”katkaisee” selän pitkän linjan. Ja toisaalta jalat näyttää vieläkin pidemmiltä kuin ne on. Eli mun mielestä nää sopii juuri nimenomaan pitkille. 🙂 Näin erilailla me ihmiset asioita nähdään.

  Tykkää

 16. Vierailija
  29.03.2014 klo 08:57

  Miten tuo mallineule tehdään nurjalla kierroksella? Olen yrittänyt niin monta kertaa tätä neuloa ja siihen se aina kaatuu 😦 Toppiversiosta kylläkin haaveilen.. Että heinäkuusta asti olen siis tätä reenaillut enkä vain osaa!

  Itsekin vain kokeilemalla hoksasin miten tuo kuvio tulee oikein. Ensin neulo työn oikealla puolella oikeaa silmukkaa  ja nurjalla myös oikeaa jotta kuviossa näkyvä nurja kerros tulee näkyviin sinne oikealle puolelle kuvan mukaisesti. Samalla periaatteella myös kuvion muissa kohdissa. Hirmu vaikeaa selittää sanoin näitä ohjeita! 🙂

  Tykkää

 17. Vierailija
  29.03.2014 klo 08:57

  Miten tuo mallineule tehdään nurjalla kierroksella? Olen yrittänyt niin monta kertaa tätä neuloa ja siihen se aina kaatuu 😦 Toppiversiosta kylläkin haaveilen.. Että heinäkuusta asti olen siis tätä reenaillut enkä vain osaa!
   
  Täällä sama ongelma! Olen aloittanut työn jo neljästi ja päätynyt aina purkamaan 😦
  Vai onko työssä käytetty pyöröpuikkoja ja tehty suljettuna neuleena?
  Toivottavasti saadaan pikainen vastaus että pääsee jatkamaan neulomista 🙂

  Tykkää

 18. Onko tosi että 400g hanko-lankaa riittää tuohon neuleeseen? Ja saako udella onko sulla joku toppi tuon alla vai onko sen verran peittävä että voin olla ilman?

  Tykkää

 19. Kaaviossa on useampikin virhe, ei ihme, että monella on ollut vaikeuksia. Ensinnäkään se ei ole johdonmukainen, koska alaosassa ennen pitsikuvion alkamista on merkitty nurjat silmukat mutta reikäneuleen kohdalla ei ole. Lisäksi kuvaan verraten siinä on yksi turha kerros, eli alhaalta päin 5. kerros. Kuvioneule ei ala nurjalla puolella, joka tuon mukaan olisi, vaan oikealla. Ja siis jos osassa kuviota on merkitty nurjat, pitää merkitä koko työssä tai ainakin selvästi tuoda esille, että merkkaustapa muuttuu kesken kaavion 🙂
  Eli siis joka kuviokerroksen jälkeen tulee nurja kerros, jolla ei tehdä mitään muuta kuin nurjia silmukoita.

  Tykkää

 20. Täälläkin yksi neuloja pohti päänsä melkein puhki että kuinka tuota neuletta on mahdollista tehdä. Lopulta muokkasin ohjetta hieman ja päädyin jättämään nuo ”välissä” olevat nurjat ja oikeat kerrokset pois. Myös tuo kahden langan puikolle nostaminen tuotti päänvaivaa silmukkamäärän lisääntymisen vuoksi. Niinpä päätin nostaa noissa kohdissa puikolle vain yhden langan ( josta tulee siis yksi uusi silmukka). 
  Seurauksena näistä muutoksista olen saanut hyvän matkaa valmista neuletta, jossa on vähän kuin salmiakkikuvioita pienien reikien ympäröimänä. Tein neuletta kainaloihin asti pyöröpuikoilla niin, että aloitin mallikuvion mukaan ja neuloin tuon yhdeksän kerrosta ihan kuten ohjeeseen on merkitty (Paitsi siis yksi langannosto kahden sijaan). Kymmenennen rivin tein pelkkää oikeaa silmukkaa. 11. rivi alkoi kahden silmukan neulomisella yhteen, eli malli rakentuu ”tiiliskivimäisesti” (joka toinen yhdeksästä kerroksesta koostuva kuviokerros siis alkaa kuvion keskeltä) Valmistin neuleeni siis niin, että neljän langannosto-kavennus-kerroksen jälkeen tulee yksi rivi pelkkää oikeaa ja sitten langannosto-kalennuskuvio alkaa taas mutta vaivoin keskeltä. 
  Kun neule on kainaloihin asti valmis, neuloin takakappaleen yläosan tasona pitäen huolen siitä, että kuvion pienet reiät sattuvat oikeille kohdille. Neuleen oikealla puolella oikein neulotut silmukat neulotaan siis toisella puolella nurjina.
  Toivottavasti tästä pitkästä selityksestä oli jollekin apua! On nämä neuleohjeet aika jänniä:) 

  Tykkää

 21. Vierailija
  06.04.2014 klo 02:17

  Täälläkin yksi neuloja pohti päänsä melkein puhki että kuinka tuota neuletta on mahdollista tehdä. Lopulta muokkasin ohjetta hieman ja päädyin jättämään nuo ”välissä” olevat nurjat ja oikeat kerrokset pois. Myös tuo kahden langan puikolle nostaminen tuotti päänvaivaa silmukkamäärän lisääntymisen vuoksi. Niinpä päätin nostaa noissa kohdissa puikolle vain yhden langan ( josta tulee siis yksi uusi silmukka). 
  Seurauksena näistä muutoksista olen saanut hyvän matkaa valmista neuletta, jossa on vähän kuin salmiakkikuvioita pienien reikien ympäröimänä. Tein neuletta kainaloihin asti pyöröpuikoilla niin, että aloitin mallikuvion mukaan ja neuloin tuon yhdeksän kerrosta ihan kuten ohjeeseen on merkitty (Paitsi siis yksi langannosto kahden sijaan). Kymmenennen rivin tein pelkkää oikeaa silmukkaa. 11. rivi alkoi kahden silmukan neulomisella yhteen, eli malli rakentuu ”tiiliskivimäisesti” (joka toinen yhdeksästä kerroksesta koostuva kuviokerros siis alkaa kuvion keskeltä) Valmistin neuleeni siis niin, että neljän langannosto-kavennus-kerroksen jälkeen tulee yksi rivi pelkkää oikeaa ja sitten langannosto-kalennuskuvio alkaa taas mutta vaivoin keskeltä. 
  Kun neule on kainaloihin asti valmis, neuloin takakappaleen yläosan tasona pitäen huolen siitä, että kuvion pienet reiät sattuvat oikeille kohdille. Neuleen oikealla puolella oikein neulotut silmukat neulotaan siis toisella puolella nurjina.
  Toivottavasti tästä pitkästä selityksestä oli jollekin apua! On nämä neuleohjeet aika jänniä:) 

  korjaan vielä edellistä viestiäni: muutoksien jälkeen yksi ”kuviokerros” on siis neljä, ei yhdeksän kerrosta korkea 🙂
   

  Tykkää

 22. Tuon kahden silmukan nostamisen minä olen tehnyt niin, että vain kierrän 2 kertaa, jolloin tulee yksi hiukan pidempi silmukka. En siis itse ole tekemässä tämän kanssa mitään, mutta ystävä koetti tehdä tätä eikä virheitten takia päässyt eteenpäin!

  Tykkää

 23. Garnstudion mallikuvio on suljettuna neuleena neulottaville pitsisukille, siksi ei onnistu nurjan kierroksen kanssa, selitykset silmukoille ovat 
  =
  oikea s
  =
  nurja s
  =
  2 langankiertoa 2:n s:n välissä, seuraavalla krs:lla toinen langankierto neulotaan ja toinen pudotetaan
  =
  nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 2 s oikein yhteen, vedä nostettu s kavennuksen yli
   
  Nämä löysin alkuperäisestä sukan ohjeesta. Itse ajattelin kokeilla tämän mallikerran kanssa
  http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=147&d_id=33&lang=fi

  Tykkää

 24. Haluaisin vielä tarkennusta ohjeisiin. Minulta ei onnistu nurjalta puolelta neulominen eikä silmukoiden pysyminen kuudessakymmenessä.

  Tykkää

 25. Tuo 400g lankaa ei kyllä riitä tuohon koko puseroon. Täällä ollaan tekemässä ja lankakaupoille täytyy lähteä kun loppui kesken.

  Tykkää

 26. Hei, hihoista kysymys: miksi kavensit hihoissa? Aloititko kainaloista? Kuvio näyttää kuitenkin siltä, että olisi tehty alhaalta ylös.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: